Olet täällä

Yli 100 kesätyöntekijää mahdollistaa mielekästä toimintaa lapsille ja nuorille kesällä

14.06.2022

Helsingin NMKY on palkannut tänä kesänä 101 kesätyöntekijää.

Helsingin Namikalla myös kesällä tapahtuu paljon. Tänä kesänä kesätöissä on 101 nuorta. Suurin osa heistä toimii Yökoris- ja leiritoiminnassa mahdollistamassa lapsille ja nuorille merkityksellistä toimintaa kesäaikana. Monille kesätyö on kesän kohokohta. Osalle Helsingin NMKY on ensimmäinen työpaikka ja mieleenpainuva kokemus, kun pääsee tutustumaan työelämään mielekkäiden töiden kautta.

Kesätöissä Skatan tilalla

Kymmenen nuorta on töissä NiNu-hankkeen (Nivelvaiheen nuorisotyö) kautta Skatan tilalla.

Jere Ristolainen, Tomi Saarikoski, Isella Rautio ja Matilda Soininen ovat kesätöissä Skatan tilalla Helsingin Vuosaaren Uutelassa. Nelikko kertoo päätyneensä töihin Skatan tilalle samanlaisista asetelmista. Työpaikka Helsingin NMKY:ssä avautui koulun tai nivelvaiheen nuorisotyön kautta.

– Koulun kautta tarjottiin Iisaa (Helsingin NMKY:n nivelvaiheen nuorisotyön ohjaaja) avuksi, jonka kanssa tehtiin CV ja sitten päätettiin hakea tänne töihin. Haimme myös muita töitä, mutta videohaastattelun tekeminen jännitti, kertoo Isella hakuprosessistaan.

Työt Skatan tilalla ovat sisältäneet pihatöitä kuten nurmikonleikkuuta, puiden hakkuuta ja siivousta. Pihatöiden lisäksi osa nuorista on töissä keittiössä laittamassa ruokaa, tiskaamassa ja siivoamassa. Kesän mittaan avautuu myös Pop-up kahvila, jota osaa pääsee pyörittämään.

– Keittiössä on ollut tosi kiva touhuta, kun on ollut kiva tiimi ja oppinut ruoanlaittoa, Matilda kertoo.

Kesätöissä leiriohjaajana

Helsingin NMKY:n kesä on täynnä suosittuja leirejä. Leirivalikoimasta löytyy niin päiväleirejä kuin Pellin leirikeskuksessa järjesttäviä kesäleirejä.

Haastattelimme kahta Pakilan päiväleireillä työskentelevää kesätyöntekijää Eriniä ja Pinjaa. Molemmat heistä pelaavat koripalloa Helsingin NMKY:ssä, ja kertovat Namikan olleen looginen valinta kesätyöpaikaksi. Leirinohjaajana työnkuvaan kuuluu muun muassa ruokailussa avustamista ja lasten kanssa leikkimistä ja pelailua. 

– On ollut kivaa ja lapset olleet kivoja, kun lähtevät innokkaina kaikkeen mukaan, kertoo Pinja.

Kesätyöntekijöiden palkkaamista on ollut mahdollistamassa myös pääkaupunkiseudun kaupungit sekä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja.