Olet täällä

YÖKORIS

Pelejä ympäri Helsinkiä ympäri vuoden!

Pallot ja muu tarvittava löytyvät paikan päältä, riittää kun tuot vain itsesi (ja kaverisi) paikalle. Tiukkoja vääntöjä kentän kuninkuudesta, skabailua ja ihan vaan leppoisaa heittelyä. Valoisat ja lämpöiset kesäillat kavereiden seurassa meidän DJ:n musan tahdissa, paras tapa viettää iltaa! Tuu tsekkaamaan meno!

Kesän aikana meillä on joka päivä monia tapahtumia ympäri pääkaupunkiseutua: Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Ajankohtainen aikataulu löytyy Yökoriksen Instagramista sekä meidän omasta Yökoris-appista!

Talvisin Yökoris-toimintaa järjestetään mm. nuorisotaloissa ja Liikuntamyllyssä. Aikataulu näistä tapahtumista löytyy myös aina Instagramista ja Yökoris-appista, jonka saa ladattua ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Koriksen lisäksi järjestämme tapahtumia myös muiden lajien parissa, mm. jalkapallo & lentopallo.

Yökoris-toiminta on Helsingin NMKY:n hanke, jota STEA tukee.

Helsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKY

YÖKORIS APP

Haluatko tietää missä Yökoriksen tapahtumat ovat tällä hetkellä tai aloittaa uuden harrastuksen? Haluatko kuulua Helsingin monikulttuurisimpaan tiimiin? Lataa YökorisApp ja saat kaikki tarvittavat tiedot puhelimeesi. Ladattavissa ilmaiseksi Google Play & App Store-kaupoista.

YÖKORIS KNIGHTS

  • Yökoris Knights pojat U19
  • Yökoris Knights tytöt

Yökoris Knights nuorten joukkueet ovat suunnattu 14-18-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka ovat kiinnostuneet koripallon harrastamisesta joukkueessa.

Yökoris Knights tarjoaa vaivattoman ja maksuttoman koripallovalmennuksen samaistuttavan joukkueen kanssa ammattitaitoisen valmentajan opastuksella. Tavoitteena on liikkua, kehittyä ja pitää hauskaa yhdessä! Me Yökoriksella haluamme tarjota kaikille nuorille yhdenvertaisen mahdollisuuden osallistua joukkuetoimintaan ja saada uusia ystäviä urheilun parissa.

Yökoris Knights toimii myös loistavana ponnahduslautana isompiin seurajoukkueisiin ja jopa valtakunnallisiin sarjoihin. Lisäksi osallistamme nuoria osaksi toimintaa, opetamme vastuunkantoa ja järjestämme pelien ja treenien ulkopuolisia aktiviteetteja. Koripallotaitojen lisäksi painotamme elämäntaitojen opettelua.

Yökoris Knights toimii Yökoriksen ja Helsingin NMKY:n alla.

Ota rohkeasti yhteyttä vastuuvalmentajaamme! Mukaan voi liittyä missä vaiheessa tahansa!

Helsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKY

YÖKORIS IN STREET BASED YOUTH WORK SEMINAR

Näytä lisää...

Yökoris was invited to street based youth work seminar in Ljubljana, Slovenia. Three workers from the organization Olsi, Daniel and Eleanor participated in four days long seminar from 8th to 12th  of February. Street workers from all over the Europe gathered under one roof to put their heads together and make new ideas, solutions and projects. Part of the seminar consisted of presentations about organizations and street based youth work in each country.

Participants came from Slovenia, Slovakia, Czech Republic, Finland, France, Germany, Portugal, Spain, Macedonia and Scotland. Seminar based on network. Everyday actions included getting to know each other. Through the seminar participants made connections and shared their knowledge. Internationality helped to perceive various ways to work and identify concerns, which affect our organizations and the work.

Part of the seminar focused on the theory of the street based youth work, the other part was practical. We had an opportunity to have a look on the work of Ljubljana’s own organization called Mreža Mlada Ulica. On Friday we visited together their workplace culture scene Metelkova and saw them in action. Two last days we spent in their local youth center called Zavod Bob. We got acquainted with public spaces, got an introduction of their job and the impact it has had on the local community.

On final days, seminar focused on collaborating and presenting a group project. Goal wasn’t only to develop new projects, but to make real action plans. This motivated participants to keep connections further on and to make international projects. During the four days, we succeeded to achieve our goals set for the seminar and make long term connections between European youth work organizations.

Eleanor Päärent

Helsingin NMKY

HISTORIA

Näytä lisää...

– Usa:ssa nuoriso-ohjaaja ottaa mukaansa kasettisoittimen ja lähtee koripallokentän reunalle ottamaan kontakteja nuoriin -> yökoripallotoiminnan alku

– Saksassa pyöritetään yökoripallotoimintaa, HNMKY:n nuorisosihteeri Ilpo Laitinen  innostuu asiasta ja tuo konseptin Suomeen

– Kuutamokoripallo-projekti aloitetaan VR:n makasiineilla 1998 (Heikki Arikka, HNMKY-> Petteri Pietiläinen, HNMKY)

– RAY:n rahoitus 1999-2000 Yökoripalloprojektille

– 1999 Yökoripalloa VR:n makasiineilla, Ruoholahden Arena Centerissä

– NK:lta mukaan Reino Kaasalainen

– Yökoripallotoimintaa pyöritetään kesäisin Kaisaniemen puistossa 2000->

– Yökoripallotoiminnalle löytyy pysyvä toimipiste Myllypurosta, Liikuntamyllyn päädyssä sijaitsevasta Paragon-hallista

– 2001 NK ottaa päävastuun Yökoripallosta (HNMKY vain yhtenä kumppanina)

– 2002 RAY:ltä uusi rahoitus, HNMKY ja NK yhteistyössä (Jenni Marjanen, HNMKY-> Iina Helldan (os. Mäkinen), HNMKY)

– 2004 Yökoripallo parlamentti (nyk. Impact)

– 2005 Helsingin Sanomien NYT-liitteen ja Radio Helsingin Unelmien Helsinki palkinto yökoripallotoiminnalle. Kesä Hietaiemen uimarannan koripallokentällä (Kaisaniemessä hevos-show!), uutena Laakavuoren lauantaikahviloiden yökoripallo kerran kuukaudessa

-Kevät 2007 Myllypuron paragon-hallin viimeiset yökoripallot, syksyllä toiminta siirretään nuoisotaloille ja muihin vaihtuviin tiloihin.

-Syksy 2007 Yökoripallotoimintaa pyöritetään kiertuemallilla eri nuorisotaloilla ympäri Helsinkiä.

– 2014 Yökoripallotoiminta sai 10.000€ arvoisen Nuorisotyön tunnustuspalkinnon Allianssiristeilyn avausseminaarissa. Palkintoa luovuttamassa oli mm. työministeri Lauri Ihalainen.

YHDESSÄ LIIKKUMAAN

Näytä lisää...

Yhdessä liikkumaan – Uudenmaan ELY mukana mahdollistamassa  monikulttuurista liikuntaa

2011 vuodesta alkaen Yhdessä liikkumaan- hanke on lisännyt nuorten harrastusmahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla. Mukana hankkeessa on Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskus, Icehearts ry. sekä Helsingin NMKY. Hankkeella on rahoitus kolmeksi vuodeksi. Hankkeen aikana on järjestetty tapahtumia, koulutusta, leirejä sekä monipuolista liikuntaa. Toiminta tukee olemassaolevaa Yökoripallotoimintaa. Hankkeen tapahtumat ja toiminta on ajoittunut pääosin viikolle sekä loma-aikoihin, koska Ray:n rahoittama toiminta on tarkoitettu viikonlopputoimintaan.

Yökoripallosta monikulttuuriseen liikuntaan

Yökoripallo on ollut HNMKY:ssä nopeasti kasvava toimintamuoto. Kun esimerkiksi vuonna 2006 toiminnassa oli käyntikertoja 1500 vuonna 2010 käyntikertoja oli jo lähes 4800. Vuosi 2011 oli todellinen läpimurtovuosi, sillä käyntikertojen määrä oli vuoden päättyessä jo yli 12 000. Samoin vuona 2012 kävijöiden käyntikertoja on ollut sama määrä.

Helsingin NMKY käynnisti yökoripallotoiminnan vuonna 1998, kun yhdistyksessä todettiin, että monilla maahanmuuttajanuorilla ei ole järjellistä vapaa-ajan toimintaa. Vuotta myöhemmin Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus katsoi toiminnan niin merkittäväksi, että se tuli mukaan yhteistyökumppaniksi. Yhteistyötä on toteutettu myös maahanmuuttajatyöntekijöiden ja maahanmuuttajien järjestöjen henkilöiden sekä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen työntekijöiden kanssa.

Helsingin NMKY

YHTEYSTIEDOT

5550
5535