Olet täällä

TAEKWONDO

AJANKOHTAISTA

Yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä kausista koripallossa - Helsingin NMKY pelasi mitaleista lähes kaikissa junioreiden SM-sarjoissa

22.05.2024

Kuvassa U15 pojat, jotka hakivat tuplavoiton Robert Petersen Cupista. Helsingin NMKY voitti SM-kultaa ja -hopeaa.

Helsingin NMKY:n juniorikoripallon yksi historian menestyksekkäimmistä kausista on nyt takanapäin. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärissä mitattuna. Kaudella 23-24 junioriharrastajia oli 1300 ja aikuisia 200. Yhteensä joukkueita on noin 70. 

Kausi 2023-2024 on Helsingin NMKY:lle yksi menestyksekkäimpiä, sillä SM-sarjoissa pelasi 12 Namikan joukkuetta ja näistä kaikki joukkueet sijoittuivat kahdeksan parhaan joukkoon. Monessa SM-sarjassa Namikan joukkueita oli kaksi kahdeksan parhaan joukossa. Valtakunnallisessa 1. divisioonassa pelasi kolme joukkuetta ja mitaleja sateli kevään mittaan niin divarissa kuin SM-sarjassakin.  

Helsingin NMKY:n valmennuspäällikkö Juuso Milén uskoo menestyksen taustalla olevan seuran vahva usko omaan toimintaan ja sen organisointiin.  

- Pitkäjänteisesti toimineet valmentajat tuovat toimintaan vakautta, ja he haluavat suhtautua valmennukseen monen vuoden maratonina yhden vuoden sprintin sijaan Milén summaa. 

Liikuntaetsivätoiminta: Liikkumisen kautta takaisin kouluun tai työelämään 

21.05.2024

Arjessa liikkuminen edistää tutkitusti toimintakykyä ja hyvinvointia. Liikuntaetsivätoiminta on alun perin Helsingin NMKY:n vuonna 2020 lanseeraama toimintamalli, jonka tarkoituksena on lisätä 16–29-vuotiaiden nuorten sekä kotona asuvien yli 55-vuotiaiden fyysistä aktiivisuutta, ja sitä kautta parantaa heidän toimintakykyä arjessa. Toiminta on erityisesti tarkoitettu niille, joilla on vaikea päästä liikkeelle. Liikuntaetsivät auttavat löytämään kohderyhmissä jokaiselle mieluisan tavan liikkua. Liikuntaetsivät tarjoavat monipuolista ja monitasoista liikuntaa, johon kaikkien on helppo osallistua. Hyvässä ja turvallisessa seurassa on mielekästä aloittaa liikkuminen ja näin saada aikaan pysyviä, positiivisia muutoksia arkeen.   

Helsingin NMKY järjestää PakilaRun juoksutapahtuman elokuussa

10.05.2024

PakilaRun on Helsingin NMKY:n järjestämä juoksutapahtuma. Historia ensimmäisen PakilaRun juostaan 31.8.2024. 

- Olemme valtavan innoissamme uudesta tapahtumasta ja aluevaltauksesta, jonka muun muassa uuden Namika Areenan puitteet mahdollistavat. PakilaRun on mukaansatempaiseva koko perheen juoksutapahtuma, jossa yhdistyvät juoksun ilo, yhteisöllisyys sekä hyväntuulinen kisailu! Haluamme kannustaa tämänkin tapahtuman kautta lapsia, nuoria ja aikuisia liikkumaan, tapahtuman koordinaattori Reetta Asikainen summaa.

Tapahtuma järjestetään Pakilassa Namika Areenan ympäristössä. Tapahtumassa on omat sarjat ja matkat lapsille ja nuorille syntymävuoden mukaan, jotka vaihtelevat 50 metrin ja viiden kilometrin välillä. Avoin sarja on suunnattu aikuisille, ja niille jotka haluavat haastaa itsensä juoksemalla pidemmän matkan. 1 km matkoista eteenpäin osallistujat saavat myös viralliset ajat. Maalissa nuorimmat osallistujat saavat heti mitalit kaulaansa. Juoksun lisäksi tapahtuma-alueelta löytyy monenlaista tekemistä kaikille. 

Nuorten yökahvila avaa ovensa Kaisaniemenkadulla maanantaisin ja tiistaisin 6.5.

03.05.2024

Nuorten yökahvila aukeaa 6.5. kahdessa osoitteessa ja on auki maanantai-, tiistai-, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin aina 16.6. asti. Nuorten yökahvila toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Ensimmäisessä kokeiluvaiheessa Helsingin NMKY tarjoaa yhdessä Sirkus Magentan kanssa turvalliset ja päihteettömät olohuonemaiset hengailupaikat aikuistuville nuorille. Yökahvila sekä sen tarjoilut ovat osallistujille maksuttomia.  

Helsingin NMKY:n yökahvilassa osoitteessa Kaisaniemenkatu 8 voi viettää aikaa mukavan yhdessäolon merkeissä muiden aikuistuvien nuorten kanssa maanantaisin ja tiistaisin kello 20-24. Keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 21–01 Sirkus Magentan yökahvilassa Itiksessä, Itäkatu 7, on tarjolla matalan kynnyksen sirkustoimintaa ja pientä purtavaa. 

Kokeilu käynnistyi toisen asteen opiskelijoiden ideasta ja tarpeesta päihteettömille ei-kaupallisille ajanviettopaikoille. Yökahvilatoiminta toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin, Kalliolan, Vamoksen sekä Sirkus Magentan kanssa. 

Lohjan liikesarjakisat toivat taas mitaleja

29.04.2024

Viime lauantain Lohjan avoimissa taekwondokisoissa oli mukana vain kisamuoto liikesarjat. Kilpailijamäärä ei tästä kärsinyt: kisaajia oli kolmesta maasta ennätykselliset yli 200. HNMKY Taekwondo kantoi kortensa kekoon kahdeksan kilpailijan voimin.

Ranking-sarjojen mitaleja kertyi kolme: Antti Vehman (kuvassa 2. vas.) otti kultaa ja Oskari Halminen (3. vas.) pronssia alle 50-vuotiaissa miehissä, ja Kim Chung sai pronssia alle 40-vuotiaissa naisissa. 

Sini Forssell jäi alle 50-vuotiaissa naisissa pienellä piste-erolla mitaleista sijoittuen neljänneksi. Saman sijan saavutti Mimi Miettinen juniorityttöjen sarjassa, jossa oli 16 kisaajaa ja kaksi kierrosta.

Harrastajissa Suvi Toivonen nappasi diesel-mitalin.

Kisaajia valmensi Sirpa Huuskonen.

Kevään kisakausi jatkuu vielä Ikaalisiin toukokuun lopulla. Siellä kilpaillaan ottelussa, liikesarjoissa ja murskauksessa.

LIIKESARJATULOKSET

Ranking

HELSINGIN NMKY TAEKWONDO SOMESSA