Olet täällä

RIPPIKOULUT

Hyvä tuleva riparilainen

Rippikoulu on sinun iässäsi yksi taitekohta. Se on iso juttu, uskot sitä tai et. Siksi kannattaa pohtia, missä on hyvä käydä rippikoulu – missä voit vapaasti pohtia omia aatoksiasi. Joskus auttaa se, että ympärillä on tuttuja kavereita, joiden kanssa on hyvä jutella yhdessä mieleen tulevia juttuja. Toisaalta joskus voi olla parempi, että lähdet kokonaan uuteen porukkaan ja annat itsellesi tilan tehdä omia ratkaisuja.

Hyvän vaihtoehdon tarjoaa Helsingin NMKY:n rippikoululeiri. Ensi vuonna tarjolla on tämän vuoden tapaan Pellin toimintaripari sekä vaellusripari Saariselällä. Lisätietoja leireistä löydät klikkaamalla leirin nimeä. Sivuiltamme löydätte myös yleistä infoa rippikoulukäytänteisiimme liittyen.

Helsingin NMKY

Alla olevaan lomakkeeseen voit jättää sähköpostiosoitteesi saadaksesi tietoa aikatauluista heti seuraavien rippikoululeirien julkaisun aikaan!

Rippikoulut kesällä 2024

Helsingin NMKY järjestää rippikoululeirejä myös seuraavana vuonna! Haluatko ennakkotietoa leireistä? Voit jättää alla olevaan lomakkeeseen sähköpostiosoitteen sekä halutessasi leirit, joista olet erityisesti kiinnostunut, niin lähetämme infoa heti kun seuraavan vuoden leirit julkaistaan!

Rippikoulu - ennakkotietoa leireistä

LEIRITUNNELMIA AIKAISEMMILTA VUOSILTA

Näytä lisää...

Toiminnallinen ripari Pellissä

1.leiripäivä

Leiribussi lähti hyvällä fiiliksellä kohti Pellin leirikeskusta. Pellissä majoittauduttiin neljän hengen huoneisiin ja käytiin läpi leirin yhteisiä sääntöjä, jotka oltiin luotu yhdessä edellisessä tapaamisessa. Lounaan ja kahvien jälkeen päästiin aloittelemaan ensimmäistä oppituntia ja pohtimaan, miksi olemme riparilla. Tämän jälkeen oli vuorossa ensimmäiset isosten vetämät pienryhmät eli Laturit. Tauot menivät ulkona fudista ja fast scoopia pelaillen! Illalla vielä oli erilaisia ryhmärasteja, joissa pääsimme tutustumaan vielä paremmin toisiimme sekä isosten vetämä huikea iltaohjelma. Iltahartauden jälkeen Pelli hiljentyi yöksi.

 

2. ja 3. leiripäivä

Toisena päivänä aloiteltiin oppitunneilla, Latureilla ja pidettiin ensimmäinen leirijumalanpalvelus. Oppitunneilla käsiteltiin Jumalaa. Illalla oli sauna sekä iltaohjelma. Kolmantena leiripäivänä oppitunnit oli toteutettu toiminnallisten rastien avulla. Rasteilla pääsi testaamaan taitojaan mm. puhallusputken, ison labyrinttipelin, alaköysiradan ja korikiipeilyn merkeissä. Samalla käsiteltiin nuoruutta, minuutta ja elämää. Illalla päästiin vauhdin huumaan veneen perässä olevan kumipatjan avulla!

 

4. ja 5. leiripäivä

Neljäntenä leiripäivänä aloiteltiin Latureilla, jonka jälkeen tutustuttiin tarkemmin kristinuskoon. Iltapäivällä katsottiin Jeesus-elokuvaa ja kilpailtiin kuka on katsonut leffan tarkimmin! Iltapala maistui nuotion ääressä. Illalla saunottin ja uitiin, osallistuttiin isosten vetämään iltaohjelmaan ja hartauteen. Sen jälkeen uni maistui! Viidentenä päivänä oppitunneilla jatkettiin Jeesus-aiheella sekä tutustuttiin paremmin raamattuun. Kesäistä säätä hämmensivät taivaalta tippuvat rakeet. Sää kuitenkin muuttui nopeasti suopeaksi ja halukkaat pääsivät kokeilemaan 5-10 metrin korkeuksissa kulkevaa yläköysirataa! Myös lautapelit nousivat illan aikana suosioon!

 

6.-8.leiripäivä

Aamupalan ja latureiden jälkeen oli oppitunnit sekä käytiin läpi minkälaiseen nuorisotoimintaan on mahdollista tulla mukaan riparin jälkeen. Jumalanpalveluksen jälkeen halukkaat pääsivät melomaan ja sumopainimaan, ja muutamat rohkaistuivat vielä tekemään korikiipeilyennätyksiä! Saunojen jälkeen valittiin vielä konfisbiisi, jota harjoiteltiin iltaohjelman lomassa. Viimeinen Laturi pidettiin aamulla ja sen jälkeen pohdittiin oppitunnilla ihmissuhde- ja perheasioita. Ilta huipentui huikeaan iltaohjelmaan ja illalla saimme vielä pelailla ja laulella pihalla hieman normaalia myöhempään. Iltahartauden jälkeen kävimme vielä fiiliskierroksen, jossa jokainen sai kertoa miltä ripari tuntui. Huikeita ihmisiä, huikea leiri! Aamupäivällä lähdimme takaisin kohti kotia monta kokemusta rikkaampina!

 

 

Koripallorippikoulu Pellissä

Ensimmäinen leiripäivä

Matka kohti koripallorippikoulua starttasi Vuorikadulta Pellissä ohjelmaan kuului lounaan jälkeen nimien muistelua ja tutustumista. Ensimmäisillä oppitunneilla sekä pienryhmissä eli Latureissa tutustuttiin Raamattuun ja välissä pulikoitiin lämpimässä järvessä. Iltapäivällä leiriläiset pääsivät mittaamaan toisiaan koripallotreeneissä. Illan kruunasi isosten järjestämä iltaohjelma sekä hartaus ystävyydestä.

Toinen leiripäivä

Lauantaiaamuna reippaat lenkkeilijät nousivat puoli kahdeksalta aamulenkille ja aamu-uinnille. Loput leiriläiset heräsivät kahdeksalta aamiaiselle, jonka jälkeen ryhmät kokoontuivat valmistelemaan ja pitämään yhteistä leirijumalanpalvelusta. Oppitunneilla tutustuttiin Jumalaan ja katsottiin elokuvaa Jeesuksen elämästä. Iltaohjelmassa tutustuttiin toisiimme erilaisten tutustumisleikkien avulla ja saatiin ensimmäiset kirjeet salaisilta ystäviltä. Tiiviin päivän jälkeen uni maistui nopeasti kaikille leiriläisille.

Kolmas leiripäivä

Toinen kokonainen leiripäivä alkoi joululaulujen merkeissä, sillä jumalanpalveluksen teemana kirkkovuoden mukaisesti joulu. Oppitunneilla leikittiin säännötöntä leikkiä ja syvennyttiin mm. kymmeneen käskyyn ja omatuntoon. Ennen lounasta rentouduttiin mediksessä rukoushelmien avulla. Sunnuntai pidettiin lepopäivänä treeneistä, mutta vapaa-ajalla kokoonnuttiin yhdessä pelailemaan futista ja lautapelejä ulos. Illalla uitiin ja saunottiin. Iltaohjelma pidettiin lämpimässä säässä ulkona leikkien, laulujen ja sketsien merkeissä.. Aktiivisen sunnuntaipäivän päätteeksi kynttiläpolku johdatteli leiriläiset rantaan, jossa pidettiin iltahartaus.

Neljäs leiripäivä

Aamu alkoi onnittelulaululla, kun Inka täytti 15 vuotta. Vapaa-ajalla kokoonnuttiin pelailemaan pilvisen ja viileähkön sään vuoksi sisätiloihin. Treeneissä leiriläiset pääsivät pelaamaan toisiaan vastaan. Lepopäivän jälkeen treenejä odotettiinkin jo innolla. Päivällisen kruunasi synttärikakku.

Viides leiripäivä

Aamu alkoi joogan ja lenkkeilyn parissa. Iltapäivällä päästiin vesille tuubin kyytiin ja saunottiin. Vapaa-ajalla koko leiri osallistui lipunryöstöön. Iltaohjelmassa leikittiin vauhdikkaasti leiriläisten toiveleikkiä Swing Low:ta, jota monet olivat harjoitelleet päivän mittaan useaankin otteeseen.

Kuudes leiripäivä

Aamun oppitunneilla luettiin vanhempien kirjoittamia kirjeitä ja leiriläiset pääsivät kirjoittamaan samanlaiset nimettömät kirjeet omille vanhemmilleen. Seuraavilla oppitunneilla käsiteltiin ystävyyttä ja rakkautta. Treeneissä leiriläiset pääsivät kuntopiirin jälkeen pelailemaan toisiaan vastaan. Laturit aloitettiin luottamuskujalla, jonka jälkeen siirryttiin pienryhmiin käsittelemään lähimmäisyyttä ja diakoniaa.

Iltapalaksi leiriläiset saivat hyvin grillattua makkaraa, kun iltapala ja iltaohjelma pidettiin yhdistetysti nuotiopaikalla. Ruotsalainen kansanleikki ja pyörimisviesti olivat yllättäen leiriläisten suosikkileikkejä.

Seitsemäs leiripäivä

Aamujooga keräsi ennätysmäärän osallistujia. Oppitunneilla käsiteltiin Pyhää Henkeä ja päästiin yhdessä toimimaan diakoneina. Päivän mittaan jännitettiin isoset+ohjaajat vs. leiriläiset matsia. Tiukan matsin voittivat lopulta leiriläiset. Pelin jälkeen pääsimme kaikki yhdessä pulahtamaan vilpoiseen järveen (toim. huom. 23C).

Illalla luvassa oli koe, joka meni kaikilla leiriläisillä huippu hyvin! Huikeasta pelistä ja kokeen läpäisemisestä leiriläiset palkittiin namika t-paidoilla iltaohjelman aluksi. Viimeisessä iltaohjelmassa leikittiin leiriläisten toivomia leikkejä ja vihdoin paljastuivat salaiset ystävät. Lisäksi kaikki kirjoittivat toisistaan positiivisia asioita papereille, jotka jäivät muistoksi leiriltä. Iltaohjelman huipensi koko leirin kestäneen sketsin selviäminen.


Kahdeksas leiripäivä

Viimeinen päivä alkoi hyvillä fiiliksillä ilman aamulenkkiä. Jumiksen jälkeen leiriläisten kanssa käytiin läpi tulevaa konfirmaatiota ja valittiin oma konfirmaatiokappale. Lounaan jälkeen oli vuorossa pakkaamista ja iltapäivällä otettiin suunta kohti Vanhaa kirkkoa ja konfirmaatioharjoituksia.
Aamun fiiliskierroksella käytiin läpi, mitä leiriltä jää kaipaamaan. Kaikkien mielestä parasta leirissä oli ihmiset! Koko porukkaa on kuitenkin mahdollista nähdä jatkorippikoulussa, syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Me isoset ja ohjaajat haluamme kiittää kaikkia mahtavasta leiristä, toivottavasti törmäillään namikoinnin merkeissä myös tulevaisuudessa!