Olet täällä

RIPPIKOULUT

Alla olevaan lomakkeeseen voit jättää sähköpostiosoitteesi saadaksesi tietoa aikatauluista heti seuraavien rippikoululeirien julkaisun aikaan!

Rippikoulut kesällä 2024

Helsingin NMKY järjestää rippikoululeirejä myös seuraavana vuonna! Haluatko ennakkotietoa leireistä? Voit jättää alla olevaan lomakkeeseen sähköpostiosoitteen sekä halutessasi leirit, joista olet erityisesti kiinnostunut, niin lähetämme infoa heti kun seuraavan vuoden leirit julkaistaan!

Rippikoulu - ennakkotietoa leireistä

Hyvä tuleva riparilainen

Rippikoulu on sinun iässäsi yksi taitekohta. Se on iso juttu, uskot sitä tai et. Siksi kannattaa pohtia, missä on hyvä käydä rippikoulu – missä voit vapaasti pohtia omia aatoksiasi. Joskus auttaa se, että ympärillä on tuttuja kavereita, joiden kanssa on hyvä jutella yhdessä mieleen tulevia juttuja. Toisaalta joskus voi olla parempi, että lähdet kokonaan uuteen porukkaan ja annat itsellesi tilan tehdä omia ratkaisuja.

Hyvän vaihtoehdon tarjoaa Helsingin NMKY:n rippikoululeiri. Ensi vuonna tarjolla on tämän vuoden tapaan Pellin toimintaripari sekä vaellusripari Saariselällä. Lisätietoja leireistä löydät klikkaamalla leirin nimeä. Sivuiltamme löydätte myös yleistä infoa rippikoulukäytänteisiimme liittyen.

Helsingin NMKY

LEIRITUNNELMIA AIKAISEMMILTA VUOSILTA

Näytä lisää...

Toiminnallinen ripari Pellissä

1.leiripäivä

Leiribussi lähti hyvällä fiiliksellä kohti Pellin leirikeskusta. Pellissä majoittauduttiin neljän hengen huoneisiin ja käytiin läpi leirin yhteisiä sääntöjä, jotka oltiin luotu yhdessä edellisessä tapaamisessa. Lounaan ja kahvien jälkeen päästiin aloittelemaan ensimmäistä oppituntia ja pohtimaan, miksi olemme riparilla. Tämän jälkeen oli vuorossa ensimmäiset isosten vetämät pienryhmät eli Laturit. Tauot menivät ulkona fudista ja fast scoopia pelaillen! Illalla vielä oli erilaisia ryhmärasteja, joissa pääsimme tutustumaan vielä paremmin toisiimme sekä isosten vetämä huikea iltaohjelma. Iltahartauden jälkeen Pelli hiljentyi yöksi.

 

2. ja 3. leiripäivä

Toisena päivänä aloiteltiin oppitunneilla, Latureilla ja pidettiin ensimmäinen leirijumalanpalvelus. Oppitunneilla käsiteltiin Jumalaa. Illalla oli sauna sekä iltaohjelma. Kolmantena leiripäivänä oppitunnit oli toteutettu toiminnallisten rastien avulla. Rasteilla pääsi testaamaan taitojaan mm. puhallusputken, ison labyrinttipelin, alaköysiradan ja korikiipeilyn merkeissä. Samalla käsiteltiin nuoruutta, minuutta ja elämää. Illalla päästiin vauhdin huumaan veneen perässä olevan kumipatjan avulla!

 

4. ja 5. leiripäivä

Neljäntenä leiripäivänä aloiteltiin Latureilla, jonka jälkeen tutustuttiin tarkemmin kristinuskoon. Iltapäivällä katsottiin Jeesus-elokuvaa ja kilpailtiin kuka on katsonut leffan tarkimmin! Iltapala maistui nuotion ääressä. Illalla saunottin ja uitiin, osallistuttiin isosten vetämään iltaohjelmaan ja hartauteen. Sen jälkeen uni maistui! Viidentenä päivänä oppitunneilla jatkettiin Jeesus-aiheella sekä tutustuttiin paremmin raamattuun. Kesäistä säätä hämmensivät taivaalta tippuvat rakeet. Sää kuitenkin muuttui nopeasti suopeaksi ja halukkaat pääsivät kokeilemaan 5-10 metrin korkeuksissa kulkevaa yläköysirataa! Myös lautapelit nousivat illan aikana suosioon!

 

6.-8.leiripäivä

Aamupalan ja latureiden jälkeen oli oppitunnit sekä käytiin läpi minkälaiseen nuorisotoimintaan on mahdollista tulla mukaan riparin jälkeen. Jumalanpalveluksen jälkeen halukkaat pääsivät melomaan ja sumopainimaan, ja muutamat rohkaistuivat vielä tekemään korikiipeilyennätyksiä! Saunojen jälkeen valittiin vielä konfisbiisi, jota harjoiteltiin iltaohjelman lomassa. Viimeinen Laturi pidettiin aamulla ja sen jälkeen pohdittiin oppitunnilla ihmissuhde- ja perheasioita. Ilta huipentui huikeaan iltaohjelmaan ja illalla saimme vielä pelailla ja laulella pihalla hieman normaalia myöhempään. Iltahartauden jälkeen kävimme vielä fiiliskierroksen, jossa jokainen sai kertoa miltä ripari tuntui. Huikeita ihmisiä, huikea leiri! Aamupäivällä lähdimme takaisin kohti kotia monta kokemusta rikkaampina!