Olet täällä

NAMIKALAINEN NUORISOTYÖ

Namikalaisella nuorisotyöllä tarkoitetaan yhdistyksen itsensä määrittelemää, yhdistyksen perinteitä ja perustehtävää kunnioittavaa työtä. Namikalainen nuorisotyö on portti Helsingin NMKY:n yhteisöön ja polku vastuunkantajaksi. Toimintatavat linkittyvät luontevasti yhdistyksen muuhun toimintaan. Namikalainen nuorisotyö pitää sisällään monenlaista vapaa-ajantoimintaa sekä koulutuksia yli 12-vuotiaille. Toimintaa kuvaa vahvasti kasvun ja osallisuuden tukeminen sekä yhteisöllisyys.

Tutustu tarkemmin erilaisiin ryhmänohjaajakoulutuksiin sekä nuorten  ja täysi-ikäisten vapaa-ajantoimintaan näiltä sivuilta!

RYHMÄNOHJAAJAKOULUTUS (ROK)

Näytä lisää...

Oletko yli 15-vuotias  ja haluat vastuullisia tehtäviä ryhmänohjaajana esimerkiksi leireillä tai kerhoissa? Tule mukaan ryhmäohjaajakoulutukseen; ROK1 ja ROK2  antavat sinulle valmiuksia muunmuassa em. tehtävissä toimimiseen. Koulutukset ovat avoimia viime ja edellisten kesien riparilaisille, appareille, namikan toiminnoissa mukana olleille sekä kaikille koulutuksen alkamisvuonna 15 vuotta täyttäville. 

Uusille ryhmänohjaajille suunnattu ROK 1 kokoontuu kaudella 2021-2022 noin neljä kertaa. Koulutus on suunniteltu niin, etteivät  esim. aktiivinen harrastaminen tai kauempana asuminen ole esteenä koulutuksen suorittamiseen. Koulutuspäivät pyritään sopimaan nuorten toiveiden pohjalta; ilmoittautuessasi voit ilmoittaa toiveesi päivistä.

Kokeneille ryhmänohjaajille tarkoitettu taitoja syventävä ROK 2 tarjoaa jo ryhmänohjaajana toimineille erilaisia toimintapäiviä ja koulutusmoduleita. Koulutuskertojen lisäksi kaikille ryhmänohjaajakoulutuksissa oleville järjestetään kaksi viikonloppuleiriä, joista kevään leiri on pakollinen kaikille kesän leirille ryhmänohjaajaksi hakeville.

Koulutuksissa käydään läpi monipuolisia ryhmänohjaustaitoja ja koulutuksen suorittaneilla on mahdollisuus hakea ryhmänohjaajaksi (isoseksi) ripareille sekä Pellissä oleville leireille. He voivat myös toimia kerhonohjaajina. Koulutuksesta saa todistuksen, joka on mahdollista hyväksilukea opintosuoritukseksi joissain kouluissa.

Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin täältä! Lisätietoja koulutuksesta tulee ilmoittautuneille Jatkiksen jälkeen syyskuussa!

NUORTEN LEIRIT

Näytä lisää...

NUORTEN ADVENTTILEIRI 2021

Helsingin NMKY:n nuorten Adventtileiri järjestetään Pellin leirikeskuksessa 10.12.-12.12. Mukaan ovat tervetulleita kaikki toiminnassa mukana olevat yli 15-vuotiaat eli tervetuloa myös edellisten vuosien riparilaiset ja apparit, YMCA-klubilaiset ja kaikki ROKit! Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14. Seuraamme THL:n ja viranomaisten ohjeistuksia leirin toteutuksen suhteen. Tarvittaessa perumme/siirrämme leiriä lyhyelläkin varoitusajalla. Mahdollisissa muutos/peruutustilanteissa olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin.

Ohjelmassa on mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista, paljon aktiviteettia, joulutunnelmaa ja maukasta ruokaa. Perinteisesti leirillä on jokin teema ja se paljastetaan leirin lähestyessä! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan leirillä joko korttimaksuna tai käteisellä.

Ilmoittaudu mukaan täällä ti 30.11. klo 23.59 mennessä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan valitsemanne läheisen nimi- ja puhelinnumero.

Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen leiriä osallistujan sähköpostiosoitteeseen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Varmistathan siis jo ilmoittautuessasi huoltajalta, että osallistuminen on mahdollista. Mikäli et ole osallistumassa leirille, muistathan perua osallistumisen ajoissa, viimeistään 28.11. Peruutuksia otetaan vastaan vain sähköpostitse (leirit@hnmky.fi)

 

Menneet leirit:

NUORTEN SYYSLEIRI JATKIS 2021

Alkusyksyn mahtavin viikonloppu on luvassa tänäkin vuonna! Helsingin NMKY:n nuorten syysleiri eli Jatkis 2021 järjestetään pe 8.10-su 10.10. Pellin leirikeskuksessa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki tänä vuonna vähintään 15 vuotta täyttävät tämän ja edellisten kesien riparilaiset, apparit&isoset niin varkkarileireiltä kuin ripareiltakin sekä vanhat sekä uudet kasvot ROKeista, kerhoista ja YMCA-klubeista. Voit ottaa myös kaverin matkaan! Lähde leirille tapaamaan leirikavereitasi ja kohtaamaan uusia namikalaisia tuttuja.

Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14. Nuorten leirillä on toimintaa joka makuun: menoa ja meininkiä, pelailua, leikkejä, syömistä, yläköysirataa, laulua, leirimuistelua, hengailua.. Ja kenties myös jo legendaariseksi muodostunut ”pimeä leikki”.. Ja kaikki tämä hyvässä namikahengessä hyvällä namikaporukalla!

Leirin hinta on 45 euroa ja se maksetaan ensisijaisesti korttimaksulla tai vaihtoehtoisesti käteisellä leirillä. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen leirille lähtöä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Varmistathan siis jo ilmoittautuessasi huoltajalta, että osallistuminen on mahdollista. Mikäli et ole osallistumassa leirille, muistathan perua osallistumisen ajoissa, viimeistään 28.9. Peruutuksia otetaan vastaan vain sähköpostitse (leirit@hnmky.fi)

Ilmoittautuminen leirille on käynnissä täällä. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta 28.9. klo 12.00 mennessä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan valitsemanne läheisen nimi- ja puhelinnumero.

Seuraamme THL:n ja viranomaisten ohjeistuksia leirin toteutuksen suhteen. Tarvittaessa perumme/siirrämme leiriä lyhyelläkin varoitusajalla. Mahdollisissa muutos/peruutustilanteissa olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin.

Lisätietoja: Leiritoimisto, leirit@hnmky.fi

 

NUORTEN ADVENTTILEIRI 2020

Tiedoksi 23.11. Leiri peruttu!

Helsingin NMKY:n nuorten Adventtileiri järjestetään Pellin leirikeskuksessa 27.11.-29.11. Mukaan ovat tervetulleita kaikki toiminnassa mukana olevat yli 15-vuotiaat eli tervetuloa myös edellisten vuosien riparilaiset ja apparit, YMCA-klubilaiset ja kaikki ROKit! Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14. Seuraamme THL:n ja viranomaisten ohjeistuksia leirin toteutuksen suhteen. Tarvittaessa perumme/siirrämme leiriä lyhyelläkin varoitusajalla. Mahdollisissa muutos/peruutustilanteissa olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin.

Ohjelmassa on mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista, paljon aktiviteettia, joulutunnelmaa ja maukasta ruokaa. Perinteisesti leirillä on jokin teema ja se paljastetaan leirin lähestyessä! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan leirillä joko korttimaksuna tai käteisellä.

Ilmoittaudu mukaan täällä ke 18.11. klo 23.59 mennessä.

Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen leiriä.

 

NUORTEN SYYSLEIRI JATKIS 2020

Alkusyksyn mahtavin viikonloppu on luvassa tänäkin vuonna! Helsingin NMKY:n nuorten syysleiri eli Jatkis 2020 järjestetään la 5.-su 6.9. (huom. ajankohta lyhentynyt pidettäväksi lauantaista sunnuntaihin!) Pellin leirikeskuksessa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki tänä vuonna vähintään 15-vuotta täyttävät tämän ja edellisten kesien riparilaiset, apparit&isoset niin varkkarileireiltä kuin ripareiltakin sekä vanhat sekä uudet kasvot ROKeista, kerhoista ja YMCA-klubeista. Voit ottaa myös kaverin matkaan! Lähde leirille tapaamaan leirikavereitasi ja kohtaamaan uusia namikalaisia tuttuja.

Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella lauantaina klo 10 ja paluu sunnuntaina noin klo 14. Nuorten leirillä on toimintaa joka makuun: menoa ja meininkiä, pelailua, leikkejä, syömistä, yläköysirataa, laulua, leirimuistelua, hengailua.. Ja kenties myös jo legendaariseksi muodostunut ”pimeä leikki”.. Ja kaikki tämä hyvässä namikahengessä hyvällä namikaporukalla!

Leirin hinta on 25 euroa (huom. leirihinta muuttunut leirin lyhentymisen vuoksi) ja se maksetaan ensisijaisesti korttimaksulla tai vaihtoehtoisesti käteisellä leirillä. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen leirille lähtöä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Varmistathan siis jo ilmoittautuessasi huoltajalta, että osallistuminen on mahdollista. Mikäli et ole osallistumassa leirille, muistathan perua osallistumisen ajoissa, viimeistään 26.8. Tänä vuonna leirille on rajoitettu osallistujamäärä.

Ilmoittautuminen leirille on käynnissä täällä. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta perjantaihin 28.8. klo 12.00 mennessä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan valitsemanne läheisen nimi- ja puhelinnumero.

Seuraamme THL:n ja viranomaisten ohjeistuksia leirin toteutuksen suhteen. Tarvittaessa perumme/siirrämme leiriä lyhyelläkin varoitusajalla. Mahdollisissa muutos/peruutustilanteissa olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin.

Lisätietoja: Leiritoimisto, leirit@hnmky.fi

 

NUORTEN RYHMÄNOHJAAJAKOULUTUSLEIRI (ROK-LEIRI) 2020

Tiedoksi 12.3. Leiri peruttu!

ROK-leiri eli ryhmänohjaajakoulutusleiri on suunnattu erityisesti ryhmänohjaajakoulutuksiin osallistuville nuorille, mutta myös muut nuoret ovat tervetulleita! Leirille osallistumalla voit hakea ryhmänohjaajaksi Helsingin NMKY:n ripareille ja varhaisnuorten kesäleireille Pelliin. Viikonlopun ohjelmassa tuttua Pelli-toimintaa eli mm. ensi kesän toimintoihin tutustumista, koulutusta, laulamista, leikkimistä, hiljentymistä, iloista seuraa ja makoisaa ruokaa! Mukaan kannattaa lähteä, vaikka ei ryhmänohjaajaksi ensi kesänä hakisikaan! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan korttimaksulla tai käteisellä leirille lähtiessä.

Leirille lähdetään Vuorikadulta perjantaina 13.3. klo 17.30 ja paluu sunnuntaina 15.3. klo 13.30. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen leiriä.

Ilmoittautuminen leirille on käynnissä täällä. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta ti 3.3. mennessä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan valitsemanne läheisen nimi- ja puhelinnumero.

 

5524

APPARIKLUBI

Näytä lisää...

Appariklubit (kausi 2021-2022) ovat 12 – 14-vuotialle (2007–2009 syntyneille) suunnattuja koulutuksia ja tapahtumia, joissa toiminnassa mukana olleet varhaisnuoret kokoontuvat ja kouluttautuvat saadakseen pieniä, ikäänsä ja taitoihinsa sopivia vastuutehtäviä eri toiminnoissa. Appariklubit ovat maksuttomia, mahdollisia leirejä lukuunottamatta. Appariklubeja järjestetään kauden aikana yleensä 4 (eli noin 1,5kk välein).

Tässä vielä tiivis info siitä, mitä appareiden eli apuryhmänohjaajien tehtävänkuvaan voi kuulua:

 • Apparit ovat nuoremmille esimerkkejä ja ns. isoja veljiä ja isoja siskoja, Appareiden tehtävänä on auttaa ja opastaa pienempiä.
 • Apparit voivat mm. olla ryhmänohjaajien ja ohjaajien apuna erilaisissa tehtävissä ja käyttää omia erikoisosaamisiaan ja lahjojaan.
 • Apparin tehtävissä voi oppia hoitamaan annettuja tehtäviä vastuullisesti ja saada onnistumisen iloa!

Miten mukaan: Tulevan kauden apparikoulutuksen ilmoittautuminen tapahtuu näiden sivujen kautta, sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.  Huomioithan, että ilmoittautumisesta ei lähde sähköpostikuittausviestiä. Infoa ja muistutusta alkavasta appariklubista lähetetään sähköpostitse kesän leireille osallistuneille, appari-ikäryhmään kuuluville vielä syyskuussa! Kauden Appariklubi kokoontuu ensimmäistä kertaa syys-lokakuussa.

YMCA-KLUBI

Näytä lisää...

YMCA-klubi on vapaamuotoinen nuorten paikka, jonne voi tulla tapaamaan kavereita ja työntekijöitä. YMCA-klubiin ovat tervetulleita kaikki 15 vuotta täyttävät ja yli 15-vuotiaat namikalaiset (ja namikahenkiset) nuoret! YMCA-klubien sisältö suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa; ohjelmassa aitoa namikalaista tunnelmaa, yhdessäoloa,  monenlaista toimintaa, rentoutumista ja hauskanpitoa! YMCA-klubissa pääset myös vaikuttamaan muuhun nuorille järjestettävään toimintaan ja suunnittelemaan mm. nuorten leirien ja tapahtumien sisältöjä. YMCA-nuorten viikonloppuleirejä järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa.

YMCA-klubit järjestetään Kaisaniemenkatu 8 katutasolla olevassa nuorten tilassa keskiviikkoisin klo 17-20. Kauden aikana saattaa olla muutamia toimintakertoja eri ajankohtana ja niistä tiedotetaan Facebookissa sekä nuorten omassa WhatsApp-ryhmässä.

 

Lisätietoja toiminnasta saat Eveltä, FB: Eve Hnmky, Instagram: evehnmky

5524

Y-LINE

Näytä lisää...

Y-Line on Helsingin NMKY:n projekti n. 15-26-vuotiaille, jossa täysi-ikäiset vapaaehtoisnuoret järjestävät noin tunnin mittaisia verkkotapaamisia verkossa viikoittain. Projekti on Euroopan Unionin rahoittama, Euroopan solidaarisuusjoukkojen hanke, jonka ensimmäinen kausi toteutettiin 09/2019-05/2O20 ja toinen kausi on käynnissä 01/2021-05/2021. Ohjelmassa on rentoja keskusteluiltoja, toiminnallisia iltoja, pelejä ja kisoja, taitoihin ja tietotaitoihin keskittyviä iltoja ja englanninkielisiä iltoja! Y-Line tarjoaa mahdollisuuden liittyä nuorten avoimeen verkkoyhteisöön, jossa voi tutustua, keskustella, pitää hauskaa ja oppia uutta. Teemailtojen lisäksi Y-Line järjestää päiväsaikaan virtuaalisia kahvitaukoja, jonne saa tulla juttelemaan vapaasti ja vaihtamaan kuulumisia. Y-Line pyrkii tukemaan yhteisöllisyyttä netissä tarjoamalla matalan kynnyksen kanavan olla kanssakäymisissä muiden nuorten kanssa nimettömästi ja omalta kotisohvalta.

Y-Linen keskustelualustana toimii projektin oma Discord serveri, jonka keskustelukanava on auki aina keskusteluillan ajan. Voit käydä muulloinkin katsomassa serverin sisältöä ja seurata sieltä esimerkiksi ilmoituksia ja löytää hyödyllisiä linkkejä. Discord-sovellusta voit käyttää sekä puhelimella että tietokoneella. Tietokoneella Discord ei vaadi rekisteröitymistä selain-versiota käytettäessä. Voit liittyä serverille linkistä, joka löytyy alta: 

Seuraa meitä myös somessa:
Instagram 
Snapchat: hnmky_yline

Linkki Discord serverille: mukaan!

Tulevat tapahtumat:

 • Ma 17.5. klo 18 "Teetä ja pelailua"
 • To 27.5. klo 19 "Kahvitauko"
 • To 3.6. klo 19 "Kauden päätös!"


  Menneet tapahtumat (2. kausi):
 • to 21.1. klo 20 "2. kauden avajaiset!"
 • ti 26.1. klo 18 "kahvitauko"
 • ti 2.2. klo 19 "CV helppi ja kesätyöt"
 • to 11.2. klo 19 "pelipöytä"
 • to 18.2. klo 17 "kahvitauko"
 • ke 24.2. klo 17 "Pelipöytä"
 • to 4.3. klo 17 "Kahvitauko"
 • ti 9.3. klo 18 "Läksytauko"
 • pe 19.3. klo 19 "International gaming night!"
 • ti 23.3. klo 19 "International Coffee Break"
 • ma 29.3. klo 20 "Salaliittoteoriat"
 • ti 6.4 klo 15 "kahvitauko"
 • to 15.4. klo 17 "rento pelipöytä"
 • to 22.4. klo 18 "Kahvitauko"
 • ti 27.4. klo 17 "Teema: nuorten vaikuttaminen"
 • pe 7.5. klo 17 "Kahvitauko"
 • ke 12.5. klo 20 "International Social Night"

 

Helsingin NMKY

AVARTTI

Näytä lisää...

Haluatko kehittää ja testata olemassa olevia taitojasi? Mietitkö uuden harrastuksen aloittamista? Haluatko ylittää itsesi? Kiinnostaako kansainvälinen toiminta? Jos vastasit johonkin kysymykseen kyllä, on Avarttitoiminta tarkoitettu juuri sinulle!

Avartti on 14-25 –vuotiaiden kansainvälinen, kolmetasoinen harrastusohjelma, jossa kilpaillaan vain itsensä kanssa. Avartissa voit hyödyntää tuttuja harrastuksia tai aloittaa uusia. Ohjelmassa valitaan yksi harrastus  kolmessa eri toiminnossa: palvelu, taito ja liikunta sekä tehdään seikkailu. Omasta innostuksesta riippuen voi Avartin aloittaa yhdellä harrastuksella tai tehdä kaikkia saman aikaisesti. Avarttia voi toteuttaa yksin, parin kanssa tai ryhmässä.  Sinä itse päätät, miten toteutat!

Lisätietoja Avartista www.avartti.fi

Helsingin NMKY:n Avartti-yhteyshenkilö:

5535