Olet täällä

TOIMINNAN AVULLA TYÖELÄMÄÄN (TAT)

Mikä on TAT?

Helsingin NMKY

Toiminnan Avulla Työelämään (TAT) on hanke, joka edistää maahan muuttaneiden nuorten aikuisten hyvinvointia ja työllistymistä. Toimintaa rahoittaa  Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus  STEA.  

TAT:n toimintaan kuuluvat muun muassa:  

 • liikuntaryhmät ja muu vapaa-ajan toiminta  

 • suomen kielen ryhmät 

 • työn hakemiseen ja työelämään liittyvät ryhmät ja koulutukset 

 • perheille ja vanhemmille suunnattu toiminta 

 • henkilökohtainen ohjaus ja neuvonta 

Kaikki toiminta on maksutonta (0€).  

Palvelemme asiakkaitamme suomeksi, englanniksi ja ranskaksi.

 

Miten pääsen mukaan? 

Toimintaan mukaan tuleminen on helppoa: voit tulla mukaan milloin tahansa, ilmoittautumista ei tarvita! Katso alta aikataulumme: siinä on kerrottu, missä ja milloin toiminta tapahtuu.  

Voit myös soittaa meille tai laittaa viestiä esimerkiksi whatsappissa tai Facebookin tai Instagramin kautta!

Toiminta ja aikataulu

Helsingin NMKY

Katso varmasti ajantasainen ohjelma FB-sivuiltamme!

 

 

Liikuntaa kaikille 

TAT järjestää useita erilaisia liikuntaryhmiä, joihin kaikki ovat tervetulleita! Tule mukaan pelaamaan pallopelejä (esim. futsal, lentopallo), tanssimaan (Kizomba!) tai harrastamaan kuntoliikuntaa ammattitaitoisten ohjaajien johdolla.  

Liikuntaa naisille 

TAT järjestää naisten omia liikuntaryhmiä. Liikuntaryhmissä mm. tanssitaan, venytellään ja hoidetaan omaa kehoa. Ei haittaa, vaikka et olisi harrastanut liikuntaa aikaisemmin. Saat tarvittaessa neuvoja liikkumiseen. Osaan ryhmistä voi ottaa mukaan myös lapsen. Ota yhteyttä, jos naisten liikuntaryhmä kiinnostaa!

Suomen kielen ryhmät 

Suomen kielen ryhmissämme voit harjoitella suomen kieltä mukavassa ja rennossa ilmapiirissä. Aloittelijoille on oma ryhmä: ei haittaa, vaikka et vielä osaa hyvin suomen kieltä! Et tarvitse oppikirjaa, opettaja antaa sinulle materiaalit. Edistyneemmille tarkoitetussa ryhmässä puhutaan erityisesti työelämään ja työn hakemiseen liittyvistä asioista.  

Sosiaaliset tapahtumat

TAT Community Café on kohtaamis- ja ajanviettopaikka, jonne voi tulla tapaamaan ihmisiä ja vaihtamaan kuulumisia. Järjestämme myös yhdessä vapaaehtoisten kanssa Social Kitchen -yhteisöruokailuja, joissa kokoonnutaan hyvän ruoan äärelle viettämään mukavaa iltaa.

Apua työn hakemiseen ja muihin arkisiin asioihin 

Haluatko löytää työtä? Tarvitsetko apua asunnon saamisessa, KELA-asioissa tai muissa arkisissa asioissa? TAT järjestää työllistymiseen liittyvää ryhmätoimintaa ja kursseja. Tarjoamme myös henkilökohtaista apua ja neuvontaa: voit tulla ilman ajanvarausta Palvelutorille. Voit myös varata ajan tapaamiseen suoraan ohjaajiltamme:  

Arsene Towa (suomi, englanti, ranska), p. +358 50 3229510 / arsene.towa@hnmky.fi

Jaana Takalo (suomi, englanti), p. +358 50 3654682 /  jaana.takalo@hnmky.fi

 

Lisäksi järjestämme kursseja ja työpajoja. Katso tarkemmat tiedot kohdasta kurssit ja koulutukset. Tiedotamme tulevista koulutuksista myös sosiaalisessa mediassa.

Kurssit ja koulutukset

Tänä talvena TAT on järjestänyt YKI-kurssin

YKI-kurssi on suunnattu edistyneille opiskelijoille, jotka aikovat hakea Suomen kansalaisuutta tai tarvitsevat todistuksen kielitaidostaan työnhaussa. Tämä  ilmainen kurssi pidetään joka lauantai 5.11.-21.1. poislukien joulu ja uusivuosi. Kurssi täyttyi alle vuorokaudessa.

Tulossa on myös muita koulutuksia:

 • Uintikurssi 2/2023
 • Hygieniapassi 2/2023
 • Järjestyksenvalvojakoulutus 3/2023
 • Tuomarikoulutus 4/2023

Seuraa meitä somessa, niin saat ajankohtaiset päivitykset.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut koulutuksista tai haluaisit tarjota koulutuksesi maahan muuttaneille työnhakijolle!

TAT International Cup

TAT International Cup on vuosittainen, moninaisuutta ja osallisuutta edistävä jalkapalloturnaus. Tasokas jalkapallo, hyvä musiikki ja rento tunnelma kokoavat yhteen laajan joukon eri taustoista tulevia ihmisiä. Joukkueet ovat pääkaupunkiseudun maahan muuttaneiden yhteisöjen muodostamia. Turnauksen säännöt ja periaatteet on luotu yhdessä osallistuvien yhteisöjen kanssa. International Cup pyrkii edistämään hyviä väestösuhteita, ylittämään eri ryhmien välisiä rajoja ja luomaan yhteisöllisyyttä jalkapallon keinoin.

Vuonna 2022 tapahtuma keräsi yhteensä yli 5000 osallistujaa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään vuosittain monenlaisia työ-, harjoittelu- ja koulutusmahdollisuuksia. Tänä vuonna koulutamme sekä järjestyksenvalvojia että jalkapallotuomareita. Monena päivänä turnauksessa on ohjelmaa myös perheille ja lapsille. 

Kesällä 2023 International Cup:issa pelaa yhteensä 16 joukkuetta. Turnaus järjestetään Kalliossa Brahenkentällä (Helsinginkatu 25a) 28.6-9.7. & 17.-18.7, 20.7 sekä 22.7. Huom! Poikkeuksena 9.7. pelataan Töölössä, Urheilukatu 5. Pelit pelataan klo 16-20 välillä, tervetuloa katsomaan ja nauttimaan tunnelmasta! Tänä vuonna järjestämme jalkapallokoulun lapsille - mukaan pääsee ilmaiseksi tulemalla paikalle! 

 

Torstai 29.6, Perjantai 30.6, Lauantai 1.7., Maanantai 3.7., Torstai 6.7 ja Torstai 20.7.

klo 17-18 jalkapalloa 6-9-vuotiaille lapsille

klo 19-20 jalkapalloa 10-14-vuotiaille lapsille

 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä yhteisöjen ja vapaaehtoisten sekä muiden järjestöjen kanssa. Vapaaehtoisena voi olla mukana tekemässä tapahtuman ensiapua, lasten ja perheiden ohjelmaa, sosiaalista mediaa tai toimitsijan tehtäviä. 

Lisätietoja ja tunnelmia International Cupista löytyy tapahtuman Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/hnmky.tat.internationalcup 

Helsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKYHelsingin NMKY

Tehdään yhteistyötä!

TAT tekee monipuolisesti yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa. Täydennämme julkisen sektorin palveluja esimerkiksi työllisyys- ja sosiaalipalvelujen alueella. Toinen merkittävä yhteistyökumppanimme ovat eri oppilaitokset valmentavasta ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakouluihin saakka: tarjoamme toimintaa, harjoittelupaikkoja ja hankeyhteistyön mahdollisuuksia. Lisäksi toimimme monien eri monikulttuuristen järjestöjen ja yhdistysten kanssa järjestäen esimerkiksi yhteisiä palveluja, tapahtumia, työpajoja ja koulutuksia. Teemme mielellämme yhteistyötä myös muiden yhteisöjen ja yksityisten tahojen kanssa. 

Tule ohjaamaan omaa ryhmää! 

 Jos sinulla on taitoja, joita haluaisit opettaa, tietoa jaettavaksi tai ajatus harrastusryhmästä,  ota meihin yhteyttä! Tarjoamme tiloja ja toimintamahdollisuuksia ryhmille, jotka ovat TAT:n  arvojen mukaisia. 

Tule harjoitteluun! 

 Jos olet AMK –opiskelija esimerkiksi sosiaali- tai nuorisoalalla, tule meille tutustumaan  monikulttuuriseen asiakastyöhön, ryhmien ohjaamiseen ja tapahtumien  järjestämiseen. Suomen kielitaito ei ole välttämätön, mutta meillä saat hyvän tilaisuuden  harjoitella sitäkin! 

Ammatillista yhteistyötä? 

Onko meillä yhteisiä kiinnostuksenkohteita tai tavoitteita? Pyydä meidät esiintymään  koulutukseen, seminaariin tai muuhun tilaisuuteen!  Teemme mielellämme yhteistyötä myös  erilaisten hankkeiden tiimoilta ja lähdemme mukaan mielenkiintoisiin projekteihin. 

Tue työtämme 

Voit myös tukea TAT:n tekemää työtä tarjoutumalla sponsoriksi tapahtumiimme tai  koulutuksiimme.   

Helsingin NMKY

Tilaa uutiskirje!

TAT Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa. Kerromme siinä uusimmat kuulumiset, esittelemme toimintaa ja tiedotamme koulutuksista ja tapahtumista. Voit perua kirjeen tilaamisen milloin vain: linkki perumiseen löytyy uutiskirjeen lopusta. Emme lähetä sinulle muita viestejä tätä kautta!

Tilaa uutiskirje täältä.

Ota yhteyttä

 

  6108
  5546
  6604