Olet täällä

TYÖKOKEILU

TYÖPAJA ETSII NUORISO-, LIIKUNTA-, HYVINVOINTI- & KAUPAN ALASTA KIINNOSTUNEITA ALLE 29-VUOTIAITA NUORIA TYÖPAJAJAKSOLLE.

Työpajajakso koostuu käytännössä työvalmennuksesta (työkokeilu/työharjoittelu) sekä yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Työpajajakson kesto ja sisältö vaihtelevat yksilöllisten tavoitteiden mukaan. Jokainen jakso räätälöidään yksilöllisesti tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Työvalmennuksessa on etua ulospäinsuuntautuneesta luonteesta ja positiivisesta asenteesta. Innostuneisuus ja halu työskennellä ihmisten kanssa ovat tärkeitä ominaisuuksia ohjaajalle. On hyvä jo etukäteen tiedostaa, että eteen tulla henkisesti hyvinkin haastavia tilanteita, joten rauhallisuus ja ”hyvät hermot” auttavat jaksamaan haasteissa.

Yli 3kk mittaisissa työpajajaksoissa nuoren on esitettävä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote; Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002).

 

ESIMERKKEJÄ TYÖVALMENNUSPAIKOISTA JA TYÖN SISÄLLÖISTÄ, JOIHIN VOIT HAKEA:

Iltapäiväkerho-ohjaajan työpajapaikkoja

Iltapäiväkerhossa toimit ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden kanssa koulun jälkeisessä iltapäivätoiminnassa. Päivä koostuu lasten kanssa pelaamisesta, läksyissä avustamisessa sekä ohjatun toiminnan toteuttamisesta. Iso osa työtä on myös vanhempien kohtaaminen ja heidän kanssaan yhteistyön tekeminen. Työtehtävät ovat monipuolisia ja päivien sisällöt vaihtelevat suuresti. Työ on siis aina mielenkiintoista ja positiivisella tavalla ennalta-arvaamatonta. Iltapäiväkerhopaikkoja on tarjolla ympäri pääkaupunkiseutua.

Nuorisotalo-ohjaajan työpajapaikkoja 

Nuorisotalo-ohjaajan työpajapaikkoja tarjoavat useat järjestöt ja Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskus. Helsingissä on yli 60 erilasta nuorisotilaa ympäri Helsinkiä. Kohderyhmämänä ovat pääsääntöisesti 10–18-vuotiaat nuoret. Työtehtävät ovat monipuolisia ja päivien sisällöt vaihtelevat suuresti. Työ on siis aina mielenkiintoista ja positiivisella tavalla ennalta-arvaamatonta. Työ on ilta- ja viikonloppupainotteista.

Liikuntakerhojen ohjaajan työpajapaikkoja

Helsingin NMKY:n ja yhteistyökumppanien liikuntakerhoissa kohtaat asiakkaita vauvasta vaariin. Liikuntakerhojen sisällöt ovat monipuolisia ja ne sijaitsevat ympäri Helsinkiä, joten työ sisältää paljon matkustamista Helsingin sisällä.

Kaupan työntekijän/hyllyttäjän työpaikkoja

Kaupan alan työtehtäviä on tarjolla Helsingin K-Supermarket Kampissa ja K-Supermarket Kaisaniemessä. Työpaikalla työkokeilijaa auttaa ja ohjeistaa työpaikan nimeämä valmentaja.

Mikäli listalla ei ollut sinulle sopivaa paikkaa voit silti olla yhteydessä. Etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva työpajajakson työvalmennuspaikka.

Helsingin NMKY

Työkokeilut ja työharjoittelut

Monessa toiminnassa ja hankkeessa on mahdollista suorittaa työkokeilua tai työharjoittelu (esim. sosiaali- tai liikunta-alan opintoihin liittyvä harjoittelu). Voit kysyä mahdollisuuksistasi joko suoraan sinua kiinnostavan toiminnan vastaavalta tai toimialavastaavilta.

5552
5535
5523