Olet täällä

AJANKOHTAISTA

Namikavalmentajat Timo Saukkola ja Sandra Prieto Korisliigajoukkueiden valmentajiksi

02.06.2023

Helsingin Namikan valmentajakonkari Timo Saukkola on valittu suomenmestaruusjoukkue Seagullsin valmentajaksi. Namikalaista edustusta nähdään ensi kaudella myös Naisten Korisliigassa, kun viime kaudella Namikan naisia ja U15 tyttöjä valmentanut Sandra Prieto ottaa hopeamitalistijoukkue Torpan Pojat luotsatakseen.

Helsingin NMKY on jo pitkään satsannut laadukkaaseen valmennukseen sekä valmentajien ammattitaitoon. Namikassa on ollut kokopäiväisiä koripallovalmentajia jo yli kymmenen vuotta.

– Namikalainen valmentaminen on yksilön kohtaamista sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamista. Haluamme, että jokainen lapsi ja nuori voi saavuttaa oman potentiaalinsa ja kokea kuuluvansa yhteisöön. Se johtaa myös kilpailulliseen menestykseen yksilö- ja joukkuetasolla. Ei ole sattumaa, että pelaamme monessa ikäluokassa suomenmestaruudesta toistuvasti. Ilman laadukasta ja ammattitaitoista valmentamista tämä ei olisi mahdollista, valmennuspäällikkö Juuso Milén tiivistää.

Kiitos koriskaudesta 22/23

01.06.2023

Helsingin NMKY:n koripallokausi oli jälleen huikea. Kiitos pelaajille, vanhemmille, vapaaehtoisille ja kaikille mukana olleille. 

Videolta ja valokuvista pääset fiilistelemään päättäjäisten tunnelmia! 

(Kuvat: Severi Hopsu)

Kauden päättäjäisissä palkittiin jokaisesta joukkueesta vuoden namikalainen:

Pakila 2011, Aava Rokkanen & Neo Lönnfors

Stadi 2011, Inkeri Ahmajärvi & Jonas Tikkanen

Malmi 2011, Veeti Mentula

Pakila 2012, Saara Martikainen & Kaarle Mikkilä

Stadi 2012, Favour Egberamwen & Aatos Kojo

Malmi 2012, Elmo Tallqvist

Pakila 2013, Verna Moilanen & Veli Säderlund

Stadi 2013, Vilma Pannula & Ville Lehtola

Malmi 2013, Ella Matintalo & Rasmus Kröger

Pakila 2014, Lilli Rusanen & Valtteri Lempinen Guerra

Stadi 2014, Mia Kauppinen & Teo Sabogal

Malmi 2014, Olivia Pusa & Lenni Halkola

Pakila 2015, Ada Siven & Matias Junttila

Stadi 2015, Linda Kalima & Kosmo Kiviniemi

Malmi 2015, Elsa Visuri & Max Tiikaja

Pakila 2016, Topias Hovi

Pakila 2017, Onni Vaalas

Etsimme kahvila-ravintolayrittäjää syyskuussa 2023 valmistuvaan Namika Areenaan

22.05.2023

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama noin 3500 m² uusi liikuntaolosuhde Helsingin Pakilaan. Namika Areena on vuonna 2023 valmistuessaan luonteva jatke Helsingin NMKY:n rooliin koripallon suunnannäyttäjänä.  

Nyt etsitään kahvila- tai ravintolatoimijaa, joka toiminnallaan tukee Namika Areenan viihtyisyyttä, toimivuutta ja monipuolisuutta. 

Namika Areenan arvioidaan houkuttelevan keskimäärin 5000 viikoittaista kävijää liikkumaan ja käyttämään areenan palveluita. Namika Areena tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa sekä Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta. Areenassa tullaan järjestämään myös tapahtumia ja turnauksia.  

Helsingin NMKY ei hae naisten I-divisioonan sarjalisenssiä ensi kaudelle

17.05.2023

Helsingin NMKY on tällä hetkellä Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärissä mitattuna.

– Haluamme olla ennen kaikkea elinvoimainen ja vahva kasvattajaseura nyt ja tulevaisuudessa, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kertoo.

Kasvupotentiaalia on paljon, ja Helsingin NMKY haluaakin tarjota yhä useammalle helsinkiläiselle lapselle ja nuorelle koripalloharrastusmahdollisuuden. Numeroiden valossa suurin kasvupotentiaali löytyy tyttöpelaajista, sillä junioreistamme noin 30 % on tyttöharrastajia.

– Naisten I-divarijoukkueen ylläpitäminen nykyisellä toiminnalla ja taloudellisella rakenteella on haastavaa. Tästä syystä Helsingin NMKY:ssä nähdään, että resurssit tulee ohjata entistä vahvemmin helpommin saavutettavaan ja laadukkaampaan junioritoimintaan, Henrik Pulkkinen tähdentää.

– Tavoitteena on kasvattaa tyttöpelaajien määrää. Siihen meillä on hyvät edellytykset muun muassa syksyllä avattavan Namika Areenan myötä. Tyttöpelaajien harrastajamäärien kasvun kautta toivon, että tulevaisuudessa Helsingin NMKY palaa naisten I-divisioonaan, urheilujohtaja Henrik Pulkkinen tiivistää.

Vuosikertomus 2022 on julkaistu

15.05.2023

Tutustu Helsingin NMKY:n toimintavuoteen 2022! 

Vuosikertomus luettavissa tästä linkistä:
https://www.yumpu.com/fi/document/view/68003250/helsingin-nmky-ry-vuosikertomus-2022

Ikaalinen päätti kevätkauden – Menestystä myös kansainvälisistä avoimista kisoista

13.05.2023

Ikaalinen Open 6. toukokuuta oli kolmas ja samalla viimeinen kevään kansallisista taekwondokisoista. Kisoihin matkasi kuusihenkinen HNMKY Taekwondon ottelu- ja liikesarjajoukkue, joka saavutti yhteensä kuusi mitalia ja hyviä sijoituksia.

Ottelussa Benjamin Iles otti kultaa (B1 M -68 kg) ja hopeaa (B1 M -63 kg), Sofia Nurmi otteli hopealle alle 68-kiloisissa nuorissa.

Liikesarjojen ranking-sarjoissa kultaa voitti Henri-Mikael Nuorimaa (miehet U30) ja hopeaa Elmer Nordberg (miehet U40). Kim Chung oli neljäs sekä alle 40-vuotiaissa naisissa että yli 30-vuotiaissa pareissa Elmerin kanssa. Harrastajissa debytoinut Petteri Nummela otti pronssia dieseleissä ja oli neljäs vihreävöisissä miehissä.

Ikaalisissa valmensivat Elmer, Kim ja Henri-Mikael.

Keväällä 2023 seuran liikesarjakilpailijat ovat ottaneet tuntumaa myös kansainvälisiin avoimiin kisoihin.

Musiikkiopiston laulun intensiivikurssi Vuorikadulla 26.-29.8.

11.05.2023

Musiikkiopisto järjestää laulun intensiivikurssin 26.-29.8. Kurssilla saat vinkkejä laulutekniikasta, tulkinnasta, fraseerauksesta ja ilmaisusta. Voit valita mukaasi tangon, liedin, aarian, pop-kappaleen tai jotain ihan muuta.

Opetusta on päivittäin lauantaista tiistaihin 60 minuuttia, sisältäen äänen avauksen ja työskentelyn sekä laulunopettajan että pianistin kanssa.

Hinta: 90€/60min.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: MUM, laulupedagogi Krista Pellikka; krista.pellikka@hotmail.fi.

Pianistina toimii Lacrimoara Galagan.

Lämpimästi tervetuloa!

Sinfoniaorkesterin konsertti sunnuntaina 28.5. klo 17

11.05.2023

Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesterin konsertti pidetään sunnuntaina 28.5. klo 17 Helsingin NMKY:n juhlasalissa (Vuorikatu 17). 

Ohjelmassa Brahms Pianokonsertto 1 sekä Schumann Sinfonia nr. 4.

Solistina toimii Janne Oksanen ja kapellimestarina Tapio von Boehm.

Liput ovelta 15€/12€.

Lämpimästi tervetuloa!

Helsingin NMKY:n puheenjohtajaksi valittiin Teemu Laajasalo

09.05.2023

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin eilen Hotel Arthurissa. Hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalon. Varapuheenjohtajina jatkavat Marko Airamaa sekä Lauri Mäki.

Helsingin NMKY ry:n kevätkokous pidettiin Hotel Arthurissa

27.04.2023

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n kevätkokous pidettiin 26.4. Hotel Arthurissa. Kevätkokouksessa jäsenistö hyväksyi tilinpäätöksen sekä vuosikertomuksen vuodelta 2022.

Kokouksessa hyväksyttiin hallitukseen uudelle kaudelle Markku Lohikoski ja Timo Lappalainen. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo ja hallintojohtaja Ilpo Laitinen.

Hallituksen pitkäaikaiset jäsenet Hannu Niskanen ja Pepe Salmela päättivät pitkän hallitustyönsä. Koko Helsingin NMKY -yhteisö kiittää Niskasta ja Salmelaa työstä Helsingin NMKY:n hyväksi.

 

Helsingin NMKY ry:n hallitus kokonaisuudessaan:

Codeo edistää nuorten hyvinvointia Helsingin NMKY:n kautta

25.04.2023

Ohjelmistokehitysyritys Codeo tukee Helsingin NMKY:n toimintaa. Codeon henkilöstö vietti viime keskiviikkona TYHY-päivää Hotel Arthurissa. Codeon väki pääsi kuulemaan kahden Liike-hankkeen toiminnassa mukana olleen nuoren tarinan ja osallistumaan koristunnille. Liike-hankkeen tukemisen lisäksi myös Hotel Arthurin valinta kokoontumispaikaksi on käden ojennus nuorille, sillä Arthurin tuotot käytetään lasten ja nuorten hyväksi. 

Codeon toimitusjohtaja Liisa Rusanen kertoo, että vastuullisuus on heidän yritystoiminnassaan kaiken A ja O.

- Meille on ollut hienoa päästä tukemaan Helsingin NMKY:n toimintaa. Haluamme osaltamme olla edistämässä nuorten hyvinvointia. Oli hienoa kuulla nuorilta itseltään, mitä toiminta on heille antanut, Rusanen tiivistää. 

Liike-hankkeen toiminnassa pitkään mukana olleet Aamos ja Tatu kertoivat keskenään hyvin samanlaisen tarinan siitä, kuinka päätyivät Liike-hankkeen pariin. Kummankin polku alkoi Helsingin NMKY:n Startti-ryhmästä, josta heidät ohjattiin myös Liike-hankkeen toimintaan. 

Mitalisaldo kasvoi Espoossa

20.04.2023

Ottelun ja liikesarjojen taekwondokisat käytiin keväisissä tunnelmissa 16. huhtikuuta Espoossa. Namikalaisia osallistui erityisesti liikesarjoihin, mutta myös ottelussa laitettiin jalalla koreaksi.

Kummassakin kisamuodossa seuraan saatiin mitalien värisuora. Lisäksi hankittiin mukavasti kokemusta tulevia koitoksia varten. Kokeneemmilta kisakävijöiltä tiesi odottaa jo varmoja otteita, mutta myös kisojen ensikertalaiset selviytyivät kisapäivästä hienosti.

Ranking-sarjoissa Elmer Nordberg ja Mikko Virta saivat kumpikin kolme mitalia. Kaksi mitalia saavuttivat puolestaan Antti Vehman ja Kim Chung.

Harrastajissa Akseli Ikonen otti ensimmäisissä kisoissaan hopeaa.

Ottelussa päivän finalisteja olivat Benjamin Iles liigassa ja Edvin Halminen harrastajissa.

Valmennustehtävissä seurasta olivat mukana Ea Barrois, Kim Chung, Sirpa Huuskonen ja Elmer Nordberg.

“You guys have been my saviours in difficult times”

18.04.2023

Did you know that 51.5% of men and 44.1% of women in Finland report to have experienced either frequent or constant feelings of loneliness? These numbers are the results of a study conducted in 2016,1 but are likely to have increased during the Covid 19 pandemic. Since then, it has become more evident for everyone how detrimental loneliness is, not only for our mental health but also for our overall wellbeing.

Humans are deeply social beings. Therefore, belonging to a tightly cooperating group of peers has always been vital for an individual’s survival. One could say we are programmed by nature to be social, have deep emotional connections and maintain these connections in order to ensure the survival of our species. Research in neuroscience has shown that our brain processes threats to social connection in the same neural regions that process threats to our survival. Therefore, it doesn’t surprise that suffering from loneliness is associated with increased risks of serious physical health issues, marginalisation, and consequently socioeconomic inequality.1 

Games 4 Change II – Vaihtoviikkomme Belgian Antwerpenissa

17.04.2023

Saimme maaliskuussa mahdollisuuden osallistua viikon pituiseen liikuntaa ja urheilua työvälineenään käyttävien nuorisoalan ohjaajien koulutukseen Belgiassa. Vaihtoviikko järjestettiin 19-26.3 ja siihen osallistui yli 30 henkilöä 11 eri maasta. Koulutusviikon järjesti paikallinen EducAntwerp-järjestö. Kyseessä oli jo toinen vastaavanlainen koulutusviikko, jonka mahdollisti Erasmus+. 

Koulutusviikon aikana pääsimme perehtymään liikunnan ja urheilun teoreettiseen taustaan oppimisen väylänä sekä kokemaan käytännön kautta useita erilaisia pelejä ja harjoitteita. Viikon aikana jakaannuimme pienempiin ryhmiin, joissa toteutimme paikallisille nuorille ohjauskokonaisuuden erilaisten teemojen pohjalta. Näitä teemoja olivat ryhmänmuodostus, yksilöllinen kehitys, kulttuurienväliset kompetenssit, marginalisoitujen ryhmien inkluusio sekä mielen ja kehon hyvinvointi. 

Tule vaikuttamaan kevätkokoukseen

17.04.2023

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n kevätkokous pidetään keskiviikkona huhtikuun 26. päivänä 2023 klo 18.00 Hotel Arthurissa (Vuorikatu 19, Helsinki).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Koronan myötä muuttuneen yhdistyslain nojalla kokoukseen voi osallistua myös etänä (Teams-sovelluksen kautta). Kokoukseen pyydetään ennakkoilmoittautumisia (olli.joensuu@hnmky.fi) 23.4.2023 mennessä. Ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään myös Teams-linkki.

Kevätkokouksessa tarkastellaan toimintavuotta 2022 ja käsitellään vuosikertomus ja tilinpäätös. Lisäksi kevätkokouksella on tärkeä rooli henkilövalintoihin liittyen, sillä siellä valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Yhdistyksen kokouksissa kaikilla jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus sekä erääntyneen jäsenmaksunsa maksaneilla äänivaltaisilla jäsenillä lisäksi äänioikeus. Jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on yksi ääni. Paikan päällä tarjoillaan kahvit. Yhdistyksen uusi pääsihteeri Olli Joensuu esittäytyy kokouksessa.

Naisten koriskausi päättyi sarjapaikan varmistamiseen

13.04.2023

Kausi 2022-2023 on tullut päätökseen naisten joukkueen osalta. Haastavan alun jälkeen on joukkueen päävalmentaja Sandra Prieto hyvin tyytyväinen tähän kauteen kauden lopetuksen ja nousujohteisten otteiden ansiosta.

- Alku oli haastavaa aikaa. Kun saavuin Namikalle, minulla oli haasteita sopeutua sarjaan, missä pelasimme enkä oikein tiennyt mitä odottaa, joka näkyi huonoissa tuloksissa. Loppua kohden aloimme pelaamaan hyvin ja otteet paranivat koko ajan. Olen todella ylpeä, millaisen panoksen koko joukkue antoi itsestään ja millainen meidän fiilis oli joukkueen kesken, kommentoi Sandra Prieto.

- Alkukaudesta oli hankalaa asettaa tavoitteita. Noin kahden kuukauden jälkeen sanoin, että meidän pitää pelastaa joukkue tippumiselta ja se oli suuri tavoite meille, jossa lopulta myös onnistuttiin. Uskon, että teimme jopa enemmän, mitä meiltä odotettiin ja pelaajat mahdollistivat sen upealla panoksellaan joukkueeseen!

Naisten joukkue sai todella mieleisen lopetuksen kaudelleen, kun se voitti putomistaistelun Panttereita vastaan. Joukkue nähdään siis myös ensi kaudella 1. divisioonassa.

Miesten koriskausi päättyi kuudenteen sijaan 1. divisioonassa

12.04.2023

Kausi 2022-2023 on saatu päätökseen miesten joukkueen osalta. Sijoitus 1. divisioonassa oli kuudes. Kauteen mahtui hyviä sekä haastavia hetkiä. Kaikesta huolimatta valmentajat ovat tyytyväisiä joukkueensa otteisiin kauden päätyttyä.

- Päällimmäiset fiilikset kaudesta on tosi positiiviset, vaikka toki harmittaa, ettei päästy mitalipeleihin. Siihen ei tietenkään voi olla tyytyväinen, päävalmentaja Timo Saukkola tiivistää.

-Tavoitteena meillä oli tottakai voittaa sarja. Vaikka kaikkiin tavoitteisiin ei päästykkään kauden aikana, on silti hyvä ja positiivinen fiilis kaudesta.

Miesten joukkueessa pelaa monta nuorta pelaajaa, mikä on ideaalitilanne joukkueen kehittymiselle sekä kasvulle.

- Tällä kaudella pelasimme hyvää korista ja meidän runko pysyi kasassa, joka oli todella iso plussa. Kaudesta yksi nostamisen arvoinen asia on Lenni Hervolan läpimurtokausi.
 

TÄRKEÄÄ TIETOA TÄMÄN PÄIVÄN U17 POIKIEN SM FINAALIA VARTEN

02.04.2023

Eilisessä ottelussa Kisahallilla oli tietojen mukaan yli 900 katsojaa, MPH:lle mahtuu 350 katsojaa. Valitettavasti voi olla, että kaikki halukkaat eivät mahdu ottelua katsomaan paikanpäälle. Rajallisen tilan, katsomokapasiteetin sekä paloturvallisuusmääräysten takia joudumme rajoittamaan yleisömäärää. Järjestyksenvalvojat ovat paikalla valvomassa tapahtumaa.

Lisäksi MPH:lla on koko päivän pelejä, joten katsomorakenteita päästään pystyttämään hieman jälkeen klo 14:00. Katsomo rakennetaan MPH2 kentälle heti siellä pelattavan pelin päätyttyä.

Katsomossa pitää osata myös käyttäytyä asiallisesti. Yleisössä keskitytään omien pelaajien kannustamiseen ja jätetään vastapuolen joukkue, fanit sekä tuomarit huomioimatta, lisäksi missään nimessä kentälle tai turva-alueille yleisöstä ei saa missään tilanteessa mennä, myös tuomareille pitää sallia työrauha.

Vastaa asiakaskyselyyn

29.03.2023

Meitä kiinnostaa asiakkaidemme näkemykset toiminnastamme. Vuosittainen asiakaskysely on avoinna. 

Auta meitä kehittämään toimintaamme ja käy täyttämässä asiakastyytyväisyyskyselymme 4.4. mennessä!

Tuloksia julkaistaan muun muassa Vuosikertomuksessa. Kiitos ajastasi!

Kyselyyn pääset tästä: Asiakaskysely

Namika Areenan kattorakenteissa syttyneestä tulipalosta vähäiset vahingot

28.03.2023

Namika Areenan työmaalla on tänään 28.3. ollut tulipalo kattorakenteissa. Tulipalo on hallinnassa ja rajoittui pienelle alueelle.

Palo syttyi vesikattotöiden yhteydessä. 

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. 

Alustavan arvion mukaan vahingot ovat vähäisiä.

Leevi Kujanpää: Helsingin Namikalta saa tuen, avun ja turvallisuuden tunteen

23.03.2023

Leevi Kujanpää on saanut tukea elämäänsä Helsingin NMKY:ltä. Hän tuli mukaan Startti-toimintaan, joka on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille. Startti -jakson aikana opetellaan arjen hallintaa, laitetaan rytmiä elämään sekä saadaan tietoa eri palveluista ja tukimuodoista, jotka helpottavat omaa elämää.

- Tulin starttiin ja tutustuin Helsingin Namikaan.

- Se antoi minulle tervetulleen olon, kun huomasi, että siellä otetaan kaikki mukaan, Leevi jatkaa.

Kujanpää kertoo minkälaista toiminnassa on olla mukana.

- Namikalla ei tuomita, joka on just hyvä. Täällä saa olla oma itsensä.

- Täältä saa sen mukavan tuen, avun ja turvallisuuden tunteen mikä on kivaa, Leevi kertoo.

 

Helsingin NMKY taistelee yksinäisyyttä, osattomuutta ja ulkopuolisuutta vastaan. Rinnalla kulkevan tuen, arvostavan ja kokonaisvaltaisuuden huomioivan kohtaamisen sekä monipuolisen ja turvallisen vertaistoiminnan avulla varmistamme, että jokainen voi tuntea olevansa arvokkaana osana yhteisöä.

Nuoret erittäin tyytyväisiä Helsingin NMKY:n työpajan toimintaan

21.03.2023

Valtakunnallisen sosiaalisen vahvistumisen sovari kyselyn 2022 mukaan Helsingin NMKY:n työpajan yksilövalmennukseen ja starttiryhmään osallistuneet antoivat toiminnasta kokonaisarvioin 4,5/5. Nykymuotoista työpaja-toimintaa Helsingin NMKY on toteuttanut vuodesta 2014. Toiminnassa oli vuonna 2022 yli 60 nuorta, joita autettiin kohti työ ja koulutuspolkua. Yli puolet toiminnassa olevista nuorista 57% ohjautui jakson jälkeen suoraan töihin tai koulutukseen (Nuorisotilastot.fi).

Nuoret kokivat saaneensa tukea opiskelu ja työelämävalmiuksiin 

Lähes kaikki 92 % kyselyyn vastanneista nuorista kokivat saaneensa tukea tulevaisuuden suunnitteluun ja 85 % vastanneista kertoi saaneensa tukea opiskelu- sekä työelämävalmiuksiin. Kaikki nuoret 100 % kokivat sosiaalista vahvistumista jakson aikana ja 92 % koki sosiaalisten taitojen parantuneen.  Helsingin NMKY:n työpaja pitää sisällään niin yksilövalmennusta kuin ryhmämuotoista valmennusta.  

Taekwondon vuoden ensimmäiset Suomen kisat käytiin Lohjalla

14.03.2023

Jo useampana vuonna Lohja Openin liikesarjakilpailut ovat käynnistäneet taekwondovuoden kansalliset kisat – niin tänäkin vuonna. HNMKY Taekwondosta 11. maaliskuuta järjestettyihin kisoihin osallistui kahdeksan kisaajaa.

Namikalaiset ylsivät parhaimmillaan hopealle, ja sitä mitalia kauhottiinkin neljän urheilijan voimin.

Kahden mitalin saalistajia olivat Kim Chung, Elmer Nordberg ja Mimi Miettinen. Kim ja Elmer ottivat hopeaa yksilöistä ja pronssia pareista, Mimi pronssia yksilöistä (kuvassa) ja ryhmästä.

Ranking-sarjojen ensikertalainen Antti Miettinen nappasi pronssia. 

Harrastajista parhaiten sijoittui Edvin Halminen ollen neljäs puna-mustavöisissä miehissä.

Onnittelut kaikille kisaajille!

Lohjan liikesarjakilpailu oli osallistujamäärältään kautta aikojen yksi Suomen suurimmista. Vielä ei 200:n rajaan ylletty, mutta kisaajia oli arviolta noin 160. Kilpailut käytiin kolmella kentällä. Kisoihin toivat kansainvälisyyttä Ruotsin ja Iranin edustajat.

Olli Joensuu Helsingin NMKY:n pääsihteeriksi

06.03.2023

Helsingin NMKY ry:n hallitus on valinnut uudeksi pääsihteeriksi Olli Joensuun. Joensuu siirtyy tehtävään Veikkauksen sidosryhmäpäällikön tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut pääsihteerinä muun muassa Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:ssä sekä Nuorisoasuntoliitossa. Lisäksi hän on toiminut yli kaksikymmentä vuotta luottamustehtävissä nuoriso-, sosiaali- ja terveysjärjestöissä.

Helsingin NMKY:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Niskanen kertoo, että avoinna ollut tehtävä herätti mielenkiintoa ja hyviä hakijoita oli paljon.

– Näin suuri kiinnostus pääsihteerin tehtävää kohtaan kertoo, että Helsingin NMKY on vetovoimainen ja haluttu työpaikka.

– Olli Joensuusta Helsingin NMKY saa yhdistyksen arvoihin sitoutuneen osaavan ammattilaisen, jolla on hyvät verkostot valmiina. Vankka kokemus nuorisotyöstä ja johtotehtävistä luovat Joensuulle hyvät edellytykset luotsata Helsingin NMKY:tä tulevina vuosina, Niskanen tiivistää.

Olli Joensuu kertoo ottaneensa innolla pääsihteerin tehtävän vastaan.

Jesse Valkonen: Namikan kautta olen saanut elämääni itsevarmuutta

02.03.2023

Jesse Valkonen on saanut tukea elämäänsä Helsingin NMKY:ltä.

- Namikan toiminnasta olen saanut itsevarmuutta. Uskallan nyt kohdata uusia ihmisiä.

- Olen saanut elämääni myös uusia kavereita ja harrastuksia, Valkonen jatkaa.

Hän kiittää Namikan ohjaajia kuuntelutaidosta ja yhdessä tekemisestä.

– He ovat kuunnelleet meidän nuorten toiveita, ja miettivät, miten niitä olisi järkevää toteuttaa.

– Erityisesti olen kiitollinen Namikan työntekijöille, jotka ovat auttaneet minua arjen haasteissa, Jesse sanoo.
 

Helsingin NMKY taistelee yksinäisyyttä, osattomuutta ja ulkopuolisuutta vastaan. Rinnalla kulkevan tuen, arvostavan ja kokonaisvaltaisuuden huomioivan kohtaamisen sekä monipuolisen ja turvallisen vertaistoiminnan avulla varmistamme, että jokainen voi tuntea olevansa arvokkaana osana yhteisöä.

Mikäli Sinä tarvitset tukea elämääsi, aloita esimerkiksi klikkaamalla tätä linkkiä: Tukea nuorelle

Wilma Tuomelle ja Olavi Suutelalle Hanno Möttölän rahaston koripallostipendit

15.02.2023

Hanno Möttölän rahaston tarkoituksena on tukea Helsingin NMKY:n 
toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten harrastustoimintaa 
sosiaalisin ja taloudellisin perustein sekä jakaa apurahoja lahjakkuuteen perustuen. 

Lahjakkuuteen perustuvat koripallostipendit vuoden 2022 Helsingin 
NMKY:n osalta jaettiin viime sunnuntaina 12.2.2023  Pirkkolahallissa pelatun miesten 1- div A:n ottelun HNMKY- HBA yhteydessä Wilma Tuomelle ja Olavi Suutelalle.

Stipendit jakoivat yhdessä Hanno Möttölän kanssa rahaston hoitokunnan jäsen, Helsingin NMKY:n hallituksen jäsen Markku Lohikoski ja yhdistyksen vt. pääsihteeri, talousjohtaja Eero Finne.

Wilma Tuomi pelaa nykyisin HBA - Märskyn naisten korisliigajoukkueessa ja Olavi Suutela HBA- Märskyn 1 div A-joukkueessa. Molemmat kuuluvat ikäluokkansa maajoukkueiden runkopelaajiin.

Toimintavuonna 2022 rahasto tuki Helsingin NMKY:n toiminnassa mukana 
olevaa yli 200 nuorta sosiaalisin ja  taloudellisin perusten 20 864€ 
eurolla.

Antonis Papastamatis sai työpaikan Helsingin NMKY:ltä

14.02.2023

Antonis Papastamatis on saanut tukea elämäänsä Helsingin NMKY:ltä.

- Olen saanut Helsingin Namikan kautta työpaikan, mikä minulle tarjottiin työkokeilun jälkeen, Antonis kertoo. 

Antonis Papastamatis työskentelee lasten ja nuorten parissa.

- Helsingin Namikan työ on ollut tosi monipuolista ja tosi kivaa, ei tähän työhön ainakaan kyllästy, Antonis sanoo. 

Helsingin NMKY taistelee yksinäisyyttä, osattomuutta ja ulkopuolisuutta vastaan. Rinnalla kulkevan tuen, arvostavan ja kokonaisvaltaisuuden huomioivan kohtaamisen sekä monipuolisen ja turvallisen vertaistoiminnan avulla varmistamme, että jokainen voi tuntea olevansa arvokkaana osana yhteisöä.  

Mikäli Sinä tarvitset tukea elämääsi, aloita esimerkiksi klikkaamalla tätä linkkiä: Tukea nuorelle

Liike-hankkeelle näkyvyyttä

31.01.2023

Liike-hanke lisää 16-29-vuotiaiden nuorten fyysistä aktiivisuutta. Erityisesti toiminta on tarkoitettu niille nuorille, joilla on haasteita saada itseään liikkeelle. Syitä voi olla monia: Liikunta on vain jäänyt taka-alalle, kaverit, joiden kanssa liikkua puuttuvat tai omaa tapaa liikkua ja huolehtia omasta fyysisestä kunnosta ei ole vain löytynyt.

YLE uutisoi näyttävästi liike-hanke toiminnasta. Toimittaja haastatteli toimintaamme osallistunutta Otto Aueria, joka tällä hetkellä toimii vertaisohjaajana Helsingin NMKY:ssä. 

Lue YLE:n verkkojulkaisu tästä: https://yle.fi/a/74-20014888

Katso Alueuutiset tästä: https://areena.yle.fi/1-63843674

Toimintaan on helppo päästä mukaan. Ole suoraan yhteydessä viestillä, sähköpostilla, whatsappilla tai soita Liikuntaetsiville:

Reetta, 050 322 1031reetta.asikainen@hnmky.fi tai

Namika Areenan runko on valmis

31.01.2023

Pakilaan syksyllä 2023 valmistuvan Namika Areenan rakentaminen etenee aikataulussa. Nyt tammikuussa runko alkaa olla valmis. Areena tuo Pakilan alueelle paljon uusia vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia. Namika Areenan koko on noin 3500m². Viikossa tulee olemaan noin 3500 käyttäjää. Käyttäjistä noin 90% tulee olemaan lapsia ja nuoria.

Vierailimme rakennustyömaalla, ja projektipäällikkönä toimiva Jani Riihinen kertoi rakentamisen etenemisestä.

- Katto on vedenpitävä ja seinät ovat paikallaan, eli nyt lähdetään tekemään sisävalmistusvaihetta.

Täyspitkä pääareenakenttä on 1240m², ja Riihinen kertookin kattoristikoiden olevan jopa 38 metriä pitkiä.

Riihinen uskoo rakentamisen etenevän maaliin siinä aikataulussa, mikä on asetettu.

- Uskon, että meillä on syyskuussa ensimmäiset korit heitetty ja lapset ovat päässeet harrastamaan ja koululaiset liikkumaan päivisin.

Namika Areenan rakentajan toimii NCC ja suunnittelutyön tekee Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen.

Aggrey Otim: Helsingin Namika on hyvä paikka nuorille, joilla elämä välillä tökkii

27.01.2023

Aggrey Otim on saanut tukea elämäänsä Helsingin NMKY:ltä. 

– Helsingin Namika on hyvä paikka nuorille, joilla elämä välillä tökkii eikä ole suuntaa elämässä, Otim sanoo.  

Aggrey Otim korostaa, että Namikan toiminnassa saa olla sellainen kuin on. 

- Namikalla on hyvä meininki. Täällä voi vapaasti olla sellainen, kuin haluaa olla. Namikalla on kaikille suunnattu polku johonkin suuntaan.  

Hän haluaakin nyt rohkaista myös muita mukaan toimintaan. 

- Rohkeasti vaan tänne, täällä kyllä autetaan sen mukaan kuin pystytään. 

Helsingin NMKY taistelee yksinäisyyttä, osattomuutta ja ulkopuolisuutta vastaan. Rinnalla kulkevan tuen, arvostavan ja kokonaisvaltaisuuden huomioivan kohtaamisen sekä monipuolisen ja turvallisen vertaistoiminnan avulla varmistamme, että jokainen voi tuntea olevansa arvokkaana osana yhteisöä. 

Mikäli Sinä tarvitset tukea elämääsi, aloita esimerkiksi klikkaamalla tätä linkkiä: Tukea nuorelle