Olet täällä

AJANKOHTAISTA

Hopeaa ja pronssia taekwondon SM-kisoista

06.12.2022

Taekwondon Suomen mestaruuksista kisattiin 3. joulukuuta Turussa. HNMKY Taekwondon päivän saldo oli yhteensä kuusi SM-mitalia, jotka saavutettiin alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Seuran kilpailijat saivat Turusta mukaansa myös vuoden 2022 otteluliigan ja liikesarjakilpailijoiden rankingin pokaalit. 

Sofia Nurmi ja Frans Frangén ottelivat SM-hopeaa junioreissa ja Benjamin Iles kadeteissa.

Liikesarjoissa Iivari Kiiskinen otti SM-pronssia kadettipojissa ja alle 17-vuotiaiden ryhmissä. Mimi Miettinen nappasi SM-pronssia kadettitytöissä. Kummallekin sekä SM-kisat että SM-mitalit olivat ensimmäiset.

Ottelijoita valmensi Ea Barrois, ja liikesarjakilpailijoita luotsasivat Sirpa Huuskonen ja Antti Miettinen. Kadettipoikien ryhmää valmensi Budokwai Taekwondon Olli Siltanen.

OTTELUTULOKSET

SM-hopeaa

 • Sofia Nurmi (nuoret B1 F -63)
 • Frans Frangén (nuoret B1 M -63)
 • Benjamin Iles (kadetit C1 M -65)

Vuoden 2022 liiga

Helsingin NMKY:n koripallon kasvatteja NCAA:ssa

05.12.2022

Aarnion (University of South Florida) sekä Kaikkosen (Tabor College) lisäksi Helsingin NMKY:n kasvattipelaaja Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023.

- Olemme innoissamme saadessamme Katin joukkueeseemme, kommentoi Wyomingin yliopiston päävalmentaja Heather Ezell yliopiston tiedotteessa.

- Kati tuo valtavasti kokemusta meidän joukkueeseen. Hänellä on ollut loistavia seuravalmentajia Suomessa ja hänen vaikutuksensa joukkueeseen alkaa välittömästi, kun hän astuu kampukselle, Heather jatkaa.

Hyvän tekeminen yhteistyössä STEAn kanssa jatkuu

01.12.2022

STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) on julkaissut ensi vuodelle myöntämänsä avustukset. STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen. STEA tukee vuonna 2023 Helsingin NMKY:tä 626 395€.

STEA-avustuksia myönnettiin seuraaville Helsingin NMKY:n toiminnoille:

Helsingin NMKY:n syyskokous

01.12.2022

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n

SYYSKOKOUS

pidetään maanantaina joulukuun 12. päivänä 2022 alkaen klo 18.00 Hotel Arthur Oy:n ravintolassa (Vuorikatu 19, Helsinki).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Kesällä tältä osin muutetun yhdistyslain nojalla kokoukseen voi osallistua myös etänä (Teams-sovelluksen kautta). Kokoukseen pyydetään ennakkoilmoittautumisia (eero.finne@hnmky.fi) 9.12.2022 mennessä. Ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään myös Teams-linkki.

Yhdistyksen kokouksissa kaikilla jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus ja erääntyneen jäsenmaksunsa maksaneilla äänivaltaisilla jäsenillä lisäksi äänioikeus. Jokaisella äänioikeutetulla jäsenellä on yksi ääni. Paikan päällä tarjoillaan kahvit.

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2023 on jäsenistön nähtävillä 2.12.2022 alkaen virka-aikoina yhdistyksen toimistossa (Kaisaniemenkatu 10, 8. kerros) ja yhdistyksen internetsivulla (www.hnmky.fi).

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Helsingin NMKY:n toimintaan!

HALLITUS

Namika Areena rakennus etenee aikataulussa

01.12.2022

Pakilaan syksyllä 2023 valmistuvan Namika Areenan voi nähdä rakentuvan silmissä!

Vierailimme rakennustyömaalla ja kysyimme Areenan vastaavalta työnjohtajalta Esa Heinolalta, missä vaiheessa Namika Areenan rakennus on ja miten työt etenee.

— Areenan rungosta on asennettu tällä hetkellä viisikymmentäviisi prosenttia ja runko saadaan joulukuun loppuun mennessä valmiiksi, jonka jälkeen alkaa vesikaton asennus, kertoo Heinola. 

Namika Areena on Heinolan sanojen mukaan mukava projekti rakentaa ja Areenasta tulee hieno, upeine pintamateriaaleineen!

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

Namika Areenan rakentajana toimii NCC ja suunnittelutyön tekee Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen.

Yhdeksän uutta dan-arvoa HNMKY Taekwondoon

24.11.2022

HNMKY Taekwondossa järjestettiin sunnuntaina 20. marraskuuta mustan vyön koe, joka tuotti ennätykselliset yhdeksän uutta dan-arvoa. Seurassa ei ole graduoitu aiemmin yhtä paljon mustia vöitä kerralla.

Kolme kokelasta tummensi 1. danin mustan vyön 2. asteen mustaksi vyöksi. Peräti kuusi oli tavoittelemassa mustaa vyötä ensimmäistä kertaa.

Kokeen vastaanotti seuran pääopettaja Elmer Nordberg. Kokelaat ovat jo ansioituneet kilpailijoina ja/tai ohjaajina, ja se näkyi vyökokeen sujuvuudessa, kertoo Nordberg.

"Kokelaissa on paljon potentiaalia ja se tuli esiin kokeen aikana. Ja uskon, että heillä on paljon annettavaa taekwondolle myös tulevaisuudessa."

Uudet danit

 • Moritz Nurmi, 2. dan
 • Ea Barrois, 2. dan
 • Sofia Nurmi, 2. dan
 • Antti Vehman, 1. dan
 • Satu Ritari, 1. dan
 • Rosa Meriläinen, 1. dan
 • Mikko Virta, 1. dan
 • Sini Forssell, 1. dan
 • Frans Frangén, 1. dan

Lämpimät onnittelut!

kuvat: Elmer Nordberg

 

Taekwondon Nurtzi Open tarjosi ottelua ja liikesarjoja

21.11.2022

HNMKY Taekwondon urheilijat kävivät mitalijahtiin 19. marraskuuta Nurtzi Openissa Nurmijärvellä. Liikesarjoissa kertyi yhdeksän mitalia ja ottelussa kolme. Eikä pidä unohtaa niitä kisaesityksiä, joista mitaleja ei tällä kertaa tullut – upeaa tekemistä koko noin 20 urheilijan joukkueelta. 

Liikesarjoissa Iivari Kiiskinen kilpaili ensimmäistä kertaa ranking-sarjoissa ja sijoittui hopealle alle 15-vuotiaissa kadettipojissa. Antti Vehman esiintyi samoin ensimmäistä kertaa rankingin yksilöissä ja pareissa sijoittuen kummassakin neljänneksi. Pronssimitalin hän nappasi yli 30-vuotiaiden ryhmällä, mikä sarja oli tuttu viime vuoden SM-kilpailuista. Jos tulokkaita jännitti, niin ei se ulospäin näkynyt. Liikesarjat sujuivat vakuuttavasti.

Nuorten esiinmarssia näytti myös Mimi Miettinen, joka otti ensimmäisen kadettityttöjen yksilösarjan mitalinsa, hopeaa. Pisteet olivat namikalaisten päivän parhaat, yli seitsemän.

Kolmeen ranking-mitaliin ylsi puolestaan Mikko Virta, joka otti pronssia yksilö-, pari- ja ryhmäsarjassa.

Namikalla marraskuu huipentuu musiikin täyteisesti kahdella huippukonsertilla

18.11.2022

Lauluoppilaiden konsertti Hotel Arthurin juhlasalissa (Vuorikatu 17, Kaisaniemi) keskiviikkona, 23.11. klo 19.

Musiikkiopiston joulukonsertti Hotel Arthurin juhlasalissa (Vuorikatu 17, Kaisaniemi) maanantaina, 28.11. klo 18.

Konsertteihin on vapaa pääsy, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Ryhmänohjaajakoulutuksessa ennätysmäärä nuoria

11.11.2022

Helsingin NMKY järjestää ryhmänohjaajakoulutuksia yli 15-vuotiaille ja samana vuonna 15 vuotta täyttäville. Koulutus pätevöittää toimimaan ryhmänohjaajana ja esimerkiksi isosena rippikouluissa sekä varhaisnuorten leireillä.

Koulutus on jaettu ROK1 – perus ryhmänohjaajakoulutukseen sekä ROK2 – jatko ryhmänohjaajakoulutukseen, joka syventää ROK1:ssä opittua. Koulutuskausi kestää syksystä kevääseen. Peruskoulutuksen (ROK1) suorittaa n. 30 nuorta vuosittain. Jatkokoulutukseen voi osallistua niin kauan kuin haluaa, sillä sen sisältöä muokataan tarpeiden ja osallistujien mukaan. Ryhmänohjaaja - ja isoskoulutukset ovat kuuluneet osana leiritoimintaan jo vuosikymmenten ajan 1970-luvun taitteesta alkaen. Nykymuotoisena ryhmänohjaajakoulutusta on järjestetty kymmenisen vuotta.

Ryhmänohjaajakoulutuksiin on tänä vuonna ilmoittautunut 77 15-26 -vuotiaista nuorta. Tämän lisäksi 12-14 -vuotiaiden apuryhmänohjaajakoulutus keräsi jopa 48 ilmoittautunutta. Suurin osa ROK:in suorittaneista nuorista toimivat Helsingin NMKY:n Pellin leirikeskuksessa lastenleireillä sekä rippileireillä vapaaehtoisina ryhmänohjaajina.  

Pääsihteeri Timo Laulaja siirtyi pois Helsingin NMKY:n palveluksesta 1.11.2022 alkaen

02.11.2022

Pääsihteeri Timo Laulaja siirtyi pois Helsingin NMKY:n palveluksesta 1.11.2022 alkaen. Helsingin NMKY toivottaa Timo Laulajalle menestystä uusissa haasteissa!

Pääsihteerin toimensijaisena toimii toistaiseksi talousjohtaja Eero Finne.

Hallitus

Helsingin NMKY:ssä on töissä jopa 22 oppisopimuksella

28.10.2022

Helsingin NMKY ry työllistää tällä hetkellä 130 päätoimista työntekijää. Heistä 22 työskentelee oppisopimuksella. 

- Helsingin NMKY haluaa olla kasvattava työyhteisö. Tehtävämme on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia arjessa, ja haluamme myös auttaa ihmisiä työelämän alkuun. Oppisopimuksella opiskeleminen on yksi hyvä keino siihen, henkilöstöpäällikkö Anna Järvimäki alleviivaa.

Oppisopimus on työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa uuden tai jo töissä olevan työntekijän. Sopimus solmitaan työnantajan, työntekijän sekä ammattikoulun kanssa. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Helsingin NMKY:lla oppisopimukset painottuvat nuoriso - ja yhteisöohjaajakoulutuksiin sekä lastenohjaajakoulutukseen. 

 - Oppisopimus on hyvä tapa kerätä kokemusta käytännön työstä, mutta samalla opiskella ammattitutkinto. Vaikka joskus saatetaan ajatella, oppisopimus ei ole oikotie onneen - se mahdollistaa rautaisen ammattitaidon ja etulyöntiaseman työelämässä, mutta vaatii myös sinnikästä työtä ja opiskelua, toteaa Helsingin NMKY:n kehityspäällikkö Tuomas Mäkelä.

Etsivän nuorisotyön toteuttaminen päättyy Helsingin NMKY:ssä

27.10.2022

Helsingin NMKY on toteuttanut etsivää nuorisotyötä Helsingissä vuodesta 2017 alkaen. Helsingin NMKY:n etsivää nuorisotyötä on arvostettu asiantuntijuudesta ja laadusta niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Helsingin NMKY:n etsivän nuorisotyöltä on pyydetty usein asiantuntijalausuntoja, olemme edustaneet monissa etsivän nuorisotyön verkostoissa ja yhteiskunnallisissa foorumeissa. Toiminnan kautta on kuljettu rinnalla, tuettu ja autettu satoja nuoria.

Helsingin kaupunki kilpailutti etsivän nuorisotyön palveluhankinnan vuosille 2023–2024 + optiovuodet 2025–2026. Etsivän nuorisotyön kilpailutuksessa käytetty pisteytys ei tällä kertaa ollut Helsingin NMKY:lle edullinen ja kokonaispisteissä jäätiin niukasti kahden toimijan taakse, jotka jatkavat etsivän nuorisotyön toteuttajina Helsingissä.

– Kilpailutuksen lopputulema harmittaa erityisesti sen vuoksi, että olemme toimijana saaneet nuorilta asiakkailtamme valtakunnallisessakin vertailussa erinomaista palautetta. Mielestäni yksi vahvuuksistamme toimijana on ollut kykymme toimia nuorten palvelu- ja vapaa-ajanverkoston rajapinnolla, toteaa Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen.

Porvoo palkitsi taekwondon kisajoukkuetta

19.10.2022

Lauantaina 15. lokakuuta HNMKY Taekwondon joukkue matkasi Porvooseen ottelu- ja liikesarjakisoihin – eikä turhaan. Namikalaiset keräsivät mitaleita kummastakin kilpailulajista ja lisäksi nähtiin vahvoja kisaesityksiä.

Päivän liikesarjojen tuplamitalisti oli Mimi Miettinen, joka sai hopeaa alle 17-vuotiaiden tyttöjen triolla ja pronssia pareissa. Mimi oli myös kadettityttöjen neljäs. Mimin parina oli Frans Frangén, jolle lohkesi lisäksi kultaa ottelussa.

Liikesarjoissa päivän sykähdyttäjiä oli Sini Forssell, joka nappasi ensimmäisen yksilöiden ranking-mitalinsa, pronssia, alle 50-vuotiaiden naisten tiukassa sarjassa. Samassa sarjassa hopeaa otti Satu Ritari. Sarjan liikesarjoiksi oli arvottu ei niin kovin monen ranking-kisaajan suosikit pyongwon ja keumgang.

Seuran valmentajina toimivat Elmer Nordberg, Sirpa Huuskonen ja Mikko Virta. Onnittelut kisaajille sekä kiitokset valmentajille ja kannustusjoukoille!

LIIKESARJATULOKSET

Suomen koripallojoukkue sijoittui neljänneksi ensimmäisissä down - urheilijoiden MM-kisoissa

17.10.2022

Suomi osallistui ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden koripallon maailmanmestaruuskilpailuihin. Ottelut pelattiin Madeiralla 29.9.-3.10. Helsingin NMKY:n pelaajat Tuomas Hallikainen ja Eelis Sunila osallistuivat MM-kilpailuihin mukanaan Namikalla valmentava Tiina Ruottinen. 

Suomen joukkue nappasi MM-kilpailuista mukaansa oman lohkonsa voiton sekä koko kilpailun neljännen sijoituksen. 

Joukkue koostui Unified-koripallosarjassa pelaavista urheilijoista. Unified-koripallossa pelaa Special Olympics -urheilijoita ja vammattomia partneripelaajia. MM-kisoissa ottelut käytiin kuitenkin down-urheilijoiden kesken ilman partneripelaajia 4x4 otteluina.  

- Ilman juonenkäänteitä reissusta ei kuitenkaan selvitty. Ensimmäisessä pelissä meille selvisi, että 4x4 ottelut pelataan minikoreihin, kun kotimaan sarjassa pelaamme isoihin koreihin, kertoo valmentaja Tiina Ruottinen.  

Haasteista huolimatta joukkue pelasi loistavasti yhteen, ja se huomattiin kansainvälisellä tasollakin.  

- Saimme kiitosta ja huomiota joukkuepelaamisestamme, Ruottinen jatkaa.  

Helsingin NMKY:n yhteiskunnalle tuottama hyöty on lähes 25 M€ vuosittain

12.10.2022

Helsingin NMKY:n arvo yhteiskunnalle mitattiin ensimmäinen kertaa, kun Koripalloliitto osallistui Palloliiton pilottihankkeeseen neljän jäsenseuransa kanssa.

Koripalloliiton tiedotteessa kerrotaan, että "UEFA SROI mittasi seuran sosiaalista, taloudellista ja terveydellistä arvoa yhteiskunnalle. UEFA SROI:ssa sosiaaliset hyödyt yhteiskunnalle koostuvat vapaaehtoistyön arvosta, koulutusten vaikutuksesta, projektien ja ohjelmien yhteiskunnallisesta arvosta sekä sosiaalisen pääoman kasvusta. Uefan mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti asiantuntijoita sekä tutkimustietoa." 

Helsingin NMKY tuottaa vuoden aikana lähes 25 miljoonan euron arvoisen hyödyn yhteiskunnalle.

– Tämä on merkittävä osoitus niin seura- kuin yhteiskunnallisen tason päättäjille siitä, että panostukset lasten ja nuorten toimintaan ovat kannattavia ja niitä tulee tehdä – erityisesti epävakaina aikoina, Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen täsmentää.

Namikan miesten joukkue uuteen kauteen opettavaisen valmistavan jakson saattelemana

07.10.2022

Miesten joukkue lähtee uuteen kauteen opettavaisen valmistavan jakson saattelemana. Joukkueen runko pysyy suurelta osin samana ja tämä antaa joukkueelle erinomaisen lähtökohdan rakentaa dynamiikkaa viime kauden luomalle pohjalle. Muutama muutos pelaajistossa tapahtui kun Santeri Makkonen vaihtoi Loimaalle, Emil Skyttä käynnisti opintonsa yhdysvalloissa ja Elmo Eräkangas siirtyi korisliigaparketeille Uudenkaupungin Korihaihin. Tilalle tuli paluun namikapaitaan tekevä kaksikko Eric Chime ja Matias Ansamaa sekä PuHu Junioreissa viime kaudella pelannut Thomas Rönnholm. 

Kaudelta lähdetään tavoittelemaan sarjan voittoa ja vähimmäistavoitteena uutta ennätystä, eli neljän joukkoon selviytymistä. Ehjänä pysyessään Namika lupaa alkavalla kaudella näyttää urheilulliselta, yhtenäiseltä ja siltä että joukkueen jokainen jäsen luottaa toisiinsa ja nauttii yhteisestä matkasta.  

Pelipaikka on myös uusi, kun joukkue siirtyy Pirkkolan uuteen halliin harjoittelemaan ja pelaamaan. Tervetuloa sunnuntaina 9.10. paikalle kannustamaan klo 17! HOS! 

Kuva: Harri Vallila

Helsingin NMKY:n nivelvaiheen nuorisotyön tarina jatkuu

07.10.2022

Helsingin NMKY:ssä on kehitetty peruskoulun 9. luokan ja toisen asteen nivelvaiheeseen nuorisotyöllistä työmuotoa vuosina 2019–2022. Toiminnan aikana on tuettu yli 60 tukea tarvitsevaa nuorta siirtymässä ja lisäksi mahdollistettu ensimmäinen kesätyö 40 toiminnassa mukana olevalle nuorelle. Toimintaa rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Nyt hanke on saanut jatkorahoituksen vuodelle 2023, mikä mahdollistaa toiminnan kehittämisen saumattomasti.  

Nuorisotyötä tarvitaan nivelvaiheessa

Nivelvaiheen nuorisotyön kehittäminen Helsingin NMKY:ssä sai alkunsa käytännön tarpeesta. Etsivässä nuorisotyössä sekä tutkimuksissa huomattiin, että osa nuorista keskeyttää jo alussa toisen-asteen opinnot. Keskeyttämiseen liittyy usein monenlaisia asioita, joista osa liittyy suoraan kouluun. Usein syyt liittyvät myös koulun ulkopuolisiin asioihin, kuten haasteisiin sosiaalisissa suhteissa ja arjenhallinnassa. Nuorisotyöllinen ote mahdollistaa neutraalin ja kokonaisvaltaisen kohtaamisen koulun ulkopuolisena tahona. Nuorisotyöntekijä voi kulkea joustavasti nuoren matkassa niin vapaa-aikaan kuin kouluun liittyvissä asioissa.  

Instrumenttioppilaiden konsertti to 13.10. klo 19 juhlasalissa

05.10.2022

Namikan musiikkiopiston huippulahjakkaat instrumenttioppilaat esiintyvät Hotel Arthurin juhlasalissa (Vuorikatu 17, Kaisaniemi) torstaina, 13.10. klo 19.

Konserttiin on vapaa pääsy, toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Uudistunut Namikan naisten joukkue lähtee haastajana divarikauteen

02.10.2022

Helsingin NMKY:n naisten joukkue aloittaa sunnuntaina 2.10. sarjakautensa, joukkue on uudistunut lähes täysin. Kokoonpano, valmennus ja kotikenttä ovat kaikki uudistuneet viime kaudesta.

Viime kaudelta tutut pelaajat ovat Namikakasvatit Sofie Erlund, Aleksandra Kauste, Kerttu Laaksonen, Anitta Niinilampi sekä Aurora Tuunanen. Heidän lisäksensä kentällä viilettää Namikassa junnujengeistä tutut, Milla Makkonen, Aisha Sjöblom, Kira Kaivos, Elina Anttila, Erin Lehmusto, Ulla Noopila sekä Pinja Rintakoski. Valmennuksesta vastaa Espanjasta Namikaan saapunut Sandra Prieto ja Namikaan palaava Daniel Ingman, lisäksi fyysisestä valmennuksesta vastaa Emma Malm.

Harjoituksia on Sandran johdolla juostu reilu kaksi kuukautta, uutta pelitapaa ajettu sisään ja vauhti pidetty korkealla. Joukkueessa on positiivinen henki ja pelaajat lähtevät innolla ottamaan uutta askelta urallaan. Namikan peleissä tullaan varmasti näkemään muutamia espanjalaiskikkoja, joilla päästään yllättämään vastustaja.

Namika Areenan peruskivenmuuraus oli ikimuistoinen

30.09.2022

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan peruskiven muuraus tapahtui upeassa ulkoilmatapahtumassa keskiviikkona 28.9.2022.

Peruskivi muurattiin Helsingin NMKY:n juhlakamariorkesterin korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Pääsihteeri Timo Laulaja avasi tapahtuman alkusanoillaan, jota seurasi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen puhe. Tapahtumassa saatiin kuulla myös Helsingin kaupungin tervehdys apulaispormestari Nazima Razmyarin toimesta. Helsingin NMKY:n ja Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Niskanen siunasi Namika Areenan perustuksen.

Tapahtumaan osallistui myös paljon Helsingin NMKY:n toiminnassa olevia lapsia ja nuoria, joille tapahtuman mukavin ja mieleenpainuvin osuus oli varmasti muuraukseen osallistuminen. Peruskiveen asetettiin aikakapseli, joka sisältää tämänhetkistä toimintaa ja aikaa kuvaavia asioita ja esineitä, joihin jälkipolvien on tulevaisuudessa mahdollisuus palata. Peruskivi tulee löytämään paikkansa Areenakentän keskiympyrän kohdalta maan alta.

Ambassador's cup avasi taekwondon syyskisat

28.09.2022

Syksyn ensimmäinen taekwondokisa Ambassador's cup pidettiin 24. syyskuuta Vantaalla. Namikan ottelijoita oli tällä kertaa mukana vain kaksi, mutta liikesarjakilpailijoita sitäkin enemmän, yhteensä 11. Kultaa vuolivat Mikko Virta liikesarjojen ranking-puolella sekä Antti Miettinen ja Iivari Kiiskinen harrastajasarjoissa.

Mimi Miettinen ja Frans Frangén osallistuivat ensi kertaa liikesarjojen junioripareihin ja tuloksena oli toinen sija. Mimi debytoi myös alle 17-vuotiaiden ryhmässä Porin ja Yongin kadettityttöjen kanssa saaden pronssia. Mimi olikin Iivarin lisäksi päivän tuplamitalisteja liikesarjoissa. Frans otti puolestaan mitalin sekä ottelussa että liikesarjoissa.

Elmer Nordberg valmensi sekä ottelijoita että liikesarjakilpailijoita, Sirpa Huuskonen ja Antti Miettinen keskittyivät puolestaan liikesarjapuolelle. Kiitos kuuluu myös Mimin trioa valmentaneelle Erik Pohjoselle.

Lämpimät onnittelut kaikille kisaajille!

LIIKESARJATULOKSET

Ranking-sarjat

SILO Erasmus+ -hanke: Työkaluja työssäoppimiseen ja koulutuspolkuihin Alankomaista

26.09.2022

HNMKY vieraili toukokuussa viiden päivän ajan Alankomaissa osana Social Integration Through Learning Orientation (SILO) -hanketta, jonka tavoitteena on jakaa kokemusta ja tietoa, jota jokaisella hankeorganisaatiolla on uravalmennuksesta ja työssä tapahtuvasta oppimisesta suuntautumisen työkaluna. Hanketta koordinoi Belgialainen Huis van het Lering (engl. House of Learning) -järjestö. HNMKY:lta hankkeen työntekijöinä ja opintovierailijoina toimivat työpajatoiminnan Ville Ahonen ja Tuija Mäkinen sekä etsivän nuorisotyön Niklas Hjort.

Helsingin NMKY järjesti ukrainalaisille pakolaislapsille ja heidän äideilleen kaksi kesäleiriä

19.09.2022

Helsingin NMKY järjestää vuosittain noin viisikymmentä leiriä lapsille ja nuorille. Ukrainan sodan alettua  monet lapset ja nuoret sekä heidän vanhempansa ovat olleet kaukana kotoa uudessa ympäristössä. Helsingin NMKY halusi mahdollistaa kesäisen leirikokemuksen laajemmalle joukolle järjestäen Circle of Friends - leirin ukrainalaisille sotapakolaisille Pellin leirikeskuksessa.

Leirejä järjettettiin kaksi: 15.-20.7. sekä 20.-25.7. Molemmilla leireillä oli yhteensä 77 osallistujaa, joista 59 oli 6-13 vuotiaita lapsia ja nuoria.

- Olemme erittäin kiitollisia Namikan järjestämistä leiripuitteista. Ruoka oli erinomaista ja meistä pidettiin hyvää huolta. Erityiskiitos lahjakkaille ohjaajille, jotka olivat meille enemmän kuin ohjaajia, kertoo Circle of Friends -leirin vastaava ohjaaja Tetiana Dzivaltovska.

Yhdessä nuorten hyvinvoinnin puolesta

19.09.2022

4.-9.9.2022 Saksa Schleswig-Holstein 

”Saksa on P#%¤A maa” totesi Seppo Räty Stuttgartissa vuonna 1993…onkohan sittenkään? Lähdin ottamaan asiasta selvää Etelä-Suomen Aluehallintoviraston järjestämälle opintomatkalle pohjois-Saksaan Schleswig-Holsteinin ja Hampurin osavaltioon. Viiden päivän aikana tutustuimme alueen nuorisotyön rakenteisiin, toimijoihin ja toimintamuotoihin. Saimme mm. kuulla kadulla tehtävästä nuorisotyöstä, mielenterveyshaasteisten vanhempien lasten tukemisesta, liikkuvasta nuorisotyöstä haja-asutusalueilla ja Hampurin kadulla elävien alle 18-vuotiaiden nuorten kohtaamispaikasta ns. viimeisestä oljenkorresta.
 

Kuka järjestää ja mitä? 

Syysloman päiväleirien ilmoittautuminen vauhdissa!

09.09.2022

Koululaisten syyslomaviikolla (ma 17.10.-pe 21.10.) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Syyslomaleirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Syyslomalla toiminnallisia päiväleirejä järjestetään Kaisaniemessä, Kontulassa, Malmilla, Vuoniityssä ja Pakilassa. Tutustu leiritoimintaan osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Lisäksi syyslomaviikolla järjestetään korisleirit Pakilassa ja Arthurilla Kaisaniemessä. Lisätietoja korisleireistä osoitteessa www.hnmky.fi/koripalloleirit

Namika Areenan perustuksien valaminen on alkanut

07.09.2022

Namika Areenan perustuksien valaminen on alkanut 1.9.2022.

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan perustuksien valaminen on aloitettu 1.9.2022. Perustuksien valaminen on yksi projektin tärkeimmistä vaiheista luodessaan pohjan rakentuville mahdollisuuksille, jotka palvelevat monipuolista lasten - ja nuorten liikuntatoimintaa Helsingissä. 

- Mahtavaa, että tontilla voi nähdä jo konkreettisesti Namika Areenan rakentuvan. Rakentamisaikataulun mukaan harjakaisia päästään viettämään jo vuoden vaihteessa, iloitsee Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen. 

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

Kasvu ja Tukisäätiörakenne tuovat vapautta ja mahdollistavat Areenan

07.09.2022

HELSINGIN NMKY on kulkenut lasten, nuorten ja perheiden rinnalla yli 130 vuoden ajan mielekästä toimintaa ja kokonaisvaltaista tukea tarjoten. Helsingin NMKY on innovatiivinen toimija, joka on tuonut muun muassa koripallo- ja partiotoiminnan Suomeen. Nykyään Helsingin NMKY tarjoaa urheilu-, musiikki-, kohtaamis-, palvelu-, ja koulutustoimintaa. Uutta toimintaa kehitetään toimintaympäristön tarpeista rohkealla ja ammatillisella otteella. Helsingin NMKY kohtaa toimintojen kautta viikoittain lähes 6000 lasta ja nuorta. 

Helsingin NMKY:n toiminta on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Vuosina 2015–2020 toiminnan volyymit eri tunnusluvuilla (mm. liikevaihto, kokopäiväisen henkilöstön määrä) ovat yli kaksinkertaistuneet. Kasvu on seurausta lisääntyneestä kysynnästä, jota ovat edelleen vauhdittaneet Helsingin NMKY:n tuottamat erinomaiset palvelut. Hyvää halutaan lisää. Helsingin NMKY:n vuosittainen asiakastyytyväisyysmittaus ja eri toimialoilla toteutetut vaikuttavuusarvioinnit vahvistavat tätä näkemystä. 

Jännä-ryhmä starttaa tiistaina 11.10.

06.09.2022

Kaikki meistä jännittävät ja se on täysin ok! Jos jännitys kuitenkin rajoittaa elämästä oman näköistä elämää, on tärkeää etsiä keinoja jännitysoireiden lievitykseen, sekä myös oppia hyväksymään jännitys osana elämää. 

Helsingin NMKY:n Etsivä nuorisotyö järjestää 8 kerran Jännä-ryhmän, joka starttaa 11.10. Ryhmässä saat konkreettisia työkaluja jännityksen keventämiseen esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa sekä esiintyessä.

Ryhmää ohjaavat Helsingin NMKY:n Etsivät nuorisotyöntekijät Janina Koski  ja Iisa Karsten.

Ilmoittaudu jännä-ryhmään 27.9. mennessä tekstiviestillä tai WhatsAppilla numeroon 0505524399
Tervetuloa!

Golf Challengella kerättiin rahaa lasten ja nuorten hyväksi

05.09.2022

Helsinki YMCA Golf Challenge pelattiin jo yhdeksättä kertaa. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukemaan oli kokoontunut lähemmäs 60 golfaria 30 eri organisaatiosta. Tiukan joukkuekisaan voittoon pelasi UrheiluMehiläisen joukkue.

Helsingin NMKY kiittää kaikki mukana olleita organisaatiota ja yksityishenkilöitä merkittävästä tuesta lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Tuki suunnataan Hanno Möttölän rahastoon, jonka kautta tuetaan lapsia ja nuoria sosiaalisin ja taloudellisin perustein sekä potentiaaliin ja lahjakkuuteen perustuen. Vuonna 2020 rahaston kautta tuettiin yli 200 lasta ja nuorta 31 000 eurolla. 

Musiikin opetus kaikenikäisille Kaisaniemessä

29.08.2022

Musiikkiopistomme avoin linja aloittaa kautensa 5.9. ja ottaa uusia oppilaita eri soittimiin. Lue lisää eri soittimista täältä: Oppiaineet

 

Lisätietoja löydät täältä: Avoin linja

 

Ilmoittautumiset: anu.kurkaa@hnmky.fi

 

Lämpimästi tervetuloa!