Olet täällä

AJANKOHTAISTA

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi Kauko Jämsénille

19.06.2024

Ansioristin luovuttivat Helsingin NMKY:n varapuheenjohtaja Marko Airamaa, pääsihteeri Olli Joensuu, hallituksen jäsen Markku Lohikoski ja pitkäaikainen namikatoimija Pepe Salmela.

Helsingin NMKY luovutti maanantaina 17.6. urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin aiemmin keväällä myöntämän liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin pitkäaikaiselle ja ansioituneelle yhdistyksen liikuntavaikuttajalle, suurlähettiläs emeritus Kauko Jämsénille.

Helsingin NMKY järjestää Helsinki Basketball Festivalin keväällä 2025

19.06.2024

Helsinki Basketball Festival tuo koripallon juhlat 2.-4.5.2025 Helsinkiin. Elämyksiä ja liikkumisen iloa täynnä oleva festivaali juhlistaa koripallon hienoutta lajina. Festivaalin ytimessä on juniorikoripalloturnaus, mutta nimensä veroisesti yhteisölliset oheistapahtumat luo osallistujilleen ainutlaatuisen tapahtuman.

– Helsingin NMKY tuo vuosien tauon jälkeen juniorikoripalloturnauksen Helsinkiin. Helsingistä on jo pitkään puuttunut isompi juniorikoripalloturnaus, vaikka koripallolla on Helsingissä näkyvä asema esimerkiksi uusien koripallosalien myötä. Tästä syystä lähdimme käynnistämään Helsinki Basketball Festival -turnausta, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen kertoo. 

Helsinki Basketball Festival -tapahtuman järjestää Helsingin NMKY, jolla on pitkä historia junioriturnausten järjestämisestä, suurimpana YMCA cup -turnaus, joka oli Suomen suurin juniorikoripalloturnaus 70–90-luvulla. Viimeisin YMCA cup on järjestetty 2018 jouluna Helsingissä. 

Toiminnan avulla työelämään lisää yksilön yhteenkuuluvuuden tunnetta

19.06.2024

Toiminnan avulla työelämään (TAT) on hanke, jonka tavoitteena on maahan muuttaneiden nuorten aikuisten osallisuuden, hyvinvoinnin ja työelämävalmiuksien edistäminen. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Tärkeä osa toimintaa on rakentaa luottamusta sekä siltoja suomalaiseen yhteiskuntaan ja myös maahan muuttaneiden yhteisöjen välillä. Keskeisiä arvoja toiminnassa ovat osallisuus, yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus sekä kunnioittava kohtaaminen. 

TAT:n toiminta on monipuolista matalan kynnyksen toimintaa, jossa osallistumisen kynnystä on pyritty madaltamaan huomioimalla sekä emotionaaliseen, kulttuuriseen ja fyysiseen esteettömyyteen liittyvät tekijät. TAT tarjoaa muun muassa perheille ja vanhemmille suunnattua toimintaa, liikuntaryhmiä sekä muuta vapaa-ajan toimintaa, suomen kielen ryhmiä ja työnhakuun tai työelämään liittyviä ryhmiä. Kaikki toiminta on maksutonta.  

Namika Areenan pihan avajaisia vietetään 18.6.

12.06.2024

Namika Areenan pihajuhla järjestetään tiistaina 18.6. klo 16.30-18.30. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka haluavat tulla katsastamaan Namika Areenan pihan huikeat puitteet. Upouusi skeittiparkki ja ulkokuntosali ovat avoinna vieraille ja parkouriakin pääsee kokeilemaan! Lasten leikkipuisto myös käytössä. Tapahtumassa juotaja ja dj takaavat hyvän tunnelman. 

Helsingin NMKY:n Yökoris järjestää pihalla donkkiskaban K-ryhmän sponsoroimana. Palkintona on jaossa 500 euroa sekä K-ryhmän merchiä! Skaba alkaa kello 18.00. Lisäksi illan aikana nähdään lasten heittoskaba.

Lämpimästi tervetuloa pihajuhlaan!

Menestyksekästä kautta juhlittiin perinteisillä mitalikahveilla Namika Areenalla

06.06.2024

Helsingin NMKY järjestää vuosittain perinteiset mitalikahvit koripallojoukkueille jotka ovat menestyneet kuluneella kaudella. Viime kausi (23-24) oli erityisen menestyksekäs, kun SM-sarjassa mitalin sai yhteensä kahdeksan joukkuetta! Kaikista joukkueista saatiin mitalikahveille edustajia paikalle juhlistamaan mennyttä kautta.

– Helsingin NMKY on aina ollut tunnettu vahvasta yhteisöllisyydestään ja sitoutumisestaan kasvattaa nuoria paitsi urheilijoina, myös ihmisinä. Nämä mitalit ovat osoitus siitä, mitä voidaan saavuttaa, kun tehdään työtä yhdessä ja uskotaan unelmiin, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Olli Joensuu iloitsee.

Mitalikahveille kutsutut pelaajat korostivat oman pelin pelaamisen tärkeyttä, oman rytmin löytämistä sekä joukkuehenkeä. Ne olivat ratkaisevia tekijöitä pelaajien mielestä menestyksen saavuttamisessa. 

– Me treenasimme kovempaa ja pelasimme yhdessä paremmin, mikä johti SM-kultaan, Nelli Selin tyttöjen U16 joukkueesta kommentoi.
 

Kaudella 2023-2024 SM-mitalin saaneet joukkueet:

U14 tytöt pronssia 

U14 pojat kultaa 

U15 pojat kultaa ja hopeaa

Helsingin NMKY:n päävalmentajat kaudelle 2024-2025

04.06.2024

Helsingin NMKY:n koripallokausi 2024–2025 on osalla Namikan joukkueista käynnistynyt jo toukokuun lopulla. Tällä viikolla HNMKY järjestää leiritoimintaa ja loputkin vanhemmista joukkueista aloittavat treenit ensi viikon puolella. Nuorimmille joukkueille suunnattu kesäkoristoiminta alkoi tällä viikolla. Kesäkorista järjestetään pitkin kesää Pakilassa, Helsingin keskustassa ja Malmilla. 

Uuteen kauteen lähdetään muutamin uudistuksin. Ylpeänä julkaisemme tämän kauden päävalmentajat, joissa yhdistyvät niin pitkäjänteisyys kuin Namikalaisuuskin. Päävalmentajat vastaavat joukkueen valmentamisesta yhdessä valmennustiiminsä kanssa. 

 

Päävalmentajat kaudelle 2024-2025

Ikäkausijoukkueet ja miehet

Miehet: Tuomas Oja

2006–2007 pojat 1: Atte Perttu

2006–2007 pojat 2: Tuomas Oja

2006–2008 tytöt: Dionne Pounds

2006–2008 tytöt harraste: Riikka Kivinen

2008 pojat 1: Eero Levä

2009 pojat 1: Henri Clément

2008–2009 pojat 2: Henri Clément

Yökoris yhdistää luontevasti ihmiset, musiikin ja koripallon

04.06.2024

Yökoris yhdistää ihmiset eri kulttuuritaustoista, musiikin ja koripallon luontevasti ympäri vuoden järjestettävien tapahtumien avulla. Helsingin NMKY käynnisti yökoripallotoiminnan vuonna 1998, kun yhdistyksessä todettiin, että monilla maahanmuuttajanuorilla ei ollut juurikaan vapaa-ajan toimintaa. Vuotta myöhemmin Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus katsoi toiminnan niin merkittäväksi, että se tuli mukaan yhteistyökumppaniksi. Nykyään Yökoris-toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).  

Yökoris tarjoaa myös mahdollisuuden koriksen harrastamiselle joukkueessa. Yökoris Knights nuorten joukkueet on suunnattu 14-18-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka haluavat treenata ja pelata ammattitaitoisen valmentajan opastuksella. Yökoris Knights mahdollistaa myös siirtymisen valtakunnallisiin sarjoihin ja suurempiin seurajoukkueisiin. Toiminnassa opetetaan koriksen lisäksi myös vastuunkantoa ja painotetaan elämäntaitojen opettelua. Yökoris Knightseissa pelaaminen on maksutonta ja se toimii Yökoriksen sekä Helsingin NMKY:n alla. Mukaan toimintaan voi liittyä missä vaiheessa tahansa ottamalla yhteyttä vastuuvalmentajaan.  

Vuosikertomus 2023 on julkaistu

30.05.2024

Vuonna 2023 tapahtui paljon Helsingin NMKY:n pitkässä historiassa. Tutustu Helsingin NMKY:n vuoden 2023 vuosikertomukseen!

Vuosikertomus luettavissa tästä linkistä:
Linkki Vuosikertomukseen

Oskari Halminen murskasi voittoon

28.05.2024

Ikaalinen Open -kilpailuista 25. toukokuuta kertyi HNMKY Taekwondon viidelle kisaajalle kolme kultaa, kaksi hopeaa ja mukavia pistesijoja. Tällä kertaa seuran edustajat mittelivät liikesarjoissa ja murskauksessa. 

Oskari Halminen (kuvassa keskellä) keräsi kaulaansa kolme helisevää. Aamupäivällä Oskari murskasi veitsikädellä rikki kuusi puulevyä (paksuus 18 mm) ja tuloksena oli kultamitali. Sivupotkulla Oskari potkaisi poikki viisi levyä sijoittuen toiseksi. Oskari jatkoi urakkaansa vielä liikesarjoihin, jossa hän sai hopeaa alle 50-vuotiaissa miehissä.

Päivän kultamitalisaldoa täydensivät liikesarjoissa Sirpa Huuskonen yli 50-vuotiaissa naisissa ja Suvi Toivonen naisten diesel-sarjassa.

Pistesijoilla lähimmäksi mitaleita pääsi kadettipari Monique Ngauv ja Iivari Kiiskinen. He saavuttivat samat kokonaispisteet pronssiparin kanssa, mutta jäivät neljänneksi, koska toisen parin presentaatiopisteet olivat korkeammat.

Liikesarjakilpailijoita valmensi Sirpa Huuskonen.

Firmakoris kokosi Namika Areenalle huikeat jengit mittelöimään ensimmäisestä firmakorismestaruudesta

24.05.2024

Torstaina 23.5. Namika Areenalla pelattiin historian ensimmäinen FIRMAKORIS, jossa voitosta kamppaili yhteensä 18 joukkuetta eri yrityksistä. Pelaajia oli lähemmäs sata. Päivä alkoi Namika Areenan hallituksen puheenjohtajan Marko Airamaan sekä Helsingin NMKY:n pääsihteerin Olli Joensuun tervetulopuheilla, joiden jälkeen katseet suunnattiin turnaukseen. Turnaus pelattiin 3x3 -katukorissäännöillä. Tässä pelissä joukkueet pelaavat kolmen hengen joukkueilla yhteen koriin. Sääntöihin tutustumisen ja alkulämmittelyn jälkeen turnaus päästiin aloittamaan.

Osallistuneet joukkueet pelasivat kahdessa sarjassa FUN ja PRO. Eri taustat koripallossa eivät menoa hidastaneet ja mahtava tunnelma sekä tsemppaava kannustus raikui Areenalla läpi päivän. 

Molemmissa sarjoissa nähtiin yllättäviä käänteitä ja jännitys oli ajoittain käsinkosketeltavaa. PRO-sarjan voittoon taisteli lopulta Koripalloliitto ja FUN-sarjan voiton kotiin vei Lidl Suomi. Voitto heillä oli kiikarissa jo alusta alkaen.

"Me tultiin tänne voittamaan!", Lidl Suomen joukkue iloitsi.

Yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä kausista koripallossa - Helsingin NMKY pelasi mitaleista lähes kaikissa junioreiden SM-sarjoissa

22.05.2024

Kuvassa U15 pojat, jotka hakivat tuplavoiton Robert Petersen Cupista. Helsingin NMKY voitti SM-kultaa ja -hopeaa.

Helsingin NMKY:n juniorikoripallon yksi historian menestyksekkäimmistä kausista on nyt takanapäin. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärissä mitattuna. Kaudella 23-24 junioriharrastajia oli 1300 ja aikuisia 200. Yhteensä joukkueita on noin 70. 

Kausi 2023-2024 on Helsingin NMKY:lle yksi menestyksekkäimpiä, sillä SM-sarjoissa pelasi 12 Namikan joukkuetta ja näistä kaikki joukkueet sijoittuivat kahdeksan parhaan joukkoon. Monessa SM-sarjassa Namikan joukkueita oli kaksi kahdeksan parhaan joukossa. Valtakunnallisessa 1. divisioonassa pelasi kolme joukkuetta ja mitaleja sateli kevään mittaan niin divarissa kuin SM-sarjassakin.  

Helsingin NMKY:n valmennuspäällikkö Juuso Milén uskoo menestyksen taustalla olevan seuran vahva usko omaan toimintaan ja sen organisointiin.  

- Pitkäjänteisesti toimineet valmentajat tuovat toimintaan vakautta, ja he haluavat suhtautua valmennukseen monen vuoden maratonina yhden vuoden sprintin sijaan Milén summaa. 

Liikuntaetsivätoiminta: Liikkumisen kautta takaisin kouluun tai työelämään 

21.05.2024

Arjessa liikkuminen edistää tutkitusti toimintakykyä ja hyvinvointia. Liikuntaetsivätoiminta on alun perin Helsingin NMKY:n vuonna 2020 lanseeraama toimintamalli, jonka tarkoituksena on lisätä 16–29-vuotiaiden nuorten sekä kotona asuvien yli 55-vuotiaiden fyysistä aktiivisuutta, ja sitä kautta parantaa heidän toimintakykyä arjessa. Toiminta on erityisesti tarkoitettu niille, joilla on vaikea päästä liikkeelle. Liikuntaetsivät auttavat löytämään kohderyhmissä jokaiselle mieluisan tavan liikkua. Liikuntaetsivät tarjoavat monipuolista ja monitasoista liikuntaa, johon kaikkien on helppo osallistua. Hyvässä ja turvallisessa seurassa on mielekästä aloittaa liikkuminen ja näin saada aikaan pysyviä, positiivisia muutoksia arkeen.   

Helsingin NMKY:n koripallon päättäjäiset pidettiin Namika Areenalla 14.5.2024

21.05.2024

Helsingin NMKY:n koripallo juhli kauden 2023-2024 päättäjäisiä tiistaina 14.5. ensimmäsitä kertaa syksyllä valmistuneella Namika Areenalla. Tilaisuudessa muutaman sanan koripallokansalle sanoi Helsingin NMKY:n pääsihteeri Olli Joensuu sekä Namikan valmennuspäällikkö Juuso Milén. Ohjelmaan kuului myös palkintojen jako sekä heittoskaboja. Palkittavia ansiokkaasta kaudesta riitti!

Kuluneella kaudella Helsingin NMKY osallistui U19-U14 ikäisissä SM-sarjoihin ja mitaleja sarjoista kertyi peräti 7. U19 tytöt toivat kotiin pronssisen mitalin valtakunnallisessa 1. divisionaassa ja HNMKY:n Unified joukkue voitti Special Olympics 1-sarjassa kultaa. Tuttuun tapaan Namika osallistui kauden aikana useisiin kansainvälisiin turnauksiin, joista poiki mitaleja sekä arvokasta pelikokemusta. Kiitos kaudesta 23-24 pelaajat, valmentajat ja kotiväki!

 

Ikäluokan palkitut 2012–2015: 

2012 syntyneet:  

Iiris Beaurepaire  

Eelis Tenhola  

Vanessa Riski  

Martti Putkinen 

Eliel Tuunanen 

 

2013 syntyneet: 

Siiri Koskinen 

Edvin Äijälä 

Maija Malkavaara 

Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesterin konsertti

16.05.2024

Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesteri musisoi keskiviikkona 29.5. HNMKY:n Juhlasalissa (Vuorikatu 17) klo 19. Konsertissa kuullaan muun muassa Sergei Rahmaninovin rapsodia Paganinin teemasta, jossa solistina toimii Alicia Ibanez-Resjan. Kapellimestarina toimii tuttuun tapaan Tapio von Boehm.

Liput ovelta 20€/15€

 

 

Helsingin NMKY järjestää PakilaRun juoksutapahtuman elokuussa

10.05.2024

PakilaRun on Helsingin NMKY:n järjestämä juoksutapahtuma. Historia ensimmäisen PakilaRun juostaan 31.8.2024. 

- Olemme valtavan innoissamme uudesta tapahtumasta ja aluevaltauksesta, jonka muun muassa uuden Namika Areenan puitteet mahdollistavat. PakilaRun on mukaansatempaiseva koko perheen juoksutapahtuma, jossa yhdistyvät juoksun ilo, yhteisöllisyys sekä hyväntuulinen kisailu! Haluamme kannustaa tämänkin tapahtuman kautta lapsia, nuoria ja aikuisia liikkumaan, tapahtuman koordinaattori Reetta Asikainen summaa.

Tapahtuma järjestetään Pakilassa Namika Areenan ympäristössä. Tapahtumassa on omat sarjat ja matkat lapsille ja nuorille syntymävuoden mukaan, jotka vaihtelevat 50 metrin ja viiden kilometrin välillä. Avoin sarja on suunnattu aikuisille, ja niille jotka haluavat haastaa itsensä juoksemalla pidemmän matkan. 1 km matkoista eteenpäin osallistujat saavat myös viralliset ajat. Maalissa nuorimmat osallistujat saavat heti mitalit kaulaansa. Juoksun lisäksi tapahtuma-alueelta löytyy monenlaista tekemistä kaikille. 

Nuorten yökahvila avaa ovensa Kaisaniemenkadulla maanantaisin ja tiistaisin 6.5.

03.05.2024

Nuorten yökahvila aukeaa 6.5. kahdessa osoitteessa ja on auki maanantai-, tiistai-, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin aina 16.6. asti. Nuorten yökahvila toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Ensimmäisessä kokeiluvaiheessa Helsingin NMKY tarjoaa yhdessä Sirkus Magentan kanssa turvalliset ja päihteettömät olohuonemaiset hengailupaikat aikuistuville nuorille. Yökahvila sekä sen tarjoilut ovat osallistujille maksuttomia.  

Helsingin NMKY:n yökahvilassa osoitteessa Kaisaniemenkatu 8 voi viettää aikaa mukavan yhdessäolon merkeissä muiden aikuistuvien nuorten kanssa maanantaisin ja tiistaisin kello 20-24. Keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 21–01 Sirkus Magentan yökahvilassa Itiksessä, Itäkatu 7, on tarjolla matalan kynnyksen sirkustoimintaa ja pientä purtavaa. 

Kokeilu käynnistyi toisen asteen opiskelijoiden ideasta ja tarpeesta päihteettömille ei-kaupallisille ajanviettopaikoille. Yökahvilatoiminta toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin, Kalliolan, Vamoksen sekä Sirkus Magentan kanssa. 

Lohjan liikesarjakisat toivat taas mitaleja

29.04.2024

Viime lauantain Lohjan avoimissa taekwondokisoissa oli mukana vain kisamuoto liikesarjat. Kilpailijamäärä ei tästä kärsinyt: kisaajia oli kolmesta maasta ennätykselliset yli 200. HNMKY Taekwondo kantoi kortensa kekoon kahdeksan kilpailijan voimin.

Ranking-sarjojen mitaleja kertyi kolme: Antti Vehman (kuvassa 2. vas.) otti kultaa ja Oskari Halminen (3. vas.) pronssia alle 50-vuotiaissa miehissä, ja Kim Chung sai pronssia alle 40-vuotiaissa naisissa. 

Sini Forssell jäi alle 50-vuotiaissa naisissa pienellä piste-erolla mitaleista sijoittuen neljänneksi. Saman sijan saavutti Mimi Miettinen juniorityttöjen sarjassa, jossa oli 16 kisaajaa ja kaksi kierrosta.

Harrastajissa Suvi Toivonen nappasi diesel-mitalin.

Kisaajia valmensi Sirpa Huuskonen.

Kevään kisakausi jatkuu vielä Ikaalisiin toukokuun lopulla. Siellä kilpaillaan ottelussa, liikesarjoissa ja murskauksessa.

LIIKESARJATULOKSET

Ranking

Helsingin NMKY:n kevätkokous pidettiin eilen 23.4.

24.04.2024

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n kevätkokous pidettiin 23.4. hotel Arthurissa. Kevätkokouksessa jäsenistö hyväksyi tilinpäätöksen sekä vuosikertomuksen vuodelta 2023.

Kokouksessa hyväksyttiin hallitukseen uudelle kaudelle Reijo Tuori, Marko Airamaa, Essi Pankka ja Monika Autio.

Kevätkokouksessa jaettiin liikunta,- urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist myöntämät liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristit sekä ansiomitalit. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. 

Ministeri Bergqvist myönsi seuraavat ansiomerkit Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajille:
Ansioristi: Kauko Jämsén  
Ansiomitali kullatuin ristein: Marko Airamaa, Hannu Niskanen
Ansiomitali: Ulla Huhtinen, Lauri Mäki

Ville Turkka: Nuoret erityiset miehet

15.04.2024

Olen tehnyt pitkän uran lastensuojelullisissa tehtävissä. Koulussa, lastensuojelussa, perustamassani Icehearts yhteisössä ja järjestötehtävissä ylipäätään. Nykyään työskentelen Helsingin NMKY:llä. Teen siellä viime vuonna kehittämässäni hankkeessa töitä. Hanke on Tulevaisuuden osaajat ja sitä rahoittaa STEA ja eräs säätiö.

Luokasta, sosiaaliluokasta,

Olen ollut viimeisen 6 viikkoa yläkoulun erityisluokanopettajan sijaisena. Kymmenisen kaveria oli istumassa takit, huput, pipot ja kaukaisuus silmiensä edessä, kännykät käsissä. Minua jännitti. Poikia varmaan enemmän ärsytti. Taas uus hiippari valoisine tsemppipuheineen. Tai natsikurineen. Minä se vaan syvältä peloissani, jännittäen ja odottaen jokaista hetkeä. Uteliaana tietenkin.

Miten hienolta poikien puolelta ja puolesta on se mitä tämän jakson jälkeen näen.

Helsingin NMKY ry:n KEVÄTKOKOUS pidetään 23.4.24 klo 18.00

11.04.2024

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n 

KEVÄTKOKOUS 

pidetään tiistaina 23.4.2024 klo 18.00 Hotel Arthurin tiloissa (Vuorikatu 19, Helsinki). 

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Muutetun yhdistyslain nojalla jäsenet voivat osallistua kokoukseen myös etänä (Teams). Kokoukseen etänä osallistuvilta jäseniltä pyydetään ennakkoilmoittautumisia (olli.joensuu@hnmky.fi) 22.4.2024 mennessä Teams-linkin toimittamiseksi. 

Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus tilikaudelta 2023 on jäsenistön nähtävillä 15.4.2024 alkaen virka-aikoina yhdistyksen toimistossa ja internetsivulla (www.hnmky.fi). 

Tervetuloa! 

HALLITUS 

Kansakuntamme menestys riippuu siitä, miten meidän nuorillamme menee

09.04.2024

Kirjoituksen otsikko on suora lainaus 20.6.2023 julkaistusta hallitusohjelmasta. Emme voisi olla lauseen sisällöstä enemmän samaa mieltä. Nuoruusvuodet rakentavat perustan koko ihmisen loppuelämälle: niiden aikana opitaan elämäntaitoja, ne muokkaavat yksilön maailmankuvaa ja rakentavat yhteiskunnallista omistajuutta. Ennen kaikkea ne luovat näkymiä ja uskoa tulevaisuuteen – paitsi nuoren omaan myös kollektiiviseen tulevaisuuteemme.

Hallitustaipaleen alussa poliittisissa juhlapuheissa luvattiin, ettei nuorilta leikata. Loppuvuodesta 2023 päätetyt kiristykset sosiaaliturvaan osuivat kuitenkin eniten nuoriin ikäluokkiin, sillä Kelan asiantuntijatyöryhmän mukaan pienituloisten joukossa nuorten ja nuorten aikuisten osuus on suurin ja kasvaa leikkausten vuoksi entisestään. Nyt myös nuorisoalan järjestöjen valtionavustuksiin on tulossa leikkauksia, kun hallitusohjelmassa on suunnitella näiden asteittainen mutta merkittävä alentaminen vuoteen 2027 mennessä.

Loviisa Openista kertyi seitsemän taekwondomitalia

08.04.2024

HNMKY Taekwondon kaksi ottelijaa ja seitsemän liikesarjakilpailijaa keräsivät mitaleja ja kokemusta lauantaina 6. huhtikuuta järjestetystä Loviisa Openista.

Antti Vehman kunnostautui liikesarjoissa kahden mitalin saaliillaan: kultaa alle 50-vuotiaissa miehissä ja pronssia ryhmällä. Toisen päivän ranking-sarjojen pronssin sai Kim Chung (kuvassa oik.) alle 40-vuotiaissa naisissa.

Kisoissa nähtiin myös sarjasiirtyjiä harrastajista virallisiin sarjoihin. Edvin Halminen debytoi otteluliigassa ja isä Oskari Halminen liikesarjojen rankingissa. Kumpikin sai hopeaa.

Monique Gnauv taisteli tiensä finaaliin kadettitytöissä ja siellä tiukan pistekisan seitsemänneksi. Muissa ranking-sarjoissa, joihin seuran kisaajat osallistuivat, olikin suora finaali. 

Harrastajien mitaleista vastasivat Lauri Rönkkö ottelussa ja Petteri Nummela liikesarjoissa.

Ottelijoita valmensi Frans Frangén. Liikesarjakilpailijoita luotsasivat Sirpa Huuskonen ja Antti Vehman.

“Olen saanut henkistä pääomaa sekä kestävyyttä ja kokenut liikunnan riemua!” - Helsingin NMKY liikuttaa ikäihmisiä Helsingissä

04.04.2024

Helsingin NMKY alkoi tehdä töitä ikäihmisten liikkumisen edistämiseksi lanseeraamalla Liikuntaetsivä-toimintamallin 1.6.2023. Toimintamallia toteutetaan Helsingin kaupungin alueella kerhotiloissa, kuntosaleilla, luonnossa tai asiakkaiden kotona. Liikuntaetsivä-toimintamalli jatkuu nykyisellä rahoituksella toukokuuhun 2024 saakka. Ikäihmisten liikuntaetsivä Jaana Närvä liikuttaa viikoittain yhdeksää ryhmää sekä kahta yksityisasiakasta.

“Ryhmissä teemme tuolijumppaa ja tasapainoharjoitteita. Yksityisasiakkaitteni kanssa käymme asiakkaan kunnosta riippuen kävelylenkeillä, kuntosalilla tai suunnittelen heille porrastreenin”, Närvä kertoo.

Namikapolkuja: Milla Nummenmaa

27.03.2024

Jo 20 vuotta Helsingin NMKY:n toiminnassa mukana ollut Milla Nummenmaa on monen muun tavoin aloittanut Namikapolkunsa koriksen parissa. 8-vuotiaana aloitettu koriskoulu poiki muun muassa hyviä, koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita.

Helsingin NMKY:n monipuolinen toiminta on tarjonnut Nummenmaalle useita mahdollisuuksia löytää uusia kiinnostuksen kohteita, sekä antanut viittaa myös työuralle.

"Yksi tärkeä etappi tässä matkan varrella on ollut nuorten parlamentti, jossa olin mukana koko teini-iän. Siellä avautui, että Namikassa on niin paljon muutakin kuin korista", Nummenmaa kertoo.

Nykyään Nummenmaa on töissä Helsingin NMKY:n liitolla, jossa hän vastaa liiton kehitysyhteistyöohjelmasta. Lisäksi Nummenmaa on mukana Helsingin NMKY:n hallituksessa sekä Hotel Arthurin hallituksessa.

"Olen saanut Namikan kautta todella paljon mahdollisuuksia kasvaa ja tehdä monenlaisia asioita", Nummenmaa summaa.

 

Katso Milla Nummenmaan Namikapolku-video alta!

Benjamin Iles ja Mimi Miettinen voittivat Suomen mestaruuden

12.03.2024

HNMKY Taekwondoon saatiin kaksi Suomen mestaruutta, kun Benjamin Iles voitti SM-kultaa ottelussa ja Mimi Miettinen liikesarjoissa. Taekwondon Suomen mestaruuksista kilpailtiin Jyväskylän SM-viikon yhteydessä 9. maaliskuuta.

Benjamin otteli Suomen mestariksi alle 68-kiloisissa nuorissa. Benjamin oli tällä kertaa seuran ainoa otteluedustaja.

Mimin SM-kulta tuli alle 17-vuotiaiden ryhmällä, jossa Mimin kanssa kilpailivat Porin Nea Forsell ja Porvoon Pinja Latvajärvi. Juniorityttöjen yksilösarjassa Mimi eteni semifinaaliin ja siellä yhdeksänneksi, ja karsiutui näin niukasti kahdeksan tytön finaalista. Juniorityttöjen yksilösarjassa oli ennätykselliset 20 osallistujaa.

Liikesarjoissa myös Antti Vehman ja Kim Chung nappasivat SM-mitalit. Antti kilpaili alle 50-vuotiaissa miehissä ja Kim alle 40-vuotiaissa naisissa.

Kausi 2023-2024 huipentuu 14-ja 15-vuotiaiden SM-sarjojen osalta

01.03.2024

15-vuotiaiden SM-sarja kulkee nimellä Robert Pettersen Cup ja se pelataan koko kauden mittaisena sarjana. Syyskausi pelataan ”tasonmittauspelejä”, joiden tulosten perusteella kevääksi joukkueet jaetaan lohkoihin, joista ruvetaan selvittämään Suomen mestaria kaudella 2023–2024. 

Helsingin NMKY järjestää FIRMAKORIS 3X3 -turnauksen työyhteisöille

29.02.2024

Kevään paras päivä yrityksellesi on täällä – koripalloturnaus FIRMAKORIS pelataan 23.5.24. Namika Areenalla. Päivä tarjoaa hyvinvointia, tiimihenkeä ja verkostoitumista hyvässä seurassa. Sarjat kokeneille ja aloittelijoille.

Firmakoris on tarkoitettu kaikenkokoisille firmoille ja työyhteisöille. Peliaika on 1×10 min suoraa peliaikaa, joukkueessa suositellaan olevan 4-6 pelaajaa (tarkemmat säännöt alla). Turnauspäivä sisältää vähintään 4 ottelua, lounaan Delicatessen Namika Areenalla sekä urheilijan välipalaa.

Firmakoris pelataan Helsingin uusimmalla koripallonäyttämöllä Namika Areenalla torstaina 23.5.2024. Osoitteessa Pilkekuja 10.
Delicatessen Namika Areenalla lounas sisältää salaattivalikoiman ja talonleipää, kana/kasvispasta, kahvia ja teetä. Ruokavaliot huomioidaan etukäteispyynnöstä. 

Hinta: 550 €/joukkue (kaksi joukkuetta 1000€).
Ilmoittautuminen: 23.4.2024 mennessä

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: hnmky.fi/firmakoris

Viidelle Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajalle myönnettiin liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristit ja -mitalit

29.02.2024

Liikunta,- urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt viidelle Helsingin NMKY:n liikuntavaikuttajalle liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin sekä ansiomitalin. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Ansiomerkit jaettiin 26.2.2024.

– Ansiomerkit ovat tunnustus vuosien vapaaehtoistyöstä ja pitkäaikaisesta sitoutumisestanne suomalaisen liikunnan ja urheilun edistämiseen, ministeri Bergqvist sanoi.

Ministeri Bergqvist jakoi seuraavat ansiomerkit:

Ansioristi: Kauko Jämsén  

Ansiomitali kullatuin ristein: Marko Airamaa, Hannu Niskanen

Ansiomitali: Ulla Huhtinen, Lauri Mäki

Lisätietoja: Linkki ministeriön sivuille

Helsingin NMKY onnittelee ansiomerkin saajia ja kiittää työstä yhdistyksen liikuntatoiminnan hyväksi!

Helsingin NMKY käynnistää STEAn tukemana Näkymättömät isät -kehittämishankkeen

28.02.2024

Helsingin NMKY aloittaa uusia kehittämishankkeita, joille sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA myönsi avustuksen viime vuoden lopulla. STEAn myöntämät avustukset mahdollistavat Helsingin NMKY:ssä hyvän tekemisen.

Näkymättömät isät -hankkeen kohderyhmiä ovat eronneet ja erouhan alla elävät maahan muuttaneet isät sekä eroperheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset.

- Hankkeen ensimmäisen toimintavuoden tavoitteena on tiedon kokoaminen maahan muuttaneiden, eronneiden tai erotilanteessa olevien isien tilanteesta ja tarpeista yhteistyössä kohderyhmän ja maahan muuttaneiden omien yhteisöjen ja asiantuntijoiden kanssa. Samalla kootaan tietoa myös vanhempia ja perheitä kohtaavien ammattilaisten osaamisen kehittämiseen liittyvistä tarpeista ja palveluiden saatavuudesta, Helsingin NMKY:n maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Sonja Hirvonen avaa.

Tulevaisuuden osaajat -hankkeessa autetaan erityisesti koulusta pudonneita ja yläkoulun erityisluokissa opiskelleita kesätöiden avulla

28.02.2024

Helsingin NMKY aloittaa tänä keväänä uusia kehittämishankkeita, joille sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA myönsi avustuksen viime vuoden lopulla. Maaliskuun alussa käynnistyvä Tulevaisuuden osaajat -hanke keskittyy muun muassa peruskoulunsa päättävien, erityisluokkien ja koulusta kadonneiden nuorten ohjaamiseen toisen asteen opintoihin. Hankkeen avulla heille luodaan joustavia sekä motivoivia ammattitutkintoon valmistavia polkuja.

Hanke on kaksivuotinen ja vuonna 2024 kohderyhmänä ovat peruskoulunsa päättävät ja seuraavan toimintavuoden aikana nykyiset 8-luokkalaiset. Nuorille pyritään hankkimaan kesätyö mahdollisimman läheltä heidän yhteishaussa valitsemaansa alaa. Tavoitteena on saada heidät ymmärtämään tulevan ammattinsa vaatimuksia ja kiinnittymään toisen asteen opintoihin.