Olet täällä

AJANKOHTAISTA

Helsingin NMKY ottaa koronapassin käyttöön koripallon yleisötapahtumissa 4.12. alkaen

03.12.2021

Todistuksen voi esittää ovella digitaalisesti tai paperisena versiona (varaudu esittämään myös henkilötodistuksesi). EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

Oman koronapassin, kahdesta koronarokotteesta tai sairastetusta Covid-19 infektiosta, saat osoitteesta www.kanta.fi. Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta.

Sinfoniaorkesterin konsertti 9.12.2021 klo 19

30.11.2021

Sinfoniaorkesteri konsertoi juhlasalissa 9.12.2021 klo 19.

Ohjelmassa: Chopin: Pianokonsertto nr.1 ja Franck: Sinfonia, d-molli

Solisti Aleksei Zaitsev

Kapellimestari Tapio Von Boehm

 

Helsingin NMKY:n juhlasali, Vuorikatu 17, Helsinki

Liput ovelta 10 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Kaikilta yli 16-vuotiailta tarkistetaan koronapassi ja henkilöllisyystodistus.

Arvoisa Helsingin NMKY:n jäsen, tervetuloa syyskokoukseen 7.12. klo 18.00 HUOM! Erityisjärjestelyt katso kutsu alla

30.11.2021

Helsingin NMKY ry:n syyskokous järjestetään poikkeusjärjestelyin 7.12.2021 klo 18.00 yhdistyksen tiloissa, Vuorikatu 17, Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat.

Vertaismentorit auttavat nuoria löytämään oman kannattelevan kiintopisteen

29.11.2021

Helsingin NMKY:n kiintopiste auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria löytämään oman kannattelevan kiintopisteen. Kiintopisteen kohderyhmänä ovat moniulotteisesti vaikeassa elämäntilanteessa olevat 15–29-vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat ammatillista tukea elämänhallintaan ja tulevaisuuden kiintopisteen löytymiseen. Toimintaan osallistuminen on maksutonta, ja vuosittain hanke auttaa noin 25–30 henkilöä. 

Joululomaleirien ilmoittautuminen käynnissä!

25.11.2021

Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa koululaisten joululomalla! Loma-aikojen leirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Joululomalla päiväleirejä järjestetään viikolla 52, ma 27.-pe 31.12. Pakilassa ja Kaisaniemessä. Perinteisten päiväleirien lisäksi joululomaviikolla järjestetään korisleirit Malmilla ja Kaisaniemessä. Lisätietoja korisleireistä www.hnmky.fi/koripalloleirit

Tutustu leiritoimintaan toimipisteittäin osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Urheilu Mehiläinen ja Helsingin NMKY panostavat yhdessä nuorten hyvinvointiin

25.11.2021

Marraskuussa alkoivat U14 ikäluokan pelaajien urheilijan lääkärintarkastukset, joissa tehdään perustarkastuksen ohella myös taustatietojen kartoitus, verenkuva- ja EKG-tutkimukset sekä uutena lisänä fysioterapeutin lihashallinnan kartoitukset. Namika haluaa panostaa nuorten urheilijoiden terveeseen kehitykseen erityisesti nopeasti muuttuvassa ikävaiheessa.
 

- Haluamme huomioida biologisen iän ja murrosiän vaikutuksen harrastukseen ja omalta osaltamme tukea urheilijoiden hyvinvointia, Helsingin NMKY:n urheilujohtaja Henrik Pulkkinen toteaa.

Olimme mukana Urheilu Mehiläisessä U14 tyttöjen visiitillä. Lääkäri Elina Koskikallio kertoi tarkastusten kulusta näin: ’’Tytöt menevät käymään ensin fysioterapiassa, ja siitä he tulevat tähän lääkärintarkastukseen, josta lopuksi laboratorioon’’.

Helsingin NMKY:n Etsivä nuorisotyö auttaa silloin kun muut ei

24.11.2021

Helsingin NMKY:n etsivän nuorisotyön tiimi työskentelee helsinkiläisten 16–28-vuotiaiden nuorten kanssa. Etsivät auttavat nuoria muun muassa asumiseen, rahaan, hyvinvointiin, työelämään ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Toiminta on täysin vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. Etsivät tapaavat nuoria yksityisesti niin kasvokkain kuin etänäkin, jonka lisäksi Kaisaniemen Y-Lounge-tila kokoaa yhteen toiminnoissa mukana olevia nuoria.  

Keväällä 2021 etsivän nuorisotyön toimintaan mukaan tulleella nuorella lähti asunto alta, työpaikalta ei maksettu palkkoja ajoissa ja samaan aikaan hän yritti lukea pääsykokeisiin. Elämäntilanne oli niin kuormittava, että päivät alkoivat kulua sängyssä ja asioiden hoitaminen vaati ylimääräisiä ponnisteluja.  

Nuori ei saanut perheeltä tai lähimmäisiltä apua tilanteeseen, joten hän päätti hakea ulkopuolista apua. Hän kertoi soittaneensa useisiin paikkoihin, ja lopulta hän päätyi ottamaan yhteyttä Ohjaamoon tuttavien kokemusten perusteella. Ohjaamosta hänet ohjattiin Helsingin NMKY:n etsivään nuorisotyöhön. 

Henrik Dettmannin huikea ura

18.11.2021

Henrik Dettmann tuli mukaan Helsingin NMKY:n toimintaan 1970-luvun alussa. 16-vuotiaana, kaudella 1974–1975, hän valmensi minipoikia. Kipinä valmentamiseen oli syttynyt. Helsingin Namikassa Dettmann kipusi päävalmentajaksi saakka. Hänen päävalmentajakausillaan Namika on voittanut kolme Suomen mestaruutta. 

- Kyllä minä muistan niitä ensimmäisiä harjoituksia, joita oon ollut joskus pitämässä Pohjois-Haagan yhteiskoulun legendaarisessa alasalissa. Tietysti muistan myös niitä aikoja hyvin, jolloin valmensin mestaruussarjassa ja pelattiin niin sanotusti Suomen huipulla, Henrik Dettmann kertoo.

Kiistatta Henrik Dettmann on Suomen yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä koripallovalmentajista.

Taekwondotiimi takoi tulosta Loviisa Openista

07.11.2021

Vain viikko edellisistä taekwondokisoista ja taas mentiin! Tällä kertaa suuntana oli Loviisan ottelu- ja liikesarjakilpailut 6. marraskuuta. HNMKY Taekwondosta kilpailuihin osallistui 13 liikesarjakilpailijaa ja viisi ottelijaa.

Liikesarjojen rankingissa jännittäväksi sarjaksi on muotoutunut muun muassa Mikko Virran O40 miehet – sijoitukset eivät ole betoniin valettuja. Harrastajissa namikalaisia ei tällä kertaa ollut mukana lasten sarjoissa, mutta varttuneemmat tykittivät siitäkin edestä. Päivän mitalisieppo oli Sini Forssell, joka keräsi neljä mitalia. Han Feng kilpaili ensimmäistä kertaa ja mukaan lähti mukavasti kultamitali. Rosa Meriläinen palkittiin liikesarjojen Taistelija-palkinnolla.

Ottelussa oli mukana pieni, mutta sitäkin sinnikkäämpi joukkue. Ottelijoita valmensi Elmer Nordberg tiiminään Eduat Demirovic ja Moritz Nurmi.

MUSIIKKIOPISTON LAULUOPPILAIDEN KONSERTTI 10.11. KLO 19

03.11.2021
TERVETULOA HNMKY:N JUHLASALIIN (VUORIKATU 17, KAISANIEMI) MUSIIKKIOPISTON LAULUOPPILAIDEN KONSERTTIIN KESKIVIIKKONA, 10.11.21 KELLO 19!

Nurtzi Openin otteluvire toi mitaleja

02.11.2021

Nurtzi Openiin, joka järjestettiin lauantaina 30. lokakuuta Nurmijärvellä, osallistui HNMKY Taekwondosta yhdeksän ottelijaa. Aamupäivällä seuran harrastajasarjalaiset urakoivat kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Iltapäivällä nuorten liigajoukkue otteli kuusi mitalia: päivän saldona oli yksi kulta ja hopea sekä neljä pronssia.

Valmentaja Elmer Nordberg kommentoi syksyn toisista ottelukilpailuista yleisesti, että nyt alkaa löytyä suomalaisten ottelijoiden kisavire.

"Pitkän tauon jälkeen ensimmäisissä kilpailuissa [Ambassador's Cupissa] oli vielä kosketusarkuutta. Nyt kontakti alkaa palautua, samoin kuin muun muassa toiminnallinen luovuus ja taktikointi." 

"Ensi kausi voi lähteä liikkeelle jo erilaisissa fiiliksissä", Elmer toteaa.

Nurtzi Openiin osallistui ottelijoita kotimaisten kilpailijoiden lisäksi Virosta, Latviasta ja Venäjältä.

TULOKSET

Liigasarjat

  • kultaa: Otto Aalto (C1 M -65)
  • hopeaa: Niilo Aalto (D1 M -50)
  • pronssia: Frans Frangén (B1 M -55), Eino Paukkula (B1 M -73), Eino Aalto (B1 M -73), Benjamin Iles (C1 M -57)

Harrastajasarjat

Nurtzi Open palkitsi liikesarjakilpailijoita

31.10.2021

HNMKY Taekwondo tahkosi liikesarjamitaleja kaikissa väreissä 30. lokakuuta järjestetyssä Nurtzi Openissa. Seurasta osallistui kisoihin järeä kokoonpano: kuusi ranking-kilpailijaa ja yhdeksän harrastaja- ja ilvessarjalaista. 

Menestyksen lisäksi kisoissa ilahduttivat kilpailijoiden varmentuneet esitykset. Yksilölajissa kehittyminen vaatii jokaisen osalta omia ahaa-elämyksiä – niitä oli nyt koettu ja osattu jo hyödyntää. On hienoa nähdä, kun kilpailijat haluavat esittää parastaan, onnistumisen fiilis ei ole kiinni mitalista. Ja työ jatkuu!

Tällä kertaa ensikertalaisia oli liikesarjoissa neljä, ja kaikille heille irtosi mitali. Harrastajapareissa nähtiin seuran sisäistä kisailua: alempivöisissä pareissa tuli mitalien värisuora Namikaan. 

Kilpailijoiden määrässä on menty syksyn kisoissa ylöspäin ja se näkyy sarjojen osallistujamäärissäkin. Ranking-puolella käytiin karsinta kahdessa sarjassa, kadettitytöissä ja yli 40-vuotiaissa miehissä. Harrastajapuolen esimerkkinä puna-mustavöisissä naisissa oli kymmenen kilpailijaa.

TULOKSET

Ranking-sarjat

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu ja Helsingin NMKY jatkavat yhteistyötään lasten liikuttamiseksi

28.10.2021

Helsingin NMKY panostaa vahvasti juniorityöhön. Suomen suurimpana koripalloseurana Helsingin NMKY periaatteisiin kuuluu, että jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus harrastaa. Helsingin NMKY:ssä on kautta aikojen tunnistettu liikunnan ja urheilun merkitys lasten ja nuorten arjessa.

– Lähitapiolayhteistyön ansiosta jokaisella helsinkiläisellä 5-18 vuotiaalla on mahdollisuus ottaa ensimmäinen kosketus koripalloon ja joukkuetoimintaan Helsingin NMKY:ssä. Koripallo on yhteisöllinen joukkuepeli, jossa on mahdollista oppia monia tärkeitä taitoja myös koripallokentän ulkopuolelle. Helsingin NMKY tarjoaa monen tasoista koripallotoimintaa, voit tavoitella lajin kansallista huippua tai sitten voit harrastaa kevyemmin muutaman kerran viikossa, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja kiteyttää.

Yksi osa yhteistyöstä ovat lasten ja nuorten maksuttomat koripallon kokeilujaksot, joita LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on tukemassa. Kokeilujakson aikana lapsi voi tutustua lajiin ennen päätöstä joukkueeseen liittymisestä.

Avoin kutsu: Arvokkaana osana yhteisöä -seminaari.

18.10.2021

Helsingin NMKY kohtaa toimintojensa kautta 6000 lasta ja nuorta joka viikko. Tule tutustumaan Helsingin NMKY:n nuorisotyön kokonaisuuteen ja viimeisimpiin innovaatioihin. Miten käytännössä toimivat viime vuosien menestyskonseptit: Toiminnan avulla työelämään (TAT), Nivelvaiheen Nuorisotyö (Ninu), Yökoris, tai perinteisemmät Suomen suurimmat Helsingin NMKY:n koris ja iltapäiväkerhotoiminta.
Tule vaikuttumaan kaupungin Merkittävimmästä Nuorisotyöstä!

Voit osallistua seminaariin myös Teams –linkin kautta: Osallistu seminaariin tästä linkistä

Venue: Hotel Arthur kokoustilat, torstaina 28.10. klo 17.30 – 20.00, kahvitarjoilu

Seminaarin jälkeen mahdollisuus Arthurin Bistro Dinneriin (20% alennus listahinnoista seminaariin osallistujille). Hotel Arthurin ja Bistron tuotot ohjataan lasten ja nuorten toimintaan Helsingin NMKY:n Tukisäätiön kautta.

 

Miesten ja naisten divarikaudet käynnissä, tervetuloa kotipeleihin.

15.10.2021

 

Naisten kausi on alkanut I-divisioonassa kahdella voitolla ja miesten kausi alkoi I -divisioona A:ssa tappiolla Turun Kristikaa vastaan. Joukkueemme pelaavat vahvasti Namikalaisilla ja nuorilla joukkueilla. Viime kaudella kummatkin joukkueet pelasivat tiensä hienosti pudotuspeleihin.

Miesten kotiavaus on tällä viikolla Oulu basketballia vastaan. Joukkueemme pelaavat kaikki kotipelit Helsingin urheilutalolla ja pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 17:30, tarkemmat otteluohjelmat löytyvät alta.

Valtteri Palojärvestä Helsingin NMKY:n myynti- ja markkinointipäällikkö

08.10.2021

Valtteri Palojärvi päätyi Helsingin NMKY:n myynti- ja markkinointipäälliköksi pitkän Namikasuhteen kautta. Aikaisemmin Helsingin NMKY:ssä ei ole ollut täysin vastaavaa tehtävää, joten Valtteri Palojärvi pääsee aloittamaan kokonaan uudessa ja mielenkiintoisessa roolissa. Ennen tätä työtehtävää toimialat ovat rakentaneet omia yhteistyökuvioitaan, mutta koko yhdistyksen koordinoivaa tekijää ei ole aikaisemmin ollut. Valtteri ajattelee, että haasteita tulee varmasti olemaan, mutta ne vahvistavat ja avaavat uusia mahdollisuuksia.

- Tärkeimpänä tavoitteena myynnille ja markkinoinnille on käynnistää uusi toimi uskottavasti, saada asiakaskontakteja ja ennen kaikkea näkyvyyttä. Helsingin NMKY ottaa uuden toimen myötä askeleen ammattimaisempaan suuntaan.

Useita mitaleita ja taistelijan malja Vantaalta

04.10.2021

Ambassador's Cup Vantaalla piti taekwondon ottelijat ja liikesarjakilpailijat virkeinä lauantaina 2. lokakuuta. HNMKY Taekwondon joukkue oli kisan suurimpia: ottelijoita osallistui kisaan kymmenen ja liikesarjakilpailijoita 13. Ottelijoille kilpailu oli syksyn ensimmäinen, liikesarjakilpailijat pääsivät vauhtiin jo Lohjalla syyskuun alussa.

Täyteisen kisapäivän upea tulos oli yli 20 mitalisijaa ja muita hyviä sijoja. Kisaajat kerryttivät kokemusta ja valmentajat saivat vinkkejä jatkotyöhön.

Namikalaisten päivästä voisi nostaa esille monta asiaa, alla on niistä muutama.

Nuoret Frans Frangén ja Mimi Miettinen urakoivat kummassakin kilpailumuodossa. Päivän mitalirohmu oli Suvi Toivonen, jolle kertyi kolme hopeaa liikesarjoista.

Ottelussa kadettien Otto Aalto sai kultaa alle 65-kiloisissa. Muut mitalistit saivat tällä kertaa tyytyä himmeämpiin metalleihin.

Ottelukentällä nähtiin myös seuran ottelijoiden keskinäisiä taistoja, kun Edward Sabo ja Eino Paukkula ottivat mittaa toisistaan sekä alle että yli 73-kiloisten nuorten sarjassa.

Syysloma vailla tekemistä? Vielä ehtii ilmoittautumaan syyslomaleirille!

04.10.2021

Koululaisten syyslomaviikolla (ma 18.-pe 22.10.) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Syyslomaleirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille.

Syyslomalla päiväleirejä järjestetään Pakilassa, Kontulassa, Vesalassa, Malmilla ja Kaisaniemessä. Tutustu leiritoimintaan osoitteessa www.hnmky.fi/paivaleirit ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Perinteisten päiväleirien lisäksi syyslomaviikolla järjestetään korisleiri Malmilla. Lisätietoja korisleiristä www.hnmky.fi/koripalloleirit

MUSIIKKIOPISTON OPPILASKONSERTTI 11.10.21 KLO 18

27.09.2021
TERVETULOA KUUNTELEMAAN MUSIIKKIOPISTOLAISTEN ESITYKSIÄ JUHLASALIIMME 11.10.21 KLO 18!

SINFONIAORKESTERIN KONSERTTI 6.10.2021 KLO 19

22.09.2021

10 euron hintaisia lippuja myydään ovella; korttimaksu suositeltava. Alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Lämpimästi tervetuloa konserttiin osoitteeseen Vuorikatu 17, Kaisaniemi.

Konserttiesitys striimataan ja on katsottavissa nettisivuillamme.

 

Kullanarvoista kokemusta ja mitalien välkettä Lohjan liikesarjakisoista

05.09.2021

Lohja Open avasi lauantaina 4.9. syksyn liikesarjakilpailujen kauden Suomessa. HNMKY Taekwondo edusti kisoissa kolmen ranking-sarjalaisen ja neljän harrastajan voimin.

Ranking-sarjoissa kilpailivat Elmer Nordberg, Henri-Mikael Nuorimaa ja Idaira Pineda Marrero. Harrastaja- ja ilvessarjoihin osallistuivat sinivöiset Christopher Allen, Lauri Rönkkö ja Mikko Virta sekä vihreävöinen Mimi Miettinen.

Päivän 'läheltä piti' -tuloksista vastasivat Mikko ja Mimi. Mikko hävisi yli 30-vuotiaissa dieseleissä vain niukasti kultamitalistille, samoin kuin Mimi alle 13-vuotiaissa ilveksissä hopeamitalistille. Mimin ilvessarja oli myös suurin, mihin seuralaisia osallistui.

Namikalaiset olivat liikenteessä varsin vähäisellä kisakokemuksella. Siihen nähden voi olla ylpeä siitä, miten mukavasti päivä sujui. Arvokasta kokemusta kertyi ja kisoista kannettiin kotiin mitaleja hyvillä mielin. Tästä on luontevaa jatkaa harjoittelua.

Helsinki YMCA Golf Challengella kerättiin varoja lasten ja nuorten harrastustoimintaan

01.09.2021

Jo kahdeksatta kertaa pelattu Helsinki YMCA Golf Challenge pelattiin loistavassa pelisäässä Pickalan Seaside - kentällä. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukemaan oli kokoontunut yli 60 golfaria 30 eri organisaatiosta. Tiukan joukkuekisaan voittoon pelasi GolfBasket - joukkue, jossa pelasivat Mara Kuisma ja Mikko Koivisto.

Helsingin NMKY kiittää kaikki mukana olleita organisaatiota ja yksityishenkilöitä merkittävästä tuesta lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Tuki suunnataan Hanno Möttölän rahastoon, jonka kautta tuetaan lapsia ja nuoria sosiaalisin ja taloudellisin perustein sekä potentiaaliin ja lahjakkuuteen perustuen. Vuonna 2020 rahaston kautta tuettiin yli 200 lasta ja nuorta 31 000 eurolla. 

Katso koostevideo: https://www.youtube.com/watch?v=ghUDw8GYHp8

TERVETULOA MUSKAREIHIN KATAJANOKALLE!

01.09.2021
Musiikkiopistomme muskaritoiminta alkaa jälleen ensi viikolla ja ilmoittautuminen ryhmiin on nyt käynnissä. Lisätietoja löydät www.hnmky.fi/musiikkileikkikoulut. Ryhmiä 0-8 -vuotiaille. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

MUSIIKKIOPISTOSSA ON VAPAITA OPPILASPAIKKOJA!

25.08.2021

Musiikkiopiston avoimella linjalla voivat kaikki musiikista kiinnostuneet, iästä tai aiemmasta harrastamistaustasta riippumatta, hakeutua tavoitteellisen musiikinopetuksen pariin. Syyslukukausi alkaa 6.9.2021.

Lisätietoja löydät seuraavasta osoitteesta: https://www.hnmky.fi/musiikkiopisto.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset rehtori Anu Kurkaalle; anu.kurkaa@hnmky.fi sekä 050 303 3052.

 

Kielikaveritoiminta etsii vapaaehtoisia

18.08.2021

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, mutta et tiedä mistä aloittaa? Pidätkö ihmisten kanssa työskentelystä? Oletko utelias muita kulttuureja kohtaan? Jos vastasit kyllä, Kielikaveritoiminta voisi olla juuri sinulle! 

Kielikaveritoiminta on uusi vapaaehtoistyön mahdollisuus Helsingin NMKY:ssä. Kielikaverina olet täysi-ikäinen ja toimit luotettavana ja turvallisena suomen kielen juttukaverina maahanmuuttajataustaiselle henkilölle. Kielikaveriksi sitoudut syksyn kaudelle syyskuusta marraskuuhun vähintään kuuden tapaamiskerran ajaksi. Tapaamiskerrat sovitaan omaan aikatauluun sopivaksi. Tuemme sinua läpi työskentelysi ja sinut koulutetaan vapaaehtoistoimintaan ja kulttuurienväliseen osaamiseen. Vapaaehtoisena saat työn ilon lisäksi todistuksen, ja tarjoamme myös virkistystoimintaa mukana oleville! 

Syksyn kausi alkaa yhteisellä perehdytyksellä ti 7.9.21 klo 18:00 . Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse jaana.takalo@hnmky.fi 31.8.21 mennessä. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Perehdytys pidetään tilanteen mukaan livenä tai etäyhteyksien välityksellä.

NUORTEN SOLISTIEN KONSERTTI 19.8.2021 KLO 19

13.08.2021

Tervetuloa Nuorten solistien konserttiin!

Ohjelmassa kuullaan Mozartin A-duuri viulukonsertto, solistina Jasmin Mönkkönen sekä Haydnin D-duuri pianokonsertto, solistina Tähe Lee Liiv. Konsertin johtaa Tapio von Boehm.

Konserttiin on vapaa pääsy. Voimme ottaa juhlasaliin 50 kuulijaa.

Jos haluat varmistaa paikkasi, ota yhteyttä anu.kurkaa@hnmky.fi ennen konserttia.

HUOM!

Jotta konsertti olisi kaikille turvallinen, edellytämme, että yleisössä kaikki yli 12-vuotiaat ovat saaneet ainakin yhden koronarokotuksen ja velvoitamme yleisöä käyttämään FFP2 -tasoista kasvomaskia.

Konsertissa ei ole väliaikaa. Sairaana ei saa tulla konserttiin ja eri talouksissa asuvien välillä pidämme riittävät turvävälit.

TERVETULOA!

KONSERTIN SUORA STRIIMAUS OSOITTEESSA  https://www.facebook.com/HNMKY

Virkistystä ja vertaisuutta: avustus koronakriisin nuoriin kohdistuneiden vaikutusten lieventämiseen

09.08.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on myöntänyt Suomen YMCA:n liitolle avustuksen koronakriisin nuoriin kohdistuneiden vaikutusten lieventämiseen. Rahoituksella toteutetaan aikavälillä 1.8.2021–31.12.2022 Virkistymistä ja vertaisuutta -hanke. Hanketta koordinoi ja hallinnoin Suomen YMCA:n liitto ja sitä toteutetaan Helsingin NMKY:n ja Turun, Tampereen ja Vantaan YMCA:n paikallisyhdistysten osahankkeissa.

Hankkeella lievitetään koronaviruskriisin aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia nuorten kasvu- ja elinoloihin sekä vahvistetaan nuorten edellytyksiä toipua koronakriisin seurauksista. Hankkeen toiminta suunnataan nuorille ja heidän perheilleen. Kohderyhmänä painotetaan nuoria, joiden tilanne on vaikeutunut entisestään pandemian myötä. Riskitekijöinä hankkeen kohderyhmän nuorilla voi olla oma tai perheen jäsenen mielenterveys- ja/ tai päihdeongelma, oppimisvaikeudet tai koulupudokkuus, yksinäisyys tai muut sosiaaliset haasteet. Perhe käsitteenä ymmärretään hankkeessa laajasti: perhe voi tarkoittaa ketä tahansa nuorelle tärkeää lähiaikuista, jolla on merkitystä nuoren hyvinvointiin. 

3-5 -vuotiaiden liikuntakerho starttaa jälleen syksyllä 18.8.2021

28.06.2021

Kohderyhmänä tässä kerhossa ovat alle kouluikäiset lapset, jotka pystyvät toimimaan ryhmässä ilman oman vanhemman välitöntä läheisyyttä.

Toiminnassa lapsi pääsee harrastamaan eri liikuntamuotoja itsenäisesti ja muiden lasten kanssa yhdessä toimien. Ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa kehitetään samalla lapsen perusmotorisia taitoja ja nautitaan yhdessäolosta.

Syyskausi alkaa 18.8.2021 jatkuen 15.12.2021 asti.
Liikkaria ei ole syyslomaviikolla 20.10.2021.

Pienempien ryhmä (3-4v) keskiviikkoisin 17:30-18:15
Isompien ryhmä (5-6v) keskiviikkoisin 18:30-19:15

Hinta: 90€/syyskausi + 40€ HNMKY jäsenmaksu
vuodeksi. Sisarusalennus -30€.

Voit kysyä lisää Reetta Asikaiselta
(045 887 5993, reetta.asikainen@hnmky.fi)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
hnmky.fi/lapset-ja-perheet/kerhot/liikuntaleikkikoulu

Mustan vyön kokeista kaksi dan-arvoa ja seuran ensimmäinen poom-arvo

24.06.2021

Kesäkuun kolmantena viikonloppuna HNMKY Taekwondossa järjestettiin mustan vyön kokeet lauantaina Sofia ja Moritz Nurmelle (kuvassa) ja sunnuntaina Martti Outiselle. Martti saavutti 3. danin ja Moritz 1. danin. Sofiasta, 13, tuli puolestaan seuran ensimmäinen poom-arvon saanut taekwondon harrastaja. 

HNMKY Taekwondo perustettiin vuonna 2014 ja se käynnisti toimintansa vuoden 2015 alusta. Nuorelle seuralle ensimmäinen seuran oman kasvatin poom-arvo on tärkeä merkkipaalu. Alle 15-vuotiaille myönnetään poom-arvo, sitä vanhemmille dan-arvo. Ero näkyy myös vyön värityksessä: dan kantaa mustaa vyötä, poom puna-mustaa.

Sofia ja Moritz aloittivat taekwondon viisi vuotta sitten, kun Nurmen perheen isä ja ala-asteikäinen tytär löysivät yhteisen harrastuksen. Matkan varrella he ovat kannustaneet toisiaan harjoituksissa, vyökokeissa ja kilpailuissa.

Vyökokeet pitänyt seuran pääopettaja Elmer Nordberg on seurannut parivaljakon etenemistä alusta alkaen. "Tarina kertoo sitoutuneisuudesta, ahkeruudesta ja sinnikkyydestä."

Vähemmistöjen edustajat innostavat nuoria omilla uratarinoillaan Helsingin NMKY:n representaatiohankkeen seinällä

21.06.2021

Representaatiohanke päästää ääneen esimerkiksi Etelä-Afrikan, Yhdysvaltojen ja Suomen radioaalloilla kuullun media-ammattilaisen Amkelwa Kapasen, joka radiotyönsä lisäksi on osallistunut mm. Helsinki African Film Festivalille (HAFF). Festivaali toi laatuelokuvia Afrikasta Helsingin valkokankaille rikkoen kapeaa tarinaa, jota ulkopuoliset kertovat maanosasta ja sen ihmisistä. Hän on myös työskennellyt Etelä-Afrikasta adoptoitujen lasten ja heidän perheidensä kanssa auttaen lapsia oman identiteetin ja perinteen tavoittamisessa. Tässä työssään hän on fyysinen roolimalli ja vaikuttaa siihen, miten lapset kokevat afrikkalaiset juurensa ja oman afrikkalaisuutensa. Amkelwan menestykseen ei ole ollut oikoteitä: ”Kestää aikansa kasvattaa uudet juuret ja vielä kauemmin nähdä työnsä hedelmät.”