Olet täällä

ILTAPÄIVÄKERHOT

Lapset tarvitsevat tutun ympäristön, turvallisia aikuisia ja mielekästä tekemistä iltapäivisin. HNMKY järjestää eka- ja tokaluokkalaisille koululaisille iltapäivätoimintaa turvallisessa ympäristössä koulupaikan välittömässä läheisyydessä. Toimintaa järjestetään 12 toimipisteessä ympäri Helsinkiä. Päivittäin toiminnassa on mukana noin 650 lasta.

Kerhossa lapset saavat ystäviä ja heillä on turvallinen ja osaava aikuinen koko ajan paikalla ohjaamassa toimintaa. Kerhossa lapsi leikkii, liikkuu, ulkoilee, tutustuu eri liikuntamuotoihin, tekee läksyt ja saa välipalaa. Päivittäinen ohjattu ohjelma sisältää erilaista toiminnallista ja kädentaidollista tekemistä. Iltapäivän aikana lapsilla on mahdollisuus myös levätä ja touhuta itsekseen ohjaajan läsnäollessa. 

Helsingin NMKY:n iltapäiväkerhotoiminta on käynnistynyt vuonna 2001, joten Helsingin NMKY:llä on pitkät perinteet iltapäiväkerhotoiminnan toteuttamisessa. 

 

Helsingin NMKY

HAKEMINEN KERHOON

Hakeminen toimintaan 2024-2025
Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Aikaisemmista vuosista poiketen hakulomakkeita ei voi palauttaa ryhmiin vaan haku tehdään Wilman kautta.

Lukuvuoden 2024–2025 toiminnan hakuaika on 13.3.-17.4.2024

Samanaikaisesti koulutulokkaiden kanssa toimintaan hakevat myös tulevat toisluokkalaiset ja erityisoppilaat.

Päivittyneet hakuohjeet ja wilma-linkki löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta

Asiakasmaksut vaihtelevat valitun hoitoajan mukaan:
kello 12-17 sopimus: 120€ /kk
kello 12-16 sopimus: 100€ /kk

Asiakasmaksun suuruuden määrittää opetuslautakunta ja ne ovat kaikissa iltapäiväkerhoissa samat. Iltapäiväkerhopaikan hoitoaikaa voi muuttaa kerran lukuvuoden aikana ja se tulee tehdä virallisesti sähköpostitse iltapäiväkerhon sähköpostiin. Muutoksia ei tehdä takautuvasti. Iltapäiväkerhomaksuihin voi hakea maksuhuojennusta lomakkeelta joka löytyy Helsingin kaupungin sivuilta.

Maksuhuojennus

Huomaathan että voit olla oikeutettu maksuhuojennukseen. Maksuhuojennusta haetaan Helsingin kaupungilta

Mikäli haet maksuhuojennusta, ilmoita siitä myös Helsingin NMKY:n laskutukseen osoitteeseen ip.laskutus@hnmky.fi, jolloin tiedämme keskeyttää laskutuksen. Mikäli asiasta ei ilmoiteta, siirtyvät laskut kahden muistutuksen jälkeen perintään. 

 

Helsingin NMKY

ILTAPÄIVÄKERHOLAISEN INFO

Näytä lisää...

Yleisiä ohjeita HNMKY iltapäiväkerhon vanhemmille

Alta löytyy yleisiä ohjeita iltapäiväkerhon arkeen. Ohjeet saattavat hieman poiketa eri yksiköittäin, tarkemmat yksikkökohtaiset ohjeet löytyvät iltapäiväkerholaisille lähetetystä infokirjeestä.

ILTAPÄIVÄKERHON ARKI
Lapset haetaan koululta ensimmäiset kaksi viikkoa (poikkeustilanteissa, esim pakilassa lapset haetaan koululta niin kauan kuin se on tarpeellista turvallisen liikkumisen varmistamiseksi). Lapsia noutavilla ohjaajilla on päällään HNMKY-paidat. Ensimmäisenä päivänä iltapäiväkerholaisten kanssa käydään läpi yhteisen elämän pelisääntöjä ja opetellaan tuntemaan muut ryhmän lapset sekä ohjaajat.

Iltapäiväkerho on auki kello 12-17. Koulusta tullessa rauhoitutaan ensin tekemään läksyt (ilmoitathan, mikäli haluat, ettei lapsi tee läksyjä kerhossa), läksyjen tekemisen jälkeen on aikaa leikkiä, ulkoilla tai lepäillä välipalaan asti, joka tarjotaan n. klo 14. Välipala ei korvaa koulun lounasta, joten kotona kannattaa kuulostella, miten lapsi syö koulussa. Välipalan jälkeen menemme ulos ja kello 15-16 on ohjelman vuoro. Ohjelma toteutetaan ryhmissä, joihin lapset jaetaan ensimmäisillä IP-viikoilla. Ohjelma sisältää vaihtelevasti liikkumista, askartelua, ulkoilua, leikkejä ja pelejä.

Alkuviikosta maanantain ja torstain välillä on lapsilla erilaista ohjattua toimintaa. Perjantaisin ohjattua toimintaa ei yleensä ole mutta iltapäiväkerhoon voi tuoda mukaan oman lelun tai pelin – kerhoon ei kuitenkaan voi tuoda pelikonsoleita, tietokoneita, mp3-soittimia tai muuta herkästi rikkoutuvaa elektroniikkaa. Myös erilaisten pelikorttien aika iltapäiväkerhossa on perjantaisin.

HAKUKÄYTÄNTÖ/ ILMOITUSPERIAATTEET
Lähetä tekstiviesti iltapäiväkerhon numeroon tai soita, jos lapsesi on sairaana tai muuten poissa iltapäiväkerhosta. Koulusta pääsemisen jälkeen odotamme puoli tuntia, jonka jälkeen soitamme vanhemmille, mikäli lasta ei kerhoon kuulu.

Mikäli lastasi hakee joku muu kuin perheenjäsen, laita siitä etukäteen tekstiviesti, sähköposti tai soita.

Iltapäiväkerho sulkeutuu klo 17.00 joten lapset on haettava siihen mennessä. Mikäli huomaat myöhästyväsi, ilmoitathan siitä etukäteen niin ohjaajan kanssa voi sopia järjestelyistä. Jos hoitopaikka on kello 16.00 saakka, on lapsi haettava siihen mennessä. Kaikista hoitoajan ylityksistä laskutetaan 20€ jokaisesta alkavasta tunnista.

VAATETUS
Olemme iltapäiväkerhossa ulkona päivittäin. Säänmukaista ja varavaatetusta on hyvä olla päällä/ mukana repussa/ lokerossa. Mukaan kannattaa ottaa myös verkkarit tai muut mukavat vaatteet, vaihtosukat ja – alushousut. Salissa ollaan ilman sukkia tai sisäpelikengillä/ -tossuilla.

KÄNNYKÄT
Lapsen kännykän paikka iltapäiväkerhossa on omassa repussa äänettömänä. Saat lapsesi kiinni päivän aikana iltapäiväkerhon puhelimesta. Mikäli puhelinta haluaa käyttää, on siitä sovittava erikseen ohjaajan kanssa, tämä koskee myös vanhemmille soitettavia puheluita. Kaverivierailut ja muut vastaavat on hyvä sopia vanhempien kanssa edellisenä päivänä, ei iltapäiväkerhon aikana.

LEIRIT
Helsingin NMKY järjestää koulujen loma-aikoina leiritoimintaa lähes jokaisessa toimipisteessä. Lisätietoja löydät leirityön sivuilta!

TIEDOTUS
Iltapäiväkerhon asioista tiedotetaan sähköpostilla ja myös laskut tulevat sähköisesti sinne. Huolehdithan siis, että s-postiosoitteesi on oikea ja tiedossamme!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voi olla yhteydessä iltapäiväkerhon numeroon tai iltapäivätoiminnan vastaavaan.

5523
6165

TOIMIPISTEET

Näytä lisää...

5572
7605
5577
5579
5847
5848
5849
7609
5580
7606
7607
9821

TÖIHIN ILTAPÄIVÄKERHOON

Näytä lisää...
Helsingin NMKY

Lue lisää avoimista työpaikoista täältä.