Olet täällä

ILTAPÄIVÄKERHOT

Lapset tarvitsevat tutun ympäristön, turvallisia aikuisia ja mielekästä tekemistä iltapäivisin. Tästä syystä HNMKY järjestää eka- ja tokaluokkalaisille koululaisille liikunnallista iltapäivätoimintaa turvallisessa ympäristössä koulupaikan välittömässä läheisyydessä. Helsingin NMKY järjestää liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa 1.-2. -luokkalaisille kahdeksassa eri toimipisteessä. Päivittäin toiminnassa on mukana noin 480 lasta. Toimimme tiloissa, joissa on säännöllisesti käytössä liikuntasali ja hyvät ulkoilualueet.

Kerhossa lapset saavat ystäviä ja heillä on turvallinen ja osaava aikuinen koko ajan paikalla ohjaamassa toimintaa. Kerhossa lapsi leikkii, liikkuu, ulkoilee, tutustuu eri urheilulajeihin, tekee läksyt ja saa välipalaa. Päivittäinen ohjattu ohjelma sisältää erilaista liikunnallista ja kädentaidollista tekemistä.  Iltapäivän aikana lapsilla on mahdollisuus myös levätä ja touhuta itsekseen ohjaajan läsnäollessa.

Helsingin NMKY

Iltapäiväkerho toimii joka koulupäivä kello 12 – 17.

Iltapäiväkerhotoiminnasta toteutettiin asiakaskysely keväällä 2015. Kyselyn tulokset ovat nähtävissä linkistä:

HAKEMINEN KERHOON

Hakeminen toimintaan 2021-2022
Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Koronatilanteesta johtuen hakulomakkkeita ei voi palauttaa ryhmiin vaan haku tehdään sähköisellä lomakkeella.

Lukuvuoden 2021–2022 toiminnan hakuaika on 22.3.-23.4.2021.

Samanaikaisesti koulutulokkaiden kanssa toimintaan hakevat myös tulevat toisluokkalaiset ja erityisoppilaat.

Päivittyneet hakuohjeet ja sähköinen hakulomake löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta
 

Asiakasmaksut vaihtelevat valitun hoitoajan mukaan:
kello 12-17 sopimus: 120€ /kk
kello 12-16 sopimus: 100€ /kk

Asiakasmaksun suuruuden määrittää opetuslautakunta ja ne ovat kaikissa iltapäiväkerhoissa samat. Iltapäiväkerhopaikan hoitoaikaa voi muuttaa kerran lukuvuoden aikana ja se tulee tehdä virallisesti sähköpostitse iltapäiväkerhon sähköpostiin. Muutoksia ei tehdä takautuvasti. Iltapäiväkerhomaksuihin voi hakea maksuhuojennusta lomakkeelta joka löytyy Helsingin kaupungin sivuilta. Mikäli haet maksuhuojennusta, ilmoita siitä myös Helsingin NMKY:n laskutukseen osoitteeseen ip.laskutus@hnmky.fi.

ILTAPÄIVÄKERHOLAISEN INFO

Näytä lisää...

Yleisiä ohjeita HNMKY iltapäiväkerhon vanhemmille

Alta löytyy yleisiä ohjeita iltapäiväkerhon arkeen. Ohjeet saattavat hieman poiketa eri yksiköittäin, tarkemmat yksikkökohtaiset ohjeet löytyvät iltapäiväkerholaisille lähetetystä infokirjeestä.

ILTAPÄIVÄKERHON ARKI
Lapset haetaan koululta ensimmäiset kaksi viikkoa (poikkeustilanteissa, esim pakilassa lapset haetaan koululta niin kauan kuin se on tarpeellista turvallisen liikkumisen varmistamiseksi). Lapsia noutavilla ohjaajilla on päällään HNMKY-paidat. Ensimmäisenä päivänä iltapäiväkerholaisten kanssa käydään läpi yhteisen elämän pelisääntöjä ja opetellaan tuntemaan muut ryhmän lapset sekä ohjaajat.

Iltapäiväkerho on auki kello 12-17. Koulusta tullessa rauhoitutaan ensin tekemään läksyt (ilmoitathan, mikäli haluat, ettei lapsi tee läksyjä kerhossa), läksyjen tekemisen jälkeen on aikaa leikkiä, ulkoilla tai lepäillä välipalaan asti, joka tarjotaan n. klo 14. Välipala ei korvaa koulun lounasta, joten kotona kannattaa kuulostella, miten lapsi syö koulussa. Välipalan jälkeen menemme ulos ja kello 15-16 on ohjelman vuoro. Ohjelma toteutetaan ryhmissä, joihin lapset jaetaan ensimmäisillä IP-viikoilla. Ohjelma sisältää vaihtelevasti liikkumista, askartelua, ulkoilua, leikkejä ja pelejä.

Alkuviikosta maanantain ja torstain välillä on lapsilla erilaista ohjattua toimintaa. Perjantaisin ohjattua toimintaa ei yleensä ole mutta iltapäiväkerhoon voi tuoda mukaan oman lelun tai pelin – kerhoon ei kuitenkaan voi tuoda pelikonsoleita, tietokoneita, mp3-soittimia tai muuta herkästi rikkoutuvaa elektroniikkaa. Myös erilaisten pelikorttien aika iltapäiväkerhossa on perjantaisin.

HAKUKÄYTÄNTÖ/ ILMOITUSPERIAATTEET
Lähetä tekstiviesti iltapäiväkerhon numeroon tai soita, jos lapsesi on sairaana tai muuten poissa iltapäiväkerhosta. Koulusta pääsemisen jälkeen odotamme puoli tuntia, jonka jälkeen soitamme vanhemmille, mikäli lasta ei kerhoon kuulu.

Mikäli lastasi hakee joku muu kuin perheenjäsen, laita siitä etukäteen tekstiviesti, sähköposti tai soita.

Iltapäiväkerho sulkeutuu klo 17.00 joten lapset on haettava siihen mennessä. Mikäli huomaat myöhästyväsi, ilmoitathan siitä etukäteen niin ohjaajan kanssa voi sopia järjestelyistä. Jos hoitopaikka on kello 16.00 saakka, on lapsi haettava siihen mennessä. Kaikista hoitoajan ylityksistä laskutetaan 20€ jokaisesta alkavasta tunnista.

VAATETUS
Olemme iltapäiväkerhossa ulkona päivittäin. Säänmukaista ja varavaatetusta on hyvä olla päällä/ mukana repussa/ lokerossa. Mukaan kannattaa ottaa myös verkkarit tai muut mukavat vaatteet, vaihtosukat ja – alushousut. Salissa ollaan ilman sukkia tai sisäpelikengillä/ -tossuilla.

KÄNNYKÄT
Lapsen kännykän paikka iltapäiväkerhossa on omassa repussa äänettömänä. Saat lapsesi kiinni päivän aikana iltapäiväkerhon puhelimesta. Mikäli puhelinta haluaa käyttää, on siitä sovittava erikseen ohjaajan kanssa, tämä koskee myös vanhemmille soitettavia puheluita. Kaverivierailut ja muut vastaavat on hyvä sopia vanhempien kanssa edellisenä päivänä, ei iltapäiväkerhon aikana.

TIEDOTUS
Iltapäiväkerhon asioista tiedotetaan sähköpostilla ja myös laskut tulevat sähköisesti sinne. Huolehdithan siis, että s-postiosoitteesi on oikea ja tiedossamme!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voi olla yhteydessä iltapäiväkerhon numeroon tai iltapäivätoiminnan vastaavaan:

5523

ILTAPÄIVÄKERHON OHJAAJAREKRYTOINTI

Näytä lisää...

Lue lisää avoimista työpaikoista täältä.

PAKILAN TOIMINTAKESKUS

Näytä lisää...

Helsingin NMKY:n vanhin iltapäiväkerho on toiminut Pakilassa jo vuodesta 2001. Iltapäiväkerho toimii Pakilan toimintakeskuksen tiloissa, joissa on erinomaiset mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan. Tiloista löytyy kerhotiloja, liikuntasali sekä hienot ulkoilumahdollisuudet.

Lasten kerhopäivä koostuu läksyjen teosta, ulkoilusta, vapaasta leikistä sekä ohjatusta ohjelmasta. Ohjelmat sisältävät vaihtelevasti liikkumista, askartelua, ulkoilua, leikkejä ja pelejä.

Iltapäiväkerhopäivän jälkeen Pakilan toimintakeskuksessa järjestetään monipuolista harrastus- ja kerhotoimintaa, esimerkiksi koripalloa ja kiipeilyä. Lisätietoja löydät näiltä internetsivuilta.

Pakilan toimintakeskus

Palosuontie 4
00660 Helsinki

5572

PAKILA – HYVÄN PAIMENEN KIRKKO

Näytä lisää...
Helsingin NMKY

Pakilan Toimintakeskuksen lisäksi Pakilassa toimii myös toinen iltapäiväkerhoryhmä Hyvän Paimenen kirkolla.

Päivät vietetään sekä kirkolla, toimintakeskuksessa että lähimetsässä ulkoilmassa sään mukaan toimien. Kerhon tukikohtana toimivat kerhotilat Hyvän Paimenen kirkolla. Välipalat nautitaan päivästä riippuen joko ulkona tai Hyvän Paimenen kirkolla.

Hakulomakkeet palautetaan HNMKY:n liikunnalliseen iltapäiväkerhoon (Palosuontie 4) ja mikäli toiminnasta heräsi lisäkysymyksiä, niin kysy rohkeasti!

Yhteystiedot

Palosuontie 1

050 371 4611

KAISANIEMI

Näytä lisää...

Vuorikadun toimintakeskus – Kaisaniemen iltapäiväkerho

Helsingin NMKY-talo
Käyntiosoite Kaisaniemenkatu 8, 00100 Helsinki

Kaisaniemen iltapäiväkerho on toiminut lukuvuodesta 2011 asti. Iltapäiväkerho toimii Helsingin NMKY:n kerhotiloissa Kaisaniemenkatu 8:n toisessa ja kolmannessa kerroksessa, sekä yläkerran liikuntasalissa. Ulkoilu tapahtuu Kaisaniemen ala-asteen pihalla tai Kaisaniemen puistossa. Kerhossa tehdään myös retkiä lähiympäristöön.

Lapsille tarjotaan kerhossa tilaisuus osallistua monipuoliseen, ohjattuun toimintaan sekä luodaan mahdollisuus rauhalliseen tekemiseen mukavassa ympäristössä ammattitaitoisten ohjaajien ohjauksessa. Ohjattuun toimintaan voi sisältyä mm. liikuntaa, kädentaitoja, leikkejä, retkiä ja läksyparkki.

Iltapäiväkerho sijaitsee koulun välittömässä läheisyydessä, matkaa on noin 200 metriä. Lapset haetaan kahden ensimmäisen viikon ajan koulusta ja samalla lasten kanssa opetellaan turvallinen kulkeminen koulun ja iltapäiväkerhon välillä.

Musiikkiopisto

Iltapäiväkerholaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua musiikinopetukseen iltapäiväkerhon aikana Helsingin NMKY:n musiikkiopistossa. Mukaan pääsee myös kesken kauden!

Lisätietoja antaa Musiikkiopiston rehtori Anu Kurkaa

5577
5560

KONTULA

Näytä lisää...

Kontulan iltapäiväkerho sijaitsee ala-asteen yhteydessä olevassa parakissa. Toiminta-aikamme on koulupäivisin klo. 12-17

Kerhon toiminta-ajatus ja arvot

Toiminnassamme pidämme tärkeimpinä lapsen yksilöllistä kohtaamista, tasa-arvoa, kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä monipuolisen sisällön tarjoamista pienen koululaisen iltapäivään.

Hyvä ja avoin kasvatuskumppanuus kuuluu niin ikään perusarvoihimme.

Ohjattua toimintaa toteutamme pienryhmissä, joiden teemoina ovat liikunnan ja urheilun maailma reilun pelin periaatteiden mukaisesti, musiikki, sekä askartelu- ja kädentaidot. Ohjatun toiminnan lisäksi lapsella on mahdollisuus lepäilyyn ja omaan vapaaseen leikkiin.

Lisäksi lelu-, retki- ja juhlapäivät värittävät arkeamme. Kotitehtävät teemme yhdessä heti koulupäivän jälkeen, ellei huoltajien kanssa olla toisin sovittu. Ulkoilemme säällä kuin säällä koulun pihalla sekä lähiympäristössä.

Aktiivisessa käytössämme on myös koulun musiikkiluokka ja liikuntasali.

Monikulttuurisella alueella panostamme lapsen kielelliseen kehitykseen.

Lasten suusta:

” Iltapäiväkerhossa ulkoillaan, syödään leikitään ja pelataan”

”Ollaan pelattu sählyy ja jalkapalloo ja voitettu sata kertaa”

”Me ollaan laulettu ja soitettu kaikkia soittimia”

”Käyty retkillä ja meil on ollu halloween-juhla ja joulujuhla ja laulettiin äitille ja isille ja siskoille myös”

”Saanu uusia kavereita ja oppinu uusia asioita”

Tätä kaikkea ja paljon muuta HNMKY:n Kontulan iltapäiväkerhossa!

 

Rintinpolku 4
00940 Helsinki

Helsingin NMKY


KONTULAN ILTAPÄIVÄKERHO
Puhelinpäivystys ma-pe klo 12-17

5579

TAPANILAN ALA-ASTE

Näytä lisää...

Tapanilan ala-aste

Veljestenpiha 2,
00730 HKI


TAPANILAN ILTAPÄIVÄKERHO
Puhelinpäivystys ma-pe klo 12-17

5580

VESALAN KOULU

Näytä lisää...

Vesalan iltapäiväkerho toimii Vesalan koulun tiloissa. Päivittäisessä ohjelmassa on erilaista liikunnallista ja kädentaidollista aktiviteettia, ulkoilua ja tietenkin välipala. Iltapäiväkerho on auki kello 12-17

5847

VUONIITTY - venemestarin toimipiste

Näytä lisää...

5848

PUKINMÄKI - Pukinmäenkaaren koulu

Näytä lisää...

5849

MALMI POHJOLA

Näytä lisää...

Osoite: Kirkonkyläntie 17
Sähköposti: malmipohjola@hnmky.fi
Puhelin: 050 5430884

MALMI KESÄLÄ

Näytä lisää...

Osoite: Silkokuja 7
Sähköposti: malmikesala@hnmky.fi
Puhelin: 050 5425438

Suutarinkylä Nummen toimipiste

Näytä lisää...

Sähköposti suutarinkyla@hnmky.fi

Puhelin 050 551 7748