Olet täällä

KERHOT

Kerhot tarjoavat monipuolisesti tekemistä eri ikäisille lapsille ja nuorille eri puolilla Helsinkiä! Kerhot ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla myös kesken kauden. Kerhoihin ilmoittaudutaan suoraan kerhossa. Mukaan tarvitset vain nimesi, osoitteesi sekä huoltajan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Avoimet kerhovuorot löydät alempaa.

Mistä Helsingin NMKY:n kerhotoiminnasta on kyse:

Kerhot ovat kaikille avoimia ja pääsääntöisesti maksuttomia. Toimintaa järjestetään eri ikäryhmissä 7-29- vuotiaille. Avoimiin kerhoihin ilmoittaudutaan tulemalla kerhoon paikan päälle ja ilmoittautumalla kerhonohjaajalle. Ohjaaja ottaa ylös kerholaisen nimen, osoitteen, syntymäajan, huoltajan puhelinnumeron sekä sähköpostiosoitteen ja ohjaa mukaan toimintaan. Kerhotoimintaan osallistumiseen ei tarvitse mitään erillisiä välineitä.

Huomioithan, että kuluvalla kaudella kerhovuorojen osallistujamäärissä voi olla rajoituksia, jotka vaihtelevat kerhotilan mukaan.

Huom. Toimintaa järjestetään keväällä 2021 mahdollisten rajoitusten puitteissa. Osa ryhmistä jatkuu etä- ja ulkotoiminnan muodossa, lisätietoja tästä lähetetään mukana olleille. Puistolan ulkotoiminnasta saat lisätietoja nutan ohjaajilta sekä instagramista (puistolannuta).

Nuorten kerhotoimintaa etänä järjestetään mm. Discordissa YMCA-klubin ja Y-Linen muodossa. Tutustu myös 09-toiminnan sekä Yökoriksen instagramtileihin, jossa tarjolla myös monipuolista etätoimintaa lapsille ja nuorille.

Kokkikerholaisille ja muille innokkaille kokkailijoille on liitteessä helppoja reseptejä!

 

Mitä kerhoissa tehdään?

Näytä lisää...

Liikunnalliset kerhot tarjoavat lapsille ja nuorille liikkumisen iloa hauskalla tavalla. Liikunalliset kerhot voivat olla joko lajin mukaan teemoitettuja tai niissä voidaan tehdä monipuolisesti erilaista liikunnallista toimintaa. Tutun ohjaajan seurassa osallistujat oppivat leikkien ja pelien avulla reilun pelin sääntöjä sekä kaveruutta. Erilaiset hipat ja pallopelit ovat erityisesti lasten liikuntakerhojen suosiossa ja kerho-ohjelma suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan. Kerhoihin ei tarvitse mukaan omaa mailaa ja palloa, vaan välineet voi lainata kerhosta.

Kokkikerhoihin on sisältyy ruoan tekemisen ohella välineiden oikeanlaisen ja turvallisen käsittelyn ohjausta. Kerhokertojen sisältö on suunniteltu yhdessä lasten kanssa. Jokaisen kerhokerran päätteeksi siivotaan omat jäljet ja nautitaan itse tehdyistä herkuista. Kokkikerhoihin on usein rajoitettu osallistujamäärä, jotta jokainen pääsee varmasti kokkailemaan.

Näytelmäkerhossa kerholaiset valmistelevat ja suunnittelevat oman näytelmän ja harjoittelevat sitä ohjaajiensa avustuksella. Kerhossa lapsia kannustetaan luovuuteen erilaisilla improvisaatioharjoituksilla ja leikeillä. Kerhokauden aikana tutustutaan myös erilaisiin näytelmälajeihin ja opetellaan havaitsemaan ja ilmaisemaan omia tunteita. Kausien päätteeksi itse valmisteltu näytelmä esitetään vanhemmille ja ystäville.

Pelikerhoissa pelaillaan yhdessä erilaisia lautapelejä. Kerhossa on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia pelejä, mutta voit ottaa mukaan myös oman suosikkipelisi.

Monitoimikerhoissa monipuolinen toiminta suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Toiminta voi olla pelailua, hengailua, kokkailua, retkiä, taiteilua tai ihan mitä vaan yhdessä keksitään