Olet täällä

HARJOITUSRYHMÄT

TAEKWONDO TASORYHMÄT

Helsingin NMKY

TASO 1

Taekwondoharrastus aloitetaan Taso 1 -ryhmissä, jotka on suunnattu aloittelijoille sekä vähän aikaa harrastaneille (valko-keltavöisille harrastajille). Harrastukseen säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Toimintaa eri ikäryhmille sekä perheille on Helsingin keskustassa ja Pakilassa. Lapset voivat aloittaa harrastuksen 5 -vuotiaasta alkaen. 

Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia taekwondotekniikoita. Treeni sisältää ikä huomioiden myös kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita. Nuoremmille lapsille suunnatuilla tunneilla on mukana lisäksi liikunnallisia leikkejä ja pelejä. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osa-alueita.

 

Perheille soveltuvissa taekwondoryhmissä voi harrastaa kaikki lapset sekä perheet yhdessä. Ryhmiin voi tulla mukaan niin vanhemmat kuin isommat sisarukset. Perheille suunnatuissa ryhmissä aikuiset voivat keskittyä omaan harjoitukseen, sillä mukana on yleensä useampi ohjaaja/apuohjaaja, jotta ryhmää voidaan jakaa. Lapset voivat osallistua ryhmään myös yksin ilman muita perheenjäseniä.

Helsingin NMKY

TASO 2

Taso 2 -harjoitukset on suunnattu 7.kup-5.kup vyöarvoille. Kalenterista löytyy Taso 2 -harjoituksia eri-ikäryhmille ja perheille.

Harjoitukset sisältävät vyöarvovaatimusten mukaisia tekniikoita kuten potkuja, iskuja, torjuntoja sekä värivöisten Taegeuk -liikesarjoja ja taekwondo-ottelun perusteita.

Koska treeneissä harjoitellaan myös taekwondo-ottelua, tulee harrastajan siirtyessään Taso 2 -harjoituksiin hankkia henkilökohtaiset taekwondon ottelusuojat ja ottaa ne aina mukaan harjoituksiin. Taekwondon ottelusuojia voi hankkia seuramme kautta.

TASO 3

Taso 3 -harjoitukset on suunnattu 4.kup-2.kup vyöarvon omaaville harrastajille. Tasoryhmässä ei ole ikäjakoa.

Harjoitukset sisältävät vyöarvovaatimusten mukaisia vaativampia tekniikoita kuten potkuja, iskuja, torjuntoja sekä värivöisten Taegeuk -liikesarjoja, otteluharjoittelua ja taekwondotekniikoiden syvempää ymmärtämistä. Ikä huomioiden harjoituksiin kuuluu myös itsepuolustustaitojen kehittämistä ja murskaustekniikoiden opettelua.

Koska treeneissä harjoitellaan myös taekwondo-ottelua, tulee harjoituksiin ottaa mukaan aina henkilökohtaiset taekwondon ottelusuojat.

LIIKESARJAN OPETUS (30 MIN HARJOITUS)

Liikesarjan opetus -treenit on suunnattu kaikille taekwondoharrastajille, jotka tarvitsevat opetusta ja kertausta liikesarjoihin. Ryhmissä opetetaan Taegeuk 1.-3. -liikesarjoja. Harjoituksissa ei ole ikärajaa eikä vyöarvorajaa.

Huom! Näihin harjoituksiin voi vapaasti osallistua myös kaikki kerran viikossa harrastavat oman harjoitusryhmänsä lisäksi samalla harjoitusmaksulla.

Treeni kestää puoli tuntia ja se ei sisällä poikkeuksellisesti lainkaan lämmittelyosuutta. Tarkoituksena on oppia muistamaan liikesarja eli poomse tekniikoineen. Poomse on tärkeä osa vyökoevaatimuksia keltaisesta vyöstä alkaen. Vyöarvon mukainen poomse tulee osata riittävän hyvin saadakseen kutsun vyökokeeseen. Ensimmäinen vyökoe ei vielä sisällä poomseosuutta. Myös poomsen itsenäinen harjoittelu kotona on tärkeää oppimisen kannalta.

Harjoittelemme seurassamme Kukkiwonin linjausten mukaisesti taekwondon liikesarjoja tekniikoineen vyöarvo huomioiden. Värivyöarvoilla harjoitellaan 8 eri Taeguk -liikesarjaa ja mustalla vyöllä 9 eri Yudanja -liikesarjaa.

KILPATOIMINTA

Helsingin NMKY

Jokaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua kilpailuihin, kunhan sitoutuu aktiiviseen harjoitteluun. Harjoittelu tekee kisakokemuksesta miellyttävämmän, varmemman ja turvallisemman. Kisoihin osallistumisen edellytyksenä on säännöllisen kisaryhmässä harjoittelun lisäksi vähintään keltainen vyö taekwondossa. Kisaosallistumiseen ei ole ikärajaa. Kilpailuihin voi osallistua niin harrastusmielessä kuin kilpaurheilijaksi kehittyen. Seurassamme on mahdollisuus saada valmentajien ja muun kisaryhmän tuki omaan kilpaharjoitteluun, mikäli olet valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti aktiiviseen ja säännölliseen treenaamiseen. Valinta on sinun!

Taekwondo-ottelu on olympialaji ja lisäksi taekwondossa kilpaillaan myös liikesarjoissa MM-tasolla. Seuramme kilparyhmät osallistuvat säännöllisesti ottelu- ja liikesarjakisoihin Suomessa ja ulkomailla. Kilpailemisen voi aloittaa harrastajasarjoissa ja osaamisen kehittyessä siirtyä kisaamaan Liiga-sarjoihin ja kansainväliselle tasolle. Vuonna 2019 seuramme voitti Suomen valtakunnallisen otteluliigan.

Kisaryhmän treenit löydät harjoituskalenterista.

KUINKA TULLA MUKAAN KISARYHMÄÄN?

Mikäli haluat osallistua taekwondon kilparyhmään joko ottelun ja/tai liikesarjojen saralla, laita sähköpostia päävalmentajille: 

Ottelun kisaryhmä

Päävalmentaja Elmer Nordberg

elmer.nordberg@hnmky.fi

Liikesarjakisaryhmä

Päävalmentaja Sirpa Huuskonen

sirpa.huuskonen@hnmky.fi

Voit kertoa viestissäsi, että sinua kiinnostaa osallistua taekwondon kisaryhmään ja valmentajat sopivat tällöin kanssasi keskustelun aiheesta.

SOVELTAVA TAEKWONDO

Seurassamme järjestetään välillä soveltavan taekwondon toimintaan. Soveltava taekwondo on tauolla syyskaudella 2023. Mikäli sinua kiinnostaa soveltava taekwondo vuodelle 2024, voit laittaa alustavaa kyselyä: kamppailu(a)hnmky.fi

NAMIKALAINEN LIIKUNTAKASVATUS

Namikalaisen liikuntakasvatuksen keskeinen tahtotila, on tukea nuoria urheilijoita kokonaisvaltaisessa kasvussa ja kehittymisessä. Alle on koottu linkkejä eri sivustoille, joilta löytyy urheilijan kasvulle olennaista tietoa.

www.kasvaurheilijaksi.fi
www.terveliikkuja.fi
www.urhea.fi
www.huippu-urheilija.fi