Olet täällä

YLEISTÄ INFOA

ILMOITTAUTUMINEN

Näytä lisää...

Helsingin NMKY:n rippikoulut ovat suosittuja ja oma paikka kannattaa varata ajoissa! Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Onnistuneesta ilmoittautumisesta saat heti kuittausviestin sähköpostiin ja ensimmäinen infokirje lähetetään ilmoittautuneille marras-joulukuussa. Mikäli et saa sähköpostia heti ilmoittautumisen jälkeen, kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio. Mikäli vahvistusta ei löydy, kannattaa varalta ilmoittautua uudelleen tai olla yhteydessä sivun alalaidasta löytyvään sähköpostiin.

Ilmoittautumisten yhteydessä voit jäädä jonottamaan peruutuspaikkaa siinä tapauksessa että leirit ovat täynnä. Vaikka ilmoittautuminen olisi livahtanut jo ohitse, voi vapaita tai vapautuneita paikkoja ilmaantua pitkin syksyä ja vielä kevätpuolellakin. Ota pikapuolin yhteyttä, niin tarkistamme tilanteen.

TUKEA LEIRIIN?

Näytä lisää...

Leirimaksuun on mahdollista hakea taloudellista tukea. Avustusta haetaan vapaamuotoisesti perusteluiden kanssa, hakemukset toimitetaan sivun alalaidasta löytyvään sähköpostiin.

LEIRIPAIKAT

Näytä lisää...

Pellin leirikeskus sijaitsee Karjalohjalla (osoite: Härjanvatsantie 210, 09120 Karjalohja). Alueella on päärakennus, jonka yläkerrassa majoittaudutaan ja alakerrassa toteutetaan osa ohjelmasta ja ruokaillaan. Viereisessä rakennuksessa pidetään suurin osa oppitunneista sekä iltaohjelmista. Alueella on iso nurmikenttä pelaamista ym. varten, sekä muita nurmialueita.  Pellistä löytyy  5-10 metrin korkeudessa kulkeva yläköysirata kiipeilyä varten ja järvellä on mahdollista kokeilla erilaisia vesitoimintoja. Lisäksi rannassa on sauna ja halukkaat pääsevät mahdollisuuksien mukaan myös pulahtamaan järveen.

Vaellusripari järjestetään Saariselän upeissa maisemissa, jonne matkataan linja-autolla. Yhteislähtö tapahtuu Helsingistä, mutta myös matkan varrelta voi tulla kyytiin. Leiri sisältää öitä maastossa teltoissa sekä leirikeskuksessa. Leirin tukikohtana toimii Hämeen partiopiirin Lapin Hämeen leirikeskus Kakslauttasessa.

RIPPIKOULUN OHJELMA

Näytä lisää...

Rippikoulu alkaa tammikuussa yhden päivän kestävällä tutustumisjaksolla. Tässä tapaamisessa tutustut tuleviin rippikoulukavereihisi ja saat tiedot riparin etenemisestä. Ripariin kuuluu myös tutustuminen omaan seurakuntaan, jota varten saat oman seurakuntayhteyskortin ja ohjeistuksen miten toimia ensimmäisen leiri-infon yhteydessä. Lisäksi leirikohtaisesti järjestetään kahdenpäivän mittainen alkuopetusjakso huhti-toukokuussa. Siihen mennessä seurakuntaan tutustumisjakso on suoritettu.

Varsinainen leirijakso on viikon mittainen intensiivinen yhdessäelämisen jakso, joka muodostuu monille ikimuistoiseksi. Rippikoulun opetuksen lisäksi Helsingin NMKY:n leireillä  järjestetään teeman mukaista ohjelmaa rippikoulun ohessa. Ennen leiriä saat kirjeen, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen informaatio leiriin valmistautumisesta sekä leiriin liittyvistä käytänteistä. Mikäli jokin asia mietityttää, voit milloin tahansa olla yhteydessä rippikoulusi opettajiin.

LEIRIN JÄLKEEN

Näytä lisää...

Rippikoulun jälkeen Helsingin NMKY:llä on tarjolla monenlaista toimintaa, joista saa infoa leirin päätteeksi! Riparilainen voi esimerkiksi halutessaan osallistua ryhmänohjaajakoulutukseen (ROK) päästäkseen seuraavana kesänä ryhmänohjaajaksi riparille, varkkarileireille tai kerhoon. Tarjolla on myös erilaisia nuortenleirejä, joista ensimmäisenä syysleiri Jatkis, jonne ovat tervetulleita kaikki kesän riparilaiset ja leirien ryhmänohjaajat. Jatkikselle saat kutsun riparin aikana. Ohjelmassa on leirien muistelua, hauskaa yhdessäoloa, leikkiä, peliä, saunomista, hiljentymistä, hartautta, yläköysirataa jne.

5598
5524