Olet täällä

YLEISTÄ INFOA

ILMOITTAUTUMINEN

Näytä lisää...

Helsingin NMKY:n rippikoulut ovat suosittuja ja oma paikka kannattaa varata ajoissa! Tänä vuonna rippikouluihin on rajallinen hakuaika. Leirivalinnoissa pyritään tekemään osallistujaryhmästä mahdollisimman tasapainoinen, joten valinnoissa otetaan huomioon ilmoitetut taustatekijät (mm. mahdollinen harrastusryhmä, seurakunta, kaveritoive). Ilmoittautumisen/hakulomakkeen täyttämisen järjestyksellä ei ole valinnoissa merkitystä.  Saadaksesi tiedon leiri-ilmoittautumisen avautumisesta, kannattaa oma sähköpostiosoite käydä jättämässä postituslistalle rippikoulusivuston etusivulta.

Vastaanotetusta ilmoittautumisesta saat heti kuittausviestin sähköpostiin. Mikäli et saa sähköpostia heti lomakkeen lähettämisen jälkeen, kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio. Mikäli vahvistusta ei löydy, kannattaa varalta ilmoittautua uudelleen tai olla yhteydessä sivun alalaidasta löytyvään sähköpostiin. Huomaathan, että itse leirivalinnoista ilmoitetaan myöhemmin sähköpostitse ja ensimmäinen infokirje lähetetään rippikoululaisille joulukuussa. 

Rippikouluhakuajan jälkeen voit jäädä jonottamaan peruutuspaikkaa siinä tapauksessa että leirit ovat täynnä. Vaikka ilmoittautuminen olisi livahtanut jo ohitse, voi vapaita tai vapautuneita paikkoja ilmaantua pitkin syksyä ja vielä kevätpuolellakin. Ota pikapuolin yhteyttä, niin tarkistamme tilanteen.

Täytättehän hakulomakkeen huolellisesti ja tarkistattehan, että annetut tiedot ovat oikein. "Muuta huomioitavaa"-kohdassa tulee ilmoittaa, mikäli leiriläisellä on leirin ohjelmaan, mukana olemiseen ja turvallisuuteen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä (myös fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin liittyvät asiat esim. urheiluvammat, masennus, oppimisvaikeudet, yms.) Mikäli ilmoittautumisen yhteydessä annetut tiedot eivät pidä paikkaansa tai ne eivät ole leirillä ajantasalla, on leirin järjestäjällä oikeus keskeyttää osallistujan leirijakso.

LEIRIMAKSU- JA PERUUTUSEHDOT

Näytä lisää...

Leirilaskut lähetetään sähköpostitse ja leiri maksetaan kolmessa erässä ennen varsinaista leirijaksoa (joulukuu, helmikuu, huhtikuu). Eräpäiväsiirrosta voi sopia olemalla yhteydessä laskutukseen.

Leirin maksuton peruutusaika päättyy 25.10. Ensimmäinen erä toimii varausmaksuna ja sitä ei palauteta mahdollisessa peruutustilanteessa. Maksuton peruutusaika päättyy 25.10. riippumatta varausmaksun laskutustilanteesta.

Maksuttoman peruutusajan jälkeen  peruutuksissa hyvitetään laskuista seuraavalla tavalla: Peruutus 14.1. mennessä, laskutamme vain varausmaksun. Peruutus 1.4. mennessä, hyvitämme 50% leirimaksusta. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista hyvitämme viimeisen erän. Mahdollisissa sairastapauksissa leirijaksolla hyvitämme 50% viimeisestä erästä lääkärintodistusta vastaan siltä osin, kun leiripäiviä jää väliin.

Rippikouluhaussa "Muuta huomioitavaa"-kohdassa tulee ilmoittaa, mikäli leiriläisellä on leirin ohjelmaan, mukana olemiseen ja turvallisuuteen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä (myös fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin liittyvät asiat esim. urheiluvammat, masennus, oppimisvaikeudet, yms.). Mikäli ilmoittautumisen yhteydessä annetut tiedot eivät pidä paikkaansa tai ne eivät ole ajantasalla rippikoulun aikana, on leirin järjestäjällä oikeus keskeyttää osallistujan leirijakso.

TUKEA LEIRIIN?

Näytä lisää...

Leirimaksuun on mahdollista hakea taloudellista tukea. Avustusta haetaan vapaamuotoisesti perusteluiden kanssa, hakemukset toimitetaan tästä linkistä löytyvän lomakkeen kautta.

LEIRIPAIKAT

Näytä lisää...

Pellin leirikeskus sijaitsee Karjalohjalla (osoite: Härjanvatsantie 210, 09120 Karjalohja). Alueella on päärakennus, jonka yläkerrassa majoittaudutaan ja alakerrassa toteutetaan osa ohjelmasta ja ruokaillaan. Viereisessä rakennuksessa pidetään suurin osa oppitunneista sekä iltaohjelmista. Alueella on iso nurmikenttä pelaamista ym. varten, sekä muita nurmialueita.  Pellistä löytyy  5-10 metrin korkeudessa kulkeva yläköysirata kiipeilyä varten ja järvellä on mahdollista kokeilla erilaisia vesitoimintoja. Lisäksi rannassa on sauna ja halukkaat pääsevät mahdollisuuksien mukaan myös pulahtamaan järveen.

Vaellusripari järjestetään Saariselän upeissa maisemissa, jonne matkataan linja-autolla. Yhteislähtö tapahtuu Helsingistä, mutta myös matkan varrelta voi tulla kyytiin. Leiri sisältää öitä maastossa teltoissa sekä leirikeskuksessa. Leirin tukikohtana toimii Hämeen partiopiirin Lapin Hämeen leirikeskus Kakslauttasessa. Leirillä vaelletaan noin 5-12 km/päivässä, vaihtelevissa maastoissa.

RIPPIKOULUN OHJELMA

Näytä lisää...

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen. Ripariin kuuluu alussa tutustuminen omaan seurakuntaan, jota varten saat oman seurakuntayhteyskortin ja ohjeistuksen miten toimia ensimmäisen leiri-infon yhteydessä. Lisäksi leirikohtaisesti järjestetään kahdenpäivän mittainen alkuopetusjakso huhti-toukokuussa.

Varsinainen leirijakso on viikon mittainen intensiivinen yhdessäelämisen jakso, joka muodostuu monille ikimuistoiseksi. Rippikoulun opetuksen lisäksi Helsingin NMKY:n leireillä  järjestetään teeman mukaista ohjelmaa rippikoulun ohessa. Ennen leiriä saat kirjeen, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen informaatio leiriin valmistautumisesta sekä leiriin liittyvistä käytänteistä. Mikäli jokin asia mietityttää, voit milloin tahansa olla yhteydessä rippikoulusi opettajiin.

LEIRIN JÄLKEEN

Näytä lisää...

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, jonne ovat tervetulleita kaikki rippikoululaisen läheiset. Konfirmaatiota edeltävällä viikolla järjestetään rippikoululaisten kanssa harjoitukset, jotta kaikki on valmiina tärkeää päivää varten. Harjoituksen yhteydessä otetaan myös ryhmäkuva ja rippikoululaisilla on mahdollisuus ottaa yksilökuvat. Ohjaajat ja isoset on mahdollista kutsua onnittelukäynnille rippijuhliin.

Mikäli etsitte paikkaa rippijuhlille, suosittelemme tutustumaan Hotel Arthurin juhlatiloihin ja juhlamenuihin. Lisätietoja Hotel Arthurin juhlatiloista saatte sähköpostitse myyntipalvelu@hotelarthur.fi tai puhelimitse 09 173 441.

Rippikoulun jälkeen Helsingin NMKY:llä on tarjolla monenlaista toimintaa, joista saa infoa leirin päätteeksi! Riparilainen voi esimerkiksi halutessaan osallistua ryhmänohjaajakoulutukseen (ROK) päästäkseen seuraavana kesänä ryhmänohjaajaksi riparille, varkkarileireille tai kerhoon. Tarjolla on myös erilaisia nuortenleirejä, joista ensimmäisenä syysleiri Jatkis, jonne ovat tervetulleita kaikki kesän riparilaiset ja leirien ryhmänohjaajat. Jatkikselle saat kutsun riparin aikana. Ohjelmassa on leirien muistelua, hauskaa yhdessäoloa, leikkiä, peliä, saunomista, hiljentymistä, hartautta, yläköysirataa jne.

5598
5524