Olet täällä

Kausi 2023-2024 huipentuu 14-ja 15-vuotiaiden SM-sarjojen osalta

01.03.2024

 Playoffit pelataan huhti-toukokuussa.

15-vuotiaiden SM-sarja kulkee nimellä Robert Pettersen Cup ja se pelataan koko kauden mittaisena sarjana. Syyskausi pelataan ”tasonmittauspelejä”, joiden tulosten perusteella kevääksi joukkueet jaetaan lohkoihin, joista ruvetaan selvittämään Suomen mestaria kaudella 2023–2024. 

Helsingin NMKY:n 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue pelasi syksyllä sarjaa tappiottomana joukkueena ja nyt tätä kirjoittaessa kevätkautta on keritty pelaamaan viisi ottelua, joista Namika on voittanut kaksi peliä. Ottelut ovat olleet opettavaisia ja haastavammat pelit ovat nostaneet harjoittelumotivaatiota. 

HNMKY:n 15-vuotiaiden poikien joukkue on ottanut tavoitteekseen keväällä olla ahkeralta ja yhtenäiseltä näyttävä joukkue, jossa jokainen pelaaja tuo omalla panoksellaan lisää energiaa joukkueen tekemiseen.  

“Pelaammekin RPC:ssä kahdella ns. tasavahvalla joukkueella, jotka pelasivat kevääksi itsensä ylimpään lohkoon. Yhtenä kauden tavoitteena on ollut, että mahdollisimman moni pelaaja voisi vuoden päästä pelata menestyksekkäästi U16 SM-sarjaa. Sitä silmällä pitäen on hienoa, että yhteensä noin 30 pelaajaa pääsee pelaamaan tässä kohtaa kärkilohkon pelejä alue- ja U16-pelien lisäksi!”, kommentoi joukkueen valmentaja Henri Clement 

HNMKY:n U14 joukkueet ovat pelanneet syyskauden SM-karsintoja eteläisen alueen 1. divisioonan muodossa. 14-vuotiaiden tyttöjen joukkue sijoittui syyskaudella sarjassa viidenneksi ja pääsi pelaamaan kevääksi SM-sarjaa, jota tätä kirjoittaessa on pelattu neljä peliä, joista joukkue on voittanut puolet. Joukkue on harjoitellut laadukkaasti ja asenne kehittyy joka viikko, mikä enteilisi sitä, että joukkueen parhaat pelit ovat vielä tulossa kevään edetessä. 

U14 poikien osalta SM-sarjaan pääsi eteläiseltä alueelta seitsemän joukkuetta. Namikan U14 pojat saivat pelattua kahdella joukkueella itsensä tähän seitsemän joukkoon. Molemmat joukkueet ovat asettaneet itselleen tavoitteeksi lopputurnaukseen pääsemisen sekä isona unelmana on päästä mitalipeleihin!

“Valmentajan näkökulmasta pelaajat saavuttivat hienosti ensimmäisen kauden alussa seuraleirillä asettamansa välitavoitteen, eli kaksi joukkuetta SM-sarjassa. Tämä näkyi kevään alussa luonnollisesti pienenä jännityksenä harjoituksissa, mutta toi samalla monelle nuorelle pelurille jo valmiiksi laadukkaaseen tekemiseen vielä lisää pientä buustia”, valmentaja Ville Pöyry kertoo.  

 

Tsemppiä kaikille joukkueille pudotuspeleihin!