U19-tytöille vierasvoitto, U19-pojat voitokkaina kotisalissaan

29.01.2018

HNMKY:n U19-ikäisten joukkueet pelasivat kierroksensa ikäluokan SM-sarjoissa kuluneena viikonloppuna, kun U19-tytöt matkustivat Lahteen SB-Girlsien vieraaksi. U19-pojat pelasivat kotonaan kamppailun kaimaseura TUNMKY:ä vastaan.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n U19-tytöt lähtivät vierasotteluun Lahteen hieman uudessa tilanteessa, kun joukkueesta puuttui pelaajia loukkaantumisten, sairasteluiden ja peluutusten takia. Vastustaja SBG pelasi fiksusti ja pakotti HNMKY:n läpi ottelun kaukoheittoihin. Vierasjoukkueen heitot kolisivat rautoihin, vaikka levypallopelissä vierailijat olikin vahvoilla. Hyökkäyksestä puuttui kärsivällisyys ja joukkue syyllistyi liian vaikeisiin syöttöihin. Namika onnistui toisessa erässä venyttämään eron jo yli 10 pisteeseen, paljolti Sarah Chimen vahvan sisäpeli ansiosta. Lisäksi Salla Saari hoiti ensimmäisen puoliajan vahvasti mustanuttuisten vierailijoiden pelirakentajan tonttia. SBG onnistui kuitenkin kuromaan eron kiinni kolmannessa erässä. Viimeinen neljännes edettiin tiukissa tunnelmissa eron olessa 5+ HNMKY:n eduksi. Loppulukemat 49-59 ja kaksi sarjapistettä matkusti Helsinkiin.

U19-tyttöjen päävalmentaja Henrik Pulkkisen kommentit ottelusta: "Lahti toteutti hyvin monipuolista puolustamistaan ja Namika ei löytänyt koko ottelussa keinoja sen murtamiseen.  Iso  ero sarjataulukossa joukkueiden välillä ei pelissä näkynyt ollenkaan. Ensi viikolla pelataan kärkikamppailu Tampereella, Pyrintöä vastaan. "

Helsingin NMKY:n U19 pojat kohtasi lauantaina kaimaseura Turun NMKY:n. Ottelusta kehkeytyi tiukka ja vauhdikas kori-ilottelu ottelun alusta lähtien aina viimeisen neljänneksen loppuun saakka. Lopulta kotijoukkue vei pidemmän korren lukemin 117-113.

U19-poikien päävalmentaja Timo Saukkola kommnetoi ottelua seuraavasti: "Puolustukseen ei tietenkään noilla lukemilla voi olla tyytyväinen. Täytyy katsoa nauhaa ja miettiä, miten saadaan pallollisen pelaajan puolustukseen lisää tehokkuutta. Onneksi hyökkäyksemme toteutus oli muutamaa hätäistä hyökkäystä lukuun ottamatta onnistunutta. Seuraavassa ottelussa puolustuksen täytyy toimia paremmin, kun vastaan asettuu sarjakakkonen Rocks."