Olet täällä

Helsingin NMKY:n Yökoris-toiminta on palkittu Kirkon liikuttajapalkinnolla 2017!

12.01.2018

Yökoris

Helsingin NMKY:n Yökoris-toiminta on palkittu Kirkon liikuttajapalkinnolla 2017.

”Tämä on todella tärkeä tunnustus ja vielä kirkon ulkopuolella olevalle kolmannen sektorin toiminnalle. Otamme tämän ilolla vastaan”, HNMKY:n kehitysjohtaja Jyrki Eräkorpi iloitsee.

Yökoripallotoiminta on Helsingin NMKY:n ja Nuorisoasiainkeskuksen yhteistyöhanke, jota Veikkaus tukee.

Yhteisön merkitys on tärkeintä

Yökoris on kasvanut 20 toimintavuoden aikana monipuoliseksi toiminnaksi nuorten tukemisessa. Toiminnalla luodaan monikulttuuriselle nuorisolle yhteisö, johon kuulua sekä mielekästä viikonlopputoimintaa.

Tällä hetkellä toimintaan on kytkettynä yhdeksän erilaista joukkuetta, kuten lentopallojoukkue, joka aloittaa juuri sarjatasolla pelaamisen. Toimintaan linkittyy lisäksi HNMKY:n työpajatoimintaa, nuoria tukevia hankkeita, etsivä työ -toimintaa sekä muuta nuorten työelämää tukevaa toimintaa. Yökoris-toiminta työllistää vuosittain lähes 60 nuorta, joista osalle työpaikka on heidän ensimmäinen.

”Pystymme jeesaamaan nuoria aika tehokkaasti. Tärkeintä on se, että nuoret kokevat kuuluvansa yhteisöön.”

Pelkästään Yökoriksen tapahtumissa on vuosittain mukana arviolta 4000–5000 nuorta. Nuoret tulevat Eräkorven mukaan tapahtumiin säännöllisesti olemaan, tapaamaan ihmisiä ja viihtymään. Suosion takana on pitkäjänteinen työ, hyviä ihmisiä ja vankka yhteisö.

Toiminta jatkuu 20-vuotisjuhlavuonna saman henkisenä ja yhtä laajana. Eräkorpi lisää, että tarkoituksena on tarjota nuorille vieläkin paremmin koulutusta ja tukea työllistymispolkuun Yökoriksen kautta. Lisäksi tänä vuonna keskitytään kirkastamaan Yökoriksen tunnettuutta, sillä toimintaan sisältyy paljon muutakin kuin koripalloa ilta- ja yöaikaan.

Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.