Olet täällä

Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Näet vastauksen jokaisen kysymyksen osalta klikkaamalla kysymyksen alla olevaa kohtaa nimeltä "Näytä lisää". Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: kamppailu@hnmky.fi.

Voiko taekwondoharrastusta kokeilla ensin maksutta?

Näytä lisää...

Kyllä voi. Mikäli haluat kokeilla taekwondon harjoituksia maksutta ennen kuin päätät osallistumisesta, toimi seuraavasti:

1. Täytä ensin normaalisti ilmoittautumislomake.

2. Ilmoittautumisen jälkeen tule kokeilemaan valitsemiasi harjoituksia.

3.Jos et halua kokeilun jälkeen jatkaa harrastuksen parissa, ilmoita asiasta lopetuslomakkeella, joka löytyy täältä. 

Tee lopetusilmoitus kahden viikon kuluessa ilmoittautumislomakkeen täyttämisestä. Mikäli et ilmoita lopetuksesta, käynnistyy laskutus automaattisesti laskutusehtojen mukaisesti. Lopetusilmoituksen saapumisesta tulee sinulle automaattisesti kuittaus. Mikäli ilmoitat lopetuksesta kahden viikon kuluessa, ei laskutus ehdi käynnistyä tai jo käynnistynyt laskutus peruutetaan. Jos olet unohtanut tehdä lopetusilmoituksen ajallaan, ota mahdollisimman pian yhteyttä sähköpostitse laskutustoimistoon asian selvittämiseksi, yhteystiedot löytyvät täältä.

Huomioithan siis, että mikäli et kokeilun jälkeen täytä lopetusilmoitusta, harrastuksen laskutus alkaa.

Miten voi aloittaa taekwondoharrastuksen?

Näytä lisää...

Taekwondoharrastus aloitetaan tekemällä ilmoittautuminen toimintaamme tästä.

Ennen ilmoittautumista on tärkeää tutustua hintoihin ja maksukäytäntöihin täältä sekä harjoitusvuoroihin ja -paikkoihin, jotka löytyvät harjoituskalenterista. Uutena harrastaja valitaan omalle iälle sopiva Taso 1 -ryhmä tai -ryhmät. Lisätietoa ryhmistämme löytyy täältä. Ilmoittautuessa valitaan itse, harrastaako kerran vain useamman kerran viikossa. Valintaa voi muuttaa myöhemmin.

Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen, voit seuraavaksi ilmoittautua valitsemiisi treeneihin MyClubissa ja saapua treeneihimme.

Tullessasi salille, kerrothan ohjaajalle, että olet paikalla ensimmäistä kertaa. Avuliaat ohjaajat ja apuohjaajat auttavat sinua ja vastaavat tarvittaessa kysymyksiisi. Uusia harrastajia opastetaan aina harjoituksissa. Ohjaajilta saa myös kysyä neuvoja.

Alussa tarvitset taekwondoharjoituksiin joustavat sisäliikuntavaatteet ja vesipullon. Harjoittelemme avojaloin. Taekwondopuku on tarpeen hankkia viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, mutta sen voi hankkia aiemminkin. Taekwondopuvun voi hankkia edullisesti seuramme kautta.

Pitääkö vanhemman osallistua mukaan perhetreeniin, jos lapsi aloittaa harrastuksen ryhmässä?

Näytä lisää...

Ei tarvitse. Lapsi voi aloittaa perhetreenissä harrastuksen yksin ilman muita perheenjäseniä. Perhetreeniin ovat tervetulleita kaikki lapset 5 -vuotiaista alkaen. Vanhemmat voivat tulla myös itse mukaan harrastamaan samaan ryhmään, samoin eri-ikäiset sisarukset. Mikäli perheestä osallistuu ryhmään useampi harrastaja, on tärkeää tehdä jokaisesta perheenjäsenestä oma ilmoittautuminen. Käytössämme on myös perhealennus, josta lisätietoa löytyy täältä.

Voiko taekwondon aloittaa aikuisena?

Näytä lisää...

Kyllä, taekwondo sopii hyvin kaikenikäisille aikuisille.

Mikäli kehossa on joitakin vaivoja, ne tulee huomioida aina omassa harjoittelussa eikä tule koskaan tehdä sellaisia harjoituksia, jotka ovat vahingoksi omalle keholle. Mahdollista kehon vaivoista kannattaakin aina kertoa ohjaajalle ja aikuisen on hyvä kantaa vastuu omasta tekemisestään esim. potkuja pään korkeuteen tulee välttää, mikäli tietää sen olevan keholle liian raskasta. Taekwondoharjoituksissa ja vyökoevaatimuksissa huomioidaan myös terveydentila, esimerkiksi mikäli terveydellisistä syistä ei voi osallistua tiettyihin otteluharjoituksiin ja -kisoihin, voidaan kyseinen harjoittelu korvata jollain muulla toiminnalla. Jokaisen on mahdollista harrastaa taekwondoa eikä yläikärajaa ole.

Tässä esimerkki yhdestä aktiivisesta harrastajastamme:

 
”Aloitin taekwondon 2012 tammikuussa, olin silloin 58-vuotias. Jatkoin huhtikuuhun 2014, ja siihen mennessä olin saanut vihreän vyön. 2018 syksyllä katselin surullisena pukuja jotka olivat hienosti viikattu sängyn alle ja mietin että pitääkö nämä nyt lahjottaa pois. Soittelinkin heti Namikalle olisiko mahdollista järjestää +40 vuotiaiden ryhmää. Namika innostui heti ja siitä me sitten lähettiin! 
Taekwondo oli mulle ihan uusi juttu silloin 2012, en olisi ikinä uskonut että minulla olisi koskaan on edes toisen asteen vihreää vyötä, keltainenkin tuntui silloin ihan mahdottomalta! Viime jouluna sain toisen asteen vihreän ja olen siitä kauheen iloinen. Nyt hikipäissäni koitan harjoitella neljättä liikesarjaa. Oon joka treenin jälkeen tosi kuollut, mut silti yhtä aikaa tosi elävä ja ihana flow-fiilis. Vaikka tää on vaan harrastus, taekwondo on silti tosi tärkeä mulle. Merkitsee enemmän kuin pelkkää kuntoilua. Mun ikäiset kaikki katsoo ihmeissään kun mä nostan mun jalan niinkin korkeelle kun sen nostan. 
Täällä on hieno porukka, ihanat ohjaajat, aina hauska ja kiva fiilis. Pysyn luultavasti mukana niin kauan kun nivelet kestää. En osaa muuta sanoa kun olen hirveen onnellinen että aikoinaan uskalsin lähteä mukaan. Kun ensimmäistä kertaa olin menossa treeneihin meinasin kääntyä ovelta takaisin ja ajattelin olevani ihan hullu. Vaikea sanoa muuta kuin et tää on vaan niin kivaa!”

Voiko HNMKY:ssä treenata taekwondoa kilpatasolla?

Näytä lisää...

Kyllä voi. Seuramme kilparyhmät osallistuvat säännöllisesti ottelu- ja liikesarjakisoihin Suomessa ja ulkomailla. Kilpailemisen voi aloittaa harrastajasarjoissa ja osaamisen kehittyessä siirtyä kisaamaan Liiga-sarjoihin ja kansainväliselle tasolle. Vuonna 2019 seuramme voitti Suomen valtakunnallisen otteluliigan.

Jokaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua kilpailuihin, kunhan sitoutuu aktiiviseen harjoitteluun. Harjoittelu tekee kisakokemuksesta miellyttävämmän, varmemman ja turvallisemman. Kisoihin osallistumisen edellytyksenä on säännöllisen kisaryhmässä harjoittelun lisäksi vähintään keltainen vyö taekwondossa. Kisaosallistumiseen ei ole ikärajaa. Kilpailuihin voi osallistua niin harrastusmielessä kuin kilpaurheilijaksi kehittyen. Seurassamme on mahdollisuus saada valmentajien ja muun kisaryhmän tuki omaan kilpaharjoitteluun, mikäli olet valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti aktiiviseen ja säännölliseen treenaamiseen. Valinta on sinun!

Mikäli haluat osallistua taekwondon kilparyhmään joko ottelun ja/tai liikesarjojen saralla, laita sähköpostia päävalmentajille: 

Ottelun kisaryhmä, päävalmentaja Elmer Nordberg, elmer.nordberg@hnmky.fi

Liikesarjakisaryhmä, päävalmentaja Sirpa Huuskonen, sirpa.huuskonen@hnmky.fi

Voit kertoa viestissäsi, että sinua kiinnostaa osallistua taekwondon kisaryhmään ja valmentajat sopivat tällöin kanssasi keskustelun aiheesta.

Miten voi osallistua taekwondon vyökokeisiin?

Näytä lisää...

Taekwondon vyökokeisiin voi saada kutsun esigradutreenin kautta. Esigradutreeniin tulee ilmoittautua oma-aloitteisesti MyClubissa. Esigradutreenien ajankohdat ilmoitetaan aina etukäteen harrastajillemme sähköpostitse.

Esigradutreeni ei ole vyökoe, vaan tilaisuus, jossa arvioidaan vyökoetaidot, harjoitteluaika/määrä ja muut vyöarvokriteerit. Samalla se on mahdollisuus saada palautetta ja vinkkejä jatkoharjoitteluun. Lisätietoa löytyy tältä sivulta.

Jokainen etenee taekwondossa oman kehityksen mukaisesti. Älä siis vertaa itseäsi kanssaharrastajiin, jokaisen tie taekwondoinina on omanlainen. Kaikilta ei näin ollen edellytetä samantasoista osaamista, mutta jokaiselta edellytetään kehitystä suhteessa omaan aiempaan suoritukseen. Kuitenkin tekniikoiden minimivaatimukset koskevat kaikkia. Jokainen tekee tekniikat oman kehonsa puitteissa, esim. hyppypotkuissa ei mitata hypyn korkeutta, vaan sitä että tekee parhaansa jokaisen tekniikan suorittamisessa ja pyrkii kehittämään itseään.

Älä vertaile itseäsi muihin myöskään siinä kuinka nopeasti etenet vyöarvoissa. Toiset osallistuvat harjoituksiin kerran viikossa, toiset 5 kertaa viikossa. On luonnollista, että aktiivisemmin osallistuva etenee nopeammin. Joillekin taekwondotekniikat ovat luonnostaan helpompia kuin toisille. Etene rauhassa omaan tekemiseen keskittyen. Musta vyö mahdollistuu sille, joka jatkaa kärsivällisesti eteenpäin eikä luovuta kesken matkan.

Kuinka laskutuksen saa laitettua tauolle?

Näytä lisää...

Laskutuksen saa tauolle ilmoittamalla tauosta seurakoordinaattorille Pipsa Aaltoselle: pipsa.aaltonen@hnmky.fi. llmoita viestissäsi mitä ajankohtaa tauko koskee. Huomioithan, että tauosta tulee aina ilmoittaa etukäteen.

Miksi lasku tulee, vaikka ei ole käyty harjoituksissa?

Näytä lisää...

Kun taekwondotoimintaan ilmoittaudutaan, alkaa tällöin harrastuksen laskutus. Laskutus jatkuu kunnes harrastaja ilmoittaa joko tauosta tai lopetuksesta. Tauko tulee aina ilmoittaa sähköpostitse seurakoordinaattorille Pipsa Aaltoselle: pipsa.aaltonen@hnmky.fi ja lopetus tulee aina ilmoittaa virallisella lopettamislomakkeella, joka löytyy täältä.

Treeneihin saapumatta jättäminen ei siis ole lopettamisilmoitus, vaan lopetuksesta on ehdottoman tärkeää ilmoittaa etukäteen, jotta laskutus saadaan ajoissa katkaistua. 

Lopettamisilmoitusta ei voi myöskään tehdä suullisesti treenien ohjaajalle, vaan se tulee tehdä kirjallisesti lomakkeella. Lomake on helppo täyttää, siihen tarvitsee kirjoittaa harrastajan nimi ja harrastajan (tai alaikäisen harrastajan kohdalla huoltajan) sähköpostiosoite.

Kun lopetuksesta ilmoittaa lopettamislomakkeella, katkeaa laskutus kuluvan kuukauden loppuun. Mikäli harrastaja on unohtanut tehdä lopettamisilmoituksen ajoissa, on tällöin tärkeää ottaa mahdollisimman pian yhteyttä toimistoassistenttiin laskutuksen katkaisemiseksi ja asian selvittämiseksi.

Mikäli harrastuksen pariin on tarkoitus vielä palata, on tällöin parempi ilmoittaa tauosta. Ilmoittamalla tauosta sähköpostitse voi itse määritellä viestissä miten pitkää aikaa tauko koskee.