Olet täällä

HARJOITUSRYHMÄT

TAEKWONDON ALKEET

Helsingin NMKY

Taekwondoharrastus aloitetaan Taekwondon alkeet -ryhmissä, jotka on suunnattu aloittelijoille sekä vähän aikaa harrastaneille (valko-keltavöisille harrastajille). Ryhmiä on Helsingin keskustassa, Malmilla ja Pakilassa eri ikäryhmille sekä perheille.

Tervetuloa mukaan, ryhmiin voit ilmoittautua täältä.

Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita ja keltavöisille syvennetään opittuja taitoja sekä opetetaan uusia vyöarvotaitoja. Treeni sisältää ikä huomioiden myös taekwondoa tukevia kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita. Nuoremmille lapsille suunnatuilla tunneilla on mukana myös liikunnallisia leikkejä ja pelejä.

Aloittelijana voit tulla harjoituksiin sisäliikuntavaatteissa, harjoittelemme taekwondoa avojaloin. Taekwondopuku on tarpeen hankkia viimeistään ennen ensimmäistä vyökoetta, mutta sen voi halutessaan hankkia aiemminkin.

Näytä lisää...

Perheille soveltuvissa taekwondoryhmissä voi harrastaa kaikki lapset sekä perheet yhdessä. Lapset voivat osallistua ryhmään myös yksin ilman muita perheenjäseniä. Ryhmiin voi tulla mukaan niin vanhemmat kuin isommat sisarukset. Perheille suunnatuissa ryhmissä aikuiset voivat keskittyä omaan harjoitukseen, sillä mukana on yleensä useampi ohjaaja/apuohjaaja, jotta ryhmää voidaan jakaa.

Taekwondon alkeet -ryhmiin säännöllisesti osallistumalla on mahdollista edetä taekwondon vyöarvoissa. Aiempaa kokemusta tai mitään erityistä pohjakuntoa ei tarvita. Taekwondossa kannustetaan sitoutuneeseen harjoitteluun, mitä kautta taidot ja kunto kehittyvät yksilöllisesti.

Ryhmässä opetellaan taekwondon perusteita kuten potkuja, torjuntoja ja lyöntejä, otteluliikkumista, hieman ottelutekniikkaa sekä taekwondon käyttäytymissääntöjä. Keltavöiset harjoittelevat myös taekwondon liikesarjoja. Eri teemat vaihtuvat viikottain, jolloin myös kerran viikossa harrastava voi hiljalleen oppia lajin eri osa-alueita.

Taekwondo +40v -ryhmään voi myös osallistua mukaan ilman aiempaa kokemusta. Myös aiemmin kamppailulajeja harrastaneet ovat tervetulleita palaamaan treenien pariin. Ryhmässä pyritään huomioimaan harrastajien lähtökohdat ja yksilölliset ominaisuudet turvallisen ja terveellisen harjoittelun näkökulmasta. Treenit sisältävät taekwondoharjoitteita ja kehonhuoltoa.

Helsingin NMKY

MUUT TAEKWONDOTREENIT

TAEKWONDO-OTTELUN ALKEET

Ottelun alkeet on suunnattu yhteiseksi kaikille vyöarvoille ja ikäryhmille. Harjoituksissa opetellaan taekwondo-ottelun (kyorugi) osa-alueita eli potkuja ja potkuyhdistelmiä, otteluliikkumista ja ottelusääntöjä. Ottelutilanteissa kehitetään teknisten taitojen lisäksi etäisyyden hahmotusta ja rohkeutta luottaa omaan suoritukseen. Myös aloittelija/ valkovöinen saa osallistua tunnille, mikäli potkutekniikan perusteet ovat jo tuttuja aiemman kamppailulajitaustan myötä tai osallistumalla Taekwondon alkeet -tunnille. Jos et ole varma voitko osallistua tunnille, kysy ohjaajilta tai ota yhteyttä kamppailu-urheilun kehittäjään (Elmer Nordberg, yhteystiedot alla).

Ottelun alkeet -treeneissä tehdään myös hieman sparriharjoituksia, joissa simuloidaan ottelukisatilanteita. Pyrkimyksenä on käyttää ottelutekniikoita parin kanssa. Sparriharjoituksessa on välttämätön olla käytössä henkilökohtaiset taekwondon ottelusuojat. Pari ensimmäistä kertaa ottelutreeneissä voi käydä kokeilemassa harjoituksia ilman suojia, tällöin tulee kertoa ohjaajalle ennen tunnin alkua, ettei suojia ole vielä hankittuna. 

LIIKESARJAN OPETUS (1/2H HARJOITUS)

Liikesarjan opetus -treenit on suunnattu kaikille taekwondoharrastajille, jotka tarvitsevat opetusta ja kertausta liikesarjoihin. Ryhmissä opetetaan Taegeuk 1.-3. -liikesarjoja, mutta voit tulla harjoittelemaan myös muita liikesarjoja, mikäli sovit tästä etukäteen ohjaajien kanssa. Harjoituksissa ei ole ikärajaa eikä vyöarvorajaa.

Huom! Näihin harjoituksiin voi vapaasti osallistua myös kaikki kerran viikossa harrastavat oman harjoitusryhmänsä lisäksi samalla harjoitusmaksulla.

Näytä lisää...

Treeni kestää puoli tuntia ja se ei sisällä poikkeuksellisesti lainkaan lämmittelyosuutta. Tarkoituksena on oppia muistamaan liikesarja eli poomsae tekniikoineen. Liikesarja eli poomsae on tärkeä osa vyökoevaatimuksia keltaisesta vyöstä alkaen. Vyöarvon mukainen liikesarja tulee osata riittävän hyvin saadakseen kutsun vyökokeeseen. Ensimmäinen vyökoe ei vielä sisällä poomsaeosuutta. Myös poomsaen itsenäinen harjoittelu kotona on tärkeää oppimisen kannalta.

Harjoittelemme seurassamme Kukkiwonin linjausten mukaisesti taekwondon liikesarjoja tekniikoineen vyöarvo huomioiden. Värivyöarvoilla harjoitellaan 8 eri Taeguk -liikesarjaa ja mustalla vyöllä 9 eri Yudanja -liikesarjaa.

TAEKWONDO PERUSTEET JA EDISTYNEET

Taekwondon perusteet-harjoitukset on suunnattu ylempikeltaisesta vyöarvosta ylempi vihreille vyöarvoille. Ryhmässä ei ole ikärajaa. Edistyneiden treeni on suunnattu sinisestä vyöstä ylöspäin.

Harjoitukset sisältävät vyöarvovaatimusten mukaisia vaativampia tekniikoita kuten potkuja, iskuja, torjuntoja sekä liikesarjoja (värivöisten Taegeuk liikesarjat sekä mustien vöiden Yudanja -liikesarjat) ja taekwondotekniikoiden syvempää ymmärtämistä. Ikä huomioiden harjoituksiin kuuluu myös itsepuolustustaitojen kehittämistä ja murskaustekniikoiden opettelua.

KISARYHMÄ, TAEKWONDOSSA KILPAILEMINEN

Helsingin NMKY

Taekwondo-ottelu on olympialaji ja lisäksi taekwondossa voi kilpailla myös liikesarjoissa. Seuramme kilparyhmät osallistuvat säännöllisesti sekä ottelu- ja liikesarjakisoihin. Kilpailla voi aluksi harrastajasarjoissa ja osaamisen kehittyessä myös Liiga-sarjoissa sekä kansainvälisellä tasolla.

Jokaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua kilpailuihin, kunhan sitoutuu aktiiviseen harjoitteluun. Harjoittelu tekee kisakokemuksesta miellyttävämmän, varmemman ja turvallisemman. Kisoihin osallistumisen edellytyksenä on säännöllisen kisaryhmässä harjoittelun lisäksi vähintään keltainen vyö taekwondossa. Kisaosallistumiseen ei ole ikärajaa. Kilpailuihin voi osallistua niin harrastusmielessä kuin kilpaurheilijaksi kehittyen. Seurassamme on mahdollisuus saada valmentajien ja muun kisaryhmän tuki omaan kilpaharjoitteluun, mikäli olet valmis sitoutumaan pitkäjänteisesti aktiiviseen ja säännölliseen treenaamiseen. Valinta on sinun!

Näytä lisää...

Kisaryhmän treenit löydät harjoituskalenterista.

Kisaryhmätreenien lisäksi on tärkeää noudattaa muita valmentajien antamia harjoitusohjeita. Ottelukisaajalla tulee olla omat henkilökohtaiset ottelusuojat.

Mikäli haluat osallistua taekwondon kilparyhmään joko ottelun ja/tai liikesarjojen saralla, ole yhteydessä kamppailu-urheilun kehittäjään (Elmer Nordberg).

Namikalaisen liikuntakasvatuksen keskeinen tahtotila, on tukea nuoria urheilijoita kokonaisvaltaisessa kasvussa ja kehittymisessä. Alle on koottu linkkejä eri sivustoille, joilta löytyy urheilijan kasvulle olennaista tietoa.

www.kasvaurheilijaksi.fi
www.terveliikkuja.fi
www.urhea.fi
www.huippu-urheilija.fi

SOVELTAVA TAEKWONDO

Soveltava taekwondo on suunnattu yli 16-vuotiaille nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille harrastajille. Harrastus maksaa 50 euroa syyskausi ja 50 euroa kevätkausi. Harjoituksia on kerran viikossa. Toimintaan ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumislomakkeella.

Voit ilmoittautua mukaan soveltavan taekwondon ryhmään täällä!

Soveltava taekwondo alkaa syyskaudella 2019 torstaina 5.9.

Harjoitukset ovat torstaisin klo 18-18.45 Malmin palloiluhallilla, os. Siemenkuja 3. Harjoitukset ovat hallin alakerrassa. Salissa on tatamialusta. Halli ei ole esteetön vaan harjoitussaliin täytyy kulkea portaita.

Voit ensin kokeilla pari kertaa maksutta, mutta täytä ilmoittautuminen ennen kokeilukertoja, jotta ohjaajat saavat tiedon tulostasi. Mukaan voi tulla myös kesken syyskauden. Mikäli et haluaisi kokeilun jälkeen jatkaa, ilmoita asiasta: kamppailu@hnmky.fi, niin laskutus ei käynnisty. Ilman ilmoitusta peruutuksesta, lasku lähetetään.

Mukavia treenejä soveltavan taekwondon parissa!

5557