Tyttöjen valtakunnallissa sarjoissa neljän kotipelin viikonloppu

05.11.2018

19-vuotiaat saivat vieraakseen Tapiolan Hongan, joka oli tällä kertaa hiukan parempi luvuin 79-87. 17-vuotiaat taipuivat Tampereen Pyrinnölle lukemin 69-81. 16-vuotiaat kamppailivat kotivoiton Orimattilan Jymystä pistein 62-53. 15-vuotiaat saivat vastaansa Tampereen Pyrinnön, joka vei tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelun lukemin 61-62.

45568497_198822751069547_853735766394667008_n

(Kuva: Harri Vallila)

19-vuotiaat saivat tällä kertaa vieraakseen Tapiolan Hongan. Ottelu alkoi tasaisesti molempien tehtaillessa pisteitä tasaiseen tahtiin ja ensimmäisen neljänneksen tilanne taululla oli 21-25 vierasjoukkueen hyväksi. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen puolustuksen rakoillessa Honka pääsi jatkamaan siitä mihin olivat jääneet ja tauolle mentiin lukemissa 28-49. Toisella puoliskolla kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja sai kurottua eroa kiinni mutta tällä kertaa kuitenkin honka vei pidemmän korren ottaessa voiton luvuin 79-87.

Valmentaja Emma Malmin kommentit ottelusta:

"Ottelun alussa emme pärjänneet puolustuksessa tarpeeksi hyvin ja kaveri pääsi tekemään liikaa helppoja koreja. Toisella puoliskolla irtopallopelaamisemme parani huomattavasti sekä vaihtaessamme puolustusmuotoamme pääsimme takaisin peliin mukaan. Tällä kertaa ero oli kuitenkin liian iso kurottavaksi"

45389610_2187226354858824_7839570128550232064_n

17-vuotiaat emännöivät kotiluolassaan Tampereen Pyrintöä. Ottelun ensimmäinen puolisko oli tiukkaa vääntöä molempiin suuntiin. Molemmat joukkueet puolustivat laadukkaasti sekä hyökkäspäässä tuli runsaasti onnistumisa ja näin isolle tauolle mentiin ottelun ollessa 38-39 Pyrinnön hyväksi. 3. neljännes tarjosi jatkoa edellisiin ja viimeiselle neljännekselle lähdettiinkin lukemista 57-61. Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö kuitenkin pääsi hieman niskan päälle ja viimeisteli loppulukemiksi 69-81.

Valmentaja Benjamin Jensenin kommentit ottelusta:

”Both teams came out ready to play which resulted in a first half that was incredibly close with the lead changing 15 times in just 20 minutes of play. In the end of the 4th period however Pyrintö were able to build a lead and pull out the win an otherwise close and exciting game. Our key focus before the game was to win the battle for the rebounds and despite losing the game we managed to do so. We played a tough game and our girls showed great effort on both offense and defense all the way through.”

16-vuotiaat haastoivat Orimattilan Jymyn. Ottelun ennakkoasetelmat olivat selvät. HNMKY oli hävinnyt karsinnoissa tiukan pelin Jymylle, joten odotettavissa oli vähintäänkin tiukka kamppailu. Ottelu tarjosi juurikin odotettua nimittäin tiukkaa vääntöä läpi ottelun. Molempien joukkueiden puolustaessa laadukkaasti sekä hyökätessä hyvin mentiin tauolle lukemissa 35-30. 3. neljänneksellä kotijoukkue pääsi vielä hieman kasvattamaan eroa ja viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemista 51-41. Viimeinen neljännes oli tiukkaa vääntöä ja näin Namika sai pidettyä turvallisen eron ja loppulukemiksi jäivät 62-53 Namikan hyväksi.

”Puolustimme koko ottelun laadukkaasti ja harjoittelemamme asiat näkyivät hyvin kentällä. Kokonaisuudessaan meiltä hyvä ja ehjä ottelu, josta on hyvä jatkaa kohtia tulevaa.”

15-vuotiaat saivat tällä kertaa vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Ottelun molemmat puoliskot tarjosivat vauhdikasta korista ja tiukkaa vääntöä suuntaan ja toiseen. Molempien puolustaessa sekä hyökätessä laadukkaasti oli ottelu tiukka aina loppusummeriin saakka. Tällä kertaa kuitenkin Pyrintö oli lopussa etevämpi ja vei ottelun nimiinsä luvuin 61-62.

”Kaiken kaikkiaan tiukka ja tasainen vääntö, jonka Pyrintö sai käännettyä itselleen laittamalla lopussa ratkaisevat helpot korit sisään, kun meillä hieman poltteli pallo käsissä. Levypallopelaamisemme oli erittäin korkealla tasolla läpi ottelun. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa.”