Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin kaksi ottelua menneellä viikolla

29.10.2018
16-vuotiaat kävivät pelaamassa keskiviikkona paikalliskamppailun Helmi Basketin vieraana. Tällä kertaa kuitenkin Helmi vei pidemmän korren lukemin 92-65. 19-vuotiaat matkustivat lauantaina Catzin vieraaksi Lappeenrantaan, jossa Catz oli hieman etevämpi luvuin 85-72.

(Kuva Harri Vallila)

16-vuotiaat pelasivat keskiviikkona paikallisottelun Helmi-Centerissä Helmi Basketia vastaan. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet tehtailivat pisteitä tasaiseen tahtiin ja näin puoliajalle mentiin lukemissa 40-36. 3. neljännes oli jatkoa edellisiin ja viimeiselle neljännekselle lähdettiinkin kotijoukkueen johtaessa 64-56. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue Helmi Basket lisäsi intensiteettiään ja pääsi viimeistelemään ottelun loppulukemiksi 92-65.
Päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit ottelusta:
"Hyökkäsimme laadukkaasti luoden hyviä korintekopaikkoja läpi ottelun. Jouduimme kuitenkin liian usein avaamaan pallon kentälle päätyrajan takaa Helmen tehdessä kotikentällään 92 pistettä.
Aloitimme pelin hyvin ja pysyimme tänään pelissä mukana kolme erää. Seuraavassa ottelussa tavoitteena on pelata ehjä 40 minuuttia ja kaivaa jokaiselle pelaajalle lisää pelirohkeutta 1v1-tilanteisiin".
19-vuotiaat matkustivat lauantaina Catzin vieraaksi Lappeenrantaan. Ottelu alkoi molempien joukkueiden hyökätessä laadukkaasti ja pisteitä tehtailtiinkin aikamoisella vauhdilla. Puoliajalle mentiin vierasjoukkue Namikan johtaessa 42-45. 3 neljänneksellä kotijoukkue Catz paransi puolustustaan ja sai näin vierasjoukkueen sortumaan liian usein vaikeisiin ratkaisuihin niinpä viimeiselle neljännekselle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 69-54. Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkue paransi otteitaan yrittäen kiriä peliä tasoihin mutta tällä kertaa se ei riittänyt ja Catz vei ottelun nimiinsä 85-72.
Valmentaja Emma Malm kommentoi ottelua näin:
"Ensimmäisillä neljänneksillä hyökkäyspelaamisemme oli erittäin korkealla tasolla. Heitonvalintamme olivat hyviä sekä viimeistely maltilla luoduista paikoista tuottivat tauolle lähdettäessä 45 pistettä. Puolustuspelaamisemme tuotti haasteita läpi ottelun ja Catz pääsi nostelemaan helppoja koreja metristä. 3. neljänneksellä Catzin tiivistäessä puolustustaan sorruimme liikaa pakotettuihin ja vaikeisiin heitonvalintoihin, joten kotijoukkue sai revittyä ison eron. 4 neljänneksellä tytöt saivat vielä kurottua eroa pienemmäksi paremman puolustuksen sekä irtopallopelaamisen ansiosta mutta aika ei riittänyt ja eroa jäi 13 pistettä."