Olet täällä

Ajankohtaiset: nuoret

Kaikille avoin futsal-turnaus 26.12. Malmin palloiluhallilla

19.12.2022

Enoch Banza on tehnyt jalkapallon pelaamisesta ammatin. Into urheiluun tuli nuoremapana 09-toiminnan kautta. 

09-toiminta on matalan kynnyksen kohtaamistoimintaa, joka mahdollistaa nuorille esimerkiksi harrastamisen, eri lajien kokeilua, sekä vapaa-ajan sisältöä. Nuorempana toimintaan Enoch Banza järjestää kaikille avoimen futsall-turnauksen tapaninpäivänä 26.12. klo 13 alkaen.

- 09-toiminta on kohdallani mahdollistanut liikkumisen ja harrastamisen. Haluan nyt kiitoksena ja vastapalveluksena kaikesta avusta ja tuesta järjestää lapsille ja nuorille futsal-turnauksen, Banza kommentoi. 

Turnaus alkaa kello 13 alle 15-vuotiaiden peleillä ja jatkuu klo 18 alkaen yli 15-vuotiaiden joukkueille. Turnaus pelataan 4 vastaan 4 otteluilla. 

Ilmottaudu mukaan turnaukseen täältä: https://bit.ly/3v1Pxt2 

NINU - hankkeen tuki nivelvaiheen nuorisotyössä osoittautui jälleen onnistuneeksi

15.12.2022

Metropolian opiskelijat Anna-Liisa Angelin, Hanna Hölsö sekä Anni Lehtinen toteuttivat opinnäytetyönsä NINU - hankkeen tuesta nivelvaiheesta. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millaista tukea nivelvaiheen nuorisotyön NINU - hanke on tuonut nuorelle siirtymävaiheessa toiselle asteelle koulun työntekijöiden näkökulmasta. Aineisto kerättiin haastattelemalla hankkeen yhteistyökoulujen työntekijöitä toukokuussa 2022. 

Helsingin NMKY:ssä on töissä jopa 22 oppisopimuksella

28.10.2022

Helsingin NMKY ry työllistää tällä hetkellä 130 päätoimista työntekijää. Heistä 22 työskentelee oppisopimuksella. 

- Helsingin NMKY haluaa olla kasvattava työyhteisö. Tehtävämme on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia arjessa, ja haluamme myös auttaa ihmisiä työelämän alkuun. Oppisopimuksella opiskeleminen on yksi hyvä keino siihen, henkilöstöpäällikkö Anna Järvimäki alleviivaa.

Oppisopimus on työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa uuden tai jo töissä olevan työntekijän. Sopimus solmitaan työnantajan, työntekijän sekä ammattikoulun kanssa. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Helsingin NMKY:lla oppisopimukset painottuvat nuoriso - ja yhteisöohjaajakoulutuksiin sekä lastenohjaajakoulutukseen. 

 - Oppisopimus on hyvä tapa kerätä kokemusta käytännön työstä, mutta samalla opiskella ammattitutkinto. Vaikka joskus saatetaan ajatella, oppisopimus ei ole oikotie onneen - se mahdollistaa rautaisen ammattitaidon ja etulyöntiaseman työelämässä, mutta vaatii myös sinnikästä työtä ja opiskelua, toteaa Helsingin NMKY:n kehityspäällikkö Tuomas Mäkelä.

Helsingin NMKY:n nivelvaiheen nuorisotyön tarina jatkuu

07.10.2022

Helsingin NMKY:ssä on kehitetty peruskoulun 9. luokan ja toisen asteen nivelvaiheeseen nuorisotyöllistä työmuotoa vuosina 2019–2022. Toiminnan aikana on tuettu yli 60 tukea tarvitsevaa nuorta siirtymässä ja lisäksi mahdollistettu ensimmäinen kesätyö 40 toiminnassa mukana olevalle nuorelle. Toimintaa rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Nyt hanke on saanut jatkorahoituksen vuodelle 2023, mikä mahdollistaa toiminnan kehittämisen saumattomasti.  

Nuorisotyötä tarvitaan nivelvaiheessa

Nivelvaiheen nuorisotyön kehittäminen Helsingin NMKY:ssä sai alkunsa käytännön tarpeesta. Etsivässä nuorisotyössä sekä tutkimuksissa huomattiin, että osa nuorista keskeyttää jo alussa toisen-asteen opinnot. Keskeyttämiseen liittyy usein monenlaisia asioita, joista osa liittyy suoraan kouluun. Usein syyt liittyvät myös koulun ulkopuolisiin asioihin, kuten haasteisiin sosiaalisissa suhteissa ja arjenhallinnassa. Nuorisotyöllinen ote mahdollistaa neutraalin ja kokonaisvaltaisen kohtaamisen koulun ulkopuolisena tahona. Nuorisotyöntekijä voi kulkea joustavasti nuoren matkassa niin vapaa-aikaan kuin kouluun liittyvissä asioissa.  

Namika Areenan peruskivenmuuraus oli ikimuistoinen

30.09.2022

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan peruskiven muuraus tapahtui upeassa ulkoilmatapahtumassa keskiviikkona 28.9.2022.

Peruskivi muurattiin Helsingin NMKY:n juhlakamariorkesterin korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Pääsihteeri Timo Laulaja avasi tapahtuman alkusanoillaan, jota seurasi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen puhe. Tapahtumassa saatiin kuulla myös Helsingin kaupungin tervehdys apulaispormestari Nazima Razmyarin toimesta. Helsingin NMKY:n ja Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Niskanen siunasi Namika Areenan perustuksen.

Tapahtumaan osallistui myös paljon Helsingin NMKY:n toiminnassa olevia lapsia ja nuoria, joille tapahtuman mukavin ja mieleenpainuvin osuus oli varmasti muuraukseen osallistuminen. Peruskiveen asetettiin aikakapseli, joka sisältää tämänhetkistä toimintaa ja aikaa kuvaavia asioita ja esineitä, joihin jälkipolvien on tulevaisuudessa mahdollisuus palata. Peruskivi tulee löytämään paikkansa Areenakentän keskiympyrän kohdalta maan alta.

SILO Erasmus+ -hanke: Työkaluja työssäoppimiseen ja koulutuspolkuihin Alankomaista

26.09.2022

HNMKY vieraili toukokuussa viiden päivän ajan Alankomaissa osana Social Integration Through Learning Orientation (SILO) -hanketta, jonka tavoitteena on jakaa kokemusta ja tietoa, jota jokaisella hankeorganisaatiolla on uravalmennuksesta ja työssä tapahtuvasta oppimisesta suuntautumisen työkaluna. Hanketta koordinoi Belgialainen Huis van het Lering (engl. House of Learning) -järjestö. HNMKY:lta hankkeen työntekijöinä ja opintovierailijoina toimivat työpajatoiminnan Ville Ahonen ja Tuija Mäkinen sekä etsivän nuorisotyön Niklas Hjort.

Namika Areenan perustuksien valaminen on alkanut

07.09.2022

Namika Areenan perustuksien valaminen on alkanut 1.9.2022.

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan perustuksien valaminen on aloitettu 1.9.2022. Perustuksien valaminen on yksi projektin tärkeimmistä vaiheista luodessaan pohjan rakentuville mahdollisuuksille, jotka palvelevat monipuolista lasten - ja nuorten liikuntatoimintaa Helsingissä. 

- Mahtavaa, että tontilla voi nähdä jo konkreettisesti Namika Areenan rakentuvan. Rakentamisaikataulun mukaan harjakaisia päästään viettämään jo vuoden vaihteessa, iloitsee Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen. 

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

Jännä-ryhmä starttaa tiistaina 11.10.

06.09.2022

Kaikki meistä jännittävät ja se on täysin ok! Jos jännitys kuitenkin rajoittaa elämästä oman näköistä elämää, on tärkeää etsiä keinoja jännitysoireiden lievitykseen, sekä myös oppia hyväksymään jännitys osana elämää. 

Helsingin NMKY:n Etsivä nuorisotyö järjestää 8 kerran Jännä-ryhmän, joka starttaa 11.10. Ryhmässä saat konkreettisia työkaluja jännityksen keventämiseen esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa sekä esiintyessä.

Ryhmää ohjaavat Helsingin NMKY:n Etsivät nuorisotyöntekijät Janina Koski  ja Iisa Karsten.

Ilmoittaudu jännä-ryhmään 27.9. mennessä tekstiviestillä tai WhatsAppilla numeroon 0505524399
Tervetuloa!

Globaalikasvatus - pelikentiltä rauhanrakentajiksi

08.03.2022

Pelikentiltä rauhanrakentajiksi -hanke on suunnattu Yökoriksen kautta toimintaan mukaan tulleille nuorille. Nuoret viettävät aikaa yhdessä ja käyvät keskusteluja, joissa he pohtivat arkeaan koskettavia aiheita ja maailmalla tapahtuvia ilmiöitä. Keskusteluissa nostetaan esiin, miten nuoret voivat edistää moninaisuutta ja rauhaa omassa ympäristössään.

Tavoitteena on, että nuoret tulevat kuulluiksi omista lähtökohdistaan. Hankkeen rahoittaa ulkoministeriö ja hanketta toteutetaan Yökoris-toiminnassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Hankkeen keskeisimpiä teemoja ovat nuoret ja rauha.

- Olemme Yökoriksessa saaneet koottua vapaaehtoisia nuoria, joista osa ovat myös vähemmistöryhmiin kuuluvia, Helsingin NMKY:n vastuuohjaaja Tabu Hossaini kertoo.

Nuoret tulivat alkuun Yökoriksen tapahtumiin viime kesänä katsomaan ja pelamaan ja he kokivat itsensä tervetulleeksi. Ajan myötä nuoret halusivat myös olla osana Yökoriksen porukkaa ja ryhtyivät vapaaehtoisiksi työntekijöiksi. Suurin osa vapaaehtoisista nuorista jatkaa myös kesätapahtumien jälkeen, mikä on mahdollistanut Pelikentiltä Rauhanrakentajiksi-iltojen järjestämisen Namikan Loungessa.

NiNu tukee 9.-luokkalaisten hyvinvointia ja siirtymistä jatko-opintoihin

08.12.2021

Helsingin NMKY:n NiNu-hanke pyrkii tukemaan oppilaiden hyvinvointia ja ehkäisemään 9.-luokkalaisten nuorten syrjäytymistä. Toiminnan tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori löytää itselleen mielekkään jatkopolun toisen asteen opintoihin siirtymiseen.

Vertaismentorit auttavat nuoria löytämään oman kannattelevan kiintopisteen

29.11.2021

Helsingin NMKY:n kiintopiste auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria löytämään oman kannattelevan kiintopisteen. Kiintopisteen kohderyhmänä ovat moniulotteisesti vaikeassa elämäntilanteessa olevat 15–29-vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat ammatillista tukea elämänhallintaan ja tulevaisuuden kiintopisteen löytymiseen. Toimintaan osallistuminen on maksutonta, ja vuosittain hanke auttaa noin 25–30 henkilöä. 

Y-line - verkkotoimintaa nuorilta nuorille

27.04.2021

Y-Line on Helsingin NMKY:n nuorten vapaaehtoisten ylläpitämä nettikeskusteluprojekti, joka jatkuu vielä kevään ajan! Projekti toimii nuorilta nuorille. Y-Linen verkkoalustalle ovat tervetulleita noin 15-26-vuotiaat nuoret, jotka kaipaavat turvallista ja rentoa matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa. Verkkoalusta Discord mahdollistaa osallistumisen omalta kotisohvalta tietokoneen tai puhelimen välityksellä ja liittymisen mukaan nimimerkillä. 

Namika panostaa nuorten urheilijoiden hyvinvointiin!

23.02.2021

Urheilu Mehiläinen auttoi kartoittamaan meidän junnujen kasvua ja sen vaikutuksia harjoitteluun viime viikolla.

Helsingin Namika panosti U14 ikäluokan 1. ja 2. ryhmien pelaajien urheilijan lääkärintarkastuksiin, missä tehdään perustarkastuksen lisäksi myös taustatietojen kartoitus, verenkuva- ja EKG-tutkimukset sekä liikkuvuus- ja kehonhallinnan testit. Namika haluaa panostaa nuorten urheilijoiden terveeseen kehitykseen erityisesti nopeasti muuttuvassa ikävaiheessa. Haluamme huomioida biologisen iän ja murrosiän vaikutuksen harrastukseen ja omalta osaltamme tukea urheilijoiden hyvinvointia.

"Lääkärintarkastukset voisi tehdä tytöille jo hieman aiemmin, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle", kommentoi lääkäri verenpaineen mittauksen lomassa. Rajoitusten puitteissa tarkastukset menivät todella hyvin ja kuvassa esiintyvä urheilijanuori oli tyytyväinen kokemukseen. Urheilun lajipäällikkö Henrik Pulkkinen on iloinen, että "pystymme huomioimaan nuorten kehityksen entistäkin paremmin harjoittelun suunnittelussa".

Liikkeellä hyvää oloa

08.02.2021

Kohderyhmän nuoret jäävät liikuntatoiminnan ulkopuolelle moninaisista syistä. He voivat olla yksinäisiä, koulun ja työelämän ulkopuolella tai muutoin syrjäytymisvaarassa. Liikkumattomuuden taustalla voi olla mm. kavereiden puute, vaikeus päästä liikkeelle, arjen hallinnan haasteet sekä rahan ja sosiaalisten taitojen puute. Liike-hankkeessa nuoret saavat yksilöllistä tukea liikkeen lisäämiseen omassa arjessa ja itselle ominaisella tavalla sekä paineettoman harrastusyhteisön muista toimintaan hakeutuneista nuorista. 

Harrastustoiminnan rajoitukset pudottavat toiminnasta pois eniten tukea tarvitsevia

12.01.2021

Helsingin NMKY:n toimintaan osallistuu viikoittain normaaliolosuhteissa yli 5000 henkilöä. Urheiluseurat ja muut harrastustoimintaa tuottavat tahot ovat taklanneet erilaisia toiminnan haasteita viime keväästä alkaen koronapandemian puhjettua. Vaikeista ajoista pyritään ammentamaan hyvää; on syntynyt uusia tapoja tavoittaa, liikuttaa ja motivoida lapsia ja nuoria. Monin paikoin tiimi- ja joukkuehenki on ollut parhaimmillaan.