Olet täällä

TAEKWONDO

AJANKOHTAISTA

Lisätunnelmia Pellin taekwondoleiriltä.
Lämminhenkinen leiri tarjosi kaikille tekemistä ja mukavaa seuraa riitti. Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa uudestaan elokuussa! 
#kicks #kicking #leiri #camp
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finland #karjalohja #pelliVuosittainen Pellin leiri järjestettiin ensimmäistä kertaa talvella. Tunnelmat olivat hieman erilaiset kuin kesällä, eikä ilma ollut koko ajan suotuisin, mutta hauskaa oli!

#kicks #kicking #leiri #camp
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandLegendaarinen Kisaryhmän treeneissä oli vauhdikas ja monipuolinen meno!

#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandOttelijat hiomassa kisa strategioitaan juuri ennen otteluita.

#suomenmestari #suomenmestaruus
#smviikko #smkisat #sm #hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandOsallistuimme 1.2 pidettyihin SM-kisoihin Joensuussa. Matka Pohjois-Karjalaan oli pitkä, mutta hyvän ryhmähengen ja ilmapiirin ansiosta edes lähes viiden tunnin junareissu ei estänyt meitä pitämästä hauskaa. Viikonloppuun sisältyi tietenkin myös raskasta työtä, joka on kaikkien 13 saavuttamamme SM-mitalin takana.

OTTELU

SM-kultaa: Eino Paukkula (C1-M -61 kg ja C1-M -65 kg), Elli Tallgren (C1-F -51 kg)

SM-hopeaa: Edward Sabo (B1-M -63 kg), Juuso Jaakonaho (B1-M -73 kg), Frans Frangén (C1-M -45 kg), Eino Aalto (C1-M -65 kg), Hilla Hakala (B1-F -55 kg)

SM-pronssia: Juuso Jaakonaho (B1-M -68 kg), Eino Aalto (C1-M -61 kg), Hilla Hakala (B1-F -52 kg), Elli Tallgren (B1-F -52 kg)

LIIKESARJAT

Sirpa Huuskonen: SM-pronssia yli 30 v. parit (parina Juho Metsälä, Espoo Hwarang Team), 4. sija yli 40 v. naiset

#smkisat #smviikko
#suomenmestaruus #suomenmestari
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandAloitamme vuoden 2020 kunniaksi Kuukauden Kasvot -sarjan, jossa esittelemme seuramme jäseniä!

Tammikuun kasvoina meillä on Bella 19v, 3. kup. Bella ohjaa soveltavaa taekwondoa ja taekwondo alkeet -ryhmää.

Mistä tykkäät Namikassa?
- Kavereista ja mahdollisista ulkomaanmatkoista, ne on tosi kivoja!

Millaisia kisakokemuksia sinulla on?
- olen kilpaillut liikesarjoissa ja tulevaisuudessa tulen kilpailemaan myös ottelussa.

Miten taekwondoharrastuksesi on tähän asti edennyt?
- Ennen se painottui enemmän liikesarjoihin, mutta nyt haluaisin keskittyä ottelussa kehittymiseen niin että olisin yhtä vahvoilla molemmissa. Lisäksi taekwondo pitää minut hyvässä kunnossa. 
Oma paras saavutus taekwondossa?
- Hyvän harrastusyhteisön löytäminen, tulen kaikkien kanssa toimeen ja toivon näiden mukavien kaverisuhteiden jatkumista vielä pitkälle.

Olet ollut mukana myös YMCAn muussa kansainvälisessä toiminnassa toiminnassa, kerro siitä.
- Olen päässyt Namikan kautta osaksi FINYMCAa, tarkemmin FINYMCA7-ryhmää. Tätä kautta meillä on mahdollisuus vaikuttaa ajankohtaisiin maailmalla tapahtuiin asioihin. FINYMCAN kanssa olemme käyneet Ruotsissa, Italiassa ja Iso-Britanniassa, ja tulevaisuudessa mahdollisesti muuallakin. Tämä on tarjonnut mahdollisuuden käydä ulkomailla edullisesti, ja matkat ovat olleet kiva kokemus. Toiminnan kautta mahdollisuus myös päästä lähelle YK:ta.

Mikä on mottosi?
- Hakuna matata xDd, se on mun motto kaikkeen! @b3anieb
#hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finland #kuukaudenkasvotVauhdikasta menoa kisaryhmän treeneissä💪

#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finland
#kicking #kicksOhjaajat aloittivat kevätkauden kokouksella. Kokous pidettiin seuramme kerhotiloissa YMCA-clubilla. Kevätkausi on lähtenyt hyvin käyntiin niin Pakilassa, Malmilla kuin Kaisaniemessä ja ohjaajat perehtyivät juuri käyttöön tulevaan MyClubiin. #myclub 
#tiimi #parastiimi #bestteam
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandOhjaajat kävivät harjoittelemassa ensiaputaitojaan EA-koulutuksessa
Kurssille osallistui tammikuussa yhteensä 19 namikan kamppailuohjaajaa (taekwondo ja kuntonyrkkeily) sekä 22 koripallovalmentajaa. Urheilijan ensiapu-koulutus järjestettiin yhteistyössä seuramme taekwondo-, kuntonyrkkeily- ja koripallotoiminnan kanssa.
Kiitokset hyvälle kouluttajalle!

#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finland
#ensiapu #urheilijanensiapu
#koulutusNuoret aloittivat hauskoissa merkeissä oman erimielisyyksiä koskevan dokumenttielokuvansa kuvaukset joka lauantai pidettävässä kick'n'chillissä.
Kick'n'chill on yli kaksitoista vuotiaille nuorille, jotka haluavat tiivistää taekwondon ryhmähenkeä ja pitää hauskaa yhdessä. Ymca clubilla Kaisaniemenkatu 8 joka lauantai (poikkeuksena kisa/leiripäivät) kello 17 lähtien.

#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandViikko sitten osallistuimme Oslossa järjestettäviin PM-kisoihin. Kisat toivat ottelijoillemme niin kansainvälistä kokemusta kuin mitalejakin! Kultamitaleja ei tällä kertaa napattu mukaan, mutta hopeaa ottelivat: Abbas, Eino 
ja pronssia: Elli, Heini, Eino, Frans.

Thanks for the competition @oslotaekwondo 
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finland

Pellin taekwondoleiri lämmitti talvikautta

11.02.2020

Pellin leirikeskuksen lumisissa maisemissa Karjalohjalla järjestettiin HNMKY Taekwondon talvileiri 7.–9. helmikuuta. Taekwondoleiri keräsi yli 40 osallistujaa. Mukana oli lapsia, nuoria, aikuisia ja useita perheitä. Vastaava leiri on aiemmin järjestetty kolmena vuonna elokuussa. Leiriä talvikaudella oli toivottu ja nyt se toteutui ensimmäistä kertaa.

Lämminhenkinen leiri tarjosi kaikille tekemistä ja mukavaa seuraa riitti. Ohjelmassa oli hyppy- ja erikoispotkuja, perinteisiä ja freestyle-liikesarjoja ja tietysti ottelua, kuten vuoden 2019 parhaalle otteluliigaseuralle hyvin sopii. Treenaaminen maistui, vaikka tällä kertaa sitä ei nurmella voinutkaan tehdä. Ohjaajien joukosta kuului myös kiitosta: "Oli kiva päästä ohjaamaan treenejä ja viettää aikaa tovereiden kanssa."

Vapaa-ajalla muun muassa pelattiin lautapelejä, musisoitiin ja saunottiin. Osa uskaltautui avantoonkin. Ja tietysti rentouduttiin ja vietettiin laatuaikaa ystävien kesken. Ruokahuolto ansaitsi erityiskiitoksen: "Ruoka oli hyvää, samoin kuin loppumaton määrä leipää ja kahvia!"

Joensuussa leivottiin taekwondon SM-mitaleita

02.02.2020

Taekwondon ottelun ja liikesarjojen SM-kilpailut järjestettiin 1.2. Joensuun SM-viikkojen yhteydessä. Pitkähkö matka Itä-Suomeen kannatti. HNMKY Taekwondon nuori ottelujoukkue takoi kadettien ja nuorten sarjoissa 12 SM-mitalia, joista kolme oli kultaista, viisi hopeista ja neljä pronssista. Suomen mestaruuteen ylsivät C1-sarjalaiset Eino Paukkula ja Elli Tallgren. Päivää mausti HNMKY:n ensimmäinen liikesarjojen SM-mitali, väriltään pronssinen. Kilpailijoita valmensivat Elmer Nordberg ja Sarianne Nordberg.

 

OTTELU

Hopeaa ja pronssia taekwondon PM-kisoista!

26.01.2020

Viikko sitten HNMKY:n taekwondo-ottelijat osallistuivat Oslossa järjestettäviin PM-kisoihin. Kisat toivat ottelijoillemme niin kansainvälistä kokemusta kuin mitalejakin! Kultamitaleja ei tällä kertaa napattu mukaan, mutta hopeaa ottelivat: Abbas sekä Eino ja pronssia: Elli, Heini, Eino ja Frans. Onnea kaikille kisaajille ja tsemppiä kevätkauteen!

Uusia taekwondon vyöarvoja namikalle!

18.12.2019

Syyskauden päätteeksi seurassamme suoritettiin useita uusia taekwondon vyöarvoja keltaisesta mustaan vyöhön. 

1.dan mustan vyön suoritti kolme ja 2.dan mustan vyön kaksi aktiivista ohjaajaa, onnea Ea, Edward, Abbas, Julius ja Pauli! Kokeen piti pääopettaja Elmer, 4.dan, avustajanaan Sarianne, 3.dan. Mustan vyön koe sisälsi kaikkia taekwondon osa-alueita, poomsea, perus- ja potkutekniikkaa, ottelua, teoriakokeen, murskausta ja itsepuolustusta sekä taekwondo-ohjausta. Dan-kokeiden päätteeksi järjestettiin kaikille harrastajille avoin graduointitilaisuus YMCA Clubilla.

Värivöisten kokeissa 70 aktiivista harrastajaa, lapsia, nuoria, aikuisia ja yhdessä harrastavia perheitä ikähaitarilla kuudesta 67-vuoteen suoritti ansiokkaasti uusia vyöarvoja. Onnea kaikille uusille vyöarvoille!

 

Potkimalla SM-mitalisijoille!

11.12.2019

Marraskuussa 23. päivä järjestettiin taekwondon Eura Cup 2019 SM-kisat. Jokainen namikalainen ylsi mitalisijoille! HNMKY taekwondoseura saavutti yhteensä kolme kultaa, viisi hopeaa ja yksi pronssi.

 

Kultaa:

Juuso Jaakonaho B1-M -68kg

Eino Paukkula C1-M -61kg

Heini Tallgren B1-F -59kg