Olet täällä

LEIRIT

Helsingin NMKY tarjoaa monipuolista leiritoimintaa lapsille ja nuorille erityisesti koululaisten loma-aikoina. Leiritoimintaa on tarjolla ympäri vuoden! Tutustu kattavaan päiväleiritoimintaamme mm. Pakilassa, Kontulassa, Tapanilassa ja Kaisaniemessä,  yön yli kestävien Pellin talvilomaleirinsyyslomaleirin ja kesäleirien valikoimaan, koripalloleireihin ja taekwondoleireihin, ja varaa paikka suosituilta leireiltämme!

Rippikoululeirimme tarjoavat nuorelle hienon mahdollisuuden käydä rippikoulun valitsemansa teeman puitteissa. Rippikoululeirien teemoina ovat vuosittain mm. vaellus sekä toiminta.

5598
5524

#WEWEDNESDAY <3 Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä kerhot.

Helsingin NMKY:n maksuttomien matalan kynnyksen kerhojen tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen, edullinen ja laadukas harrastus sekä paikka osallistua ja toimia. Kerhotoiminnalla on pitkät perinteet ja sitä onkin järjestetty yhdistyksessä jo yli 100 vuoden ajan.
Kerhoja on tarjolla ympäri Helsinkiä noin 50 viikkotunnin verran. Kerhojen teemat vaihtelevat liikunnasta tanssiin, skeittaukseen, korikseen, kokkailuun ja lautapeleihin. Lisäksi tarjolla on monitoimikerhoja, jotka antavat osallistujille mahdollisuuden toteuttaa vielä laajemmin toiveidensa mukaista ohjelmaa tai vain viettää aikaa yhdessä. Ohjaajina toimivat yhdistyksen eri toimintojen työntekijät sekä toiminnassa mukana kasvaneet nuoret. Mukaan voi tulla ympäri vuoden, toimintaan ilmoittaudutaan paikan päällä ryhmässä! Kerhotarjontaan voit tutustua osoitteessa www.hnmky.fi/kerhot

#HNMKY #merkitystäelämään#WEWEDNESDAY <3 Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä työ- ja starttipaja.

Nuorten Startti-jaksoille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! Starttipajan kahdeksan viikon jakson aikana opetellaan arjen hallintaa, laitetaan rytmiä elämään sekä saadaan tietoa eri palveluista ja tukimuodoista, jotka helpottavat omaa elämää.
Nuorten työpajan kautta alle 29-vuotiailla nuorilla on mahdollisuus tutustua ja saada kokemusta kasvatus-, hoiva- ja liikunta-alojen työtehtävistä. Työpajajakso koostuu työssäoppimisesta sekä yksilö- ja ryhmävalmennuksesta. Työpajajakson kesto ja sisältö vaihtelevat yksilöllisten tavoitteiden mukaan. Työpaja tukee koulutukseen ja työelämään hakeutumisessa tai esimerkiksi kesken jääneen tutkinnon loppuun suorittamisessa.
Työpajan toimialueena on pääkaupunkiseutu. Työpaikat sijaitsevat Helsingin NMKY:ssä tai sen kumppanuusorganisaatioissa.

#HNMKY #merkitystäelämään#WEWEDNESDAY <3 Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä musiikkiopisto!

Helsingin NMKY:n musiikkiopisto on v. 1966 perustettu laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta antava musiikkioppilaitos.
Opistossa on kaksi linjaa:  musiikkiopistolinja, jolle päästäkseen on läpäistävä keväisin järjestettävä pääsykoe ja oltava alle 30-vuotias. Avoin linja on kaikille musiikkiopinnoista kiinnostuneille tarkoitettu linja, jonne ei ole ikä- eikä tasovaatimuksia.
Instrumenttiopetuksen ohella tarjoamme musiikin teoria-aineiden ryhmäopetusta sekä sävellyksen opetusta; pienimmille lapsille muskaritoimintaa. 
Alakoululaisten laulu- ja huilukerhot sekä naisten lauluensemble ”Skattan suloiset” ovat musiikkiopiston matalan kynnyksen ryhmätoimintaa.
Teemme tiivistä yhteistyötä HNMKY:n Kaisaniemen iltapäiväkerhojen kanssa.
Helsingin NMKY:n sinfoniaorkesteri perustettiin v. 1928. 
Orkesteri harjoittelee kerran viikossa maanantaisin HNMKY:n juhlasalissa ja järjestää 3 – 4 omaa konserttia vuosittain. Ohjelmistossa on klassisen musiikin keskeistä instrumenttikonsertto- ja sinfoniamusiikkia. Konserttien solisteina soittavat nuoret suomalaiset huippumuusikot.

Sinfoniaorkesteria johtaa Tapio von Boehm. Jos olet kiinnostunut orkesterimme soittajistoon liittymisestä, voit ottaa yhteyttä kapellimestari Tapio von Boehmiin ( tapio.vonboehm(at)gmail.com, 040 845 7654 ).
Musiikkiopiston rehtorina ja HNMKY:n musiikkivastaavana toimii Anu Kurkaa ( anu.kurkaa(at)hnmky.fi, 050 303 3052 ). #HNMKY #merkitystäelämäänJos koululaisen talvilomaviikko (ma 17.2.- pe 21.2.2020) on vielä vailla ohjelmaa, on aina hyvä vaihtoehto viettää lomaviikko Pellissä!

Ilmoittautuminen Pellin talvileirille on käynnissä osoitteessa www.hnmky.fi/talvileiri #hnmky #hnmkyleirit #pellination #thisiswhyweare#WEWEDNESDAY <3 Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä kamppailutoiminta.

Helsingin NMKY:n kamppailutoiminnassa harrastaa yli 300 lasta, nuorta ja aikuista taekwondoa ja kuntonyrkkeilyä. Taekwondo sopii kaikenikäisille ja ryhmiä on 5-vuotiaista alkaen, yhteisiä ryhmiä perheille sekä oma +40-vuotiaiden ryhmä. Kuntonyrkkeilyä harrastaa +12-vuotiaat nuoret ja aikuiset. Tänä vuonna voitimme taekwondossa Suomen otteluliigan, kiitos aktiivisten kisaajiemme. Toimintamme on saanut paljon palautetta erityisesti hyvästä yhteishengestä, yhteisöllisyydestä ja mukavista ohjaajista. Mottonamme onkin, että oppiminen onnistuu parhaiten kannustavassa ja positiivisessa ilmapiirissä. Meidän treeneihimme voi tulla mukaan milloin vain. Lajien aloittaminen ei vaadi aiempaa kokemusta eikä erityistä liikuntataustaa tai kuntoa. Niin kunto kuin lajitaidot kehittyvät kyllä harrastuksen myötä. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden seuramme toimintojen ja muiden yhteistyötahojen kanssa, meillä on mm. koripallo- ja jalkapallojoukkueiden taekwondo-oheisharjoituksia, Santahaminan kamppailukerho, soveltavaa taekwondoa, nuorten Kick'n'Chill-kerho sekä paljon leirejä, matkoja ja muuta mukavaa puuhaa eri-ikäisille ja yhdessä koko perheelle. Tervetuloa mukaan! Ota yhteyttä @hnmkytaekwondo tai sarianne.nordberg(at)hnmky.fi 😊 
#HNMKY #merkitystäelämäänHyvää vapaaehtoisten päivää! Vapaaehtoiset ryhmänohjaajat ovat yksi leiritoiminnan tärkeimpiä kulmakiviä. Kiitos että olette mukana toiminnassa, leiriläisten esikuvina ja ohjaajien apuna! #hnmky #hnmkyrok #pellination #thisiswhyweare#WEWEDNESDAY <3 Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä Malmin toiminnallinen kohtauspaikka.

09 HHR Malmi –Toiminnallinen kohtaamispaikka tarjoaa maksutonta matalan kynnyksen toimintaa 7-16-vuotiaille lapsille ja nuorille Malmin palloiluhallilla arki-iltapäivisin sekä koulujen loma-aikoina. Toiminnallinen kohtaamispaikka tarjoaa merkittävän lisän lasten ja nuorten vapaa-ajan viettoon ja mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä luo syvempää kuuluvuuden tunnetta Malmin alueelle. Toiminnallisen kohtaamispaikan tavoitteena on saada alueen lapset ja nuoret tutustumaan toisiinsa ja tarjota harrastepohjainen liikuntamahdollisuus kaikille riippumatta heidän sosioekonomisesta, kulttuurisesta tai liikunnallisesta taustastaan. #HNMKY #merkitystäelämään#WEWEDNESDAY ❤ Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä  Namikalainen nuorisotyö, joka on myös yksi leiritoiminnan kulmakivistä.

Namikalaisen nuorisotyön polku mahdollistaa nuorille toimintaan osallistumisen heille itselleen sopivalla tasolla ja tavalla. Esimerkiksi avoimet nuortenillat eli YMCA-klubit, viikonloppuleirit, erilaiset toimintapäivät ja ryhmänohjaajakoulutukset tarjoavat paikan tutustua muihin namikalaisiin ja kehittää omia taitojaan. Toiminnan keskiössä on osallisuus sekä yhteisöllisyys, ja mukana toiminnassa on tällä hetkellä lähes 100 12-25 -vuotiasta.

Viikottain järjestettävä YMCA-klubi tarjoaa yli 15-vuotialle nuorille nuortenillan, jonne voi tulla viettämään vapaa-aikaa ja kokoontua muiden namikalaisten nuorten kanssa. Ohjelma suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa, joten välillä pelaillaan ja kisaillaan, hengaillaan ja napostellaan ja välillä suunnataan vaikka luistelemaan. Lisäksi kasvotusten tapahtuvan toiminnan rinnalla kulkee namikalaisten nuorten pitämä uusi nettikeskusteluprojekti Y-Line @hnmky_yline , jonka tarkoitus on tarjota nurkkaus asialliseen keskusteluun verkossa muiden nuorten kanssa nuoria kiinnostavista aiheista.

Erilaisten koulutusten avulla nuoret voivat kehittää omia taitojaan sekä viettää aikaa samanhenkisten nuorten kanssa. Koulutuspolun aloittaa 12-14-vuotiaille tarkoitettu appariklubi, joka järjestää hauskaa vapaa-ajan toimintaa ja koulutusta erityisesti vanhemmille kesäleiriläiselle ja valmistaa heitä toimimaan pienissä vastuutehtävissä leirien aikana. Yli 15-vuotiaille nuorille puolestaan on tarjolla ikäryhmittäin ryhmänohjaajakoulutus eli ROK, joka mahdollistaa osallistumisen leireille  isosena. Lisäksi tarjolla on mm. seikkailukasvatuskoulutusta sekä namikalainen puumajakoulutus, jonka avulla nuoret oppivat rakentamaan valtavia puumajarakennelmia jopa 8 metrin korkeuteen.

Lisätietoja Namikalaisen nuorisotyön toiminnasta löydät osoitteesta www.hnmky.fi/rok #HNMKY #merkitystäelämään #hnmkyrok #thisiswhyweareTämä vauhdikas syysleiri ollaan saatu päätökseen monenmoisten taikuuksien ja aktiviteettien jälkeen. Talvileiriä odotellessa! 
#hnmky #hnmkyleirit #harrypotter #hp #syysloma #pelli #pellinationVilpoisenkin sään keskellä sopii huispata mutta vastapainona on hyvä olla lämmintä pullaa ja muuta hauskaa tekemistä sisällä! 
#hnmky #hnmkyleirit #harrypotter #hp #pelli #pellination #syyslomaTaikasauvoja ja loitsujen opettelua leirin tuoksinassa! 
#hnmkyleirit #hnmky #harrypotter #ihmeotukset #hp #pelli #pellination #syyslomaPellin puumajaprojekti jatkuu tänä viikonloppuna yhdeksän nuoren ja kahden ohjaajan voimin. Kovaa vauhtia on valmistumassa sillat ja kaiteet kesällä aloitetulle tasoille näiden reippaiden huimapäiden toimesta! #hnmky #hnmkyleirit #thisiswhyweare #pellination #ymcactivities