450 000
KOHTAAMISTA VUODESSA
5 000
HENKILÖÄ VIIKOITTAIN
1 346
JÄSENTÄ
17 000 h
VAPAAEHTOISTYÖTÄ VUODESSA
90
PÄÄTOIMISTA
TYÖNTEKIJÄÄ

AJANKOHTAISTA

Torstaina mennään taas! Miehet pelaavat @hbamarsky :n vieraana kello 20:00, Märskyssä! 
Molemmat joukkueet ovat tappiottomia sarjassa, kaikki paikalle kannustamaan! 😎🏀💪 #HOS! #HNMKY #koripallo #basketball #merkitystäelämään #M1DA 📸Harri VallilaViikonlopun tulokset valtakunnallisista matseista! 📸Harri Vallila, lisää Harrin upeita kuvia osoitteessa www.basketball.kuvat.fi, käykäähän katsastamassa!

#HOS! #HNMKY #koripallo #basketball #merkitystäelämäänNaisilla jäi vielä voittotili avaamatta kun EBT oli parempi trillerimäisessä ottelussa luvuin 83-82.

Miehet jatkavat tappiottomona I-divisioona A:ssa, kun joukkue kukisti kotonaan Raiders Basketin numeroin 69-52!

Hyvä #HOS!

#HNMKY #BASKETBALL #KORIPALLO #merkitystäelämään #N1D #M1DATämä vauhdikas syysleiri ollaan saatu päätökseen monenmoisten taikuuksien ja aktiviteettien jälkeen. Talvileiriä odotellessa! 
#hnmky #hnmkyleirit #harrypotter #hp #syysloma #pelli #pellinationVilpoisenkin sään keskellä sopii huispata mutta vastapainona on hyvä olla lämmintä pullaa ja muuta hauskaa tekemistä sisällä! 
#hnmky #hnmkyleirit #harrypotter #hp #pelli #pellination #syyslomaTaikasauvoja ja loitsujen opettelua leirin tuoksinassa! 
#hnmkyleirit #hnmky #harrypotter #ihmeotukset #hp #pelli #pellination #syyslomaThank you @think.africa_finland for the meeting today. Our agenda was mainly on mental health and it was only fitting that we would participate in the #iamwhole campaign together. Mental health is important for us all and the more we talk about it, the better we feel. Think Africa and Y-Care TAT are taking action this autumn and organizing a wellness event in Kaisaniemi on November 21st, 2019. The event can already be found on Facebook, so please check it out! #IAMWHOLE #HNMKY #YMCAFINLAND #THINKAFRICA @suomen_ymcaHappy Mental Health day! Today we commit to taking #WHOLEHOUR to do something that will improve our mental health. What would that be for you? #IAMWHOLE #HNMKY #ymcafinland #ycarehelsinki @suomen_ymcaYou are invited for dinner dear friend, Thursday Oct 10th, same place, same time - you know the drill ♥️🇬🇭 #food #communitydinner #dinewithme #socialkitchen #volunteering #onelove #equalityGIRLS CAN 💜 Tässä Riinan ajatuksia Yökoriksen toiminnassa mukana olevista tytöistä!💖✨ ”Rakastan nähdä tyttöjä tapahtumissamme! Yhä useammat tytöt pelaavat (ja ovat töissä) Yökoriksella, mutta toivoisin tyttöjä vieläkin enemmän mukaan! Tytöt on tärkeä osa Yökorista ja mun viesti kaikille tytöille onkin: Tuu rohkeasti mukaan ja tuo kaverit kanssa! Kehitytään ja pidetään hauskaa yhdessä! Real Queens fix each other’s Crowns”👸🏼👑💖 Riina’s thoughts on Yökoris girls! 💖@_agarina_ 
#yökorisgirls #yökoris #yökorishki #realqueensfixeachotherscrownsMonday 🤯🤯🤯
#mememonday #yökoris #yökorishkiBOOM!🔥Jatkossa perjantait täyttyy Yökoriksen viikonloppuhaasteista! ⚽️🏀🏐🥋🏋🏽‍♂️🥊🧘🏽‍♀️
⠀
Julkaise videovastauksesi haasteeseen käyttämällä #yökorishki, aktiivisimmille osallistujille on ehkä luvassa jotain kivaa😎
⠀
Tänään vuorossa @kaidebarlund liikkuvuushaaste! Lantion seudun liikkuvuutta kehittävä haaste on helppo tehdä missä vaan 💪🏽
⠀
CHALLENGE! Can you do the same? On Fridays we’re challenging you with different types of movements⚽️🏀🏐🥋🏋🏽‍♂️🥊🧘🏽‍♀️
⠀
Post your videoresponse to the challenge using #yökorishki and you might even win something... maybe maybe 😎
⠀
This week’s challenge is a mobility kombo by Kaide. Start by sitting on the floor and have your feet on an ~90 degree angle. Help with your hands and roll over to the other side. Repeat while keeping your core tight💪🏽
⠀
#yökoris #featurefriday #movementchallenge #mobilitychallengeSYKSYN TREENIKALENTERI - UUSIA TREENIMUUTOKSIA!

Syksyn treenikalenteriin on tehty harrastajien toiveesta seuraava päivitys 21.10. alkaen: -Malmin palloiluhallilla on jatkossa tiistaisin kaksi Taekwondon alkeet -ryhmää, klo 18-19 ryhmä 5-9-vuotiaille ja yhdessä harrastaville perheille sekä klo 19-20 +10v/aikuiset -ryhmä. +40v Taekwondon alkeet/perusteet pidetään jatkossa perjantaisin klo 19-20 Kaisaniemen ala-asteella.

Tervetuloa treeneihin!

HARJOITTELUPAIKAT

Malmin palloiluhalli (MPH)
Siemenkuja 3, 00700 Helsinki, liikuntatilat hallin alakerrassa

Hotel Arthur
Vuorikatu 19, 00100 Helsinki, liikuntatilat 8 kerroksessa, aulasta hissillä

Pakilan toimintakeskus
Palosuontie 4 B, 00660 Helsinki

Pakilan yläasteen koulu
Pilkekuja 10, 00660 helsinki

Kaisaniemen ala-aste
Puutarhakatu 1, 00100 Helsinki

Lisätietoa: sarianne.nordberg(a)hnmky.fi
Ilmoittautuminen ryhmiin: https://www.hnmky.fi/lomakkeet/5814 #treeni #treeniä #kalenteri #taekwondo #tkd #kuntonyrkkeily #cardioboxingTunnistatko kuka poseeraa kuvassa? Tutkimuksemme mukaan keskiverto seuraajamme tunnistaa kyseisen henkilön Julius Lehmustoksi viimeistään tämän tekstinpätkän luettuaan. Tägää alle kaveris joka tunnistaisi Juliuksen kuvasta! 
Ensimmäisen kuvan ottamishetkellä Julius rentoutuu ansaitusti treenipäivän jälkeen seuramme viikottaisessa illanviettotapahtumassa nimeltään kick'n'chill. Kick osa on jo jäänyt suurimmaksi osaksi pois illanistujaisistamme joten tapahtumaa voisi paremmin sanoa chilliksi niinkuin moni jo tekeekin.
Julius tunnetaan positiivisenä, mukavana ja auttavaisena harrastajana sekä taidokkaana ohjaajana ja kisaajana. Hän on esimerkillinen namikalainen ja hyvää kuvaa seurastamme antava ihmisolento jolta voisi jokainen oppia jotakin. Riga openissa Juliuksella oli vastassa erittäin taidokas ranskalainen heppu joka mäiski jaloillaan ensimmäisessa erässä Juliusta kuin kärpästä lätkällä ja tämä sai jopa ohjaajamme Elmerin puristamaan pyyhettä kädessään. Kuitenkin Julius vaihtoi tyyliänsä toisessa erässä ja yllätti tuomariston, vastustajan, namikalaiset, vastustajan valmentajan, Elmerin ja oikeastaan kaikki paikallaolijat sisukkaalla ja itsevarmalla comebackilla jonka edelle ainoastaan aika tuhoisasti astui.
Kauan eläköön Julius Lehmusto!

#KP
#nuortensometiimi 
#namikaontositosiparas 
#hnmkytaekwondo 
#kristittymiesSeuramme ohjaaja Pauli sai viikonloppuna C-liikesarjatuomarin oikeudet Porvoo Openissa, onnea uudelle tuomarille! #hnmkytaekwondo #hnmky #tkd #poomse #referee #tuomari #taekwondo #taekwondolife

HNMKY edelleen taekwondon otteluliigan ykkösenä!

22.10.2019

Lokakuussa pidettyihin Porvoo Open taekwondokisoihin osallistui seurastamme useita ottelukisaajia niin valtakunnalliseen liigasarjaan kuin harrastajasarjoihin. Lisäksi yksi kisaaja osallistui liikesarjakisoihin. Vauhdikkaista kisoista saatiin taas hyviä kokemuksia sekä mitaleja, mukaan osallistui niin kokeneita kisaajia kuin ensikertalaisia. Ottelukisaajia valmentaa Elmer Nordberg. Otteluliigassa seuramme pitää edelleen ykkössijaa, mikä on ollut tänä vuonna merkittävä ja iloinen saavutus nuorelle taekwondotoiminnallemme. Vielä on edessä liigafinaalit, joten tsemppiä kisatiimi kauden viimeisiin kisoihin ja jatketaan hyvällä yhteishengellä ja toisiamme kannustaen! HOS!

Porvoo Open mitalisijat:

Liikesarjat, harrastajasarjat

2 Kultaa, Suvi, sini-mustat harrastajat ja diesel-sarja

Otteluliiga

Kultaa, Juuso, B1-M -68 Kg

Kultaa, Edward, C1-M -61 Kg

Kultaa, Eino P., C1-M -65 Kg

2 Hopeaa, Ea, B1-F +68 Kg ja R1-F +73 Kg

Hopeaa, Elli, C1-F -51 Kg

Hopeaa, Julius, B1-M -68 Kg

Pronssia, Julius, R1-M -68 Kg

2 pronssia, Heini, B1-F -59 Kg ja B1-F -63 Kg

Tervetuloa aloittamaan kuntonyrkkeily tai taekwondo HNMKY:ssä!

14.10.2019

Tiesitkö, että seuramme kuntonyrkkeilyryhmissä sekä taekwondotoiminnassa voi aloittaa harrastuksen milloin vain. Moni harrastaja aloittaa syys- ja kevätkausien alussa, mutta mukaan voi yhtä hyvin tulla kesken kauden. Ohjaajat ja apuohjaajat opastavat sinut alkuun lajien parissa. Ryhmiä on Helsingin keskustassa (Kaisaniemi), Malmilla ja Pakilassa. Kuntonyrkkeily on suunnattu aikuisille ja nuorille (+12v) ja taekwondoa on eri ikäryhmille 5-vuotiaista alkaen sekä myös oma +40v ryhmä. Tervetuloa siis mukaan toimintaamme nyt loka-marraskuussa. Voit ilmoittautua ryhmiin tällä lomakkeella: https://www.hnmky.fi/lomakkeet/5814

Lisätietoa toiminnasta:

www.hnmky.fi/urheilu/kamppailu/kuntonyrkkeily/aloita-kuntonyrkkeily

www.hnmky.fi/urheilu/taekwondo/aloita-taekwondo

Tietoa harrastusmaksuista ja kahden viikon maksuttomasta kokeilujaksosta:

Y-Line - uusi nettikeskusteluprojekti nuorilta nuorille

09.10.2019

Helsingin NMKY:n Namikalainen nuorisotyö on laajentamassa toimintaansa verkkoon, missä tänä syksynä on pyörähtänyt käyntiin uusi EU-rahoitteinen, Solidaarisuusjoukot-ohjelmaan kuuluva nuorilta nuorille oleva nettikeskusteluprojekti Y-Line. Y-Line on suunnattu 15-26-vuotiaille nuorille ja sen tarkoituksena on tarjota mahdollisuus vaihtaa ajatuksia muiden nuorten kanssa heidän elämäänsä koskettavista asioista mukavasti omalta kotisohvalta käsin. 

Y-Line -keskustelut pidetään Discordissa. Verkkoalusta Discord mahdollistaa osallistumisen myös nuorille, jotka kommunikoivat mieluummin tekstin välityksellä, jotka saattavat asua kaukana yhteisistä kohtaamispaikoista tai jotka ovat liian kiireisiä tulemaan paikan päälle. Keskustelujen rungosta ja moderoinnista vastaavat Helsingin NMKY:n vapaaehtoisnuoret ja keskusteluja järjestetään vaihtuvin aihein kerran viikossa. Keskusteluiltojen teemat nousevat nuorten toiveista ja keskittyvät nuoria askarruttaviin aiheisiin - olipa kyse sitten esimerkiksi koulusta, ihmissuhteista, hyvinvoinnista tai työstä.

Helsingin NMKY:n uutiskirje, Kuukauslehti 10/2019

01.10.2019

Voit lukea uusimman Helsingin NMKY:n uutiskirjeen täältä!

Helsingin NMKY:n miesten joukkueen kauden avaus ensi sunnuntaina 6.10. urheilutalolla klo 17.30! Nyt samalla kausikortilla sekä miesten että naisten pelit

01.10.2019

Tervetuloa kotipeliavaukseen Urheilutalolle 6.10. klo 17.30! Vastassa Tampereen pyrintö. Hanki 60€ kausikortti (miesten ja naisten pelit) ja tue Namikan juniorikoripalloa. Voit ostaa kausikorttisi kätevästi kotipelien yhteydessä Urheilutalolta. Kausikortilla näet kaikki 20 HNMKY:n kotiottelua ja lisäksi mahdolliset playoff -ottelut kuuluvat myös kausikorttiin. Yksittäisen ottelun sisäänpääsy maksaa 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Lisätietoa kausikortista alla. 

HUOM! Kotipeleihin Namikan junioreilla vapaa sisäänpääsy, jokin Namika-asuste päällään.

MIESTEN SYKSYN KOTIOTTELUT:

su 6.10. 17:30 Helsingin NMKY - Pyrintö Akatemia A Helsingin Urheilutalo

Senioreiden koripallon maailmanmestaruuskisat Espoossa 25.7.-4.8.2019

30.09.2019

Fimba on järjestänyt seniorien MM kisoja vuodesta 1991 alkaen ja Em kisoja vuodesta 2000 lukien. Helsingin NMKY:n seniorit ovat olleet pitkään mukana sekä MM että EM kisoissa ja pelannut YMCA Finland nimisenä joukkueena. 

Tänä kesänä 15. MM kisat järjestettiin Espoossa 25.7.-4.8.2019 Tapiolan Hongan ollessa päävastuussa kisojen käytännön järjestelyistä.Mukana oli viideltä mantereelta  yhteensä 44 eri kansakuntaa, lähes 300 joukkuetta ja noin 3 000 pelaajaa. Ottelutapahtumissa Espoossa oli mukana noin 5000 henkilöä, koska monet pelaajat olivat ottaneet myös perheensä mukaan. Suomeen tuli yksi maailmanmestaruus ja sen toivat 30 v naiset.

Näissä kisoissa oli mukana naisjoukkueet ikäluokissa 30,35,40,45,50,55 ja 60, sekä vastaavasti miehissä 35,40,45,50,55,60,65,70,75 sekä ensimmäistä kertaa myös ikäluokassa 80, missä oli 5 joukkuetta. Suomesta oli joko koottu tai seurajoukkue naisten sarjoissa  ikäluokissa 30,40,45 ja 55. Miehissä vastaavasti ikäluokissa 35,40,45,50,55 (KFUM),60,70,75 ja 80. Valitettavasti muista pohjoismaista ei ollut yhtään joukkuetta mukana.

Syyslomaleirien ilmoittautuminen on käynnissä!

10.09.2019

Syyslomaviikolla (vk 42) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Leirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille. Tutustu leiritoimintaan alla olevista linkeistä ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Kaisaniemen päiväleiri

Kontulan päiväleiri

Tapanilan päiväleiri

"Suuret mestarit" - konsertti Namikan juhlasalissa (Vuorikatu 17) maanantaina, 23.9.2019 kello 18.30 ( Huom. muuttunut kellonaika! )

06.09.2019

Kolmannessa Helsingin NMKY:n musiikkiopiston ja Meri-Helsingin musiikkiopiston yhteiskonsertissa kuullaan monipuolista ohjelmistoa molempien opistojen oppilaiden tulkitsemina.

Lämpimästi tervetuloa!

Alle kouluikäisten liikuntaleikkikoulun syyskausi alkaa 21.8.2019

25.06.2019

Kohderyhmänä tässä kerhossa ovat alle kouluikäiset lapset, jotka pystyvät toimimaan ryhmässä ilman oman vanhemman välitöntä läheisyyttä.

Toiminnassa lapsi pääsee harrastamaan eri liikuntamuotoja itsenäisesti ja muiden lasten kanssa yhdessä toimien. Ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa kehitetään samalla lapsen perusmotorisia taitoja ja nautitaan yhdessäolosta.

Syyskausi 2019 alkaa 21.8.2019 keskiviikkona, jatkuu 11.12.2019 asti.
Pienempien ryhmä (3-4v) keskiviikkoisin 17:30-18:15
Isompien ryhmä (5-6v) keskiviikkoisin 18:30-19:15

Hinta: 100€/syyskausi + 40€ HNMKY jäsenmaksu vuodeksi. Sisarusalennus 30€.

Voit kysyä lisää Reetta Asikaiselta (045 887 5993, reetta.asikainen@hnmky.fi)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä!

Y-CARE vaikuttaa, kiitos keväästä 2019

14.06.2019

Y-Care osallisuuden palvelukokonaisuus on kevään 2019 aikana kohdannut paljon lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka ovat haasteellisessa tilanteessa, eriarvoisessa asemassa, syrjässä, syrjäytymisvaarassa tai muuten vain yhteisöä vailla. Y-Care tuo näiden henkilöiden elämään merkitystä, vahvistaa osallisuuden tunnetta ja tuottaa yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Samaa työtä jatketaan kesän yli ja syksyllä 2019.

Kiitos osallisena olleille, työn mahdollistajille, tekijöille, vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneille...kaikille.

"Että he yhtä olisivat!"

 

YHTEISTYÖSSÄ

TIETOA MEISTÄ

Helsingin NMKY (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) On perustettu vuonna 1889. Sen perustajajäseniä olivat mm. Sakari Topelius ja Arthur Hjelt. Helsingin NMKY tunnetaan työstään nuorisotyön uranuurtajana . Helsingin NMKY on ollut käynnistämässä merkittäviä työmuotoja historiansa aikana. Näistä tunnetuimpia ovat koripallon tuonti Suomeen(Vilho Nuoreva) sekä partiotoiminnan (Verneri Louhivuori) ja kerhotoiminnan käynnistäminen Suomessa.

Nykyisin Helsingin NMKY tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta pitää sisällään mm. kerhoja, liikuntaa, musiikkia, partiota, seikkailua, erilaisia tapahtumia, kursseja ja monipuolisen leiritarjonnan. Helsingin NMKY:n viikoittaisen toiminnan piirissä on lähes 5000 lasta, nuorta ja aikuista. Kohtaamisia eri toimintamuotojen kautta toteutetaan yli 450 000 .

Helsingin NMKY kuuluu kansainväliseen NMKY (YMCA) – liikkeeseen, joka on maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike. Toiminta perustuu kolmioperiaatteelle, jossa on keskeistä ihmisen henkisen, hengellisen ja fyysisen elementin tasapainoinen kehittäminen.

NMKY:N HISTORIA

NMKY-liike (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) sai alkunsa Lontoossa 1844. Liikkeen perustaja oli George Williams, joka oli huolestunut aikansa nuorten kasvupohjasta ja vapaa-ajan harrastus- ja toimintamahdollisuuksista. Nykyisin NMKY:n toimintaan osallistuu noin 58 miljoonaa ihmistä 11.220 paikallisyhdistyksessä yli 130 maassa.
NMKY:n maailmanliitto perustettiin Pariisissa 1855, jolloin kirjatussa Pariisin Baasiksessa määriteltiin NMKY:n toiminta-ajatus. Näitä toimintaperiaatteita on täsmennetty Kampalan maailmankokouksessa 1973 (ns. Kampalan prinsiipit).

Suomeen NMKY tuli vuonna 1886 ja nykyisin toimintaa on noin 40 yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Helsingissä NMKY-toiminta alkoi v.1889, jolloin Helsingin NMKY perustettiin.