450 000
KOHTAAMISTA VUODESSA
5 000
HENKILÖÄ VIIKOITTAIN
200
TYÖNTEKIJÄÄ
17 000 h
VAPAAEHTOISTYÖTÄ VUODESSA

AJANKOHTAISTA

Aurinkoista alkanutta kesälomaa kaikille, joilla se alkoi tänään🌞 On viimeisein palkitsemiskierroksen aika. Esitellään Helsingin NMKY nuorimman ikäluokan 2014 syntyneiden tyttöjen ja poikien ansioituneet pelajaat. Onnittelut Sini, Amil ja Aapo!👏🏽 Stadi T14 🏆 Sini Haarlaa
Sini tulee hymysuin ja pilke silmäkulmassa treeneihin kehittymään. Hän nauttii treeneistä ja tsemppaa itseään/muita vetämään hyvin. Hänet on myös bongattu kannustamassa HNMKY-edustusjoukkueen pelejä.

Stadi P14 🏆 Amil Nurmi
Amil onnistui haastamaan omia jännityksiään ja näin vaikeuksien kautta voittoon; Mukaan harjoitteisiin ja peleihin. Hän osallistui hienosti treeneihin ja rohkeasti lähti haastamaan itseään ja muita. 
Pakila P14 🏆 Aapo Kulha Aapon kehittymistä on ollut ilo seurata kauden ajan. Varsinkin pelitilanteet innostavat Aapon ylittämään itsensä ja monesti heittokäsi onkin suorastaan tulessa!

#merkitystäelämään #HNMKY  #HOS9Mukavaa alkavaa viikonloppua korisväki! Perjantain palkitsemisvuorossa 2013 syntyneiden tyttöjen ja poikien ansioituneet pelaajat. Onnittelut Helmi, Lempi ja Alisa 👏🏽 Tytöt 2013
Stadi 🏆 Helmi & Lempi Suutari
Vetävät aina lujaa treeneissä, toisiaan vastaan kuin myös yhdessä. He ovat innoissaan ja iloisia kun tulevat paikan päälle, sekä yrittävät 100% tsempillä. Helmi ja Lempi innostavat myös muita tekemään paremmin ja kovempaa.

Pakila 🏆 Alisa Honkajuuri
Kuuntelee treeneissä alkuvihellyksestä lähtien valmentajia ja joukkuekavereita. On oppinut kauden aikana paljon uusia taitoja ja rohkaistunut pelaajana. Pelatessa syöksyy pallon perään ja taistelee levypalloista niin, että päätä pidemmätkin pelaajat saavat olla ihmeissään. Toimii joukkueessaan hyvänä esimerkkinä uusille pelaajille.

#HNMKY #merkitystäelämään #HOS2012 tyttöjen palkittavat pelaajat. Onnittelut Jenny ja Irmeli!👏🏽 Tytöt 2012 
Stadi 🏆 Jenny Lietzen

Jenny on tunnollinen harjoittelija. On ollut paikalla lähes joka treeneissä ja on aina keskittynyt tekemiseen hymyissä suin. 2012 syntyneiden ikäryhmässä kaudella toiset viikon treenit treenattiin vuotta vanhempien tyttöjen kanssa. Hän uskaltaa kuitenkin aina tehdä parhaansa ja on näyttänyt mallia myös vanhemmille tytöille esimerkiksi valmentajan kuuntelemisella. Vaikka kausi päättyi lyhyeen Jenny ehti silti kehittyä paljon kauden aikana.

Pakila 🏆 Irmeli Stedt

Koko kauden ajan kehittynyt älyttömästi. Treeneissä kuuntelee palautetta ja siirtää ne välittömästi omaan tekemiseen, välillä yllättäen valmentajatkin omilla muuveillaan. Toimii treenatessaan esimerkkinä muille tekemällä jokaisen suorituksen aina 100%. Peleissä hienojen layuppien lisäksi älytön tsemppaaminen ei jää valmentajilta, joukkuekavereilta tai katsojilta näkemättä!

#HNMKY #merkitystäelämään #HOSTiistaipäivä Super-leirillä kului pitkälti ulkoilmassa melomisen, frisbeegolfin sekä ulkoleikkien ja pelien tahdittamana! Leiriläiset saivat myös esitellä ryhmänsä ja lippunsa sekä pähkäillä vastauksia visaisiin kysymyksiin! Illan kruunasi sauna ja uinti❤️ #hnmky #thisiswhyweare #merkitystäelämään #pellination #ymcaPellin leirikesä on laitettu käyntiin mitä mahtavimmissa merkeissä! Ensimmäinen leiripäivä on pitänyt sisällään tutustumisleikkejä ja alueeseen tutustumista, laivanupotusta, lautapelejä, yhdessäoloa sekä ihanaa auringonpaistetta❤️ Saatiin myös leirille oma maskotti, kun Rasmus-orava kävi tutustumassa toimintaan!  #thisiswhyweare #pellination #youthempowerment #merkitystäelämään #hnmky #ymca #rasmuskurre#WEWEDNESDAY <3 Olemme Helsingin NMKY ja meistä on moneksi. Tänään esittelyssä Kiintopiste-hanke.

Kiintopiste-hanke tarjoaa ammatillista tukea ja vertaisuutta moniuloitteisten haasteiden kanssa kamppaileva, koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleva 15-29-vuotiaille nuorille. Hankkeen toimintaan kuuluu yksilöllinen tuki, ryhmätoiminta ja vertaismentorointi - yhteisöllistä toimintaa, säännöllisiä sosiaalisia kontakteja ja kiintopisteen etsimistä yhdessä nuoren kanssa. Kiintopiste kuuluu STEAn Arvokas-ohjelmaan. Ota yhteyttä: janne.dachinger(at)hnmky.fi

#HNMKY #merkitystäelämään#blackouttuesday is a stand against racism, discrimination and hatred. Black lives matter 🖤Tomorrow Live session @ 13pm
Guest Serge Tcheuffa @yokoristampere 
#wellbeing #ycare_tat #yökoristampere #hnmky #ymcatampereAre you ready for this? Always at the background of Social Kitchen, usually carrying up coffee and bringing snacks. But can they cook? Find out and join the conversation tomorrow on this IG live at 13:00 sharp! <3 ⁠Otteita kesän ensimmäisistä harjoituksista! 
#treenit #hyppypotku #jumpingkick
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finlandKesäleirin ensimmäisen päivän tunnelmia! 🥋☀️
#hnmkytaekwondo #hnmky #taekwondo #tkd #ymca #ymcataekwondo #ymcahelsinki #ymcafinland #kesaleiri #kfum #kfumhelsingfors #kfumfinland #kfumtaekwondo #helsinki #helsingfors #finland #kicking #kick #taekwondocamp #summercampKESÄKALENTERI 1.6. ALKAEN!

Aloitamme kesäkuusta taekwondon ja kuntonyrkkeilyn harjoitukset keskustassa, Malmilla ja Pakilassa. Treenien järjestämisessä otetaan huomioon viranomaisten määräykset ja ohjeistukset. 
Kesäkalenterin treeneihin tulee aina ilmoittautua etukäteen MyClubissa, jotta ohjaajilla on tiedossa osallistujamäärä. Harjoituksiin ei voi turvallisuussyistä tulla ilman ilmoittautumista. Vältämme lähikontaktiharjoituksia ja huolehdimme tehostetusti hygieniasta. 
Seuraamme hallituksen ohjeistuksia ja pidätämme oikeudet muutoksiin, mikäli viranomaiset päivittävät linjauksiaan.

Uusi harrastaja voi aloittaa kuntonyrkkeilyn tai taekwondon kesällä HNMKY:ssä. Tällöin ensin ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella ja sitten kun on saanut oikeudet ilmoittautua treeneihin MyClubissa, voi tehdä ensimmäisen treeni-ilmoittautumisen ja saapua treeneihin. Turvallisyyssyistä uusi harrastaja ei voi saapua treenipaikalle tutustumaan ilman ennakkoilmoittautumista.

Huom! Heinäkuussa ei järjestetä maanantain Pakilan treenejä eikä lauantain Arthurin poomsepetusta.

Toukokuun loppuun asti jatkamme online-treenejämme.

HARJOITTELUPAIKAT

Malmin palloiluhalli (MPH)
Siemenkuja 3, 00700 Helsinki, liikuntatilat hallin alakerrassa

Hotel Arthur
Vuorikatu 19, 00100 Helsinki, liikuntatilat 8 kerroksessa, aulasta hissillä

Pakilan toimintakeskus
Palosuontie 4 B, 00660 Helsinki 
#hnmky #hnmkytaekwondo #taekwondo #kuntonyrkkeily #kesä #kesä2020 #treeni #training #kalenteri #calendar #tkd #cardioboxing

Vinkkejä inklusiiviseen etätyöskentelyyn MOK toiminnasta

01.06.2020

Ensimmäinen keskustelu kulttuurienvälisen viestinnän huomioimisesta verkkotyöskentelyssä tuotti erinomaisia vinkkejä ja helmiä!

Tarvetta tuntuu olevan erityisesti konkreettisille neuvoille ja vinkeille, miten päästä alkuun ryhmien kanssa. Tuetaan tässä toisiamme: yhteistyö hyödyttää meitä kaikkia!

Vinkkilistan kieltä ei muokattu vaan kommentit ovat sillä kielellä, jolla ne kirjoitettiin yhteiselle valkotaululle. Onko monikielisyys teillä positiivinen osa arkea? Jos ei, voisiko se olla?

***
First discussion about intercultural communication in remote environments is now done and here are some great tips to other facilitators!

There seems to be a need to get practical advice and tips on how to start a virtual group. Let's support each other in this unusual time: collaboration benefits us all!

We didn't change the language of the tips but kept them in the original language. Is multilingualism a positive part of your everyday life? If not, could it be?

Helsingin NMKY koripallon päävalmentajat kaudelle 2020 – 2021

28.05.2020

HNMKY on tehnyt sopimukset alkavan kauden koripallon päävalmentajien kanssa. Alla on joukkuekohtaisesti listattu päävalmentajat. Valmennustiimejä tullaan täydentämään kesänaikana. Päävalmentajissa korostuu jälleen upeasti pitkänlinjan Namikalaisuus.

 

Ikäkausijoukkueet

Pojat

Miehet: Timo Saukkola

U19 (s.2002-2004): Eero Levä

U16 (s.2005): Henri Clement

Helsingin NMKY:n vuosikertomus 2019 julkaistu

26.05.2020

Vuosikertomus luettavissa täältä.

Fransille poomsaekultaa Lohjalta

07.03.2020

Kaikille eli ranking-, harrastaja- ja ilvessarjoille avoimien liikesarjakilpailujen kevätkauden avasi Lohja Open 7.3. lauantaina. Tapahtumaan osallistui lähes 120 liikesarjakilpailijaa. Suurin osa kisaajista tuli Suomesta, mutta myös ruotsalaisväriä nähtiin. Erityisesti harrastajat kunnostautuivat täyttämällä päivän sarjat. HNMKY Taekwondoa edustivat liikesarjakilpailijat Frans Frangén, Rosa Meriläinen ja Martti Outinen. Seuran valmentajana toimi Sirpa Huuskonen.

Frans voitti sarjansa sinivöiset miehet. Rosan sarjat olivat päivän suurimpia, esimerkiksi naisten diesel-sarjassa oli 15 osallistujaa. Tiukassa taistossa Rosa sijoittui kahdeksanneksi sekä sinivöisissä että diesel-sarjan naisissa. Martti oli neljäs diesel-sarjan miehissä ja seitsemäs puna-mustavöisissä miehissä. Ylempien vöiden parisarjassa Frans ja Rosa sijoittuivat kuudensiksi.

Lohjan kilpailu kerrytti mukavasti kisakokemusta. Nyt on vielä seitsemän viikkoa aikaa hioa liikesarjoja ennen HNMKY Taekwondon omaa liikesarjakilpailua, joka järjestetään 25.4. Jos sinne saisi isomman iskujoukon?

Kiitokset kilpailijoille hienoista esityksistä ja onnittelut kisapäivästä!

KEVÄTKAUDEN KONSERTIT

05.03.2020

TERVETULOA KEVÄTKAUDEN KONSERTTEIHIN!

16.3. klo 18 Soittajien oppilasilta. Vihreä sali, Kaisaniemenkatu 8, 2. kerros.

18.3. klo 19 Laulajien oppilasilta. Hjeltin sali.

25.3. klo 19 Sinfoniaorkesterin konsertti Temppeliaukion kirkossa.

17.4. klo 19 Laulajien oppilasilta. Vihreä sali.

27.4. klo 18 Musiikkiopiston kevätkonsertti. Juhlasali

 

Tervetuloa kesäkuussa suosituille taekwondon kesäleireille!

01.03.2020

Ensimmäinen leiriviikko sopii kaikille lapsille ja nuorille eikä aiempaa kokemusta tarvita, mukaan voi tulla niin kokeneemmat kuin aloittelevat harrastajat sekä ensikertalaiset, jotka haluavat tutustua leirin kautta lajiin. Toinen leiriviikko on ottelupainotteinen ja se on suunnattu taekwondoharrastajille. Mukaan voi ilmoittautua joko molemmille leiriviikoille tai vain yhdelle viikolle.

1.leiri: ajalla 1-5.6.2020 kaikille 7-16-vuotiaille, aiempaa taekwondokokemusta ei tarvita.

Ilmoittaudu viikon 23 leirille tästä

2.leiri ajalla 8-12.6.2020 ottelupainotteinen leiri kaikille 7-16-vuotiaille taekwondoharrastajille.

Ilmoittaudu viikon 24 leirille tästä

Leiripäivät ma-pe klo 9-16. Molemmat leirit pidetää Malmin palloiluhallilla, os. Siemenkuja 3, Helsinki.

Hinta: alkaen 125 euroa/hlö, hinta sis. joka päivä lämmin lounas ja välipala 125 e/hlö HNMKY:n jäsenet ja 135 e/hlö ei-jäsenet ilmoittautuessa 1.5. mennessä. 2.5. alkaen ilmoittautuessa hinta 135 e/hlö HNMKY:n jäsenet ja 145 e/hlö ei-jäsenet.

Tervetuloa Pohjoismaiselle NMKY:n ja NNKY:n nuorten leirille!

27.01.2020

Pohjoismainen NMKY:n ja NNKY:n nuorten leiri järjestetään ensi kesänä Suomessa. Ilmoittautuminen on jo hyvässä vauhdissa! YWCA-YMCA Nordic Camp Face the North järjestetään 13.-18.7.2020 Saariselällä.

Luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa Lapissa ja taatusti uusia kansainvälisiä kavereita.

Leirin hinta on 300 euroa ja se kattaa täysihoidon ja matkat leirin aikana sekä leiriohjelman. Suomen YMCA:n liitto tukee lähtijöitä leirimaksussa noin 100 eurolla per osallistuja.

Leirin ilmoittautumislomake ja lisätietoja löytyy osoitteesta: https://ynordiccamp.wordpress.com/

Talvilomaleirien ilmoittautuminen on vauhdissa!

16.12.2019

Koululaisten talvilomaviikolla (vk 8, ma 17.2.-pe 21.2.2020) Helsingin NMKY:llä on tarjolla jälleen monenlaista leiritoimintaa ympäri Helsinkiä! Talvileirit tarjoavat monipuolista tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin, ja ne on suunnattu pääosin 7-10-vuotiaille koululaisille. Lisäksi tuttuun tapaan järjestetään yön yli kestävä Pellin talvilomaleiri Karjalohjalla, joka on tarkoitettu 7-14-vuotiaille.

Tutustu leiritoimintaan alla olevista linkeistä ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Kaisaniemen päiväleiri

Kontulan päiväleiri

Tapanilan päiväleiri

Senioreiden koripallon maailmanmestaruuskisat Espoossa 25.7.-4.8.2019

30.09.2019

Fimba on järjestänyt seniorien MM kisoja vuodesta 1991 alkaen ja Em kisoja vuodesta 2000 lukien. Helsingin NMKY:n seniorit ovat olleet pitkään mukana sekä MM että EM kisoissa ja pelannut YMCA Finland nimisenä joukkueena. 

Tänä kesänä 15. MM kisat järjestettiin Espoossa 25.7.-4.8.2019 Tapiolan Hongan ollessa päävastuussa kisojen käytännön järjestelyistä.Mukana oli viideltä mantereelta  yhteensä 44 eri kansakuntaa, lähes 300 joukkuetta ja noin 3 000 pelaajaa. Ottelutapahtumissa Espoossa oli mukana noin 5000 henkilöä, koska monet pelaajat olivat ottaneet myös perheensä mukaan. Suomeen tuli yksi maailmanmestaruus ja sen toivat 30 v naiset.

Näissä kisoissa oli mukana naisjoukkueet ikäluokissa 30,35,40,45,50,55 ja 60, sekä vastaavasti miehissä 35,40,45,50,55,60,65,70,75 sekä ensimmäistä kertaa myös ikäluokassa 80, missä oli 5 joukkuetta. Suomesta oli joko koottu tai seurajoukkue naisten sarjoissa  ikäluokissa 30,40,45 ja 55. Miehissä vastaavasti ikäluokissa 35,40,45,50,55 (KFUM),60,70,75 ja 80. Valitettavasti muista pohjoismaista ei ollut yhtään joukkuetta mukana.

Alle kouluikäisten liikuntaleikkikoulun syyskausi alkaa 21.8.2019

25.06.2019

Kohderyhmänä tässä kerhossa ovat alle kouluikäiset lapset, jotka pystyvät toimimaan ryhmässä ilman oman vanhemman välitöntä läheisyyttä.

Toiminnassa lapsi pääsee harrastamaan eri liikuntamuotoja itsenäisesti ja muiden lasten kanssa yhdessä toimien. Ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa kehitetään samalla lapsen perusmotorisia taitoja ja nautitaan yhdessäolosta.

Syyskausi 2019 alkaa 21.8.2019 keskiviikkona, jatkuu 11.12.2019 asti.
Pienempien ryhmä (3-4v) keskiviikkoisin 17:30-18:15
Isompien ryhmä (5-6v) keskiviikkoisin 18:30-19:15

Hinta: 100€/syyskausi + 40€ HNMKY jäsenmaksu vuodeksi. Sisarusalennus 30€.

Voit kysyä lisää Reetta Asikaiselta (045 887 5993, reetta.asikainen@hnmky.fi)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä!

YHTEISTYÖSSÄ

TIETOA MEISTÄ

Helsingin NMKY (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) On perustettu vuonna 1889. Sen perustajajäseniä olivat mm. Sakari Topelius ja Arthur Hjelt. Helsingin NMKY tunnetaan työstään nuorisotyön uranuurtajana . Helsingin NMKY on ollut käynnistämässä merkittäviä työmuotoja historiansa aikana. Näistä tunnetuimpia ovat koripallon tuonti Suomeen(Vilho Nuoreva) sekä partiotoiminnan (Verneri Louhivuori) ja kerhotoiminnan käynnistäminen Suomessa.

Nykyisin Helsingin NMKY tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta pitää sisällään mm. kerhoja, liikuntaa, musiikkia, partiota, seikkailua, erilaisia tapahtumia, kursseja ja monipuolisen leiritarjonnan. Helsingin NMKY:n viikoittaisen toiminnan piirissä on lähes 5000 lasta, nuorta ja aikuista. Kohtaamisia eri toimintamuotojen kautta toteutetaan yli 450 000 .

Helsingin NMKY kuuluu kansainväliseen NMKY (YMCA) – liikkeeseen, joka on maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike. Toiminta perustuu kolmioperiaatteelle, jossa on keskeistä ihmisen henkisen, hengellisen ja fyysisen elementin tasapainoinen kehittäminen.

NMKY:N HISTORIA

NMKY-liike (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) sai alkunsa Lontoossa 1844. Liikkeen perustaja oli George Williams, joka oli huolestunut aikansa nuorten kasvupohjasta ja vapaa-ajan harrastus- ja toimintamahdollisuuksista. Nykyisin NMKY:n toimintaan osallistuu noin 58 miljoonaa ihmistä 11.220 paikallisyhdistyksessä yli 130 maassa.
NMKY:n maailmanliitto perustettiin Pariisissa 1855, jolloin kirjatussa Pariisin Baasiksessa määriteltiin NMKY:n toiminta-ajatus. Näitä toimintaperiaatteita on täsmennetty Kampalan maailmankokouksessa 1973 (ns. Kampalan prinsiipit).

Suomeen NMKY tuli vuonna 1886 ja nykyisin toimintaa on noin 40 yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Helsingissä NMKY-toiminta alkoi v.1889, jolloin Helsingin NMKY perustettiin.