Olet täällä

Namikavalmentajat Timo Saukkola ja Sandra Prieto Korisliigajoukkueiden valmentajiksi

02.06.2023

Helsingin Namikan valmentajakonkari Timo Saukkola siirtyy suomenmestaruusjoukkue Seagullsin valmentajaksi.

Helsingin Namikan valmentajakonkari Timo Saukkola on valittu suomenmestaruusjoukkue Seagullsin valmentajaksi. Namikalaista edustusta nähdään ensi kaudella myös Naisten Korisliigassa, kun viime kaudella Namikan naisia ja U15 tyttöjä valmentanut Sandra Prieto ottaa hopeamitalistijoukkue Torpan Pojat luotsatakseen.

Helsingin NMKY on jo pitkään satsannut laadukkaaseen valmennukseen sekä valmentajien ammattitaitoon. Namikassa on ollut kokopäiväisiä koripallovalmentajia jo yli kymmenen vuotta.

– Namikalainen valmentaminen on yksilön kohtaamista sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamista. Haluamme, että jokainen lapsi ja nuori voi saavuttaa oman potentiaalinsa ja kokea kuuluvansa yhteisöön. Se johtaa myös kilpailulliseen menestykseen yksilö- ja joukkuetasolla. Ei ole sattumaa, että pelaamme monessa ikäluokassa suomenmestaruudesta toistuvasti. Ilman laadukasta ja ammattitaitoista valmentamista tämä ei olisi mahdollista, valmennuspäällikkö Juuso Milén tiivistää.

Timo Saukkola on valmentanut Helsingin Namikalla kymmenen vuotta. Saukkola kokee, että aika Namikalla on antanut hänelle paljon hyvää. Erityisen paljon kiitosta saa työyhteisö ja muilta valmentajilta saadut opit. 

– Hyvä työyhteisö on ehdottomasti Namikan vahvuus, Saukkola toteaa. 

Seagullssiin siirtyminen on Saukkolan uran kannalta suuri askel ja hän kertoo olevansa todella hyvillä mielillä, vaikka lähteminen Namikasta onkin haikeaa. 

– Aina joskus tulee se hetki, kun pitää tehdä muutoksia. Mutta lähteminen ei ole missään nimessä helppoa. Päällimmäinen fiilis on positiivinen ja odottavainen, Saukkola kertoo. 

– Haluan kiittää viimeisestä kymmenestä vuodesta koko namikaperhettä ja erityisesti Henrik Pulkkista ja Juuso Miléniä, jotka ovat luoneet seurasta jotain erityistä. Kiitos myös kaikille valmentajakollegoilleni, pelaajille ja vanhemmille näistä hienoista vuosista, Saukkola päättää.

Sandra Prieto valmensi Namikassa viime kauden. Hän on kiitollinen Namikalle saamastaan mahdollisuudesta. 

– Namikan pelaajien kanssa oli hieno tehdä yhteistyötä. Todella hyvät fiilikset mennä Topoon ja Korisliigan. Hyvä steppi uralla, Prieto toteaa.

 

Kuva: Harri Vallila