Yhdeksän PM-mitalia HNMKY Taekwondon kisaajille

23.01.2023

Taekwondon Pohjoismaiden mestaruuksista kisattiin 21.-22. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Suomalaisten yhteisjoukkue Team Finland nappasi parhaan joukkueen palkinnon sekä ottelussa että liikesarjoissa. Kortensa kekoon kantoivat Team Finlandin riveissä kilpailleet namikalaiset. HNMKY Taekwondon urheilijat saavuttivat kolme ottelun ja kuusi liikesarjojen PM-mitalia.

Liikesarjoissa seuraan leivottiin kaksi Pohjoismaiden mestaria. Sirpa Huuskonen otti kultaa alle 65-vuotiaissa naisissa ja Mimi Miettinen kadettityttöjen triossa.

Frans Frangén saavutti PM-hopeaa junioripoikien triossa. Satu Ritari ja Antti Vehman nappasivat PM-pronssin alle 50-vuotiaiden yksilösarjoissaan, ja Elmer Nordberg, Mikko Virta ja Antti yli 30-vuotiaiden miesten ryhmissä.

PM-kisoissa liikesarjakilpailijoita riitti useammassa sarjassa karsintakierroksille asti. Mimillä oli tiukka taisto yksilösarjassa, jossa oli yhteensä 14 kisaajaa. Semifinaalin jälkeen hän oli kolmantena mutta finaalissa viides jääden pronssimitaleista muutaman sadasosapisteen päähän.

Ottelussa Sofia Nurmi, Benjamin Iles ja Frans Frangén taistelivat PM-pronssille juniorisarjoissaan.

Kaksi PM-mitalia nappasivat siis Antti liikesarjoissa ja Frans kummassakin kisamuodossa.

Seuran ottelijoita valmensi Ea Barrois. Liikesarjoissa oli yhdistetty valmennusvoimia yli seurarajojen, HNMKY Taekwondosta Team Finlandin valmentajana toimi Antti Miettinen.

Kiitokset ja onnittelut upealle seuran kisatiimille! Kiitos kuuluu myös kisajärjestäjille ja -aktiiveille sujuvasta kisatapahtumasta. Ensi vuonna Suomen lippua voikin heiluttaa Islannissa, jossa seuraavat Pohjoismaiden mestaruuskisat on tarkoitus järjestää.