Olet täällä

Helsingin NMKY on palkannut yli 200 nuorta kesätöihin

17.06.2021

Helsingin NMKY on tarjonnut yli kahdellesadalle nuorelle kesätyöpaikan aikana, jolloin kesätyöpaikan saamisen merkitys on valtava. Kesätyö itsessään on jo palkitsevaa, mutta tässä ajassa nuorten kohdalla, jotka ovat kärsineet pandemiasta erittäin suuresti, Helsingin NMKY haluaa tarjota jotain vielä enemmän.

Helsingin NMKY on palkannut tänä kesänä yli 200 nuorta kesätöihin. Kesätyöpaikkoja on laidasta laitaan, leiri- ja kerhotoiminnasta aina viestintään saakka. Noin puolet kesätyöpaikosta ovat Helsingin NMKY:n Osaamista tulevaisuuteen -hankkeessa, jossa nuorten työelämä- ja yrittäjyystaitoja vahvistetaan oikean työkokemuksen kautta. Päivittäin nuorten työtä ohjaavat työvalmentajat ja jokainen nuori saa nimetyn yksilövalmentajan, joka kartoittaa nuoren kokonaistilanteen, sopii nuoren kanssa tavoitteista ja auttaa, ohjaa sekä tukee nuorta tavoitteita kohti.

–Yhteistyötahojen avustuksella olemme koonneet kesälle todella upean ja ennennäkemättömän kokonaisuuden, jossa nuori voi olla arvokkaana osana yhteisöä, Helsingin NMKY:n kehitysjohtaja Ulla Huhtinen tähdentää.   

Osaamista tulevaisuuteen -hankkeen parissa nuorten kesätyöt sisältävät eri aloihin ja ammatteihin tutustumista samalla omaa osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja kehittäen. Työt ovat muun muassa kevyitä kunnostus ja huoltotöitä, piha- ja viljelytöitä, tapahtumatuotantoa, sosiaalisen median sisällön tuotantoa ja taideprojekteja. Osaamista nuorille karttuu eri alojen töiden lisäksi kriittisessä ja luovassa ajattelussa, sosiaalisissa taidoissa, sosiaalisen median brändäyksessä, kulttuurikompetenssissa ja yrittäjyydessä.

Jotta yli 200 nuoren palkkaaminen on ollut mahdollista, Helsingin NMKY on palkannut kesän ajaksi seitsemän eri alojen osaajaa jakamaan omaa osaamistaan nuorille, vahvistamaan nuorten taitoja ja tuottamaan onnistuneita kesätyökokemuksia. Lisäksi Helsingin NMKY on palkannut viisi nuorisotyön ammattilaista kohtaamaan ja tukemaan kesätyöhön tulevia nuoria yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti.
 

Yökoriksella töissä  

Helsingin NMKY:n Yökoris-toimintaan on tänä kesänä palkattu 50 nuorta. Yksi heistä on Aleksis Pekkala, 17, joka on kesätöissä koko kesän.

–Olen toista kertaa kesätöissä, ekaa kertaa Yökoriksella. Tuntu tosi kivalta saada kesätyö, merkitsee paljon, että tienaan omaa rahaa ja pääsen Yökorikseen tekemään asioita, josta tykkää tosi paljon.

–Kesätyö on lähtenyt hyvin käyntiin, olen päässyt helposti mukaan. Olen tehnyt ohjaajan työtä, auttanut tapahtumien kasaamisessa ja purkamisessa, ja tietysti pelannut korista Aleksis hymyilee.
 

Helsingin NMKY:n Osaamista tulevaisuuteen -hanketta on mahdollistamassa Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupungin Kesäseteli ja yksityiset lahjoittajat, jotka näkevät nuoriin sijoittamisen sijoituksena koko yhteiskuntamme hyvinvointiin.