Olet täällä

Naisten kausi täynnä oppia, nousujohteisuutta ja haasteita

19.04.2021

Namikan aikuisjoukkueiden haastavat kaudet ovat päättyneet. Ja nyt pölyn laskeuduttua saamme katsauksen aikuisjoukkueiden kausiin, valmentajien kirjoittamilla katsauksilla. Ensimmäisenä Naisten kaudesta kertoo Naisten päävalmentaja Teijo Sandvik.

"Asetin kauteen lähdettäessä kaksi tavoitetta. Pelaajien maksimaalinen kehittäminen ja nouseminen Naisten 1-divisioonan kärkijoukkueiden tasolle luomalla kilpailullisemman toimintaympäristön. Onnistuimme tavoitteissa mielestäni kohtuullisesti.

Kausi oli haastava, mutta nousujohteinen. Korona-aika toi omat haasteet joukkueen ollessa karanteenissa JBA-kotipelin jälkeen ja otteluita siirtyi. Kapteeni Fanni Kantonen loukkaantui 3.1. PuHuttaret-pelissä tuoden pelintekemiseen lisähaasteita ja kun yo-kirjoitukset lähestyivät niin kaiken kaikkiaan 9 pelaajaa oli omaehtoisessa karanteenissa. Nämä kaikki edellä mainitut haasteet eivät kuitenkaan vaikuttaneet meidän tekemiseemme harjoituksissa ja peleissä. Siitä iso hatunnosto pelaajille!

Aloitimme kauden toukokuussa ja pelasimme kuusi harjoitusottelua kesän aikana. Joukkue oli uusi ja otti aikansa ennen kuin pääsimme ns. ehjään 40 minuutin otteluun. Maaliskuun runkosarjapeleissä tuntui siltä, että palaset loksahtivat kohdalleen. Löysimme paremmin toisiamme hyökkäyspäässä tehden 90 pistettä keskiarvolla. Namikan naisten joukkue pääsi pitkästä aikaa Naisten 1-divioonan Playoffseihin. Tipuimme kuitenkin 3. välierässä Liigapelaajia vilisevään (11/12 liigapelaajaa) ToPoon. Voitimme heidät runkosarjan lopulla vielä Kisahallissa, mutta ToPon huikea kaukoheittopeli ja Liigan tuoma rutiini kaatoivat meidät lopulta.

 

Pelaajista haluaisin nostaa esille kolme pelaajaa. Kaksi aikuispelaajaa ja yhden juniori-ikäisen pelaajan.

Lotta Aaltosen liityttyä mukaan saimme kaivattua jämäkkyyttä ja kilpailua harjoituksiin. Hänen rakkaus lajiin näkyy kaikille kauas. Lotta hallitsi joukkueen levypallotilastoja ja sitä kautta hänen playlist soi lauantaiaamuisin harjoituksissa ja kotipeleissä hyvin usein.

Vilma Kesäsen rooli korostui pelinjohtamisessa Fanni Kantosen loukkaannuttua tammikuussa. Vilman rakkaus lajiin näkyy kaikille kauas. Hän toimi loistavana esimerkkinä nuoremmille pelaajille kilpailemalla jokaisissa harjoituksissa.

Haluan korostaa kahden edellä mainitun pelaajan positiivista vaikutusta 2004-syntyneen Mäkelänrinteen urheilulukiolaisen Sofie Erlundin kehityksessä. Sofie pystyi ammentamaan niin paljon molemmilta pelaajilta joka päivä. Sofien tavoitteet ovat koripalloilijana korkealla ja se näkyy hänen päivittäisessä tekemisessään. Kehittyminen alkukauden ajoittain hapuilevista otteista aloitusviisikon pelaajaksi oli huikea! Siitä osoituksena runkosarjan tilastot TuRi:a vastaan 22/15 ja 2. välieräpeli ToPo:a vastaan 16/7. Ei siis ihme, että jenkkiyliopistot ovat jo kiinnostuneita Sofiesta!

Lopuksi vielä haluan kiittää ihmisiä, joiden kanssa sain tehdä töitä kaudella. Kaisa Valtakari, Dionne Pounds, Emma Malm ja Tuure Takala toivat jokainen mahtavan lisänsä valmennus-staffiin. Pipsa Aaltonen toimi ansiokkaasti joukkueenjohtajana/huoltajana. Otimme yhdessä pelaajien kanssa ison askeleen eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa tulevaa kohti. HOS!

Teijo Sandvik"