Olet täällä

Miesten joukkue jatkaa pelaajien kehittämistä ja kilpailee voitosta jokaisessa ottelussa

15.10.2020

  Helsingin NMKY:n miesten joukkue on valmistautunut lauantaina alkavaan 1-divisioona A:han. Kauden ensimmäisessä ottelussa joukkue kohtaa Torpan Pojat vieraissa Munkkiniemen Yhteiskoululla. Joukkue on luonnollisesti muuttunut kauden jälkeen, valmennustiimi jatkaa samoilla vahvuuksilla.

 

Miesten joukkueen päävalmentajana jatkaa joukkueen monivuotinen valmentaja Timo Saukkola. Namikan pitkäaikaisena ammattivalmentajana toiminut Timo valmentaa Miesten joukkueen lisäksi U13-poikia ja toimii PHYK:n urheilulukiossa aamuvalmentajana.

 

Apuvalmentajina joukkueessa toimii Jarkko Lohikoski ja Kimmo Muurinen. Neljännen polven namikalainen Jarkko on valmentanut Namikassa poikajoukkueita jo kymmenen kauden ajan, lisäksi Jarkko on toiminut miesten joukkueen apuvalmentajana kolmen kauden ajan. Kimmo puolestaan tunnetaan mittavan pelaajauransa ansiosta. Kimmo antaa pelaajien käyttöön useiden vuosien ammattilaiskokemuksensa, kokemusta löytyy NCAA:sta, Bundeliigasta, Italian sarjoista ja Korisliigasta. Näiden lisäksi Kimmolla on 156 aikuisten maaottelua. Kimmo on ollut mukana Namikassa valmentajana vuodesta 2017 lähtien, valmentaen U16 ja U19-poikien joukkueita aikuisten joukkueiden lisäksi. Joukkueen fyysisestä harjoittelusta vastaa namikan ammattivalmentajiin kuuluva Antti Partinen.

 

 

Päävalmentaja Timo Saukkolan mietteitä ennen kauden alkua:

”Mitkä ovat teidän joukkueenne tavoitteet? Tulevalla kaudella ja siitä eteenpäin?”

 

  • Tavoitteemme on voittaa jokainen ottelu. Mikäli pelaajat antavat kaikkensa jokaisessa harjoituksessa tätä tavoitetta kohti, niin heidän oman potentiaalinsa saavuttamiselle ei pitäisi olla esteitä. Joukkueemme koostuu pääosin pelaajista, jotka ovat koripallouransa alussa. Meidän polkumme junioriputkesta miesten joukkueeseen ja siitä Helsinki Seagullsiin tuottaa toivon mukaan jatkossakin hedelmää. Tämän hetken tilanne on se, että meillä harjoittelee monta nälkäistä pelaajaa ja hyvällä harjoittelulla reitti on auki niin korkealle, kun rahkeet riittävät. ”

 

 

”Mitä joukkueelle kuuluu? Kuinka olette valmistautuneet tulevaan kauteen?

  • Joukkueelle kuuluu hyvää. Kausi alkaa pian ja tosipelejä on odotettu jo poikkeuksellisen pitkään. Valmistautuminen alkoi poikkeuksellisissa merkeissä toukokuussa, joukkue harjoitteli koko kesän uusia pelaamisen rakenteita ja henkilökohtaisia taito ja fysiikkaominaisuuksia. Harjoittelu on ollut hyvää ja vauhdikasta. Pelaajat ovat paria harmittavaa nilkkavammaa lukuun ottamatta hyvässä kunnossa ja valmiina kauteen. Harjoituspelejä on pelattu neljä ja peleistä on opittu paljon toisistamme lisää. Pääsimme mittaamaan tasoamme hyviä joukkueita vastaan. Kilpailullinen tasomme heitteli vielä hiukan, mutta kauden alkaessa pelaamisen varmuus on olemassa.

 

 

Onko joukkueessanne ollut pelaajaliikettä? Muutoksia?

Joukkue koki kesän aikana pieniä muutoksia. Mukaan joukkueeseen liittyi nuoret Emil Skyttä ja Mikko Savolainen, Karkkilassa viimeiset kaudet 1B-divisioonaa tehokkaasti pelannut Juha Anttila ja kotiinpaluun tekevä Markus Kataja.

 

Joukkueesta lähti aikuispelaajia Daniel Lindner, Urho Saarinen, Mirko Laitinen ja Eemeli Asikainen. Lisäksi pitkäaikainen kapteeni Tuure Takala ja viimeisen kahden kauden ison pään tukipilari Sakari Salminen ripustivat tossut naulaan. Junioreista eteepäin siirtyi Niklas Valilla (PuHu) ja Niilo Anttila, sekä Iiro Tuomi, joka pukee päälleen tulevalla kaudella HBA- paidan. HNMKY kiittää kaikkia näitä pelaajia heidän panoksestaan toiminnan kehittymisen eteen.

 

 

Miesten joukkueen kotiottelut

 

01.11.2020 17:30

 

Helsingin NMKY

 

LoKoKo Bisons

15.11.2020 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Munkkiniemen Kisapojat

29.11.2020 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Kristika Turku

13.12.2020 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Korikouvot

10.01.2021 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Torpan Pojat

13.01.2021 20:00

 

Helsingin NMKY

 

Jyväskylä Basketball Academy

17.01.2021 14:30

 

Helsingin NMKY

 

HBA-Märsky

30.01.2021 18:30

 

Helsingin NMKY

 

Oulu Basketball

14.02.2021 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Raiders Basket

28.02.2021 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Tapiolan Honka

14.03.2021 17:30

 

Helsingin NMKY

 

Pyrintö Akatemia A

 

Miesten joukkue pelaa kotiottelunsa Helsingin Urheilutalolla. Tervetuloa kannustamaan!