Olet täällä

Namikan naisten kausi alkaa uudella kotikentällä lokakuussa

18.09.2019

Naisten divarin kuudennelta sijalta löytyi viime kauden päätteeksi HNMKY:n joukkue. Muutama henkilö viime kauden kokoonpanosta on lähtenyt uusien haasteiden pariin. Edellisen kauden pelaajista Camilla Himmelroos ja Fiina Oljemark siirtyivät työelämään, Aino Lampinen lähti opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja Katariina Kaikkonen aloittaa tänä syksynä ensimmäisen koriskautensa Namikan ulkopuolella, se tapahtuu Murray State collegesse Yhdysvalloissa. Lisäksi viime kauden erittäin ammattitaitoinen huoltaja Linnea Oljemark ei jatka tehtävässä. Paljon kiitoksia kaikille menneestä ja tsemppiä uusiin haasteisiin.

Uuteen kauteen valmistautuminen aloitettiin toukokuun loppupuolella. Täksi kaudeksi joukkueeseen on tullut uusia pelaajia sekä viime kaudelta tuttuja kasvoja on nousemassa uuteen rooliin. Uusina joukkueen mukaan liittyivät, Porvoon Tarmon kasvatti Mikaela Nieminen sekä Hanna Aho, joka on aloittanut koripallon Kouvoissa ja pelannut kaksi viimeistä kautta naisten Korisliigaa Kouvottarissa. Lisäksi joukkueeseen tuli mukaan Muuramen Urheilijoiden kasvatti Salla Skön, mutta hänen kautensa jäi valitettavasti vain kesäharjoittelun mittaiseksi loukkaantumisen takia. Muuten joukkueessa on tuttuja kasvoja Namikalaisille, Joanna Kallela ja Emma Vanninen aloittavat ensimmäisen aikuispelaajakautensa. Vielä suhteellisen tuoreet aikuispelaajat Aino Ylänne, Roosa Saarni, Sara Selenius jatkavat joukkueessa. Viime kaudella rinnakkaislisenssillä Namikassa pelannut Linda Hemmann vetää tällä kaudella koko Namikan ohjelman. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustaa edelleen Sara Kervinen, Eveliina Ojala ja Sini Veisto. HNMKY:n naisten tämän kauden kokenein pelaaja on Jossu Soppela, joka tuli viime kaudelle mukaan vuoden vaihteessa opiskelijavaihdon jälkeen. Näiden lisäksi vielä juniori-ikäiset Ilona Sutinen ja Kati Ollilainen jatkavat jo yhden divarikauden kokemuksella joukkueessa. Kati aloitti juuri myös Märskyn lukion HBA -ohjelmassa, joten HNMKY:ssä pelaaminen menee HBA:n ehdoilla. Myös muita Namikan junioreita on mukana naisten joukkueen harjoittelussa ja sieltä löytyy varmasti kauden mittaan laadukkaita pelaajia joukkueen kokoonpanoon.

Joukkueen penkiltä löytyy myös tärkeitä henkilöitä, Rianna Soppela kuntoutuu alkukauden joukkueen mukana ja hoitaa samalla huoltajan tehtäviä otteluissa, toivottavasti näemme hänet vielä kauden aikana kentällä. Valmennuksessa fysiikkapuolesta vastaa edelleen Emma Malm, valmennuksessa jatkaa myös tuore koripallon maailmanmestari (yli 30v. sarja) Kaisa Valtakari sekä päävastuussa Henrik Pulkkinen. Heidän lisäksi U19 tyttöjen valmennustiimi Teijo Sandvik ja Benjamin Jenssen ovat mukana naisten valmennuksessa.

Alkavalla kaudella joukkueen tavoitteena on harjoitella laadukkaasti ja aktiivisesti pelaajia kehittäen. Joukkueen tavoitteena on nostaa viime kaudesta tempoa ja puolustuksen aggressiivisuutta, mutta isona juttuna myös vahvasti kehittää pelaajien 5-5 osaamista sekä pelinlukua etenkin hyökkäyspäässä. Kova luotto on siihen, että pelaajien kehittyessä sivutuotteena tulee varmasti menestystä myös naisten I -divarissa. Tervetuloa kannustamaan HNMKY:n naisten jengiä uudelle kotiareenalle legendaariselle urheilutalolle Kallioon!