Olet täällä

U14-poikien kausi on edennyt vauhdikkaasti kohti tulevaa huipennusta SM-lopputurnausta

09.04.2019

U14 pojat ovat saaneet SM-sarjan runkosarjapelit päätökseen ja joukkue selviytyi hienosti omassa lohkossaan toiseksi ja pääsevät pelaamaan suomen mestaruudesta kahdeksan parhaan joukkueen kanssa. 17.3. joukkue kävi Rovaniemellä pelaamassa Rovaniemen NMKY:tä ja MaSU Basketia vastaan. Saldona turnauksessa voitto Rovaniemestä ja tappio MaSulle. Viimeiset runkosarjan SM-pelit  Namika pelasi sunnuntaina 7.4. Tampereella, jossa vastassa oli Tampereen Pyrintö ja KTP. Tampereelta Namika onnistui hakemaan kaksi voittoa.

SM-turnausten välissä (23.-24.3.)  joukkue kävi Rakveressa pelaamassa muutaman harjoitusottelun, joissa vastassa oli paikallinen Rakvere Spordikool/Tarvas. Tuloksien valossa nähtiin kolme tasaista vääntöä. Rakvere voitti ensimmäisen päivän pelit, joista jälkimmäinen meni jatkoajalle. Sunnuntaina jännittävien vaiheiden jälkeen Namika onnistui revanssinomaisesti kaivamaan pisteen voiton.

Valmentaja Henri Cleméntin mietteet Rovaniemen (17.3.) SM-turnauksesta:

”Masua vastaan saimme hyvän alun ja purimme vastustajan prässiä oivallisesti ja pääsimme 10 pisteen karkumatkalle. Masu hiipi kuitenkin pikkuhiljaa lähemmäksi ja kolmannessa erässä ohi ja voittoon. Emme oikein saaneet hyökkäyspään lukkoja auki Masun inhottavaa puolen kentän puolustusta vastaan. Kolmannen erän vaikeilla hetkillä painettiin lisäksi päätä alas ja sorruttiin yksinyrittämiseen.

Rovaniemen kanssa oltiin vielä tasatilanteessa 12-12, mutta tämän jälkeen onnistunut 1v1-puolustus ja viime kädessä kaverin auttaminen vei terän rovaniemeläisten hyökkäykseltä.”

Rovaniemellä mukana: Nooa Ahmaoja, Matias Ansamaa, Sisu Haapasalo, Niila Luoto, Nikolai Nurmela, Aarni Raivio, Olavi Suutela, Hugo Stepanoff, Valtteri Toivanen, Eino Urpola, Emil Virtanen

Henri Cleméntin kommentit Tampereen (7.4.) SM-turnauksesta:

”Pyrintöä vastaan peli alkoi kovalla tempolla ja erittäin vähämaalisesti. Tunnuimme olevan hieman niskan päällä, mutta Pyrintö pääsi aina uudestaan kantaan kiinni. Molemmat joukkueet saivat useita runeja pelin aikana, mutta tällä kertaa olimme henkisesti tarpeeksi vahvoja myös vastustajan runien aikana. Viimeisen erässä saimme puolustuksessa viimeisen vaihteen päälle ja pidimme Pyrinnön 5 pisteessä. Pelin käännekohdassa 3. erän lopussa Hugo Stepanoff ja Matias Ansamaa pistivät kroppaa likoon ja hoitivat deflectionilla ja dyykkauksillaan riiston, jonka jälkeen Hugo naulasi erän viimeisessä hyökkäyksessä kolkin pohjaan.

Toisessa pelissä vastassa oli Kotka, joka lähti päivään hakemaan yhtä voittoa, jonka tarvitsisivat lopputurnauspaikkaan. Olimme ekassa erässä täysin helisemässä 1v1-puolustuksen kanssa ja jouduimme jatkuvasti aputilanteisiin. Hyökkäyspäässä pystyimme pääosin käyttämään joukkueemme kokoa hyväksi, vaikka Kotkan aggressiivinen puolustus aiheutti välillä harmaita hiuksia. Pelin mennessä pidemmälle opimme puolustamaan kotkalaisia fiksummin ja erityismaininnan ansaitsee Niila Luoto, joka useamman puolustusstopin lisäksi onnistui upeasti myös hyökkäyspäässä.

Oli hienoa päästä pelaamaan Pyynikillä upeissa olosuhteissa kahta aggressiivisesti pelaavaa joukkuetta vastaan! Joukkueena oleminen pelien aikana oli joukkueemme osalta kauden parasta samoin kuin henkisen kantin kestävyys myös vastustajan runien aikana. Tästä on hyvä ponnistaa ja jatkaa harjoittelua kohti Kisakallion lopputurnausta.”

Tampereella mukana: Nooa Ahmaoja, Abdullah Amzil, Matias Ansamaa, Leo Guday, Sisu Haapasalo, Niila Luoto, Nikolai Nurmela, Aarni Raivio, Olavi Suutela, Hugo Stepanoff, Viktor Toimela, Emil Virtanen

Henri Cleméntin mietteet Rakveren (23.-24.3.) harjoituspeleistä:

”Saimme kolme tasaista vääntöä, joista kahdessa pääsimme harjoittelemaan myös viime hetkien pelaamista. Lisäksi oppia tuli pelikovuudesta sekä henkimaailman asioista asenteen, tunteiden käsittelyn ja ajattelemisen osalta. Näistä peleistä on paljon ammennettavissa tuleviin SM-turnauksiin sekä alueen peleihin.”

Kokoonpano Rakveressa: Nooa Ahmaoja, Sisu Haapasalo, Sami Laaksonen, Olli Lohikoski, Niila Luoto, Nikolai Nurmela, Aarni Raivio, Erkka Rajamäki, Viktor Toimela, Valtteri Toivanen, Toffer Viljamaa, Emil Virtanen, Oliver Vuorensola