NAISILLE VIERASTAPPIO TURUSTA, MIEHILLE TÄRKEÄ KOTIVOITTO

04.03.2019

Helsingin NMKY:n aikuisten joukkueet jatkoivat taistelujaan pudotuspelipaikoista sunnuntaina. Naiset vierailivat Turun Riennon kotiluolassa Nunnavuoren palloiluhallilla. Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen HNMKY ei enää päässyt otteluun mukaan ja lopputulos 91-57 TuRi:n hyväksi. Miehet puolestaan pelasivat kotonaan sarjajumbo Porvoon Tarmoa vastaan. Tahmean ensimmäisen puoliskon jälkeen kotijoukkue otti ison kaulan ottelussa ja loppunumeroiksi tauluille jäi 91-55.

Naisten ottelun erätulokset:

1. 29-8
  2. 12-14
  3. 22-19
  4. 28-19

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua: ” Taso ei riittänyt Turussa.Paikallinen Riento ei antanut mitään saumaa Helsinkiläisille naisten divarin toiseksi viimeisellä kierroksella. Heti ottelun alussa TuRi otti pelin haltuun, ollen kentällä vauhdikkaampi, tehokkaampi ja valmiimpi pelaamaan. Ensimmäisen erän jälkeen Namika sai ottelun juonesta vähän kiinni eikä ensimmäisessä erässä syntynyt 21 pisteen kotijohto päässyt kasvamaan, mutta ei myöskään pienenemään. Toisessa ja kolmannessa erässä Namika onnistui hidastaamaan pelin tempoa ja näin Turku ei päässyt hyödyntämään vauhtipeliään. Viimeisessä erässä Namikalla ei enää energia riittänyt ja kotijoukkue kasvatti eroa, loppulukemat  91-57 kertoivat joukkueiden päivän kunnosta karua kieltä. Ottelussa Namika onnistui aika ajoin taistelemaan tasapäisesti levypalloista, muissa osa-alueilla  TuRi oli edelle lähes läpi koko ottelun. Lopputulos tarkoittaa, että HNMKY naisten sijoitus 1. divisioonassa tulee olemaan kuudes ja pleijaripaikka ei auennut tällä kaudella.  Vielä on yksi peli jäljellä tämän viikon sunnuntaina mphlla, mistä Namika lähtee hakemaan Ringsidea vastaan hyvää lopetusta kaudelle.

Ottelutilastot

Miesten ottelun erätulokset:

1. 19-16
  2. 19-16
  3. 30-15
  4. 23-8

Miesten päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua: ” Tarmo oli ensimmäisellä puoliajalla energinen ja itsevarma. Saimme alusta asti ilmaan niitä heittoja, mitä halusimme mutta emme saaneet kaikkia stoppeja, jotka olisimme voineet saada. Toisella puoliajalla onnistuimme nostamaan intensiteettiä ja puhetta puolustuksessa paremmalle tasolle ja pääsimme sitä kautta juoksemaan kenttää, jolloin olemme vaikeasti pysäytettävä joukkue. Erinomainen toinen puoliaika meiltä ja hieno voitto koko joukkueelta.”