Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa kolmen ottelun viikonloppu

14.01.2019

Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin kolme ottelua menneenä viikonloppuna. 19-vuotiaat matkasivat Espooseen Tapiolan Hongan vieraaksi. kotiintuomisina tällä kertaa tappio numeroin 103-51. 17-vuotiaat kohtasivat sunnuntaina Tampereen Pyrinnön Tammelassa. Namika vei sarjapisteet mennessään luvuin 56-65. 15-vuotiaat kohtasivat Malmin Palloiluhallilla paikalliskamppailussa Helmi Basketin. Helmi Basket vei ottelun nimiinsä lukemin 68-79.

19-vuotiaat matkustivat lauantaina Espooseen Hongan vieraaksi. Ottelun ensimmäinen puolisko oli väkevää kotijoukkue Hongan tekemistä ja puoliajalla lukemat taululla 56-12. Toisella puoliskolla Namika pääsi hieman paremmin peliin mukaan mutta ero oli jo liian suuri ja näin ottelun voitto Hongalle pistein 103-51.

Ottelutilastot

Päävalmentaja Teijo Sandvikin mietteet ottelusta:

”Ottelupäivänä otteluun valmistautuminen meni pieleen. Ensimmäisellä puoliskolla emme olleet samalla kentällä Hongan kanssa. Toisella puoliskolla olimme samalla kentällä ja olen tyytyväinen siihen kuinka lopetimme ottelun.”

50304694_272691340094459_8982219316925562880_n

17-vuotiaat matkasivat sunnuntaina Tammelaan kun vastaan asettui Tampereen Pyrintö. Ottelun ensimmäiset kolme jaksoa oli tasaista vääntöä mutta viimeisellä jaksolla vierasjoukkue Namika oli tehokas ja haki näin sarjapisteet kotiin lukemin 56-65.

Valmentaja Benjamin Jensenin kommentit ottelusta:

“The game started out with neither team being able to pull away and the lead changing multiple times. In the 2nd period however Pyrintö were able to go on a run and establish an 8-point lead. But our girls responded by ending the quarter strong and cut the lead down to 2 points by half-time. It was a very physical game as the referees had set a line that allowed for it, which meant that it wasn’t easy for either of the teams to get into a rhythm and that led to the game staying very close. In the 4th period however we were able to take the lead, and by playing very well on defense and executing on offense we were able to control the game in the end and take the win. It was a very hard-earned victory and the girls showed great effort and teamwork through the entire game.

Maiju Sarajärvi 19pts/13reb/4stl

Aurora Tuunanen 13pts/8reb

Emma Joutsila 15pts/6reb.”

15-vuotiaat saivat sunnuntaina vieraita junaradan toiselta puolelta kun Malmin Palloiluhallille saapui Helmi Basket. Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä ja puoliajalla tilanne 34-35 vierasjoukkue Helmen hyväksi. Toisella puoliskolla Helmi onnistui hieman lisäämään eroa ja näin ottelun loppulukemiksi jäivät 68-79.

Valmentaja Emma Malmin kommentit ottelusta:

“Vaikka tappio tulikin niin kamppailimme tiukasti ottelun voitosta. 5-5 puolustuksessa oli todella laadukasta tekemistä joukkueena ja hyökkääminen oli hetkittäin erittäin sulavaa. Hyökkäyslevypalloja haettiin hyvin läpi ottelun. Vielä tulee kuitenkin liikaa helppoja pallonmenetyksiä ja vastustaja pääsi tekemään riistoista helppoja koreja. Olivia Takala ahersi mallikkaasti molemmissa päissä kenttää läpi ottelun.”