Olet täällä

HNMKY:n Eero Levä U18-maajoukkuevalmentajana Baltic Sea Basketball Cupissa

Helsingin NMKY:n päätoiminen koripallovalmentaja Eero Levä toimi poikien U18-ikäluokan valmennustiimissä viikko sitten Tallinnassa pelatussa perinteikkäässä Baltic Sea Cupissa 2.-5.1.2019.. Turnaus keräsi yhteen tyttöjen ja poikien U16-U18 maajoukkueet Latviasta, Virosta, Ruotsista sekä Suomesta.

Kokeneen nuorten maajoukkuevalmentaja Jyri Lohikosken valmennustiimissä työskennelleen Eeron kommentit Baltic Sea Cupista:

”Oli todella hienoa saada mahdollisuus lyhyellä varoitusajalla osallistua yhdelle valmistavalle leirille ja BSBC-turnaukseen. Olin ensimmäistä kertaa yli 16-vuotiaiden valmennuksessa mukana ja oli erityisen hienoa toimia Suomen parhaiden U18-pelaajien kanssa. Nuorten pelaajien kilpaileminen, intensiteetti ja kyky omaksua uusia asioita teki minuun vaikutuksen”.

 

Miltä ensimmäinen maaottelu kovaa koripallomaata Latviaa vastaan ja voitto 65-66 lukemin Suomen U18-valmentajana tuntui?

”Voittohan tuntui tietysti hyvältä. Se tuli joukkueen erinomaisella puolustuspelaamisella. Puolustaminen oli erinomaista läpi turnauksen.

Ennen ottelua oli itsellänikin pientä jännitystä. Johdimme ottelua yli 10p kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia, mutta Latvia tuli uudestaan lähelle. Onneksi pystyimme säilyttämään johtoaseman tärkeiden puolustuspään suoritusten ansiosta”.

 

Voititte Baltic Sea Cupin kaikki ottelut. Millaista oli olla kokeneen Suomen nuorten maajoukkuevalmentaja Jyri Lohikosken valmennustiimissä?

”Oli erittäin opettavaiset kaksi viikkoa seurata Jyrin toimintaa lähietäisyydeltä. Tapa kuinka hän ennen turnausta leirillä ja seitsemän yhteisharjoituksen aikana opetti yhteistä pelitapaa teki vaikutuksen.

Koin, että opin kahden viikon aikana paljon uutta josta ammentaa myös asioita omien joukkueiden valmentamiseen”.

 

Olit itse pelaajana Suomen nuorten maajoukkueiden vakiokasvo. Lyhyesti kuvailtuna, kuinka peli, pelaajat ja valmennus ovat muuttuneet reilun 10 vuoden aikana?

”Peleistäni on sen verran aikaa, että aika kultaa hiukan muistoja. Pelitempo on korkeampi ja palloskriinipelaaminen on varmasti kasvanut. Suomen maajoukkueiden puolustapa on samankaltainen kuin aiemminkin juniorivuosinani, mutta se on varmasti kehittynyt ja puolustuksen valmentaminen on kehittynyt.”