Miehille ja naisille vierastappiot viikonlopun kierroksilta

05.11.2018

HNMKY:n Miesten joukkue kohtasi 1-divisioona A:n kärkikolmikkoon kuuluvan Kristika Turun. Tiukkojen vaiheiden jälkeen kotijoukkue oli parempi numeroin 77-64. Naiset puolestaan kohtasi BC Nokian vieraspelissä. Kotijoukkue oli odotetun vahva ja kirjautti loppunumeroiksi 76-54.

Tuure Takalan panoksesta huolimatta Turku oli vahvempi perjantaina (kuva Harri Vallila) Tuure Takalan panoksesta huolimatta Turku oli vahvempi perjantaina (kuva Harri Vallila)

Miesten ottelu kaimaseuraa vastaan Turussa alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisellä neljänneksellä mentiin kovaa päästä päähän ja koreja syntyi tasaista tahtia (23-21). Toisella neljänneksellä puolustuspään tekeminen otti vallan molemmissa päissä kenttää ja koreja syntyi harvakseltaan (11-9). Pitkän tauon jälkeen kotijoukkue tuli pukukopista kovalla energialla kentälle ja vapautui hyökkäyspäässä. Vierasjoukkueen korinteko vaikeutui huomattavasti ja Kristika nappasi ottelussa ensimmäistä kertaa selvän johdon. Neljännellä neljänneksellä vierasjoukkue löysi vielä yhden vaihteen peliin, mutta loppukiri jäi tällä kertaa lyhyeksi. Loppulukemat 77-64 Turun hyväksi.

Miesten päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua seuraavasti: ” Alkua lukuunottamatta onnistuimme 1-1 puolustuksessa kohtuullisen hyvin ja olimme mukana pelissä. Meillä oli kuitenkin heikko päivä hyökkäyksessä, mistä tietysti kunnia kotijoukkueelle. Emme toteuttaneet omaa pelaamistamme tarpeeksi hyvin, josta kertoo huonot heittoprosentit ja alhaiset syöttömäärät. Turku on hyvä joukkue ja erityisesti vieraspelissä sitä vastaan täytyy onnistua paremmin joukkuehyökkäämisessä. Tästä eteenpäin kohti harjoituksia.

Miesten ottelut jatkuvat 11.11. klo 17:30 JBA:ta vastaan Helsingin Urheilutalolla! Otteluun sisään Seagullsin kausikortilla puoleen hintaan! Tervetuloa kannustamaan Namikaa!

Naisille kirjattiin kauden ensimmäinen tappio sunnuntaina (kuva Velimatti Ollilainen) Naisille kirjattiin kauden ensimmäinen tappio sunnuntaina (kuva Velimatti Ollilainen)

HNMKY:n naisten I-divisioona joukkue kohtasi sunnuntaina vieraissa BC Nokian. Ottelu alkoi tasaisesti kotijoukkueen ollessa ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen pienessä johdossa. Toisella neljänneksellä kotijoukkue tiivisti rivinsä puolustuksessa ja vierasjoukkue oli vaikeuksissa. Korinteko aiheutti vaikeuksia vierasjoukkueelle toisella kymmenminuuttisella, kun taas samaan aikaan kotijoukkue pääsi syvälle Namikalaisten puolustukseen (21-10). Kolmannella neljänneksellä BC Nokia jatkoi terävänä ja kirjautti neljännekseltä 23-14 numerot. Viimeisellä neljänneksellä Namika pääsi takaisin otteluun mukaan, mutta kotijoukkue piti hyvä vireensä yllä ja kirjautti loppunumeroiksi 76-54.

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkisen analyysi ottelusta: ”Namikan naiset matkustivat Nokialle pelaamaan neljättä runkosarjapeliään. Odotettavissa oli laadukas vastustaja, BC Nokia on ilmoittanut tavoitteekseen nousta Naisten Korisliigaan kauden päätteeksi. Ottelu käynnistyikin kotijoukkueen komennossa ja taululla oli nopeasti 10 – 0 lukemat. Namikan aikalisän jälkeen myös vierasjoukkue sai avattua pistetilin ja pääsi hiljalleen mukaan ottelun tempoon. Ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueelle 17 – 14. Toisessa jaksossa edettiin alkuun tasaisesti. Nokia repäisi kuitenkin lisää eroa upottamalla vapaita kolmosia, heittopaikat syntyivät HNMKY:n heikohkosta 1-1 puolustuksesta. Pitkälle tauolle mentiin Nokian komennossa 38 – 24. Tämä jälkeen ottelu eteni tasaisessa tahdissa hieman kotijoukkueen hallinnassa. HNMKY hävisi liikaa 50-50 palloja ja 1-1 puolustamista ei missään vaiheessa saatu vaadittavalle tasolle. Nokia venytti eroa toisella puoliajalla ennen kaikkea paremmalla vapari ja kolmenpisteen heittoprosentilla. Ottelun loppulukemat kirjattiin 76 – 54 kotijoukkueelle. Ottelussa Namikalta esiintyi erittäin pirteästi kauden vahvimman pelin pelannut Fiina Oljemark sekä ensimmäisessä naisten ottelunsa pelannut Emma Vanninen.

Naisten seuraava ottelu pelataan 11.11. kun Catz Kakkone saapuu Malmille. Ottelu alkaa klo 16:00, tervetuloa kannustamaan!