Aikuisten joukkueet voitokkaina sunnuntaina kotiotteluissaan

29.10.2018

HNMKY:n Naiset jatkoivat vahvoja otteitaan Naisten I-divisioonassa sunnuntaina, kun joukkue kohtasi Malmilla Joensuun Katajan.  Tiukkojen vaiheidein jälkeen Namika otti ottelusta voiton numeroin 59-47. Miehet puolestaan piti kotisalinsa puhtaana, kun kotijoukkue nappasi selkeän 99-61 voiton Korikouvoista.

Sakari Laakso ajaa vahvasti korille (kuva Harri Vallila) Sakari Laakso ajaa vahvasti korille (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n miehet kohtasivat kauden neljännessä ottelussaan Korikouvot Helsingin Urheilutalolla. Ensimmäisessä erässä ottelu oli molemmilta joukkueilta tahmeaa. Korikouvot onnistui hyökkäyspäässä kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla (26-20). Toisella neljänneksellä Namika sai vastustajan kovia yksilösuorituksia tehneen kolmikon kuriin (Booker, Permanto ja Mäenpää) ja pääsi juoksemaan puolustuksen stopeista nopeita hyökkäyksiä. Pitkälle tauolle siirrytiin reippaassa Kotijoukkueen johdossa. Kolmannella neljänneksellä sama toistui. Kouvot muutti hieman pelaamistaan, mutta HNMKY ei antanut vierailijalle mahdollisuutta tulla otteluun mukaan. Neljännellä neljänneksellä pelattiin aika kellosta pois, kotijoukkue sai tärkeitä onnistumisia laajalla rintamalla koko joukkueelle. Lopputulos 99-61. Namikan parhaana palkittiin Erik Waxlax.

Miesten päävalmentajan Timo Saukkolan kommentit: "Ensimmäistä neljännestä lukuunottamatta pelasimme oman suunnitelman mukaan ja onnistuimme laajalla rintamalla. Meidän täytyy olla valmiimpia ottelujen alussa tulevaisuudessa. Hieno voitto ja tärkeät sarjapisteet. Kiitos kotiyleisölle kannustuksesta! "

Miesten joukkueen pelit jatkuvat I-divisoona A:ssa perjantaina 2.11. kun joukkue matkustaa Turkuun kaimaseuran veiraaksi. Ottelu alkaa klo 18:30 ja Elisa Viihde näyttää ottelun suorana!

Maiju Sarajärvi debytoi sunnuntaina Naisten I-divisioonassa (kuva Harri Vallila) Maiju Sarajärvi debytoi sunnuntaina Naisten I-divisioonassa (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n Naisten joukkueen hyvä vire jatkui sunnuntaina, kun Kataja Basket saapui Malmille vierailulle. Kotijoukkue aloitti ottelun vauhdikkaasti vieden ensimmäisen jakson nimiinsä 24-8. Toisella jaksolla vierasjoukkue sai pelistä otteen ja teki Namikan hyökkäämisestä äärimmäisen vaikeaa (13-15). Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue Kataja oli hereillä ja käytti paikkansa hyödykseen. Kataja kävi parhaimmillaan neljän pisteen päässä. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue sai rivinsä tiiviiksi jälleen ja sai pidettyä johdostaan kiinni. Viimeinen neljännes 11-4 kotijoukkueella ja näin koko ottelu 59-47. Pisteet jäivät Malmille ja Naisten joukkue jatkaa tappiottomana Naisten I-divisioonassa.

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkinen kommentoi ottelua: "Hyvän ensimmäisen erän turvin voittoon. Aloitettiin peli todella hyvin, puolustettiin laadukkaasti, voitettiin irtopallokamppailut ja pidettiim tempoo. Selkeä numeroisen ensimmäisen erän jälkeen tekemisemme muuttuu, jalat suoristui ja kamppailutilanteet kääntyivät Katajan eduksi. Kataja nousi aina 4 pinnan päähän. Onnistuimme kuitenkin nostamaan ottelun loppupuolella tekemisemme tasoa ja saimme tarvittavat stopit puolustuksessa ja tarvittavat korit väännettyä. Erotuksena aikaisempiin peleihin kaukoheitto ei pudonnut mikä paljasti, että meidän 5-5 hyökkäämisessä on vielä paljon puutteita. Huolestuttavinta on, että kamppailutilanteissa olimme pelissä pehmeitä. Fiina Oljemark (12levyä) ja Eveliina ojala (7pistettä) olivat pirteällä pelipäällä. Lisäksi Joanna Kallela väänsi jälleen meille tärkeitä koreja."

Naisten joukkueen pelit jatkuvat 4.11. vieraspelillä. Joukkue matkustaa BC Nokian vieraaksi, ottelu alkaa klo 15:00 ja ottelu näytetään Elisa Viihteellä.