Olet täällä

HNMKY:n naisten jengi esittäytyy

Helsingin NMKY:n naisten joukkue pelaa jo viidettä kautta peräkkäin naisten I -divisioonassa. Sarja on maan toiseksi korkein ja sarjan voittaja nousee kauden päätteeksi maan pääsarjaan naisten korisliigaan. Viime kaudella I -divisioonassa Namika onnistui haalimaan vain neljä voittoja. Kauden päätteeksi sarjapaikka onnistuttiin kuitenkin säilyttämään villillä kortilla. Keväällä HNMKY voitti historiallisesti sekä 19- että 16-tyttöjen Suomen mestaruudet, joten divaripaikalle seurassa todella oli tilausta.20180928_1933241

(Kuva: Henrik Pulkkinen)

Helsingin NMKY:n joukkue on hieman muuttunut viime kaudesta, joukkueen runkoon on tullut mukaan seuran omia vielä juniori-ikäisiä pelaajia aiempaa enemmän ja valmennustiimi on vaihtunut. Joukkueen tarkoitus onkin toimia Namikan nuorten pelaajien maalina tai välietappina matkalla kohti ylempiä sarjoja tai jopa ulkomaita.

Alkavan kauden kokoonpano painottuu nuoriin pelaajiin. Suurin osa pelaajista 1998 tai myöhemmin syntyneitä. Junioreiden lisäksi joukkueesta löytyy neljä ”konkaria”. Joukkueesta moni on käynyt Namikan junioriputken läpi tai ovat vielä sillä tiellä. Konkaripelaajat Fiina Oljemark, Sara Kervinen, Eveliina Ojala ja Sini Veisto ovat pelanneet jo vuosia Namikassa, näistä Fiina on ollut voittamassa Namikassa 19 -vuotiaiden kultaa 2009 ja hopeaa 2010. Junioriosastolla on HNMKY:n omia kasvatteja tai jo Namikalaisiksi kasvaneita pelaajia. Seuran omia kasvatteja ovat Katarina Kaikkonen, Aino Ylänne, Joanna Kallela, Ilona Sutinen, Maiju Sarajärvi ja Kati Ollilainen. Nämä kaikki tytöt ovat viime kevään Suomen mestareita joko 16 – tai 19 – vuotiaiden SM -sarjassa, joista Kati oli voittamassa kumpaakin mestaruutta. Lisäksi joukkueen hieman uudempia Namikalaisia joukkueessa ovat vähintään toista kauttaan Namikassa aloittavat Roosa Saarni, Sara Selenius, Emma Vanninen, Camilla Himmelroos, Aino Lampinen ja Sarah Chime. Lisäksi kolme edellistä kautta Namikassa pelannut Magdalene Agyie pelaa rinnakkaislisenssillä Namikassa, jos kiireiseen liigaohjelmaan sopii. Uusia Namikakasvoja joukkueessa ovat Linda Hemman, joka on myös rinnakkaislisenssipelaaja, liigakokemusta hän hakee Topossa sekä viimeistä juniorikauttaan aloittava Rianna Soppela. Tällä kokoonpanolla on hyvä lähteä pelaamaan vauhdikasta, rohkeaa ja iloista koripalloa naisten divariin.

Valmennuksen puolella päävastuu on Namikalaisille tutulla Henrik ”Hank” Pulkkisella, joka valmensi viime keväänä Namikan 19 – vuotiaat tytöt Suomen mestaruuteen. Hank saa avukseen aimo annoksen kokemusta, kun Kaisa Valtakari aloittaa ensimmäisen kautensa valmentajana. Kaisalla on kokemusta pelaajana naisten maajoukkueesta asti 22 ottelun verran. Lisäksi Kaisalta löytyy kuusi liigamitalia, joista kirkkaimpana kevään 2010 Suomen mestaruus Lappeenrannan Catzissä. Valmennuksessa on myös tiiviisti mukana 19 – vuotiaiden valmennustiimi Teijo Sandvikin johdolla. Fysiikkavalmennuksesta vastaa kokenut Emma Malm.

HNMKY:n naisten joukkueesta uralla eteenpäin

Namikan naisten joukkueesta on viime kausina muutamia pelaajia lähtenyt urallaan kohti kovempia kenttiä, korisliigaan tai jenkkiyliopistoon. Täksi kaudeksi Yhdysvaltoihin suuntasi Annika Suhonen, joka on kolme edellistä kautta pelannut HNMKY:n 19 – vuotiaissa sekä naisten joukkueessa. Annika on juuri aloittamassa ensimmäistä kauttaan Queens Universityssä North Carolinassa. Magdalene Agyeilla on sama HNMKY historia kuin Annikalla ja hän siirtyi kesällä korisliigaan EBT:n organisaatioon. Viikonloppuna sarja-avauksessa ”Maud” iski komean tilastorivin 12 pisteellä ja 9 levypallolla, ollen samalla koko ottelun tehokkain pelaaja teholukemalla 23. Näitä hienoja tarinoita joukkue tavoittelee jatkossakin.

HNMKY:n naisten divarin otteluohjelma