Olet täällä

Namikan jengit valmiita kevääseen valtakunnallisissa sarjoissa

Kaudella 2016 – 2017 Helsingin NMKY:n joukkueet pelaavat kaikkiaan yhdeksän joukkueen vahvuudella valtakunnallisissa sarjoissa. Namikan jengit selvittivät tiensä SM -sarjaan ennätyksellisesti kaikissa junnujen karsinnoissa keväällä, C -tytöt pääsivät viime kauden tapaan kahdella joukkueella pelaamaan SM -mitaleista. Lisäksi aikuisten I -divareissa pelaavat naisten ja miesten joukkueet viime kautiseen tapaan.

Aikuiset
Miehet
Miesten joukkue pelasi syyskaudella 13 peliä, joista tuloksena oli viisi voittoa ja kahdeksan tappiota. Tappioista kaikki ovat olleet alle seitsemän pisteen tappioita. Pelit ovat siis olleet todella tiukkoja ja ratkenneet usein loppuhetkillä. Namikan miesten joukkue pelaa sarjaa täysin kotimaisilla pelaajilla ilman vahvistuksia ja on sarjan nuorimpia joukkueita, pelaajien keski-iän ollessa 20 vuotta. Kevään tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia entisestään ja parantaa kollektiivista pelaamista.
Naiset
Naisten 1.divarin ensimmäinen puolisko oli Namikalle mollivoittoinen. Alkukaudesta moni tiukka ottelu päättyi hyvästä taistelusta huolimatta vastustajien eduksi. Parhaiten ehkä noista alkukauden peleistä mieleen jäi hurjan taistelun jälkeen kolmannen jatkoerän päätteeksi kotona kärsitty yhden pisteen tappio Hongalle. Joulua kohti mentäessä oli joukkueen sairastuvalla sen verran ruuhkaa, ettei kaikkiin otteluihin saatu edes 10 pelaajaa paikalle. Ensimmäisen puoliskon saldo: Kaksi voittoa ja seitsemän tappiota.
Kevätkaudelle joukkueen vahvuuteen liittyi Fiina Oljemark, jonka kokemuksen usealta Naisten Korisliiga-kaudelta uskomme auttavan tulevien tiukkojen pelien kääntämisessä Namikan eduksi. Kevään otteluohjelma on Naisten divarissa totutun tiukka, ainoastaan yksi vapaa viikonloppu. Joukkueen tulee olla siis iskussa heti tulevan viikonlopun Turun reissusta lähtien, ja tähän toki luottammekin.

A -juniorit
Pojat
HNMKY:n A-pojat lähtivät joulun viettoon kuuden voiton ja kahden tappion saattelemana. Syyskaudella moni tiukka ottelu kääntyi voitoksi, mikä kertoo joukkueen hyvästä sitoutumisesta ja läsnäolosta niin harjoituksissa, kuin otteluissakin. Joukkue on säilynyt pääosin ilman suurempia kolhuja, vaikka osalla pelaajista oli syyskauden aikana korkea kuormitus miesten ja A-poikien pelien myötä. Kevätkaudella sarjassa tulee pitkä vierasputki ja taistelu play off- paikoista vasta alkaa.
Tytöt
A -tytöt lähtivät SM -karsintoihin syksyllä rankkaamattomana joukkueena. Toisella karsinta kierroksella SM -sarjapaikan ratkaisseen pelin Namika onnistui voittamaan yhdellä pisteellä ja kauden ensimmäinen kova tavoite oli saavutettu. SM -sarjassa oli alkuun tottelemista pelikovuuteen ja tempoon. Juuri ennen joulutaukoa kuitenkin kelkka kääntyi ja joukkue rupesi napsimaan voittoja. Joulutauolle HNMKY jäi kolmen ottelun voittoputkessa sarjan neljänneltä sijalta. Kevät kauden tavoitteena on pitää yllä aggressiivinen peli-ilme sekä kehittää joukkuehyökkäystä. Lisäksi joukkueen tavoite on vakiinnuttaa paikka neljän joukossa runkosarjassa.

B -juniorit
Pojat
B-pojat olivat karsinnoissa kahdella joukkueella, joista toinen selvisi valtakunnallisiin sarjoihin.SM-sarjassa syyskaudella voitot ovat jääneet vähille, mutta selvästi kehityksen tiellä. Olemme keskittyneet syksyn aikana paljon perusasioihin kuten puolustuspelaamiseen ja pelikovuuteen ja näissä asioissa tarvitsemme yhä kehitystä. Nyt olemme saaneet pienen tauon peleistä ja tauon aikana olemme harjoitelleet hyvällä intensiteetillä hyökkäyspään yksityiskohtia. Keväällä tarkoituksemme on esittää parastamme ja pelata namikalaista korista nopealla tempolla.
Tytöt
"Pääsy SM-sarjaan oli hieno asia. Olemme nuorimpana joukkueena näyttäneet, että myös kuulumme sinne. Harjoittelemisen taso pelaajilla on korkea. Tämä on ainoa tie kehitykseen. Etenemme kevätkaudella toinen toisiamme auttaen ja haastaen tapahtuma kerrallaan." Kommentoi B -tyttöjen kautta päävalmentaja Teijo Sandvik

C -juniorit
Pojat
HNMKY:n C-pojat selvittivät tiensä C-poikien SM-sarjaan. Koko syksyn kestänyt karsinta oli tiukka ja monivaiheinen ja ratkaisuottelu jolla sarjapaikka irtosi, pelattiin viimeisellä kierroksella. Namika pelasi läpi syksyn tiukkoja ja tasaisia otteluita ja voittotilasto 6/5 kertoo karsintasarjan tasaisuudesta. C-poikien päävalmentaja Eero Levä kommentoi syksyn tapahtumia seuraavasti: ”C-pojat selvittivät tiensä keväällä pelattavaan SM-sarjaan sijoittumalla eteläisen alueen karsinnassa sijalle viisi. Kaiken kaikkiaan eteläiseltä alueelta selvisi 7 joukkuetta SM-sarjaan. Syksyn karsinta oli erittäin tasainen ja useamman joukkueen sijoitus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella.
Tytöt
C- tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi kahta SM -sarjapaikkaa näin:
"Kaksi valtakunnallista sarjapaikkaa tarjoaa mahdollisuuden usealle pelaajalle päästä haastamaan eri alueiden pelaajia. Pelaajien henkilökohtaisten taitojen kehittäminen ja hyvän harjoittelukulttuurin luominen ovat kauden tärkeimmät tavoitteemme. Haluamme olla jokaisessa tapahtumassa parempia kuin edellisessä. Odotan innolla sarjan alkua."

Näistä asetelmista on erittäin hyvä lähteä kohti kevät kauden pelejä, jotka pyörähtävät jo käyntiin vuoden ensimmäisenä viikonloppuna.

Ensimmäiset kotipelit pelataan seuraavasti Malmin palloiluhallilla:
Lauantai 7.1. C-tyttöjen SM-sarja 09:30:00 HNMKY Black - HNMKY White
Lauantai 7.1. C-tyttöjen SM-sarja 13:15:00 HNMKY White - Bc Nokia
Lauantai 7.1. A-tyttöjen SM-sarja 15:30:00 HNMKY White - Catz
Lauantai 7.1. C-tyttöjen SM-sarja 17:30:00 Bc Nokia - HNMKY Black
Sunnuntai 8.1. B-tyttöjen SM-sarja 13:00:00 Helsingin NMKY - Pyrintö White
Sunnuntai 8.1. Miesten I divisioona B 18:00:00 Helsingin NMKY - Jyväskylän Weikot

Tervetuloa kannustamaan ja katsomaan Namikan pelejä pitkin kevättä!

ozdyclou