Olet täällä

Namika Areenan avajaisviikonloppu keräsi huimat lähes 3000 kävijää

10.10.2023

”Käsitys siitä, että pitkäaikainen odotus on nyt päättynyt ja olemme saaneet oman areenan vahvistuu, kun näkee Namikan logot areenan lattiassa ja verhoissa.”

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama koripalloareena Helsingin Pakilassa. Namika Areenan avajaisviikonloppua vietettiin 6.-8.10.2023. Avajaisviikonloppu keräsi lähes 3000 kävijää. Viikonloppuna areenalla vietettiin juhlagaalaa, avoimia ovia sekä pelattiin ensimmäiset kotipelit.

- On todella tärkeää, että Namika Areena palvelee monia eri tarkoituksia. Areenan tiivis yhteistyö Pakilan yläkoulun kanssa, harrastuksien mahdollistaminen lapsille ja aikuisille lähellä omaa asuinpaikkaa sekä areena ihan vain pelipaikkana palvelee yhteiskunnallista tavoitetta saada ihmiset liikkumaan enemmän, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala totesi.

- Täällä näyttää upealta, tila taipuu hienosti myös juhlatilaksi näin gaalailtana ja tänne on helppo saapua pidemmänkin matkan päästä, Multala iloitsee. 

Namika Areena palvelee Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa ja Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta.

- Namika Areena on konkreettinen osoitus Helsingin kaupungin ja Helsingin Namikan välisestä yhteistyöstä. Se, että päätimme olla rakentamatta viereiselle uudelle koululle liikuntatiloja, ja koulu vuokrasi Namika Areenalta liikuntatilat päiväkäyttöön, on osaltaan mahdollistanut areenan rakentamisen ja ihan uudenlaisen yhteistyön kaupungin ja yksityisen toimijan välillä. On myös tärkeää, että urheiluseurat pääsevät rakentamaan oman lajin näkökulmasta urheilupaikkoja, Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki kiteyttää. 

Lauantaina kaikki halukkaat pääsivät tutustumaan Namika Areenaan avoimien ovien merkeissä. Päivän aikana lapset pääsivät osallistumaan muun muassa heittokilpailuihin, kokeilemaan eri soittimia ja kamppailulajeja sekä temppurataan. Areena täyttyi naurusta ja innostuksesta, kun lapset seurasivat taikurin esityksiä sekä nauttimaan yhdessäolosta. Päivä huipentui STIG:n keikkaan areenakentän lavalla. 

- Avajaiset sujui hienosti, meillä oli kolme mieletöntä päivää areenalla. Erityisesti avoimien ovien kävijämäärä sykähdytti sekä sunnuntain avauspelit areenakentällä olivat hieno kokemus, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Olli Joensuu kommentoi.

- Hieno tunne, kun olemme saaneet Namikalle taas yhden uuden kodin, jossa voi kohdata lapsia ja nuoria. Käsitys siitä, että pitkäaikainen odotus on nyt päättynyt ja olemme saaneet oman areenan vahvistuu, kun näkee Namikan logot areenan lattiassa ja verhoissa. Sillä on suuri merkitys, Joensuu lisää. 

Sunnuntaina areenakentällä pelattiin ensimmäinen virallinen kotipeli, kun HNMKY miehet kohtasivat Tapiolan Hongan. Ottelu päättyi 73-98 Hongan hyväksi. Illan toisessa ottelussa pelattiin 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjapeli WB Panttereita vastaan. Peli päättyi Namikan voittoon lukemin 51-44. Seuraava miesten 1. div kotipeli Namika Areenalla pelataan 19.11., kun vastakkain asettuvat HNMKY ja Raholan Pyrkivä.