Olet täällä

Ajankohtaiset: namikaareena

"Tätä on odotettu!" – Helsingin NMKY:n uusi koripalloareena valmistui aikataulussa

13.09.2023

Tiedote
Julkaisuvapaa
 

Namika Areena on Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttama uusi koripalloareena Helsingin Pakilassa. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura. Namika Areenan suunnittelua ja rakentamista ovat ohjanneet erityisesti juniorikoripallon tarpeet. Areenan kokonaiskustannukset nousevat noin 13,5 miljoonaan. Rakentamisen kustannusarviossa pysyttiin.

– Olemme innoissamme, että Namika Areena on vihdoin valmis! Namika Areena täyttää Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta areenasta. Se tulee palvelemaan Helsingin NMKY:n monipuolista lasten ja nuorten toimintaa ja Pakilan peruskoulun liikunnanopetusta, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Olli Joensuu iloitsee.

Namika Areenan runko on valmis

31.01.2023

Pakilaan syksyllä 2023 valmistuvan Namika Areenan rakentaminen etenee aikataulussa. Nyt tammikuussa runko alkaa olla valmis. Areena tuo Pakilan alueelle paljon uusia vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia. Namika Areenan koko on noin 3500m². Viikossa tulee olemaan noin 3500 käyttäjää. Käyttäjistä noin 90% tulee olemaan lapsia ja nuoria.

Vierailimme rakennustyömaalla, ja projektipäällikkönä toimiva Jani Riihinen kertoi rakentamisen etenemisestä.

- Katto on vedenpitävä ja seinät ovat paikallaan, eli nyt lähdetään tekemään sisävalmistusvaihetta.

Täyspitkä pääareenakenttä on 1240m², ja Riihinen kertookin kattoristikoiden olevan jopa 38 metriä pitkiä.

Riihinen uskoo rakentamisen etenevän maaliin siinä aikataulussa, mikä on asetettu.

- Uskon, että meillä on syyskuussa ensimmäiset korit heitetty ja lapset ovat päässeet harrastamaan ja koululaiset liikkumaan päivisin.

Namika Areenan rakentajan toimii NCC ja suunnittelutyön tekee Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen.

Namika Areenan peruskivenmuuraus oli ikimuistoinen

30.09.2022

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan peruskiven muuraus tapahtui upeassa ulkoilmatapahtumassa keskiviikkona 28.9.2022.

Peruskivi muurattiin Helsingin NMKY:n juhlakamariorkesterin korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Pääsihteeri Timo Laulaja avasi tapahtuman alkusanoillaan, jota seurasi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen puhe. Tapahtumassa saatiin kuulla myös Helsingin kaupungin tervehdys apulaispormestari Nazima Razmyarin toimesta. Helsingin NMKY:n ja Tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Niskanen siunasi Namika Areenan perustuksen.

Tapahtumaan osallistui myös paljon Helsingin NMKY:n toiminnassa olevia lapsia ja nuoria, joille tapahtuman mukavin ja mieleenpainuvin osuus oli varmasti muuraukseen osallistuminen. Peruskiveen asetettiin aikakapseli, joka sisältää tämänhetkistä toimintaa ja aikaa kuvaavia asioita ja esineitä, joihin jälkipolvien on tulevaisuudessa mahdollisuus palata. Peruskivi tulee löytämään paikkansa Areenakentän keskiympyrän kohdalta maan alta.

Namika Areenan perustuksien valaminen on alkanut

07.09.2022

Namika Areenan perustuksien valaminen on alkanut 1.9.2022.

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan perustuksien valaminen on aloitettu 1.9.2022. Perustuksien valaminen on yksi projektin tärkeimmistä vaiheista luodessaan pohjan rakentuville mahdollisuuksille, jotka palvelevat monipuolista lasten - ja nuorten liikuntatoimintaa Helsingissä. 

- Mahtavaa, että tontilla voi nähdä jo konkreettisesti Namika Areenan rakentuvan. Rakentamisaikataulun mukaan harjakaisia päästään viettämään jo vuoden vaihteessa, iloitsee Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen. 

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

Namika Areenan rakentaminen alkaa tänään

12.07.2022

Helsingin NMKY:n Tukisäätiön rakennuttaman Namika Areenan rakennustyöt alkavat tänään 12.7.2022.

Namika Areena täyttää valmistuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta liikuntaolosuhteesta. Namika Areena tuo ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet etenkin juniorikoripallon tarpeisiin, ollen samalla muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Helsingin NMKY on Suomen suurin koripalloseura lisenssimäärillä mitattuna.

- Namika Areena kohentaa merkittävästi Helsingin NMKY:n harjoitusolosuhteita, jolla vastataan niin pelaajamäärän kasvuun kuin toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Oma liikuntaolosuhde tarjoaa myös hienon paikan seurayhteisöllisyyden lisäämiseen, toteaa Namika Areenan toimitusjohtaja Ulla Huhtinen.