Olet täällä

OHJEITA ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Ilmoittautuminen leireille 

Ilmoittautumisessa olemme siirtyneet myClub-ilmoittautumisjärjestelmään. Ilmoittautuminen ei vaadi enää myClub-käyttäjätunnuksia, mutta suosittelemme niiden käyttöä, mikäli olet aiemmin ollut mukana toiminnassa. Mikäli ilmoittautumisjärjestelmä sanoo "henkilö x on jo rekisteröitynyt seuraan", mutta et saa kirjauduttua jäsentilille (koska rekisteröinti tehty toisella sähköpostiosoitteella), lisää ilmoittautumiseen leiriläisen toinen nimi, jolloin ilmoittautuminen onnistuu.

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista luoda myClub-käyttäjätunnus sekä jäsentili, mikäli sitä ei ennestään ole. myClub-järjestelmässä jäsentilillä tarkoitetaan osallistujan eli leiriläisen esitäytettyjä yhteystietoja.  

Järjestelmä lähettää sähköpostivarmistusviestin heti ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Voit myös tarkistaa ilmoittautumistilanteen myClubista. Tarvittaessa lisätietoja ilmoittautumisesta on saatavilla sähköpostitse leiritoimistostamme leirit(a)hnmky.fi

myClub löytyy myös mobiilisovelluksena. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Kuten internetselaimen kautta toimiessa, myClub-sovelluksen kautta on mahdollista ilmoittautua leireille, päivittää jäsentietoja sekä tarkistaa avoimet laskut.

 

Ohjeet ilmoittautumiseen, MyClub-tunnusten luomiseen ja osallistujien rekisteröintiin leirille ilmoittautumisen yhteydessä:

Noudata seuraavia vaiheita, kun ilmoitat leiriläistä ensimmäistä kertaa:
1. Klikkaa ’ilmoittaudu’ painiketta oikeasta yläkulmasta, kun olen valinnut leirin tai aktiviteetin, johon haluat ilmoittautua. 
2. Täytä osallistujan tiedot ja alempana huoltajan tiedot. Lisää sähköpostiksi molempiin kohtiin sähköposti, johon haluat saada ilmoittautumisvahvistuksen.
3. Lisää leirikohtaiset tiedot ja valitse 'vahvista'. Saat nyt vahvistuksen osallistumisestasi sähköpostiin.
4. Seuraavaksi voit siirtyä luomaan MyClub tunnuksiasi.
Järjestelmä antaa sinulle vaihtoehdot, 'Luo myClub tunnus', tai 'Onko sinulla jo myClub tunnus'. Valitse 'Luo myClub tunnus'. Valitse seuraavaksi ”olen 13-vuotias tai yli” ja täytä sitten etunimi ja sukunimi-kohtaan leiriläisen sukunimi ja etunimi, ja anna huoltajan sähköposti, jolla haluat hallinnoida myClub tunnusta. Valitse sitten salasana ja hyväksy hyväksy käyttöehdot ja tietosuojaseloste. Samalla tilillä voi hallinnoida useamman leiriläisen osallistumista.
4. Saat viestin: "Seuran jäsentili liitetään myClub tunnukseesi: Tieto myClub-tunnuksestasi lisätään jäsentilin käyttäjätietoihin. Voit jatkossa käyttää seuran jäsentiliä kirjautumalla myClubiin." Valitse 'Hyväksy ja jatka'. Saat vahvistuksen, että jäsentili on nyt liitetty tunnukseesi. Paina sitten 'valmis'.
6. Jos haluat luoda toisellekin osallistujalle jäsentilin, esimerkiksi leiriläisen sisarukselle, valitse tapahtumasivun alareunasta vaihtoehto ’ilmoita toinen jäsen’ (vaihtoehto näkyy ollessasi kirjautuneena sisään) ja täytä tiedot samaan tapaan kuin aikaisemmin. Lisätäksesi myös tämän jäsentilin myClub tiliisi, toista kohta neljä.
 
Mahdolliset ongelmatilanteet ilmoittautumisessa tai jäsentilin rekisteröinnissä: 

Järjestelmä sanoo "Sinulla on jo myClub-tunnus. Ole hyvä ja kirjaudu sisään" tai "henkilö x on jo rekisteröitynyt seuraan"Tässä yleisimpiä syitä ja ratkaisuja ongelmaan: 

- Jäsen on joskus ilmoittautunut tai saanut laskun myClubin kautta (esim. Helsingin NMKY:n iltapäiväkerholaiset, riparilaiset, aiempien vuosien leiriläiset). Tällöin järjestelmä saattaa sanoa "Sinulla on jo myClub-tunnus. Ole hyvä ja kirjaudu sisään." Paina "Salasana unohtunut", jolloin sähköpostiosoitteeseen lähetetään PIN-koodi. Syötä koodi ja uusi salasana lomakkeen kenttiin. 

- Leiriläisellä on jo jäsentili, mutta eri huoltajan tiedoilla. Ilmoittautuminen onnistuu sen huoltajan sähköpostiosoitteella, joka rekisteristä jo löytyy. Huoltaja voi myös kirjautumalla järjestelmään jakaa oikeudet toiselle käyttäjälle. Jaa oikeudet valitsemalla ’omat tiedot’ jäsentilin alavalikosta, menemällä välilehdelle ’käyttäjät’ ja valitsemalla ’kutsu uusi henkilö käyttämään jäsentiliä’. Lisää sitten toisen huoltajan sähköpostiosoite. 

- Mikäli järjestelmä sanoo "henkilö x on jo rekisteröitynyt seuraan", mutta et saa kirjauduttua jäsentilille (koska rekisteröinti tehty toisella sähköpostiosoitteella), lisää ilmoittautumiseen leiriläisen toinen nimi, jolloin ilmoittautuminen onnistuu.

- Mikäli leiriläisellä on jo jäsentili Helsingin NMKY:llä (iltapäiväkerhot, leirit, musiikkiopisto), mutta et pääse hallinnoimaan sitä, voi olla ettei jäsentiliä ole liitetty myClub-tunnukseesi. Toimi seuraavasti:

 1. Tarkista, että olet kirjautunut myClub-tunnuksellasi (osoitteessa id.myclub.fi).
 2. Valitse seura, jossa sinulla on jäsentili ja jonka haluat liittää myClub-tunnuksellesi.
 3. Mene seurasi myClub-sisäänkirjautumissivulle.
 4. Klikkaa Ota jäsentili käyttöön.
 5. Syötä sähköpostiosoite, joka esiintyy liitettävässä seuran jäsentilissä ja klikkaa Seuraava.
  • Sähköpostiosoitteeseen toimitetaan kutsu hallinnoida seurassa olevia jäsentilejä
  • Jäsentilin hallinnointikutsu lähetetään erikseen jokaisen jäsentilin osalta, joissa syöttämäsi sähköpostiosoite esiintyy jäsenen tai huoltajien sähköpostiosoitekentässä
  • Jos sähköpostiosoitetta ei löydy jäsentilistä, ota yhteyttä leiritoimistoon
 6. Avaa sähköpostisi ja klikkaa Hyväksy kutsu liittääksesi kyseinen jäsentili myClub-tunnuksellesi.
 7. myClub -avautuu Jäsentilin liittäminen käyttäjätiliin -näkymään.
 8. Liitä jäsentili klikkaamalla Hyväksy.
  • Jäsentili on nyt liitetty myClub-tunnukseen ja voit jatkaa myClubin käyttöä.

- Tarvittaessa, ole yhteydessä leiritoimistoon (leirit(a)hnmky.fi), niin autamme ilmoittautumisen kanssa