Olet täällä

NAMIKALAINEN NUORISOTYÖ

Namikalaisella nuorisotyöllä tarkoitetaan yhdistyksen itsensä määrittelemää, yhdistyksen perinteitä ja perustehtävää kunnioittavaa työtä. Namikalainen nuorisotyö on portti Helsingin NMKY:n yhteisöön ja polku vastuunkantajaksi. Toimintatavat linkittyvät luontevasti yhdistyksen muuhun toimintaan. Namikalainen nuorisotyö pitää sisällään monenlaista vapaa-ajantoimintaa sekä koulutuksia yli 12-vuotiaille. Toimintaa kuvaa vahvasti kasvun ja osallisuuden tukeminen sekä yhteisöllisyys.

Tutustu tarkemmin erilaisiin ryhmänohjaajakoulutuksiin sekä nuorten  ja täysi-ikäisten vapaa-ajantoimintaan näiltä sivuilta!

RYHMÄNOHJAAJAKOULUTUKSET (ROK)

Näytä lisää...

Oletko yli 15-vuotias  ja haluat vastuullisia tehtäviä ryhmänohjaajana esimerkiksi leireillä tai kerhoissa? Tule mukaan ryhmäohjaajakoulutukseen; ROK1 ja ROK2  antavat sinulle valmiuksia muunmuassa em. tehtävissä toimimiseen. Koulutukset ovat avoimia viime ja edellisten kesien riparilaisille, appareille, namikan toiminnoissa mukana olleille sekä kaikille koulutuksen alkamisvuonna 15 vuotta täyttäville. 

Uusille ryhmänohjaajille suunnattu ROK 1 kokoontuu kaudella 2020-2021 kolme-neljä kertaa. Koulutus on suunniteltu niin, etteivät  esim. aktiivinen harrastaminen tai kauempana asuminen ole esteenä koulutuksen suorittamiseen. Koulutuspäivät pyritään sopimaan nuorten toiveiden pohjalta; ilmoittautuessasi voit ilmoittaa toiveesi päivistä. Kokeneille ryhmänohjaajille tarkoitettu taitoja syventävä ROK 2 tarjoaa jo ryhmänohjaajana toimineille erilaisia toimintapäiviä ja koulutusmoduleita. Koulutuskertojen lisäksi kaikille ryhmänohjaajakoulutuksissa oleville järjestetään kaksi viikonloppuleiriä, joista kevään leiri on pakollinen kaikille kesän leirille ryhmänohjaajaksi hakeville.

Koulutuksissa käydään läpi monipuolisia ryhmänohjaustaitoja ja koulutuksen suorittaneilla on mahdollisuus hakea ryhmänohjaajaksi (isoseksi) ripareille sekä Pellissä oleville leireille. He voivat myös toimia kerhonohjaajina. Koulutuksesta saa todistuksen, joka on mahdollista hyväksilukea opintosuoritukseksi joissain kouluissa.

Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin täältä! Lisätietoja koulutuksesta tulee ilmoittautuneille Jatkiksen jälkeen syyskuussa!

Lisätietoja toiminnasta saat Eveltä, FB: Eve Hnmky, Instagram: evehnmky

5524

NUORTEN LEIRIT

Näytä lisää...

NUORTEN SYYSLEIRI JATKIS 2020

Alkusyksyn mahtavin viikonloppu on luvassa tänäkin vuonna! Helsingin NMKY:n nuorten syysleiri eli Jatkis 2020 järjestetään 4.-6.9. Pellin leirikeskuksessa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki tänä vuonna vähintään 15-vuotta täyttävät tämän ja edellisten kesien riparilaiset, apparit&isoset niin varkkarileireiltä kuin ripareiltakin sekä vanhat sekä uudet kasvot ROKeista, kerhoista ja YMCA-klubeista. Voit ottaa myös kaverin matkaan! Lähde leirille tapaamaan leirikavereitasi ja kohtaamaan uusia namikalaisia tuttuja.

Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14. Nuorten leirillä on toimintaa joka makuun: menoa ja meininkiä, pelailua, leikkejä, syömistä, yläköysirataa, laulua, leirimuistelua, hengailua.. Ja kenties myös jo legendaariseksi muodostunut ”pimeä leikki”.. Ja kaikki tämä hyvässä namikahengessä hyvällä namikaporukalla!

Leirin hinta on 45 euroa ja se maksetaan korttimaksulla leirille lähtiessä. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikko ennen leirille lähtöä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Varmistathan siis jo ilmoittautuessasi huoltajalta, että osallistuminen on mahdollista. Mikäli et ole osallistumassa leirille, muistathan perua osallistumisen ajoissa, viimeistään 26.8.

Ilmoittautuminen leirille on käynnissä täällä. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta keskiviikkoon 26.8. klo 23.59 mennessä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan valitsemanne läheisen nimi- ja puhelinnumero.

Lisätietoja: Eve Niemelä, eve.niemela@hnmky.fi

 

NUORTEN RYHMÄNOHJAAJAKOULUTUSLEIRI (ROK-LEIRI) 2020

Tiedoksi 12.3. Leiri peruttu!

ROK-leiri eli ryhmänohjaajakoulutusleiri on suunnattu erityisesti ryhmänohjaajakoulutuksiin osallistuville nuorille, mutta myös muut nuoret ovat tervetulleita! Leirille osallistumalla voit hakea ryhmänohjaajaksi Helsingin NMKY:n ripareille ja varhaisnuorten kesäleireille Pelliin. Viikonlopun ohjelmassa tuttua Pelli-toimintaa eli mm. ensi kesän toimintoihin tutustumista, koulutusta, laulamista, leikkimistä, hiljentymistä, iloista seuraa ja makoisaa ruokaa! Mukaan kannattaa lähteä, vaikka ei ryhmänohjaajaksi ensi kesänä hakisikaan! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan korttimaksulla tai käteisellä leirille lähtiessä.

Leirille lähdetään Vuorikadulta perjantaina 13.3. klo 17.30 ja paluu sunnuntaina 15.3. klo 13.30. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen leiriä.

Ilmoittautuminen leirille on käynnissä täällä. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta ti 3.3. mennessä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan valitsemanne läheisen nimi- ja puhelinnumero.

 

NUORTEN ADVENTTILEIRI 2019

Helsingin NMKY:n nuorten Adventtileiri järjestetään Pellin leirikeskuksessa 29.11.-1.12. Mukaan ovat tervetulleita kaikki toiminnassa mukana olevat yli 15-vuotiaat eli tervetuloa myös edellisten vuosien riparilaiset ja apparit, YMCA-klubilaiset ja kaikki ROKit! Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14.

Ohjelmassa on mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista, paljon aktiviteettia, joulutunnelmaa ja maukasta ruokaa. Perinteisesti leirillä on jokin teema ja se paljastetaan leirin lähestyessä! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan leirillä.

Ilmoittaudu mukaan täällä ti 19.11. klo 23.59 mennessä.

Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen leiriä.

5524

Y-LINE

Näytä lisää...

Y-Line on Helsingin NMKY:n EU-rahoitteinen projekti n. 15-26-vuotiaille, jossa täysi-ikäiset vapaaehtoisnuoret järjestävät noin tunnin mittaisia keskusteluiltoja verkossa pari kertaa viikossa. Keskusteluillat keskittyvät nuoria askarruttaviin aiheisiin - olipa kyse sitten koulusta, ihmissuhteista, hyvinvoinnista, työstä tai muusta - ja tarjoavat mahdollisuuden keskustella asiallisesti ja avoimesti muiden nuorten kanssa merkityksellisistä asioista. Teemailtojen lisäksi Y-Line järjestää päiväsaikaan virtuaalisia kahvitaukoja, jonne saa tulla juttelemaan vapaasti ja vaihtamaan kuulumisia. Y-Line pyrkii torjumaan syrjäytymistä tarjoamalla kaikenlaisille nuorille matalan kynnyksen kanavan osallistua keskusteluun muiden nuorten kanssa nimettömästi ja omalta kotisohvalta.

Y-Linen keskustelualustana toimii projektin oma Discord serveri, jonka keskustelukanava on auki aina keskusteluillan ajan. Voit käydä muulloinkin katsomassa serverin sisältöä ja seurata sieltä esimerkiksi ilmoituksia ja löytää hyödyllisiä linkkejä. Discord-sovellusta voit käyttää sekä puhelimella että tietokoneella. Tietokoneella Discord ei vaadi rekisteröitymistä selain-versiota käytettäessä. Voit liittyä serverille linkistä, joka päivitetään tähän osioon aina muutamaa tuntia ennen keskustelun alkua! 

Seuraa meitä myös somessa:
Instagram
Twitter

Linkki serverille: mukaan!

Tulevat tapahtumat:

 • To 28.5 klo 17 "Kauden päätös"

Kahvitauot:

 • Ti 26.5 klo 14


Menneet tapahtumat:

 • 11.9.2019 klo 19 "Avajaiset"
 • 18.9.2019 klo 18:30 "Minä netissä ja livenä"
 • 28.9.2019 klo 14 "Uhat internetissä"
 • Ti 1.10 klo 17:30 "Kohti työelämää"
 • To 10.10 klo 17 "Self-care"
 • Ke 16.10 klo 13 "Harrastukset"
 • To 24.10 klo 17 "Ilmastonmuutos"
 • Ti 29.10 klo 17 "Verkkopelaaminen - harrastus vai ajanhukkaa?"
 • To 7.11 klo 17 "Ulkopuolisuus ja ulkopuolisuudentunne"
 • Ti 12.11 klo 17 "Avoin keskusteluilta"
 • To 21.11 klo 19 "Ilmastonmuutos"
 • Ti 26.11 klo 20 "Nuoret vaikuttajina"
 • To 5.12 klo 19 "Elokuvien voima"
 • Ti 10.12 klo 18 "Joulu"
 • To 19.12 klo 18 "Esikuvat, mentorit ja idolit"
 • To 2.1 klo 19 "Uusi vuosi"
 • To 9.1 klo 19 "Sohvaperunat"
 • To 16.1 klo 19 "Matkustaminen: nuoret pallontallaajina"
 • La 25.1 klo 18 "Ystävyys"
 • Ti 4.2 klo 19 "International Experiences" (discussion in English!)
 • Ti 11.2 klo 19 "Ihmissuhteet ja seurustelu"
 • To 20.2 klo 19 "Tärkeimmät elämäntaidot"
 • To 19.3 klo 19 "Kuulumisia poikkeustilassa"
 • Ti 24.3. klo 18 "Ideoita etäilyyn!"
 • Ti 7.4 klo 17 "Työnhaku" (mukana etsivän nuorisotyön osaajia!)
 • To 16.4 klo 18 "Poikkeustilannekatsaus"
 • To 23.4 klo 19 "Tulevaisuus"
 • To 30.4 klo 16 "Vappu!"
 • Ti 5.5 klo 18 "Internet"
 • To 14.5 klo 17 "Motivaatio"
 • Ke 20.5 klo 18 "Identiteetti/kuka minä olen?"
Helsingin NMKY

YMCA-KLUBI

Näytä lisää...

YMCA-klubi on vapaamuotoinen nuorten paikka, jonne voi tulla tapaamaan kavereita ja työntekijöitä. YMCA-klubiin ovat tervetulleita kaikki 15 vuotta täyttävät ja yli 15-vuotiaat namikalaiset (ja namikahenkiset) nuoret! YMCA-klubien sisältö suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa; ohjelmassa aitoa namikalaista tunnelmaa, yhdessäoloa,  monenlaista toimintaa, rentoutumista ja hauskanpitoa! YMCA-klubissa pääset myös vaikuttamaan muuhun nuorille järjestettävään toimintaan ja suunnittelemaan mm. nuorten leirien ja tapahtumien sisältöjä. YMCA-nuorten viikonloppuleirejä järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa.

YMCA-klubit järjestetään Kaisaniemenkatu 8 katutasolla olevassa nuorten tilassa keskiviikkoisin klo 17-20. Kauden aikana saattaa olla muutamia toimintakertoja eri ajankohtana ja niistä tiedotetaan Facebookissa sekä nuorten omassa WhatsApp-ryhmässä.

 

Lisätietoja toiminnasta saat Eveltä, FB: Eve Hnmky, Instagram: evehnmky

5524

APPARIKLUBI

Näytä lisää...

Appariklubit (kausi 2020-2021) ovat 12 – 14-vuotialle (2006–2008 syntyneille) suunnattuja koulutuksia ja tapahtumia, joissa toiminnassa mukana olleet varhaisnuoret kokoontuvat ja kouluttautuvat saadakseen pieniä, ikäänsä ja taitoihinsa sopivia vastuutehtäviä eri toiminnoissa. Appariklubit ovat maksuttomia, mahdollisia leirejä lukuunottamatta. Appariklubeja järjestetään kauden aikana yleensä 4 (eli noin 1,5kk välein).

Tässä vielä tiivis info siitä, mitä appareiden tehtävänkuvaan voi kuulua:

 • Apparit ovat nuoremmille esimerkkejä ja ns. isoja veljiä ja isoja siskoja, Appareiden tehtävänä on auttaa ja opastaa pienempiä.
 • Apparit voivat mm. olla ryhmänohjaajien ja ohjaajien apuna erilaisissa tehtävissä ja käyttää omia erikoisosaamisiaan ja lahjojaan.
 • Apparin tehtävissä voi oppia hoitamaan annettuja tehtäviä vastuullisesti ja saada onnistumisen iloa!

Miten mukaan: Tulevan kauden apparikoulutuksen ilmoittautuminen tapahtuu näiden sivujen kautta, sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautua voit jo täältä! Huomioithan, että ilmoittautumisesta ei lähde sähköpostikuittausviestiä. Infoa ja muistutusta alkavasta appariklubista lähetetään sähköpostitse kesän leireille osallistuneille, appari-ikäryhmään kuuluville vielä syyskuussa! Kauden Appariklubi kokoontuu ensimmäistä kertaa lokakuussa.

YMCA175

Näytä lisää...
Helsingin NMKY

Tänä vuonna 175-vuotiaan YMCA:n kunniaksi järjestetään nelipäiväinen tuhansien nuorten johtajien tapahtuma 4.-8.8.2019 Lontoon ExCelissä. Mukaan odotetaan noin 5000 nuorta namikalaista ympäri maailmaa! Myös Helsingin NMKY osallistu tapahtumaan yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Suomesta eri paikallisyhdistyksistä mukaan lähtee yli 100 osallistujaa!

Tapahtuman tavoitteena on:

 • Connect young people to learn, share and take action.
 • Celebrate 175 years of YMCA and young people transform communities.
 • Create positive change and shape the future as global leaders.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Huomioittehan, että ilmoittautumisessa annetut tiedot ovat oikein ja esim. nimi on kirjoitettu kuten passissa. Paikkoja on rajoitetusti. lmoittautuneille lähetetään erillinen vahvistus siitä, että heille on paikka tapahtumaan. Lisäksi myöhemmin keväällä lähetetään erillinen linkki tapahtuman järjestäjän viralliseen ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuminen on sitova.

 

Mitä osallistumismaksu sisältää?

Osallistujamaksu on 510 euroa (todellinen hinta yli 710€). Haemme osallistumismaksuihin tukea, joten hinta saattaa vielä pienentyä kevään aikana. Osallistumispaketti sisältää lennot, liput tapahtumaan, majoituksen hostellissa, ruokailut sekä Lontoon paikallisliikenteen matkalipun.

Tapahtuman aikaan majoittaudutaan hostelleissa. Tapahtumaa varten on varattu 16 hostellia, jotka sijaistsevat 20-60 minuutin päässä Excel Londonista. Kaikki samasta maasta tulevat osallistujat pyritään sijoittamaan samaan hostelliin.

Tapahtumapakettiin kuuluu Finnairin suorat meno-paluureittilennot sekä 1 x ruumaan menevä matkatavara. Lähtö su 4.8. Helsingistä aamulla, paluulento lähtee Heathrowsta to 8.8. illalla.

 

Käytännöntietoja

 • Matkustamme yhdessä ja osallistumme ohjelmiin yhdessä ja erikseen. Tapaamme koko porukalla useita kertoja päivässä, jolloin sovimme yhteisistä aikatauluista ja ohjelmista.
 • Jokaista kymmentä alle 18-vuotiasta kohden lähtee matkaan ohjaaja.
 • Alle 18-vuotiailta tarvitsemme vanhempien/huoltajan kirjallisen suostumuksen. Edellytämme kaikilta matkaajiltamme sitoutumista myös yhteisiin pelisääntöihin! Mikäli sääntöjä rikotaan, otetaan yhteyttä huoltajiin ja mahdollinen kotiinpaluu kesken matkan tapahtuu omakustanteisesti.
 • Matka on päihteetön.

Lisätietoja

leirit@hnmky.fi

sekä tapahtuman viralliset sivut www.ymca175.com

AVARTTI

Näytä lisää...

Haluatko kehittää ja testata olemassa olevia taitojasi? Mietitkö uuden harrastuksen aloittamista? Haluatko ylittää itsesi? Kiinnostaako kansainvälinen toiminta? Jos vastasit johonkin kysymykseen kyllä, on Avarttitoiminta tarkoitettu juuri sinulle!

Avartti on 14-25 –vuotiaiden kansainvälinen, kolmetasoinen harrastusohjelma, jossa kilpaillaan vain itsensä kanssa. Avartissa voit hyödyntää tuttuja harrastuksia tai aloittaa uusia. Ohjelmassa valitaan yksi harrastus  kolmessa eri toiminnossa: palvelu, taito ja liikunta sekä tehdään seikkailu. Omasta innostuksesta riippuen voi Avartin aloittaa yhdellä harrastuksella tai tehdä kaikkia saman aikaisesti. Avarttia voi toteuttaa yksin, parin kanssa tai ryhmässä.  Sinä itse päätät, miten toteutat!

Lisätietoja Avartista www.avartti.fi

Helsingin NMKY:n Avartti-yhteyshenkilö:

5535

POHJOISMAINEN LEIRI

Näytä lisää...

YMCA - YWCA Nordic Camp 2020 Tievatupa, Saariselkä 13.-18.7.2020

Vallitsevan tilanteen vuoksi leiri peruttu! Leiri järjestetään kesällä 2021.

Helsingin NMKY