Olet täällä

NAMIKALAINEN NUORISOTYÖ

Namikalaisella nuorisotyöllä tarkoitetaan yhdistyksen itsensä määrittelemää, yhdistyksen perinteitä ja perustehtävää kunnioittavaa työtä. Namikalainen nuorisotyö on portti Helsingin NMKY:n yhteisöön ja polku vastuunkantajaksi. Toimintatavat linkittyvät luontevasti yhdistyksen muuhun toimintaan. Namikalainen nuorisotyö pitää sisällään monenlaista vapaa-ajantoimintaa sekä koulutuksia yli 12-vuotiaille. Toimintaa kuvaa vahvasti kasvun ja osallisuuden tukeminen sekä yhteisöllisyys.

Tutustu tarkemmin erilaisiin ryhmänohjaajakoulutuksiin sekä nuorten  ja täysi-ikäisten vapaa-ajantoimintaan näiltä sivuilta!

5598

ROK

Näytä lisää...

Oletko yli 15-vuotias  ja haluat vastuullisia tehtäviä ryhmänohjaajana esimerkiksi leireillä tai kerhoissa? Tule mukaan ryhmäohjaajakoulutukseen; ROK1 ja ROK2  antavat sinulle valmiuksia muunmuassa em. tehtävissä toimimiseen. Koulutukset ovat avoimia viime ja edellisten kesien riparilaisille, appareille, namikan toiminnoissa mukana olleille sekä kaikille koulutuksen alkamisvuonna 15 vuotta täyttäville. 

Uusille ryhmänohjaajille suunnattu ROK 1 kokoontuu kaudella 2018-2019 kolme-neljä kertaa. Koulutus on suunniteltu niin, etteivät  esim. aktiivinen harrastaminen tai kauempana asuminen ole esteenä koulutuksen suorittamiseen. Koulutuspäivät pyritään sopimaan nuorten toiveiden pohjalta; ilmoittautuessasi voit ilmoittaa toiveesi päivistä. Kokeneille ryhmänohjaajille tarkoitettu taitoja syventävä ROK 2 tarjoaa jo ryhmänohjaajana toimineille erilaisia toimintapäiviä ja koulutusmoduleita. Koulutuskertojen lisäksi kaikille ryhmänohjaajakoulutuksissa oleville järjestetään kaksi viikonloppuleiriä, joista kevään leiri on pakollinen kaikille kesän leirille ryhmänohjaajaksi hakeville.

Koulutuksissa käydään läpi monipuolisia ryhmänohjaustaitoja ja koulutuksen suorittaneilla on mahdollisuus hakea ryhmänohjaajaksi (isoseksi) ripareille sekä Pellissä oleville leireille. He voivat myös toimia kerhonohjaajina. Koulutuksesta saa todistuksen, joka on mahdollista hyväksilukea opintosuoritukseksi joissain kouluissa.

Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin täältä! Lisätietoja koulutuksesta tulee ilmoittautuneille Jatkiksen jälkeen syyskuussa!

Lisätietoja toiminnasta saat Eveltä, FB: Eve Hnmky, Instagram: evehnmky

5524

YMCA-KLUBI

Näytä lisää...

YMCA-klubi on vapaamuotoinen nuorten paikka, jonne voi tulla tapaamaan kavereita ja työntekijöitä. YMCA-klubiin ovat tervetulleita kaikki 15 vuotta täyttävät ja yli 15-vuotiaat namikalaiset (ja namikahenkiset) nuoret! YMCA-klubien sisältö suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa; ohjelmassa aitoa namikalaista tunnelmaa, yhdessäoloa,  monenlaista toimintaa, rentoutumista ja hauskanpitoa! YMCA-klubissa pääset myös vaikuttamaan muuhun nuorille järjestettävään toimintaan ja suunnittelemaan mm. nuorten leirien ja tapahtumien sisältöjä. YMCA-nuorten viikonloppuleirejä järjestetään noin kaksi kertaa vuodessa.

YMCA-klubit järjestetään Kaisaniemenkatu 8 katutasolla olevassa nuorten tilassa keskiviikkoisin klo 17-20. Kauden aikana saattaa olla muutamia toimintakertoja eri ajankohtana ja niistä tiedotetaan Facebookissa sekä nuorten omassa WhatsApp-ryhmässä.

 

Lisätietoja toiminnasta saat Eveltä, FB: Eve Hnmky, Instagram: evehnmky

5524

APPARIKLUBI

Näytä lisää...

Appariklubit (kausi 2018-2019) ovat 12 – 14-vuotialle (2004–2006 syntyneille) suunnattuja koulutuksia ja tapahtumia, joissa toiminnassa mukana olleet varhaisnuoret kokoontuvat ja kouluttautuvat saadakseen pieniä, ikäänsä ja taitoihinsa sopivia vastuutehtäviä eri toiminnoissa. Appariklubit ovat maksuttomia, mahdollisia leirejä lukuunottamatta. Appariklubeja järjestetään kauden aikana yleensä 4 (eli noin 1,5kk välein).

Tässä vielä tiivis info siitä, mitä appareiden tehtävänkuvaan voi kuulua:

  • Apparit ovat nuoremmille esimerkkejä ja ns. isoja veljiä ja isoja siskoja, Appareiden tehtävänä on auttaa ja opastaa pienempiä.
  • Apparit voivat mm. olla ryhmänohjaajien ja ohjaajien apuna erilaisissa tehtävissä ja käyttää omia erikoisosaamisiaan ja lahjojaan.
  • Apparin tehtävissä voi oppia hoitamaan annettuja tehtäviä vastuullisesti ja saada onnistumisen iloa!

Miten mukaan: Tulevan kauden apparikoulutuksen ilmoittautuminen tapahtuu näiden sivujen kautta, sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautua voit jo täältä! Infoa ja muistutusta alkavasta appariklubista lähetetään sähköpostitse kesän leireille osallistuneille, appari-ikäryhmään kuuluville vielä syyskuussa! Kauden Appariklubi kokoontuu ensimmäistä kertaa lokakuussa.

NUORTEN LEIRIT

Näytä lisää...

NUORTEN RYHMÄNOHJAAJAKOULUTUSLEIRI (ROK-LEIRI) 2019

ROK-leiri eli ryhmänohjaajakoulutusleiri on suunnattu erityisesti ryhmänohjaajakoulutuksiin osallistuville nuorille, mutta myös muut nuoret ovat tervetulleita! Leirille osallistumalla voit hakea ryhmänohjaajaksi Helsingin NMKY:n ripareille ja varhaisnuorten kesäleireille Pelliin. Viikonlopun ohjelmassa tuttua Pelli-toimintaa eli mm. ensi kesän toimintoihin tutustumista, koulutusta, laulamista, leikkimistä, hiljentymistä, iloista seuraa ja makoisaa ruokaa! Mukaan kannattaa lähteä, vaikka ei ryhmänohjaajaksi ensi kesänä hakisikaan! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan käteisellä leirille lähtiessä.

Leirille lähdetään Vuorikadulta perjantaina 15.3. klo 17.30 ja paluu sunnuntaina 17.3. klo 13.30. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen leiriä.

Ilmoittautuminen leirille on käynnissä täällä. llmoittautumisesta tulee vahvistus antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan täyttää ilmoittautumisessa kaikki tarvittavat tiedot, jotka ohjaajan on hyvä tietää. Täysi-ikäiset, täyttäkää huoltaja-kohtaan läheisen nimi- ja puhelinnumero.

 

NUORTEN ADVENTTILEIRI 2018

Helsingin NMKY:n nuorten Adventtileiri järjestetään Pellin leirikeskuksessa 30.11.-2.12. Mukaan ovat tervetulleita kaikki toiminnassa mukana olevat yli 15-vuotiaat eli tervetuloa myös edellisten vuosien riparilaiset ja apparit, YMCA-klubilaiset ja kaikki ROKit! Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14.

Ohjelmassa on mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista, paljon aktiviitettia, joulutunnelmaa ja maukasta ruokaa. Perinteisesti leirillä on jokin teema ja se paljastetaan leirin lähestyessä! Leirin hinta on 40 euroa ja se maksetaan leirillä.

Ilmoittaudu mukaan virallisen ilmoittautumisen kautta, täältä ma 19.11. klo 23.59 mennessä. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen leiriä.

 

NUORTEN SYYSLEIRI JATKIS 2018

Alkusyksyn mahtavin viikonloppu on luvassa tänäkin vuonna! Helsingin NMKY:n nuorten syysleiri eli Jatkis 2018 järjestetään 31.8.-2.9. Pellin leirikeskuksessa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki tänä vuonna vähintään 15-vuotta täyttävät tämän ja edellisten kesien riparilaiset, apparit&isoset niin varkkarileireiltä kuin ripareiltakin sekä vanhat sekä uudet kasvot ROKeista, kerhoista ja YMCA-klubeista. Voit ottaa myös kaverin matkaan! Lähde leirille tapaamaan leirikavereitasi ja kohtaamaan uusia namikalaisia tuttuja.

Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella perjantaina klo 17.30 ja paluu sunnuntaina noin klo 14. Nuorten leirillä on toimintaa joka makuun: menoa ja meininkiä, pelailua, leikkejä, syömistä, yläköysirataa, laulua, leirimuistelua, hengailua.. Ja kenties myös jo legendaariseksi muodostunut ”pimeä leikki”.. Ja kaikki tämä hyvässä namikahengessä hyvällä namikaporukalla!

Ilmoittaudu mukaan leirille virallisen ilmoittautumisen kautta täältäkeskiviikkoon 22.8. klo 23.59 mennessä. Leirin hinta on 45 euroa ja se maksetaan käteisellä leirille lähtiessä. Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostise noin viikko ennen leirille lähtöä.

 

Lisätietoja: Eve Niemelä, eve.niemela@hnmky.fi, FB: Eve HNMKY, ROK-leiri 2019

5524

YMCA175

Näytä lisää...

Ensi vuonna 175-vuotiaan YMCA:n kunniaksi järjestetään nelipäiväinen tuhansien nuorten johtajien tapahtuma 4.-8.8.2019 Lontoon ExCelissä. Myös Helsingin NMKY osallistu tapahtumaan yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa.

Tapahtuman tavoitteena on:

  • Connect young people to learn, share and take action.
  • Celebrate 175 years of YMCA and young people transform communities.
  • Create positive change and shape the future as global leaders.

Haluatko mukaan? Lisätietoja tapahtumasta ja ohjeet ilmoittautumiseen tulossa näille sivuille pian!

Käytännöntietoja:

  • Matkustamme yhdessä ja osallistumme ohjelmiin yhdessä ja erikseen. Tapaamme koko porukalla useita kertoja päivässä, jolloin sovimme yhteisistä aikatauluista ja ohjelmista.
  • Jokaista kymmentä alle 18-vuotiasta kohden lähtee matkaan täysi-ikäinen valvoja
  • Alle 18-vuotiailta tarvitsemme vanhempien/huoltajan kirjallisen suostumuksen. Edellytämme kaikilta matkaajiltamme sitoutumista myös yhteisiin pelisääntöihin! Mikäli sääntöjä rikotaan, otetaan yhteyttä huoltajiin ja mahdollinen kotiinpaluu kesken matkan tapahtuu omakustanteisesti.
  • Matka on päihteetön.

AVARTTI

Näytä lisää...

Haluatko kehittää ja testata olemassa olevia taitojasi? Mietitkö uuden harrastuksen aloittamista? Haluatko ylittää itsesi? Kiinnostaako kansainvälinen toiminta? Jos vastasit johonkin kysymykseen kyllä, on Avarttitoiminta tarkoitettu juuri sinulle!

Avartti on 14-25 –vuotiaiden kansainvälinen, kolmetasoinen harrastusohjelma, jossa kilpaillaan vain itsensä kanssa. Avartissa voit hyödyntää tuttuja harrastuksia tai aloittaa uusia. Ohjelmassa valitaan yksi harrastus  kolmessa eri toiminnossa: palvelu, taito ja liikunta sekä tehdään seikkailu. Omasta innostuksesta riippuen voi Avartin aloittaa yhdellä harrastuksella tai tehdä kaikkia saman aikaisesti. Avarttia voi toteuttaa yksin, parin kanssa tai ryhmässä.  Sinä itse päätät, miten toteutat!

Lisätietoja Avartista www.avartti.fi

Helsingin NMKY:n Avartti-yhteyshenkilö:

5535