Taekwondon SM-kisat kruunasivat kisakauden

08.12.2021

Itsenäisyyspäivän alla 5. joulukuuta ratkottiin taekwondon Suomen mestaruuksia Liedossa. HNMKY Taekwondon 17 urheilijan joukkue sai seitsemän ottelumitalia ja viisi liikesarjamitalia.

Ottelijoista Sofia Nurmi ja Otto Aalto voittivat Suomen mestaruuden. Sofia otti myös SM-hopeaa toisesta sarjasta.

Päivän mitalisieppo oli Satu Ritari kolmella liikesarjojen SM-pronssillaan. Frans Frangén kilpaili tuttuun tapaan kummassakin lajissa: otteluhopeaa ja poomsaepronssia.

Jotta touhukas päivä saatiin sujumaan, myös valmentajia oli liikkeellä useampia. Ottelijoita valmensivat Elmer Nordberg, Ea Barrois ja Julius Lehmusto, ja liikesarjakilpailijoita Kim ChungHenri-Mikael Nuorimaa, Sirpa Huuskonen ja Elmer.

muut sijat

• 5. sija: Elli Tallgren (nuoret B1 F -59)

Otteluliiga päättyi jo Loviisa Openiin. HNMKY Taekwondo sijoittui liigassa kotimaan seuroista viidenneksi.

• Satu / Mikko Virta (parit O30)
  • Sini Forssell / Idaira Pineda Marrero / Satu (ryhmät O30)

muut sijat

• 4. sija: Henri-Mikael Nuorimaa (miehet U30), Sini (naiset O40), Elmer / Antti Vehman / Mikko (ryhmät O30)
  • 5. sija: Julius Lehmusto (miehet U30), Sirpa Huuskonen (naiset O40), Idaira / Elmer (parit O30)
  • 6. sija: Sirpa / Matti Huuskonen, EHT (parit O30)

Liikesarjojen ranking-kausi päättyi SM-kilpailuihin. HNMKY Taekwondo keräsi toiseksi eniten pisteitä eli yhteensä yli 330. Henkilökohtaisista ranking-sijoituksista on mainittu alla sijat 13.

Vuoden 2021 ranking

• 2. sija: Henri-Mikael (miehet U30), Idaira (naiset U40), Elmer (miehet U40), Kim Chung / Henri-Mikael (parit U30), Idaira / Elmer (parit O30)
  • 3. sija: Sini / Idaira / Satu (ryhmät O30)

Seuran nousu liikesarjojen rankingin kakkossijalle ja useille SM-mitaleille on vertaansa vailla. Vuoden 2020 SM-kilpailuissa seura sai ensimmäisen liikesarjojen SM-mitalinsa, nyt viisi. Vuonna 2019, jolloin ranking-pisteet laskettiin viimeksi, seura löytyi sijalta 17.

Kiitokset kauden 2021 sykähdyttävistä hetkistä kaikille seuran kilpailijoille sekä valmentajille ja tukijoukoille! Ansaittu joulutauko on ihan lähellä, sen jälkeen kevääseen levännein voimin.

kuvat: Eino Aalto, Ari Ritari, Rosa Meriläinen