Olet täällä

Namika Areena tulee 2023

Helsingin NMKY:n tukisäätiön rakennuttama Namika Areena on vuonna 2023 valmistuessaan luonteva jatke Helsingin NMKY:n toiminnalle. Toihan yhdistyksessä 1920 – luvulla urheilu – ja nuorisosihteerinä toiminut Vilho Nuoreva koripallopelin Suomeen 1927 Kööpenhamisassa pelatuista YMCA:n maailmankisoista, nuorisotyön välineeksi. Namikassa koripalloa on käytetty Nuorevan ajoista lähtien nuorisotyössä, lasten ja nuorten kohtaamisessa. Nykyisin liikuntaa eri muodoissaan käytetään lähes kaikessa Helsingin NMKY:n toiminnassa. Lasten, nuorten ja perheiden parempi arki on meidän kaikkien yhteistä parempaa arkeamme. Liikunnalla on iso merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa.

Helsingin NMKY:n on lisenssimäärissä mitattuna Suomen suurin koripalloseura. Helsingin NMKY:n koripallotoiminta painottuu voimakkaasti lapsiin ja nuoriin, mutta lisäksi seurasta löytyy myös runsaasti aikuisharrastajia. Namika Areena täyttää toteutuessaan vuosikymmenien unelmat omasta koripalloareenasta.

Namika Areena on itsenäinen osa Helsingin kaupungin Pakilan allianssihanketta, joka hyväksyttiin Helsingin kaupunginvaltuustossa 15.1.2020. Areenan rakennuttaa ja omistaa Helsingin NMKY:n Tukisäätiö. Rakentajana toimii NCC ja suunnittelutyön tekee Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen.  Hankkeen kustannusarvio on n. 9m€. Suunnitelmien mukaan Areena valmistuu keväällä 2023. Pakilan uusi yläkoulu vuokraa liikuntatiloja päiväsaikaan. Areena sijoittuu Pakilan nykyisen yläasteen tontille. Namika Areenan pääkäyttäjiä ovat pääkaupunkiseudun lapset ja nuoret – urheilun harrastajat sekä lähialueen koululaiset. Helsingin NMKY:n Palosuontien perinteikäs toimintakeskus saa Namika Areenasta uuden vuosituhannen seuraajan vuosikymmeniksi eteenpäin.

Helsingin NMKY

Namika Areenassa on kaksi kenttäaluetta. Areena – kenttä voidaan jakaa kahteen täysmittaiseen harjoittelukenttään. Areena kentän yhteydssä on 300 hengen katsomo. Toinen kenttäalue on  monitoimikenttä, jota voidaan käyttää eri urheilulajien tarpeisiin.

Kenttäalueiden lisäksi Namika Areenaan tulee monipuolisesti varusteltu oheisharjoittelualue,  koko Pakilan aluetta palveleva lounaskahvio, koripallon Proshop, muunneltavia kokoustiloja sekä edustustilat. Namika Areenan bruttoala on  2700brm2 (huoneistoala on 2509 htm²) ja sen kenttäkokeus on 9 metriä.

Helsingin NMKY

Areenan ulkotiloihin on suunnitteilla padel-kenttä, katukoriskentät sekä skeittausalue. Areena tuo alueelle paljon uusia vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia ja ulkotiloja kehitetään käyttäjien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

 

Helsingin NMKY

Lisätietoja Namika Areenasta

Timo Laulaja, pääsihteeri Helsingin NMKY

0505292941

timo.laulaja@hnmky.fi