17-vuotiaille pojille SM-pronssia ja 15-vuotiaille sarjapaikka seuraavaksi kaudeksi U16 SM-sarjaan

29.04.2019

Viikonloppuna pelattiin U17-poikien SM-sarjan pronssiottelu, jossa kohtasi Ura Basket ja Helsingin NMKY. Namika näytti kauden parastaan ja nappasi pronssimitalit kaulaan lukemin 86-109 (35-58).

Ottelutilastot

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: Valmistautuminen pronssipeliin oli poikkeuksellisen pitkä juhlapyhien osuttua väliin ja hieman mietitytti pitkän pelitauon vaikutus valmistautumiseen. Aloitimme kuitenkin ottelun erittäin hyvin ja pelaajista huokui itseluottamus ja ottelun tärkeys. Saimme Uran tiputettua kyydistä kauden parhaalla puolustuspelaamisella ja kentän juokseminen oli tämän takia helppoa. Pelaajat näyttivät todenteolla mistä heidät on tehty isoissa peleissä. Hieno päätös kaudelle! Mitalin väri kirkastuu näillä pojilla varmasti mikäli työnteko ja asenne urheiluun jatkuu samanlaisena.”

U15-pojat taistelivat viikonlopun aikana ensi kauden U16 SM-sarjan paikasta ja pääsystä tämän kauden mitalipeleihin. Lauantaina joukkue kohtasi Kotkassa pelatussa turnauksessa Honsun. Voitto kotiin lukemin 86-63 (48-34) ja sarjapaikka seuraavan kauden U16-poikien SM-sarjaan. Sunnuntaina Namika sai vastaansa puolivälierässä Äänekosken Huiman. Tällä kertaa Huima oli parempi ja nappasi voiton lukemin 62-78 (28-46). Samalla Huima saalisti paikan kahden viikon päästä pelattavaan finaaliturnaukseen.

Valmentaja Eero Levän kommentit viikonlopun peleistä: ”Tärkein tavoite täyttyi viikonloppuna eli onnistuimme pelaamaan paikan seuraavan kauden U16-poikien SM-sarjaan. Emme pystyneet viikonlopun peleissä esittämään kauden parasta peliä. Onneksi tämä riitti tällä kertaa SM-sarja paikkaan. Näissä tärkeissä peleissä meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin joukkueena molemmissa kenttäpäädyissä. Huimalle ansaittu voitto sunnuntaina kohtaamisessa ja paikka SM-sarjan välierässä.”

Kuva: Janne Kataja