Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa neljän ottelun viikonloppu

25.03.2019

19-vuotiaat varmistivat viimeisessä runkosarjan ottelussa paikan SM-sarjan välieriin voittamalla Ringsiden lukemin 68-31. 17-vuotiaat vierasvoittoon TuRista numeroin 65-69. 16-vuotiaat taipuivat Tapiolan Hongalle kotona pistein 73-83. 15-vuotiaat kotivoittoon LePystä numeroin 81-60.

19-vuotiaat kohtasivat Malmin Palloiluhallilla viimeisessä runkosarjan ottelussa Ringsiden. Ottelu alkoi Namikan ottaessa komennon ja puoliajalla kotijoukkue johti ottelua 30-9. Toisella puoliskolla sama teema jatkui ja näin Namika vei ottelun nimiinsä 68-31 ja sinetöi näin paikkansa SM-sarjan välieriin.

Ottelutilastot

Päävalmentaja Teijo Sandvikin kommentit:

"Olemme nostaneet tasoa puolustuspäässä ja hoidimme tämän päivän voitolla itsemme SM-välieriin! Olen todella ylpeä joukkueesta!

Viisikkona kentällä yhdessä tekeminen puolustuspäässä ja kamppailupelaaminen ovat asioita joihin panostamme tulevalla viikolla harjoituksissa. Kun jokainen joukkueen jäsen uskoo haastavinakin ottelun hetkinä, keskittyy ja pelaa isolla sydämellä niin meillä on mahdollisuudet välieräsarjassa vaarallista Helmi Capitalsia vastaan."

17-vuotiaat matkasivat lauantaina Turkuun TuRin vieraaksi. Ottelun alussa kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja puoliajalla lukemat 34-27 TuRin hyväksi. Toisella puoliskolla vierasjoukkue Namika pääsi paremmin peliin mukaan ja vei tiukan ottelun päätteeksi sarjapisteet mennessään luvuin 65-69.

Valmentaja Benjamin Jensen mietteet ottelusta:

"The game was very close right from the start and the lead changed multiple times, right before halftime however, TuRi would take a lead that they held on to until the final minutes. TuRi did well to take advantage of their strengths and scored 42 of their 65 points in the paint, with 50 of those points coming from just 2 of their players. As the game went on, we managed to get better control of the paint in the defense and evened up the game with 3:39 left. With 3:21 left of the game TuRi’s top scorer Emmi Valtonen (27pts) made a layup to give them back a 2-point lead, however, on the next possession a 3-point shot by Siiri Paunonen gave us a 1-point lead, our first since the 2nd period. We stepped up defensively and didn’t allow another basket in our end for the rest of the game and a made 3-point shot by Emma Joutsila with 29 seconds left cemented the hard-earned victory.

Maiju Sarajärvi 16pts/11reb/3blk

Emma Joutsila 21pts/5reb/5stl"

16-vuotiaat saivat lauantaina vieraita Espoosta kun vastaan asettui Tapiolan Honka. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue sai hieman otetta pelistä ja puoliajalla lukemat taululla 36-43. Tällä kertaa Honka kuitenkin oli hieman parempi vieden pisteet kotiin luvuin 73-83.

Valmentaja Emma Malmin kommentit ottelusta:

"Läpi ottelun oli haasteita laittaa palloa metristä sisään vaikka saimme luotua hyviä tilanteita, hyökkäsimme aktiivisesti ja ansaitsimme 37 vapaaheittoa. Honka tulitti kovalla prosentilla kaaren takaa palloa pussiin vaikka osa heitoista saatiin haastettua. 3. ja 4. erässä erilaisia puolustusmuotoja käyttämällä saatiin kurottua eroa kiinni. Upeasta taistelusta huolimatta, voitto jäi pienistä asioista kiinni, viimeistelystä ja vapaaheittotarkkuudesta.

Aleksandra Kauste toi ottelun lopulla tarvittavaa eforttia kentälle kuten kapteenin kuuluu, haki tärkeitä puolustuslevyjä ja riistoja sekä laittoi 3 kovaa kolkkia säkkiin ollen myös ainoa pelaaja joka oli +/- tilastossa plussalla."

15-vuotiaat kohtasivat sunnuntaina LePyn. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla Namika sai hieman otetta pelistä ja puoliajalla lukemat 42-31. Ottelun toisella puoliskolla Namika jatkoi siitä mihin oli jäänyt ja viimeisteli näin loppulukemiksi 81-60.

Päävalmentaja Sandvik kommentoi ottelua seuraavasti:

"Lähdimme otteluun täydellä 12 pelaajan kokoonpanolla. Halusimme pitää ottelussa kovaa tempoa ja onnistuimme kiitettävästi siinä! Pelasimme ehjän 40 minuuttisen, josta iso hatunnosto pelaajille!

Penkki eli upeasti mukana läpi ottelun! Haimme peräti 36 hyökkäyspään levypalloa, joka kertoo halusta ja yritteliäisyydestä! Upea esitys kaikilta!"

Kuva: Harri Vallila