Olet täällä

Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa useamman ottelun viikonloppu

18.03.2019

19-vuotiaat voittoon TuRista luvuin 50-63. 17-vuotiaat taipuivat RaLulle pistein 52-63 16-vuotiaille vierastappio Feeniks Basketille numeroin 64-60. 14-vuotiaille voitto Taivalkosken kuohusta lukemin 32-102 ja tiukka tappio EBT:lle numeroin 71-73.

19-vuotiaat kaatoivat lauantaina TuRin vieraissa. Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä ja puoliajalla lukemat tasan 32-32. Toisella puoliskolla vierasjoukkue Namika sai hienoisesti otetta ja sai näin haettua erittäin arvokkaan voiton lukemin 50-63.

Ottelutilastot

Päävalmentaja Teijo Sandvikin mietteet ottelusta:

"Pelaamme jo Playoffseja vaikka runkosarjaa jäljellä onkin. Olimme ns. pakkovoiton edessä! Näistä asetelmista lähdimme TuRi-peliin.

Aloitimme vahvasti hyvin latautuneena ja pidimme ottelussa tempoa. TuRi pääsi peliin mukaan ja teki kuitenkin ottelusta haastavan.

3. neljännes oli vahva meiltä ja Kati Ollilaisen panos monipuolisena pelintekijänä ja johtajana kentällä oli loistelias! Sarah Chime oli jälleen hyvä ja pelasi todella tärkeään paikkaan kauden parhaan ottelunsa.

Kun joukkue parantaa otteitaan ja useampi pelaaja onnistuu lähelle parastaan, niin meitä on todella vaikea voittaa tässä sarjassa!

Toivottavasti tulevana lauantaina saamme ison kotiyleisön tuen, kun vastaan asettuu vahva Ringside. Voitolla menemme nimittäin WU19 SM-välieriin!"

17-vuotiaat kohtasivat kotiottelussa RaPy/Luja-Lukon. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue otti kuskin paikan ja näin puoliajalla taululla lukemat 18-38. Toisella puoliskolla kotijoukkue Namika pääsi paremmin otteluun mukaan, mutta tällä kertaa kuitenkin RaLu vei sarjapisteet mennessään numeroin 52-63.

Päävalmentaja Sandvikin kommentit ottelusta:

"Vaikea päivä korinteossa tänään. Olimme ensimmäisellä puoliskolla flegmaattisia.

Paransimme toiselle puoliskolla ja olimme yritteliäämpiä sekä loimme parempia korintekopaikkoja.

Nousimme vajaan kymmenen pisteen päähän viimeisellä neljänneksellä vaikka olimme 20 pisteen takaa-ajomatkalla, kun viimeinen 10-minuuttinen starttasi. Iso hatunnosto siitä joukkueelle! Siiri Paunonen pelasi upean ottelun! Siiri oli joukkueen tehokkain pelaaja ja ainoa pelaaja, joka ylsi ottelussa plus-tilastolukemiin (+2) pelissä."

16-vuotiaat matkasivat lauantaina Forssaan Feeniks Basketin vieraaksi. Ottelun alussa kotijoukke Feeniks Basket pääsi hieman niskan päälle kun puoliajalle mentiin taulun näyttäessä 30-20. Toisella puoliskolla vierasjoukkue Namika pääsi taistelemaan voitosta ja ottelu ratkesikin vasta jatkoajan jälkeen kotijoukkueen voittaessa tiukasti luvuin 64-60.

Valmentaja Emma Malmin kommentit ottelusta:

"Ottelun alussa puolustuspäässä oli haasteita eikä pystytty joukkueena tekemään asioita sovitulla tavalla. Puolustustaktiikkaa muuttamalla ja lisäämällä kummunikointia, saatiin tiivistettyä rivejä ja kurottiin eroa tasaisesti. Tiukka taistelu toi ansaitun jatkoajan, mutta feeniks laittoi paremmalla prosentilla helppoja koreja sisään kun meillä se tuotti läpi ottelun haasteita. Mette Rahiala ja Siiri Kotkaslahti uurastivat kovat minuutit puolustaen hyvin ja napsien ison osan tärkeitä levypalloja."

14-vuotiaat matkustivat viikonloppuna Taivalkoskelle SM-turnaukseen jossa vastaan asettui Taivalkosken Kuohu sekä EBT.

Ensimmäisessä ottelussa Taivalkosken Kuohua vastaan Namika pääsi heti ottelun alussa kuskin paikalle kun puoliajalle mentiin lukemissa 7-51. Toisella puoliskolla sama teema jatkui ja Namika pääsi näin viimeistelemään voiton lukemin 32-102. Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui lohkon kärjessä majaileva EBT. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla EBT otti hienoisen johdon kun puoliajalle siirryttiin lukemissa 31-37. Toinen puolisko tarjosi tiukkaa vääntöä aina loppuun asti, mutta tällä kertaa EBT oli etevämpi vieden pisteet luvuin 71-73.

Päävalmentaja Daniel Ingmanin mietteet otteluista:

"Ensimmäisessä ottelussa Taivalkosken Kuohua vastaan olimme heti ottelun alkaessa valmiita pelaamaan. Olimme aktiivisia puolustuksessa sekä juoksimme paljon helppoja koreja stoppien jälkeen. Vaikka eroa oli paljon niin iso hatun nosto vastustajille jotka pelasivat pelin loppuun asti todella hyvällä tsempillä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui EBT. Ottelun alussa emme olleet täysin valmiita vastaamaan siihen pelikovuuteen jolla EBT otteluun tuli, mutta ottelun edetessä paransimme tätä jatkuvasti. Näissä peleissä ratkaisee usein pienet asiat ja tällä kertaa EBT piti parempaa huolta pallosta sekä heitti kovat heitot koriin. Tämä oli meiltä erittäin hyvä ottelu kokonaisuutena ja enennkaikkea opettavainen peli josta varmasti saamme paljon hyviä asioita mukaan."

(Kuvat: Harri Vallila ja Daniel Ingman)