Namikan 19- ja 17-vuotiaat pojat voittoisia viikon peleissä, 16-vuotiaille karvas tappio

18.03.2019

Namikan 19-vuotiaat pelasivat viikon aikana kaksi ottelua kun torstaina 14.3. vastaan asettui Tapiolan Honka 1 ja lauantaina 16.3. Tampereen Pyrintö. U19-pojat nappasivat voiton molemmista peleistä ja varmistivat näin ollen paransivat asemiaan pudotuspelejä silmällä pitäen. Honka kaatui vieraskentällä 79-90 (34-45) ja Pyrintö kotona 104-71 (54-35). Myös 17-vuotiaiden poikien joukkue kohtasi Tampereen Pyrinnön viikonloppuna. Vieraspelissä 17.3. Namika haki arvokkaan voiton lukemin 73-84 (34-39) ja varmisti samalla paikan pudotuspeleissä. Alle 16-vuotiaat kohtasivat Tapiolan Hongan lauantaina 16.3. vieraissa. Tiukka peli, jota Namika johti lähes koko pelin kääntyi lopussa Hongan voitoksi luvuin 71-63 (31-34).

Valmentaja Timo Saukkola kommentoi U19 Honka ottelua: ”Edessä oli kahden pakkovoiton viikko, mikäli mielimme neljän joukkoon. Suuret panokset näkyivät jo hallille tultaessa ja pojat olivat todella hyvin keskittyneitä ja valmiita. Pelasimme ottelun alun todella hyvin ja puolustuksemme tuotti haasteita Hongalle. Honka pääsi mukaan ottelun toisella jaksolla, mutta pääsimme johdossa tauolle. Toisella puoliajalla onnistuimme pelaamaan omaa parasta koristamme muutamaa minuuttia lukuunottamatta ja otimme tärkeän voiton edellisessä pelissä meille erittäin vaikeasta vastustajasta. ”

Ottelutilastot

Valmentaja Timo Saukkola kommentoi U19 Pyrintö ottelua: ”Jatkoimme pelissä siitä, mihin jäimme Honkaa vastaan. Olimme erittäin hyvin hereillä ja valmiina toteuttamaan omaa parasta koristamme molemmissa päissä kenttää. Pyrintö sinnitteli vielä 3 neljännekselle ja aiheutti erityisesti paikkapuolustuksella meille haasteita. Olimme kuitenkin henkisesti todella vahvoja koko viikon ja juoksimme viimeisellä jaksolla karkuun lukemiin 104-71. Pelasimme kauden tärkeimmällä viikolla ylivoimaisesti parasta koripalloamme ja puhalsimme yhteen hiileen, iso hatunnosto pelaajille edellispelin tasonnostosta. Tällä yhteisellä tekemisellä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Valmentaja Jarkko Lohikosken mietteet U17 Pyrintö pelistä: "Viimeksi hävisimme niukasti Pyrinnölle, nyt olimme hyvin latautuneita tärkeään kamppailuun. Ottelun alussa emme saaneet Pyrintöä riittävästi pois hyviltä korintekopaikoilta. Saimme kuitenkin nopeasti puolustuksemme kasaan ja pääsimme tätä kautta paremmin avoimen kentän hyökkäyspeliin. Peli oli vaiherikas ja momentumit vaihtelivat puolin ja toisin. Puoliajan  molemmin puolin meille sattui pitkähkö huono jakso, jossa jouduimme 13 pisteen johdosta viiden pinnan tappioasemaan. Luottamus joukkuetekemiseen säilyi kuitenkin vahvana ja saimme toteutuksen kuntoon molemmissa päissä kenttää. Puolustuksemme oli aktiivista ja hyvää valtaosan pelistä. Hyökkäyspäässä olemme erinomaisia aina kun muistamme pelata yhdessä palloa liikuttaen.  Pyrintö aiheutti vielä lopussa painetta, mutta olimme kylmähermoisia vapariviivalla. Isot onnittelut pojille varmistetusta ja ansaitusta playoff-paikasta, kun vielä kaksi kierrosta runkosarjaa on jäljellä. Nyt kohti uusia tavoitteita ja valmistautumaan kohti kevään huipennusta."

Valmentaja Eero Levän mietteet U16 Honka ottelusta: ”Pelasimme ison osan ottelusta hyvin. Pidimme pallosta melko hyvin huolta ja hyökkäsimme joukkueena. Pääsimme myös paljon vapaaheittoviivalle läpi ottelun. Puolustuksessa emme olleet parhaimmillamme palloskriinitilanteissa ja niiden seurauksena Honka sai luotua liian hyviä korintekopaikkoja. Viimeiset kaksi minuuttia jäi erityisesti harmittamaan, kun ottelu kääntyi kolmen pisteen johtoasemasta Hongan voittoon. Pari kommunikointivirhettä puolustuksessa ja Honka naulasi tärkeät heitot sisään ja nappasi voiton. Arvokasta oppia miten tulee pelata ottelun ratkaisuhetkillä. Voittaakseen pitää olla kliinisempi. Onnittelut Hongalle voitosta.”

(KUVA: HARRI VALLILA)