Tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa kolme ottelua menneenä viikonloppuna

12.03.2019

17-vuotiaat kaatoivat Feeniks Basketin numeroin 74-78. 16-vuotiaat tärkeään voittoon BC Nokiasta pistein 58-65. 15-vuotiaille tappio Lappeenrannassa luvuin 57-48.

17-vuotiaat matkasivat sunnuntaina Forssaan Feeniks Basketin vieraaksi. Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasaista vääntöä vierasjoukkue Namikan ottaessa hienoisen johdon puoliajalle pistein 37-40. Toisella puoliskolla sama teema jatkui aina ottelun loppuun asti ja tällä kertaa vierasjoukkue Namika selviytyi voittajana ottelusta pistein 74-78.

Valmentaja Benjamin Jensenin kommentit:

"Despite having the lead for most of the game it was incredibly close all the way through, with no team having more than a 9 point lead. Emma started the game out strong, scoring 16 points in the first half by taking advantage of open shots and fast-break opportunities. With 5 minutes left the score was tied at 62-62, but we managed to fight our way to the win by playing smart and taking care of the ball, only turning it over once in the entire 4th period.

Despite getting a lot of focus from the Feeniks defense from the start of the game, Maiju were able to break through later in the game, scoring at key moments and getting to the free-throw line by attacking their pressure.

Feeniks played a very strong defensive that was tough to break through and offensively they used their strength in the paint to score most of their points.

Offensively we were shooting the ball well which helped us against their tough defense and defensively we were able to force turnovers on the perimeter before they could get in the paint.

We played with good effort and showed poise in the final minutes to secure the win in a tough game.

Maiju Sarajärvi 15pts/11reb/4as

Emma Joutsila 18pts/5reb

Aino Köninki 18pts/7reb"

16-vuotiaat kohtasivat lauantaina BC Nokian. Ottelu alkoi Namikan ottaessa hienoisesti kuskin paikan ja puoliajalle mentiinkin lukemissa 23-34. Toisella puoliskolla kotijoukkue BC Nokia pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta tällä kertaa Namika vei pidemmän korren ja voitti ottelun lukemin 58-65.

Päävalmentaja Teijo Sandvikin mietteet ottelusta:

"Upeaa puolustuspelaamista etenkin 1. puoliskolla! Toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin ja otimme tärkeän voiton tavoitellessamme välieräpaikkaa.

Joukkue näytti voitonhalunsa levypallo-ja irtopallopelaamisessa ja ansaitsimme sen takia voiton Nokiasta.

Teho-kolmikko Harjanne-Kotkaslahti-Vauhkonen oli elementissään ottelussa. He olivat erittäin ahnaita irtopallotilanteissa ja viimeistelivät arvokkaita pisteitä.

Sarjatilanne on erittäin kimurantti ja taistelu tiivistyy. Tärkeintä on saada pidettyä Nokia-ottelun kaltainen voitontahto. Jokaisen täytyy luoda hyvää ilmapiiriä harjoituksiin nauttien haasteista ja tilanteesta, jossa jokainen jäljellä oleva runkosarjapeli täytyy voittaa, jotta pääsy neljän joukkoon on mahdollista. Keskitymme 100% ja tuomme edellä mainitut asiat mukanamme seuraavaan "veitsikurkulla-kamppailuun" Forssaan, jossa vastaan asettuu Feeniks Basket."

15-vuotiaat matkasivat sunnuntaina Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkue Catz sai hienoisen otteen pelistä ja puoliajalle mentiin lukemissa 33-22. Toisella puoliskolla Namika pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta tällä kertaa Catz vei pidemmän korren vieden ottelun luvuin 57-48.

Valmentaja Emma Malmin kommentit ottelusta:

"Ottelun alussa oli haasteita sovitun puolustustavan kanssa, hävittiin liikaa 1vs1 tilanteita ja puhe sekä screenien varoittaminen olivat todella vähäistä. Hyökkäyspäässä tyydyttiin liikaa kolmenpisteen heittoihin eikä menty lähelle koria viimeistelemään. Kolmannella ja neljännellä jaksolla puolustus tiivistyi ja saatiin hienoja palloscreen tuplia, niistä riistoja ja päästiin juoksemaan helppoja koreja. Pallo vaan tosin löysi lay upeissa liian harvoin tiensä koriin, vaikka seurasimmekin hyvin ohiheitot ei toisista tai kolmansista yrityksistäkään oikein onnistuttu korinteossa. Tärkeintä kuitenkin, että pelin edetessä parannettiin joukkueena tekemistä molemmissa päissä kenttää. Aika vain tällä kertaa ei enää riittänyt eron kuromiseen.

Siiri Kotkaslahden puolustuspelaaminen sekä irtopallopelaaminen oli laadukasta läpi ottelun."