NAMIKAN POIKAJOUKKUEILLE KOLME VOITTOA JA TAPPIO NUORTEN SM-SARJOISSA

11.02.2019

HNMKY:n poikajoukkueet pelasivat viikonlopun aikana neljä SM-sarjan ottelua. U19-pojat nappasivat voiton Honsusta vieraskentällä luvuin 96-103. Myös U17-joukkue matkusti Keski-Suomeen ja kohtasi Äänekosken Huiman. Kotiintuomisina tuosta matkasta voitto lukemin 52-94. U16-pojat hävisivät Keran Kori-80 vieraskentällä lukemin 69-45 ja U15-pojat ottivat kotivoiton PuHu:sta 112-31.

U19-pojat matkustivat lauantaina 9.2. Jyväskylään Honsun vieraaksi klo 18.30 alkaneeseen otteluun. Namika vei lopulta suurinumeroisen ottelun 96-103 (42-46).

Ottelutilastot

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit: Emme onnistuneet pelin aikana haluamissamme asioissa puolustuksessa. Aika ajoin pääsimme kovaan intensiteettiin ja pääsimme juoksemaan kenttää. Hyökkäyspelaamisemme oli kuitenkin hyvällä tasolla ja saimme törkeät sarjapisteet mukaan. Kauden tärkeimmissä peleissä meidän täytyy päästä kiinni omaan puolustustekemiseemme aiemmin ja paremmin. Tämä lähtee jokapäiväisestä harjoittelusta.”

U17-pojat kohtasivat Äänekosken Huiman vieraissa sunnuntaina 10.2. klo 14.00. Tasaisen ensimmäisen puoliskon jälkeen Namika laittoi isompaa vaihdetta silmään ja karkasi isänniltä. Loppulukemat ja sarjapisteet Namikalle 52-94 (35-39).

Valmentaja Jarkko Lohikoski kommentoi peliä: “Ennen ottelua painotettiin pelivalmiuden ja ottelun intensiteetin määrittämisen merkitystä. Saimmekin otteluun kelpo alun ja vetäisimme parhaimmillaan 14 pinnan eron ekalle puoliajalle. Toisen erän loppupuolella turhaan nostimme “jalan pois kaasulta” puolustuspäässä ja samalla passivoiduimme hyökkäyspäässä heittämään kolmosia paikkaa vastaan korille menemisen sijasta. Huima tuli puoliajalle mennessä neljän pinnan päähän. Puoliajalta kopista asteli Namika, joka ei enää antanut Huimalle mitään helpolla. Tästä seurauksena oli Huiman jääminen pieniin pisteisiin ja hyökkäyspääkin aukesi aivan eri tavalla nopeiden hyökkäysten ja epäitsekkään joukkuepelaamisen kautta. Tärkeät sarjapisteet pitkältä vierasreissulta. Asetelmat sarjassa ovat mielenkiintoiset, kun kevättä kohti mennään ja enää viisi peliä runkosarjaa on pelaamatta.”

U16-pojat vierailivat lauantaina 9.2. klo 14.00 Keravan Kori-80 vieraana. Voitto Keravalle luvuin 69-45 (32-21).

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Peli ole meille vaikea molemmissa päädyissä. Syystä tai toisesta emme toteuttaneet harjoiteltuja asioita riittävän rohkeasti puolustuspäässä ja Kerava sai jatkuvasti luotua laadukkaampia korintekopaikkoja. Hyökkäyspäässä pelasimme hetkittäin laadukkaasti joukkueena, mutta loppusilaus kolisi usein rautoihin. Sorruimme myös menetyksiin liian usein Keravan puolustuksen puristuksessa. Onnittelut Keravalle voitosta.”

U15-pojat pelasivat sunnuntaina 10.2. klo 18.30 Robert Petersen Cupin ottelun PuHua vastaan. Namikalle voitto selvin lukemin 112-31 (63-12).

Valmentaja Eero Levän kommentit: ”Pelaamisemme pysyi hyvin kasassa läpi ottelun ja pystyimme harjoittelemaan tiettyjä asioita pelin aikana, joista on varmasti hyötyä tulevia pelejä ajatellen. Olen myös iloinen siitä että onnistumisia tuli jokaiselle pelaajalle. Hatunnosto myös Puhun pelaajille, jotka taistelivat hyvin loppuun asti”